''TETE U SPLITSKIM VRTIĆIMA ŠOKIRANE, SIROMAŠNE MALIŠANE DJECA ZOVU ‘LIDLIĆIMA’: ‘Možete zamisliti kako se osjećaju…’''
Page 4 of 5
Page 4 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: ''TETE U SPLITSKIM VRTIĆIMA ŠOKIRANE, SIROMAŠNE MALIŠANE DJECA ZOVU ‘LIDLIĆIMA’: ‘Možete zamisliti kako se osjećaju…’''
Ne treba pridavati paznju ili??? Djeca kao djeca???? Ponavljaju i imitiraju ono sta roditelji-odrasli govore za kuhinjskim stolom. Bilo kako bilo vremena su postala surovija i sirovija, sve se manje vise "poseljacilo". Nije stanje ovakovo samo medju djecom. Jos je gore medju odraslim. Clan obitelji mi je bio sikaniran na poslu od ljudi koji bukvalno nikada strip u zivotu nisu procitali. Susatav copora.
abraham- Posts : 14695
2014-04-14
Re: ''TETE U SPLITSKIM VRTIĆIMA ŠOKIRANE, SIROMAŠNE MALIŠANE DJECA ZOVU ‘LIDLIĆIMA’: ‘Možete zamisliti kako se osjećaju…’''
Copor je copor. Zato i vrijedi ona stara "pomozi sirotu na svoju sramotu". U biti zivi svoj zivot i ne pacaj se u tudjiprckov wrote:takode, uvjek je sirotinja koja je zavidila podjebavala I rugala se djeci koja su imala nesto vise. UVJEK. Nikad nije bilo obratno. U mojoj zgradi su bila dvojica ciji su roditelji bili bolje stojeci of ostalih I bili su vjecito na zubu. Nikad se oni nisu nekom rugali. Ali ne, siromasni su andeli, ne bi oni
2014-04-14
U moje vrijeme rugali smo se djeci bogatih roditelja.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Naravno da se rugalo. Nama koji smo 1926. u školu krenuli u opancima izrađenima doma, rugali su se bogati klinci koji su došli u Batinim opancima.jasambrend wrote:prckov wrote:rugalo se svakom, I sirotinji I onima koji to nisu, kod nas to nikad nikakve veze sa materijalnim stanjem nije imalo nego cisto sa ruganjem. Mislim, kad smo bili djeca. Uvjek ces nac nestojasambrend wrote:Regoč wrote:Uviek se rugalo sirotinji, a ne rugaju se nužno bogataška djeca, već i ova "obična" djeca.
A zašto "lidlići", tamo kupuje i Oliver?
Gdje se to rugalo sirotnji? U kakvim vi to vukojebinama živite?
Rugalo se zbog raznih gluposti, jasno, ali ne i zbog nečijeg imovinskog stanja...govorim o razdoblju svog djetinjstva, ovo su novokomponirane gluposti koje potječu od roditelja kompleksa koji svojoj djeci nisu usadili u odgoj neke temeljne ljudske vrijednosti...nakaradno, uglavnom...
To je istina. Tako je i s obrazovanjem, češće se izruguju ljudi nižega obrazovanja onima s višim stupnjem. I općenito se oni s nižim obrazovanjem više hvalisaju kako bi kompenzirali ono što smatraju da im nedostaje. Pri tom dobar majstor, osobito vlasnik obrta, manje japajače od običnoga fizikalca.prckov wrote:takode, uvjek je sirotinja koja je zavidila podjebavala I rugala se djeci koja su imala nesto vise. UVJEK. Nikad nije bilo obratno. U mojoj zgradi su bila dvojica ciji su roditelji bili bolje stojeci of ostalih I bili su vjecito na zubu. Nikad se oni nisu nekom rugali. Ali ne, siromasni su andeli, ne bi oni
djeca kao pojedinci su divni, u grupi su vec sposobni za kojesta..
Lidl ima cisto oke proizvode, ali zbog svoje univerzalnosti su ubili brojne obrte i specijalizirane trgovinice..
Meni je Lidl kao golemo skladište, izrazito neprivlačan dućan.
tocno..
Split je grad bez knjizare prakticki, a soping gluposti koliko hoces ..
Knjigu možeš kupiti u svakom dućanu. Dobro, ne baš u svakom, ali u dobrom dielu.kic wrote:
tocno..
Split je grad bez knjizare prakticki, a soping gluposti koliko hoces ..
To su im roditelji usadili , uz ovaj domoljubni duh.
Kupuju im cipele od 400 eura sa 6 godina koje ce prerasti za 6 mjeseci. Jos im objasne koliko koštaju a koliko kostaju one iz lidla .
I oni to prenesu u školu.
Kupuju im cipele od 400 eura sa 6 godina koje ce prerasti za 6 mjeseci. Jos im objasne koliko koštaju a koliko kostaju one iz lidla .
I oni to prenesu u školu.
Last edited by kaja on 30/9/2017, 10:33; edited 1 time in total (Reason for editing : .)
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Lidl ima dobre pidžame :)
I peciva ... i one gluposti kad bude tjedan neke kuhinje, talijanske, grčke i tako..
I peciva ... i one gluposti kad bude tjedan neke kuhinje, talijanske, grčke i tako..
2015-08-15
Stari, ja se to pitam poslje svakog njihovog upisa ?!jasambrend wrote:Regoč wrote:Uviek se rugalo sirotinji, a ne rugaju se nužno bogataška djeca, već i ova "obična" djeca.
Gdje se to rugalo sirotnji? U kakvim vi to vukojebinama živite?
2015-08-15
Čuj njega, a išao je u školu kad ih hranili Trumanovim jajima i mlijekom u prahu , pa su izmislili cedevitu da dobiju vitamina.cassanowa wrote:Pa i nije baš doslovno tako...ne znam koje si ti godište, ali u mojoj mladosti znali su itekako "najebati" siromašna djeca od svojih vršnjaka...jasambrend wrote:Rugalo se zbog raznih gluposti, jasno, ali ne i zbog nečijeg imovinskog stanja...govorim o razdoblju svog djetinjstva, ovo su novokomponirane gluposti koje potječu od roditelja kompleksa koji svojoj djeci nisu usadili u odgoj neke temeljne ljudske vrijednosti...nakaradno, uglavnom...
Ti ako si bio bogat 50 ih i 60 ih onda si dete komunjare . A ne bi me čudilo i da jesi..
2015-08-15
Ruganja je uvijek bilo ali život je često nepravedan. Dali sad treba dicu staviti u stakleno zvono ili ih prilagođavati na život? Btw. ova vjest mi malo djeluje kao izmišljotina.
kaja wrote:Stari, ja se to pitam poslje svakog njihovog upisa ?!jasambrend wrote:Regoč wrote:Uviek se rugalo sirotinji, a ne rugaju se nužno bogataška djeca, već i ova "obična" djeca.
Gdje se to rugalo sirotnji? U kakvim vi to vukojebinama živ
Pa bio si faca kad si imao robu iz Trsta, Nike od 200 000 lira, transformerse, Levis, kinder jaja i sl. Ako ai bio siromašan ajde nije da se baš rugalo ali nisi bio in.
catabbath-
2015-08-22
Eee... A tko si ti ili tko je bilo tko drugi da zaustavlja napredak - tehnološki a ne onaj ljudski(s obzirom da je on zadnjih 100 godina u samo takvom slobodnom padu). Sad se živi i dijeli svakodnevnica sa sirovinama, vukovima i hijenama, a ne ljudima. I po 300 puta dnevno pale-gase stupidphone-ove i gledaju Facebook te udaraju ko luđaci poruke po Whatsappu i Viberu. To što su oholi, polupismeni, obična goveda masovnih medija i ideološke kolonizacije kasnog 20. i 21. stoljeća, to je nebitno.cassanowa wrote:Pa reko sam ti...Tehnologija uzima danak...Nema više empatije...Elektronika nema dušu. Ljudi lagano, ali sigurno, postaju roboti.jasambrend wrote:Odrastao sam u okruženju i vremenu kad se nisu toliko isticale socijalne razlike i roditelji njima nisu toliko opterecivali djecu, a školu sam pohađao od sredine osamdesetih...danas doduše kad vidim i čujem razgovore pojedinih odraslih osoba, ne treba mi puno za razumijevanje iscasenog ponasanja kod njihovog pomladka...Uglavnom, za polusvijet je to možda normalno, ali da djecu ne ucis empatiji i uvažavanje iz nekog razloga slabijih, za mene nije...
Doduše, ne slažem se da se ranije nisu isticale socijalne razlike. Jesu, samo su bile možda sublimiranije nego danas...Eto, npr. jedan moj poznanik je brokvom grebao skupa auta, samo zato što je bio siromašan, zbog čega je u sebi patio...Inače, danas više nema srama ni nekoga direktno uvrijediti po toj osnovi... Btw, ja sam malo ranije pohađao školu od tebe, ali to je tu negdje, pa o tome možemo razglabati...
Društvo je do temelja bolesno, a uz sve to kao da to nije dovoljno pa još treba pederizaciju i pedofilizaciju uvoditi, uz naravno nasilje iz Azije i Afrike jer sve postojeće nije dovoljno pa neka se još nadoda. Čista vražja posla.
Guest- Guest
Bilo, uvijek zbog nečega, zbog odjeće, zbog izgleda, zbog naočala, debljine...catabbath wrote:Ruganja je uvijek bilo ali život je često nepravedan. Dali sad treba dicu staviti u stakleno zvono ili ih prilagođavati na život? Btw. ova vjest mi malo djeluje kao izmišljotina.
Trinity-
2014-04-17
naravno da je bilo..Triny wrote:Bilo, uvijek zbog nečega, zbog odjeće, zbog izgleda, zbog naočala, debljine...catabbath wrote:Ruganja je uvijek bilo ali život je često nepravedan. Dali sad treba dicu staviti u stakleno zvono ili ih prilagođavati na život? Btw. ova vjest mi malo djeluje kao izmišljotina.
L'âme- Posts : 25744
2014-04-12
dobri siromasi I zli kapitalisti
jes mi to odnekud poznato
jes mi to odnekud poznato
Ako su ti rekli da si vidovita, lagali su te. Onda se još nisam ni rodio...I baš suprotno, ćaća mi je mrzio komunjare... I drago mi je da tu nezdravu hranu povezuješ s komunjarama... Viš kako nam je sad bolje!kaja wrote:Čuj njega, a išao je u školu kad ih hranili Trumanovim jajima i mlijekom u prahu , pa su izmislili cedevitu da dobiju vitamina.
Ti ako si bio bogat 50 ih i 60 ih onda si dete komunjare . A ne bi me čudilo i da jesi..
Guest- Guest
Page 4 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Možete li zamisliti da Hrvatska dobije gay premijera porijeklom iz Srbije?
» da mi komentarisemo kako se zovu deca milanovica
» TV prenosila kako djeca pjevaju za rodjendan KIM UN SULJI prvorodjenom
» Stan od 35 kvadrata 9.000 evra. U čemu je trik? I kako vi možete da ga kupite
» 'Kako možete obavljati ovo časno zanimanje ako ste lagali da nemam završenu gimnaziju?'
» da mi komentarisemo kako se zovu deca milanovica
» TV prenosila kako djeca pjevaju za rodjendan KIM UN SULJI prvorodjenom
» Stan od 35 kvadrata 9.000 evra. U čemu je trik? I kako vi možete da ga kupite
» 'Kako možete obavljati ovo časno zanimanje ako ste lagali da nemam završenu gimnaziju?'
Page 4 of 5