Todorić održao niz sastanaka u BG, ruši vladu?
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Todorić održao niz sastanaka u BG, ruši vladu?
Ivica Todorić u poslednjih nekoliko nedelja održao je niz sastanaka u Beogradu, saznaje N1 iz dva nezavisna izvora u dve zemlje.
IZVOR: N1 UTORAK, 26.09.2017. | 09:35
Todorić je razgovore vodio uoči početka objave niza tekstova na svom blogu u kojem žestoko optužuje Vladu Hrvatske za nezakonito delovanje uoči, za vreme, i nakon donošenja Lex Agrokora.
Na sastancima u Beogradu razgovarao je s nizom hrvatskih, srpskih i britanskih medijskih i poslovnih savetnika od kojih je želeo saznati što misle o njegovoj poziciji, i planiranom istupu putem objava na svojoj veb stranici.
Todorić se sastajao i sa svojim advokatskim timom, a posebno u Beogradu i s jednim od vodećih advokata za međunarodno pravo.
Todorić je na sastanke dolazio s nizom dokumenata o kojima je od sagovornika tražio stručnu ekspertizu i procenu njihove medijske, ali i pravne snage, u mogućim sudskim procesima.
Najzanimljiviji detalj u tim razgovorima je bila odlučnost i uverenost Ivice Todorića da barata činjenicama i dokazima za koje je uveren da mogu da sruše Vladu. Žestina s kojom je nastupao iznenadila je deo savetnika i advokata i to toliko da su mu savetovali oprez u proceni činjenica koje je izneo u razgovorima.
Todorić je sastavio i svojevrsnu listu "neprijatelja".
Na vrhu liste je njegov bivši šef finansija Ivan Crnjac, i to zbog poslovnog, ali i ličnog, porodičnog odnosa koji ih je povezivao u Agrokoru do donošenja posebnog zakona o prinudnoj upravi.
Odmah iza njega je Vili Hemerberger, čovek kojeg Todorić smatra autorom roll-up kreditnog modela u Agrokoru. Hemetsberger je, zanimljivo, bio jedan od ključnih ljudi koji je učestvovao u prodaji i preuzimanju Volksbanke od strane Sberbanke za 550 miliona evra.
Za Financial Times Hemetsberger je tada u izjavi zagovarao rusku banku i rekao kako Sberbank snažno ulazi na tržišta i raste dok se druge banke "smanjuju".
Tada je, zanimljivo, Sberbank počeo obilno da kreditira i Agrokor. Danas, Hemetsberger je kao partner Ithuba Capitala iz Beča, jedan od savetnika Ante Ramljaka u Agrokoru. A Todorić je uveren kako je izigrao i njega lično i Sberbanku i pomagao u ulasku fondova u Agrokor.
Iduća na listi Todorićevoj listi neprijatelja je potpredsednica hrvatske vlade Martina Dalić, a odmah iza nje Ante Ramljak.
IZVOR: N1 UTORAK, 26.09.2017. | 09:35
Todorić je razgovore vodio uoči početka objave niza tekstova na svom blogu u kojem žestoko optužuje Vladu Hrvatske za nezakonito delovanje uoči, za vreme, i nakon donošenja Lex Agrokora.
Na sastancima u Beogradu razgovarao je s nizom hrvatskih, srpskih i britanskih medijskih i poslovnih savetnika od kojih je želeo saznati što misle o njegovoj poziciji, i planiranom istupu putem objava na svojoj veb stranici.
Todorić se sastajao i sa svojim advokatskim timom, a posebno u Beogradu i s jednim od vodećih advokata za međunarodno pravo.
Todorić je na sastanke dolazio s nizom dokumenata o kojima je od sagovornika tražio stručnu ekspertizu i procenu njihove medijske, ali i pravne snage, u mogućim sudskim procesima.
Najzanimljiviji detalj u tim razgovorima je bila odlučnost i uverenost Ivice Todorića da barata činjenicama i dokazima za koje je uveren da mogu da sruše Vladu. Žestina s kojom je nastupao iznenadila je deo savetnika i advokata i to toliko da su mu savetovali oprez u proceni činjenica koje je izneo u razgovorima.
Lista "neprijatelja"
Todorić je sastavio i svojevrsnu listu "neprijatelja".
Na vrhu liste je njegov bivši šef finansija Ivan Crnjac, i to zbog poslovnog, ali i ličnog, porodičnog odnosa koji ih je povezivao u Agrokoru do donošenja posebnog zakona o prinudnoj upravi.
Odmah iza njega je Vili Hemerberger, čovek kojeg Todorić smatra autorom roll-up kreditnog modela u Agrokoru. Hemetsberger je, zanimljivo, bio jedan od ključnih ljudi koji je učestvovao u prodaji i preuzimanju Volksbanke od strane Sberbanke za 550 miliona evra.
Za Financial Times Hemetsberger je tada u izjavi zagovarao rusku banku i rekao kako Sberbank snažno ulazi na tržišta i raste dok se druge banke "smanjuju".
Tada je, zanimljivo, Sberbank počeo obilno da kreditira i Agrokor. Danas, Hemetsberger je kao partner Ithuba Capitala iz Beča, jedan od savetnika Ante Ramljaka u Agrokoru. A Todorić je uveren kako je izigrao i njega lično i Sberbanku i pomagao u ulasku fondova u Agrokor.
Iduća na listi Todorićevoj listi neprijatelja je potpredsednica hrvatske vlade Martina Dalić, a odmah iza nje Ante Ramljak.
Guest- Guest
Re: Todorić održao niz sastanaka u BG, ruši vladu?
Ovaj si je umislio da je neki novi Tito,pa iz Beograda grmi prama Zagrebu?
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
sta taj covek trazi kod nas,
neka ide, zasto nam pravi cirkus.
doso covek u glavni grad da trazi
resenje u vezi problema sa hrvatskom vladom.
Guest- Guest
jastreb wrote:Ovaj si je umislio da je neki novi Tito,pa iz Beograda grmi prama Zagrebu?
dokle vise,
kome se ne svidja " doma "
on pravac beograd
bg je ok !?
Guest- Guest
Pa ne bi bio prvi Hrvat koji je rješenja za Hrvatsku tražio tamo.pizzon wrote:sta taj covek trazi kod nas,
Samo on nije političar,nego kapitalist. Predstavnik najkrupnijeg kapitala i zatornik radničke klase.
Slobodno si ga zadržite.
2014-04-22
jastreb wrote:Pa ne bi bio prvi Hrvat koji je rješenja za Hrvatsku tražio tamo.pizzon wrote:sta taj covek trazi kod nas,
Samo on nije političar,nego kapitalist. Predstavnik najkrupnijeg kapitala i zatornik radničke klase.
Slobodno si ga zadržite.
sta da mu radimo
ziva dusa
neka ga
kad moze tito da se izlezava
moze i ovaj ziv, kao i bezbroj drugih
Last edited by pizzon on 26/9/2017, 11:15; edited 1 time in total
Guest- Guest
bjezi..trazi azil...optuznica je vec napisana..a on se sad brani po principu..'nisam ja majke mi..kriv je franjo..ja ga nisam trazio ledo on meni ..evo ti...a sta da ja radim sa ledom?..majke ti..kazem ja tuđmanu..pa hoces biti tajkun..kaze mi franjo..ko ja predsjedncie?..meni je dovoljna moja cbjecarnica..ali eto on navalio pa navalio..a ja rek'o..ajd kad oces..sta da radim...mada meni bila dovoljna cjecarnica..svi koji kazu drugacije lazu..i aj sad kriv..'
vuksadinare- Posts : 100329
2015-09-08
ma, zasto ne idu u ljubljanu, bec, trst, b.pestu
zasto beograd,
kad smo najgori na svetu
zasto beograd,
kad smo najgori na svetu
Last edited by pizzon on 26/9/2017, 11:16; edited 1 time in total
Guest- Guest
eto ovako otprilike danas izgleda obrana todorica koji nije htio biti tajkun samo cvjecar i prodavati cvijece na mirosevcu ali drugi navalili..sto je on onda mogao...vuksadinare wrote:bjezi..trazi azil...optuznica je vec napisana..a on se sad brani po principu..'nisam ja majke mi..kriv je franjo..ja ga nisam trazio ledo on meni ..evo ti...a sta da ja radim sa ledom?..majke ti..kazem ja tuđmanu..pa hoces biti tajkun..kaze mi franjo..ko ja predsjedncie?..meni je dovoljna moja cbjecarnica..ali eto on navalio pa navalio..a ja rek'o..ajd kad oces..sta da radim...mada meni bila dovoljna cjecarnica..svi koji kazu drugacije lazu..i aj sad kriv..'
2015-09-08
pa bas zato..najgori idu onome koji im je po mjeri...pizzon wrote:ma, zasto ne idu u ljubljanu, bec, trst, b,.pestu
zasto beograd, kad smo najgori na svetu
2015-09-08
Išao čova na splavove i kurve a vi odma' kuku ruši nam vladu...e jbtpizzon wrote:ma, zasto ne idu u ljubljanu, bec, trst, b.pestu
zasto beograd,
kad smo najgori na svetu
2014-04-15
To je zato šta ste i vi svoje 500 godina slali ovamo.pizzon wrote:ma, zasto ne idu u ljubljanu, bec, trst, b.pestu
zasto beograd,
kad smo najgori na svetu
A i taj Todorić mora da potiče od nekog Todora i da je proradila krv.
2014-04-22
vuksadinare wrote:pa bas zato..najgori idu onome koji im je po mjeri...pizzon wrote:ma, zasto ne idu u ljubljanu, bec, trst, b,.pestu
zasto beograd, kad smo najgori na svetu
ma, nemoj da bude da su najgori ostali
Guest- Guest
n_razbojnik wrote:Išao čova na splavove i kurve a vi odma' kuku ruši nam vladu...e jbtpizzon wrote:ma, zasto ne idu u ljubljanu, bec, trst, b.pestu
zasto beograd,
kad smo najgori na svetu
pa da, to,
ne znamo o kojoj vladi govori,
obe su hrvatske, zar ne ?
Guest- Guest
Nevjesta mu vasa :-Dpizzon wrote:sta taj covek trazi kod nas,
A, prijatelji, partneri...cemu granice :-P
L'âme- Posts : 25744
2014-04-12
ih, slali, kako slali kad je ogroman broj pravoslavnih oduvek ziveo na prostoru hrvatskejastreb wrote:To je zato šta ste i vi svoje 500 godina slali ovamo.pizzon wrote:ma, zasto ne idu u ljubljanu, bec, trst, b.pestu
zasto beograd,
kad smo najgori na svetu
A i taj Todorić mora da potiče od nekog Todora i da je proradila krv.
preterujete
Last edited by pizzon on 26/9/2017, 11:23; edited 1 time in total
Guest- Guest
koja je ta ?maggie13 wrote:Nevjesta mu vasa :-Dpizzon wrote:sta taj covek trazi kod nas,
A, prijatelji, partneri...cemu granice :-P
mora da je sad najlepsa u hrvatskoj !
Guest- Guest
Neka sruši i ovu pedersku kod nas, kada je već došao.
Last edited by dzango on 26/9/2017, 11:28; edited 1 time in total
Lijepa Milica ;-)
2014-04-12
Nema tu hrvatskih , od Zemuna do Boke, nijedna vlada...nisu bgmi ni vašepizzon wrote:n_razbojnik wrote:Išao čova na splavove i kurve a vi odma' kuku ruši nam vladu...e jbtpizzon wrote:ma, zasto ne idu u ljubljanu, bec, trst, b.pestu
zasto beograd,
kad smo najgori na svetu
pa da, to,
ne znamo o kojoj vladi govori,
obe su hrvatske, zar ne ?
2014-04-15
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» SPC rusi Dritanovu manjinsku vladu?
» Djakic se ne zeli ispricati.Rusi li desno krilo HDZ-a,Vladu i Plenkovica?
» Predsjednica (Re)publike održala niz bilateralnih sastanaka u Minhenu
» Šprajc održao lekciju
» Erdogan održao obećanje...
» Djakic se ne zeli ispricati.Rusi li desno krilo HDZ-a,Vladu i Plenkovica?
» Predsjednica (Re)publike održala niz bilateralnih sastanaka u Minhenu
» Šprajc održao lekciju
» Erdogan održao obećanje...
Page 1 of 2