Ugostitelji žele zabraniti prodaju hladnih pića u dućanima
Page 2 of 7
Page 2 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Ugostitelji žele zabraniti prodaju hladnih pića u dućanima
ovo je poanta. svako ljudsko biće ima u interesu maksimizaciju profita - pa makar na štetu ostalih(ugostitelji).aben wrote:sve djelatnosti imaju isti refleks,
naravski da ugostitelji želu zabroniti vodu iz vodovoda i kućne kužine,
ali monopoli se moru održati jedino državnom intervencijom, tako da se zno ki je tote villain.
jedino tko im to može omogućiti , jest država, tržište sigurno neće, ali država bi mogla kreirati monopol zakonima i regulacijama
Guest- Guest
Jedeš tri dana po restoranima i onda hoćeš nešto kući da skuvaš a ovi ti ne daju?Triny wrote:Kako to misliš da mi drugi određuje?dzango wrote:Triny wrote:Ja ne bih imala ništ protiv, u bogatijim zemljama vani se više jede, manje nakuhava doma.Roy_Bean wrote:debili...najbolje da zatvorimo sve dućane i počnemo piti u kafićima i jesti u restoranima...valjda budu onda 'gospoda ugostitelji' zadovoljni...
Ali to nije iz razloga koji navode naši ugostitelji.
Kako ne bi imala ništa protiv? Nećeš valjda da ti drugi određuju gde ćeš da jedeš i piješ?
Ako si mogu priuštiti da jedem u bilo kojem restoranu?
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Pogodnima, i onda se dogodi da te Bugarska prestigne, a mladi i obrazovani odlaze tamo gdje se ne pogoduje rodijacima.Pinochet wrote:ovo je poanta. svako ljudsko biće ima u interesu maksimizaciju profita - pa makar na štetu ostalih(ugostitelji).aben wrote:sve djelatnosti imaju isti refleks,
ali monopoli se moru održati jedino državnom intervencijom, tako da se zno ki je tote villain.
jedino tko im to može omogućiti , jest država, tržište sigurno neće, ali država bi mogla kreirati monopol zakonima i regulacijama
Eva_- Posts : 5681
2017-03-21
Pa lijepo sam napisala da se vani više jede ne iz razloga što su zabranjeni dućani.dzango wrote:Jedeš tri dana po restoranima i onda hoćeš nešto kući da skuvaš a ovi ti ne daju?Triny wrote:Kako to misliš da mi drugi određuje?dzango wrote:Triny wrote:Ja ne bih imala ništ protiv, u bogatijim zemljama vani se više jede, manje nakuhava doma.Roy_Bean wrote:debili...najbolje da zatvorimo sve dućane i počnemo piti u kafićima i jesti u restoranima...valjda budu onda 'gospoda ugostitelji' zadovoljni...
Ali to nije iz razloga koji navode naši ugostitelji.
Kako ne bi imala ništa protiv? Nećeš valjda da ti drugi određuju gde ćeš da jedeš i piješ?
Ako si mogu priuštiti da jedem u bilo kojem restoranu?
Trinity-
2014-04-17
poanta je u izboru hoću li doma popiti/pojesti nešto kupljeno u dućanu ili ću otići u kafić/restoran, a ne da mi idioti nameću skuplju uslugu jer bi oni zaradili više...
treba I zidice ispred prodavnica zabranit isto
Me smiješ zaprijećena kazna preko 1000 kn u sve većem broju gradova zbog održavanja reda, a u Berlinu i Minkenu svi piju po uliciTriny wrote:Odlično. Pa ćete svi piti pred dućanima.veber wrote:Povećat porez birtijama.Ionako zamrače 70posto prometa.
Svaka čast ako to uspiju.
Kermit-
2014-04-17
Pa to već jesuprckov wrote:treba I zidice ispred prodavnica zabranit isto
Kermit-
2014-04-17
Najslađe svuć ladno pivo pred dućanom i bacit ćakulu s par ordinirajućih zgubidana :) :D
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
a sta da kazemasilovski wrote:Pa to već jesuprckov wrote:treba I zidice ispred prodavnica zabranit isto
moje saucesce
prdon - sucutprckov wrote:a sta da kazemasilovski wrote:Pa to već jesuprckov wrote:treba I zidice ispred prodavnica zabranit isto
moje saucesce
nece bosna iz mene pa ga jebi
prckov- Posts : 34561
2014-04-19
kad negdje nemqa ohladjenog pitja,u ducanu,ja uzmeme pepsi politru ili kolu,i turim medj smrznuto povrtje,ispod,dok kruzim po ducanu,za 10 minuta se cuga ohladi i nastavim dalje laganini po ducanu se osvjezavati hladnim pitjem..
Guest- Guest
@trini
Ja pretežno žrem vanka ali isto tako kupim sok na kiosku ili sendvič na pumpi. Po njihovoj logici pekare samo da lebac prodaju, nikaj picete, burek, sirnice, pite. Neka smanje marže i eto ljudi u birtiji.
Kod mene u kvartu tip ima birtiju.Kava 4kn, pivo 10,žestica 5.Birtija mu uvijek puna.
Ja pretežno žrem vanka ali isto tako kupim sok na kiosku ili sendvič na pumpi. Po njihovoj logici pekare samo da lebac prodaju, nikaj picete, burek, sirnice, pite. Neka smanje marže i eto ljudi u birtiji.
Kod mene u kvartu tip ima birtiju.Kava 4kn, pivo 10,žestica 5.Birtija mu uvijek puna.
2014-12-30
veber wrote:@trini
Ima takav birc u sred poluotoka u zadru u povijesnoj jezgri :)
Okolo piva 20 - 25 kn kod njih 11 :)
zakon
2015-08-06
Nisu to zgubnidani.epikur37 wrote:Najslađe svuć ladno pivo pred dućanom i bacit ćakulu s par ordinirajućih zgubidana :) :D
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
jastreb wrote:Nisu to zgubnidani.epikur37 wrote:Najslađe svuć ladno pivo pred dućanom i bacit ćakulu s par ordinirajućih zgubidana :) :D
A ima tu svega.
2015-08-06
Ok, cehovska se udruga bori za interese svojih članova, to je normalno u gotovo svakoj profesiji...
Pokušavaju, APP...
Dakako da se radi o zahtjevima, koji smatram ne mogu proći niti u Čardakistanu...
Pokušavaju, APP...
Dakako da se radi o zahtjevima, koji smatram ne mogu proći niti u Čardakistanu...
Pinochet wrote:ovo je poanta. svako ljudsko biće ima u interesu maksimizaciju profita - pa makar na štetu ostalih(ugostitelji).aben wrote:sve djelatnosti imaju isti refleks,
u Austriji dućani ne rade iza 19, pa su navečer svi kafići puni
a ni trgovkinje nisu uništene radom do 23
kao što se brani kafićima rad iza određenog doba dana, ili im se brani stvaranje buke iznad neke granice, tako i dućanima treba zabraniti rad u večernjim satima
Guest- Guest
Slažem se...mamin sin wrote:Pinochet wrote:ovo je poanta. svako ljudsko biće ima u interesu maksimizaciju profita - pa makar na štetu ostalih(ugostitelji).aben wrote:sve djelatnosti imaju isti refleks,
u Austriji dućani ne rade iza 19, pa su navečer svi kafići puni
a ni trgovkinje nisu uništene radom do 23
kao što se brani kafićima rad iza određenog doba dana, ili im se brani stvaranje buke iznad neke granice, tako i dućanima treba zabraniti rad u večernjim satima
U Mak. jebeni Lidl i Kaufland ljeti rade do 23 odnosno 24 sata, katastrofa i za te radnike/ce i za ugostitelje...
Last edited by Totenkopf on 9/11/2017, 20:15; edited 1 time in total
T.- Posts : 17594
2014-04-14
diskonti tribaju roditi do 13h, butige tribaju roditi do 17, kafići do 20h da bi i restorani prodali koji gemišt
2014-04-16
aben wrote:diskonti tribaju roditi do 13h, butige tribaju roditi do 17, kafići do 20h da bi i restorani prodali koji gemišt
pa diskonti žele monopol nad cijelim tržištem
Todorić je htio u Konzumu prodavati ljekove na polici pored žvakaća i bombona, htio je raditi analizu krvi i urina u supermarketima...
zadaća države je da napravi reda
iako kafića ima malo previše na ulici, isto kao i pekarnica
Guest- Guest
Page 2 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» Ugostitelji žele zabraniti prodaju hladnih pića u dućanima
» Ugostitelji se pripremili: Od Nove godine više cijene pića i hrane
» Wilders: Zatvorit ću džamije i zabraniti prodaju
» Nizozemski desničar Wilders: Zatvorit ću džamije i zabraniti prodaju Kurana
» Nizozemska od 2025. želi zabraniti prodaju svih vozila na benzin i dizel
» Ugostitelji se pripremili: Od Nove godine više cijene pića i hrane
» Wilders: Zatvorit ću džamije i zabraniti prodaju