Monitor.hr "posuđuje" procesore posjetitelja za rudarenje
Page 1 of 1
Monitor.hr "posuđuje" procesore posjetitelja za rudarenje
Kao što je nedavno to bio slučaj s The Pirate Bayom, i domaći news portal monitor.hr ugradio je "coin miner" kojim pokušava nešto zaraditi
Nema niti dva tjedna otkako su korisnici The Pirate Bayaprimijetili kako im opterećenje procesora iznenada skače na 100% kada posjete ovu stranicu, a sve zbog ugrađenog softvera za rudarenje kriptovalute Monero. Coin miner se pokretao učitavanjem početne stranice TPB-a i "posuđivao" je procesorsku snagu posjetitelja za rudarenje kojim bi se ova stranica mogla dodatno financirati.
Iako je The Pirate Bay test "vrtio" tek 24 sata, a korisnici time baš i nisu bili oduševljeni, primjer najpoznatije torrent tražilice počeli su sada slijediti neki domaći "rudari".
Naime, danas smo primijetili kako je domaći news portal monitor.hr također pribjegao ovom načinu zarade. U izvornom kodu ovog portala može se pronaći embedani softver za rudarenje CoinHive, a najbolji pokazatelj njegove aktivnosti je, kao i kod TPB-a, maksimalno opterećenje procesora računala.
[Nadopuna vijesti - 15:36]
Čini se da su na Monitoru odlučili ipak odustati od CoinHivea - spojite li se sada na njihove stranice vaš procesor neće opteretiti sa 100% opterećenja, a ni u kodu više nema spomena CoinHivea.
Nema niti dva tjedna otkako su korisnici The Pirate Bayaprimijetili kako im opterećenje procesora iznenada skače na 100% kada posjete ovu stranicu, a sve zbog ugrađenog softvera za rudarenje kriptovalute Monero. Coin miner se pokretao učitavanjem početne stranice TPB-a i "posuđivao" je procesorsku snagu posjetitelja za rudarenje kojim bi se ova stranica mogla dodatno financirati.
Iako je The Pirate Bay test "vrtio" tek 24 sata, a korisnici time baš i nisu bili oduševljeni, primjer najpoznatije torrent tražilice počeli su sada slijediti neki domaći "rudari".
Naime, danas smo primijetili kako je domaći news portal monitor.hr također pribjegao ovom načinu zarade. U izvornom kodu ovog portala može se pronaći embedani softver za rudarenje CoinHive, a najbolji pokazatelj njegove aktivnosti je, kao i kod TPB-a, maksimalno opterećenje procesora računala.
[Nadopuna vijesti - 15:36]
Čini se da su na Monitoru odlučili ipak odustati od CoinHivea - spojite li se sada na njihove stranice vaš procesor neće opteretiti sa 100% opterećenja, a ni u kodu više nema spomena CoinHivea.
Izvorni kod koji potvrđuje da se radi o rudarenju, kao i poruka koju Chrome izbacuje kada primijeti neobičnu aktivnost pokazuju što se zapravo događa
http://www.bug.hr/vijesti/monitorhr-posuduje-procesore-posjetitelja-ru/162376.aspx
Trinity-
2014-04-17
Re: Monitor.hr "posuđuje" procesore posjetitelja za rudarenje
balkanska posla, vidla zaba da se konj potkiva
nisu oni jedini, i mene je vec linuks upozorio na par rudarenja, nemam pojma otkud to u linuxu al iskoci mi svaki put kad odem na neki sajt di glume balkance
ja sam postavio wi-fi extender,pa isao preko njega na router,da provjerim brzinu duvnluadanja,pa onda ostisao na OnajBay,da vidim prosjek skidanja...skinuo prvoLeviathan2 wrote:nisu oni jedini, i mene je vec linuks upozorio na par rudarenja, nemam pojma otkud to u linuxu al iskoci mi svaki put kad odem na neki sajt di glume balkance
Metro2033 i Metro Last light ,brzinom oko 8 megaajta u sekundi,potom odjedared,sto god probam,sve za minutu dvije padne na nulu,nis..prvotok unutra van 0,a fajervol mi nastiman da sprecava bilo koji upad...
Inace koji Linux imas?
Guest- Guest
manjaropismejker wrote:ja sam postavio wi-fi extender,pa isao preko njega na router,da provjerim brzinu duvnluadanja,pa onda ostisao na OnajBay,da vidim prosjek skidanja...skinuo prvoLeviathan2 wrote:nisu oni jedini, i mene je vec linuks upozorio na par rudarenja, nemam pojma otkud to u linuxu al iskoci mi svaki put kad odem na neki sajt di glume balkance
Metro2033 i Metro Last light ,brzinom oko 8 megaajta u sekundi,potom odjedared,sto god probam,sve za minutu dvije padne na nulu,nis..prvotok unutra van 0,a fajervol mi nastiman da sprecava bilo koji upad...
Inace koji Linux imas?
Oyebote...svaka ti dala....Leviathan2 wrote:manjaropismejker wrote:ja sam postavio wi-fi extender,pa isao preko njega na router,da provjerim brzinu duvnluadanja,pa onda ostisao na OnajBay,da vidim prosjek skidanja...skinuo prvoLeviathan2 wrote:nisu oni jedini, i mene je vec linuks upozorio na par rudarenja, nemam pojma otkud to u linuxu al iskoci mi svaki put kad odem na neki sajt di glume balkance
Inace koji Linux imas?
Guest- Guest
neam pojma kak win10 izgleda, :Dpismejker wrote:podsjeca na Win10...
al ovog sam malo apgrejdo sa jos nekim alatima, tak da je samo izvorno manjaro
ovaj vikend cu ubacit i windovse unutra a moram probat i jedno fejkanje da mogu vrtit solidworks
ovaj vikend cu ubacit i windovse unutra a moram probat i jedno fejkanje da mogu vrtit solidworks
to je ARK bazirano,znaci nije za beginerse bas..ja sam na Mintu,radi podrske hardweraju,multimediji i tako..sad mislim postaviti Wine,da mogu instalirati neke šutere,i onda zauvijek maknem winse sa kompa..
Guest- Guest
za beginere su windowzi, ovaj radi cist fino, skoro ko moja mjesalica :Dpismejker wrote:usrano izgleda,kao da se winsi ciklicno vrte u krug..Leviathan2 wrote:neam pojma kak win10 izgleda, :Dpismejker wrote:podsjeca na Win10...
to je ARK bazirano,znaci nije za beginerse bas..ja sam na Mintu,radi podrske hardweraju,multimediji i tako..sad mislim postaviti Wine,da mogu instalirati neke šutere,i onda zauvijek maknem winse sa kompa..
: D...Probao sam nekoliko,a Mint mi je najbolje sjeo...fleksibilan,Ubuntu baziran,znaci jaka i motjna podrska...sve sam instalirao poskidao sa neta sto treba,samo sam trebao u repozitoriju skinuti za wifi i to je to...Leviathan2 wrote:za beginere su windowzi, ovaj radi cist fino, skoro ko moja mjesalica :Dpismejker wrote:usrano izgleda,kao da se winsi ciklicno vrte u krug..Leviathan2 wrote:neam pojma kak win10 izgleda, :Dpismejker wrote:podsjeca na Win10...
Guest- Guest
ma ja sam jedno kratko vrijeme rabio ubuntu al mi je bio nestabilanpismejker wrote:: D...Probao sam nekoliko,a Mint mi je najbolje sjeo...fleksibilan,Ubuntu baziran,znaci jaka i motjna podrska...sve sam instalirao poskidao sa neta sto treba,samo sam trebao u repozitoriju skinuti za wifi i to je to...Leviathan2 wrote:za beginere su windowzi, ovaj radi cist fino, skoro ko moja mjesalica :Dpismejker wrote:usrano izgleda,kao da se winsi ciklicno vrte u krug..Leviathan2 wrote:neam pojma kak win10 izgleda, :Dpismejker wrote:podsjeca na Win10...
onda sam imao win7 modificiran do jaja koji je bio jebeno dobar, al mi prdnuo komp usljed udara groma u blizini
sad sam na manjaru, a skinuo sam i win10 modificiran
Drz se Linuxa..ja se ne sjecam kad sam butao u W7,koji drzim jako dobrim i kvalitetnim..pogotovo ak odelas i surfas netom..w7 mio jos stoji samo radi Šutera...ali nece dugo..Leviathan2 wrote:ma ja sam jedno kratko vrijeme rabio ubuntu al mi je bio nestabilanpismejker wrote:: D...Probao sam nekoliko,a Mint mi je najbolje sjeo...fleksibilan,Ubuntu baziran,znaci jaka i motjna podrska...sve sam instalirao poskidao sa neta sto treba,samo sam trebao u repozitoriju skinuti za wifi i to je to...Leviathan2 wrote:za beginere su windowzi, ovaj radi cist fino, skoro ko moja mjesalica :Dpismejker wrote:usrano izgleda,kao da se winsi ciklicno vrte u krug..Leviathan2 wrote:
neam pojma kak win10 izgleda, :D
onda sam imao win7 modificiran do jaja koji je bio jebeno dobar, al mi prdnuo komp usljed udara groma u blizini
o kakvoj modifikaciji govoris..ono tipa Ultimate version?
Guest- Guest
a nesto sto sam dobio od starih prijatelja iz scene, t e ultimate su djecja poslapismejker wrote:Drz se Linuxa..ja se ne sjecam kad sam butao u W7,koji drzim jako dobrim i kvalitetnim..pogotovo ak odelas i surfas netom..w7 mio jos stoji samo radi Šutera...ali nece dugo..Leviathan2 wrote:ma ja sam jedno kratko vrijeme rabio ubuntu al mi je bio nestabilanpismejker wrote:: D...Probao sam nekoliko,a Mint mi je najbolje sjeo...fleksibilan,Ubuntu baziran,znaci jaka i motjna podrska...sve sam instalirao poskidao sa neta sto treba,samo sam trebao u repozitoriju skinuti za wifi i to je to...Leviathan2 wrote:za beginere su windowzi, ovaj radi cist fino, skoro ko moja mjesalica :Dpismejker wrote:
usrano izgleda,kao da se winsi ciklicno vrte u krug..
o kakvoj modifikaciji govoris..ono tipa Ultimate version?
ma ebes ideje na forumu i misljenje, mjesalica je glavno mjerilo :Dpismejker wrote:Aha..oke...nema nam Zena forumskih da nam mjere Unce nasih ideaj... ..dopizdilo i muzevima da ih cekaju u krevetu dok one tipkaju...
ne zanimaju me zenske koje ne mogu dnevno spicit bar 20 mjesalica
Similar topics
» Huawei gubi i procesore, Trump obrisao pod sa Kinezima
» rudarenje podataka
» ASUS lcd monitor VG248QE
» Džamije utočište za rudarenje kriptovaluta
» Sberbank pokupovao sve grafičke za rudarenje
» rudarenje podataka
» ASUS lcd monitor VG248QE
» Džamije utočište za rudarenje kriptovaluta
» Sberbank pokupovao sve grafičke za rudarenje
Page 1 of 1