Vučić: Hrvati i Srbi moraju biti saveznic
Page 1 of 3
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Vučić: Hrvati i Srbi moraju biti saveznic
Vučić: Hrvati i Srbi moraju biti saveznici, poseta Zagrebu u novembru
J.Kerbler | 25. septembar 2017. 22:27 | Komentara: 9Predsednik Srbije dao je intervju za zagrebački Večernji list u kom je pričao o odnosima dveju država i najavio skori dolazak u hrvatsku prestonicu
ZAGREB
OD STALNOG DOPISNIKA
”MISLIM da će Hrvati i Srbi u budućnosti sve više morati da budu saveznici, a sve manje ljudi koji će živeti u prošlosti svojih neprijateljstva”, rekao je Aleksandar Vučić u intervjuu za zagrebački Večernji list i najavio da će početkom novembra doći u Zagreb.
na pitanje zašto je kritikovao predlog novog zakona o braniteljima Vučić je odgovorio da kada se u njemu govori o velikosrpskoj agresiji, a rezultat je da je proterano 250 hiljada Srba sa svojih ognjišta i da su Srbi na tom prostoru imali više žrtava nego Hrvati onda se zaboravlja da Srbi mogu da donesu 500 zakona o Jasenovcu i drugim stratištima.
”Postavlja se pitanje kuda to vodi”. Ja samo molim naše hrvatske prijatelje da se pre nego što donesu zakon stave u naše cipele, kao što to mi radimo ovde. Ja nikada nisam tražio da dođem u Zagreb, a da neko mora da govori kakav je genocid počinjen u Jasenovcu ili da neko dođe u Beograd i da mora o tome da govori. Naš je nedostatak u tome što se retko stavljamo u tuđi položaj ili cipele”.
Na pitanje šta misli o ideji da se proglasi moratorijum na javne rasprave o prošlosti predsednik Vučić je odgovorio ”divna rečenica, iskoristiću je već u utorak na RTS-u”.
Vučić smatra da Hrvatska neće kočiti Srbiju na njenom evropskom putu, ali je naglasio da je bivši premijer Zoran Milanović uvodio sankcije ”ni zbog čega”. ”Nema ništa od toga sve i da Hrvatska hoće. Ona može da pravi probleme, ali ne može da zaustavi naš put u EU. Ali, da budem iskren, verujem da ćemo imati potporu Hrvatske na tom putu”.
Pročitajte još: Vučić: Nije najbolje da beogradski izbori budu u decembru, ali neću se protiviti; Ništa od članstva Kosova u UN
Vučić je rekao da ”poštuje Kolindu Grabar-Kitarović” i da smatra da je važno da se radi na konkretnim stvarima i pokazuje poštovanje jednih prema drugima.
”To je lekovito i značajno pomaže u odnosima naših država i narod”. U razgovoru za zagrebačke novine Vučić je govorio i o napadu koji je doživeo u Srebrenici. ”U jednom sam trenutku pomislio kada sam video da sam ostao sam i da nikog iz protokola nije bilo u blizini, a da su moji saradnici ostali dvadesetak metara iza mene, to je to, gotovo je. Nisam pognuo glavu, pognuo sam glavu na spomen-obeležju, pred srebreničkim žrtvama, jer glavu saginjem tamo gde ja hoću i to je bila moja odluka. Kasnije, pod kamenicama, cipelama, bocama ni jedne sekunde nisam pognuo glavu”.
Pročitajte još: Vučić: Vrata nade su mi se šire otvorila
Guest- Guest
Re: Vučić: Hrvati i Srbi moraju biti saveznic
Vučić jedno priča
drugo misli
treće pregovara
a četvrto radi
Nema nama sreće sa njim
iako ima podršku naroda
drugo misli
treće pregovara
a četvrto radi
Nema nama sreće sa njim
iako ima podršku naroda
o cem ovaj brije..da je to rekao recimo zarko korac ili balasevic mozda bi mu vjerovao a ovaj koji je trazio da se strelja 100 za 1 i koji je govorio u glini da ce ovo biti i jedino velika srbija...moze dobiti samo odjeb tko se jednom opece i na hladno puse
vuksadinare- Posts : 100329
2015-09-08
Jebali ga saveznici i on njih. Od Haradinaja pa nadalje.
to on sve radi da bi dobio osobni oprost...jer ima debelog putra na glavi...dzango wrote:Jebali ga saveznici i on njih. Od Haradinaja pa nadalje.
2015-09-08
Treba skinuti taj puter. Zajedno sa glavom.vuksadinare wrote:to on sve radi da bi dobio osobni oprost...jer ima debelog putra na glavi...dzango wrote:Jebali ga saveznici i on njih. Od Haradinaja pa nadalje.
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
...bolje koliko toliko korektni susjedi nego kvazi prijatelji..toliko je kostalo to 'prijateljstvo i bratstvo' i jedne i druge...da onaj tko opet takvo sto priziva nije normalan 100%...i nista da nauci iz povijesti koja s ene jednom ponovila..
2015-09-08
Košta nas i još štošta.vuksadinare wrote:...bolje koliko toliko korektni susjedi nego kvazi prijatelji..toliko je kostalo to 'prijateljstvo i bratstvo' i jedne i druge...da onaj tko opet takvo sto priziva nije normalan 100%...i nista da nauci iz povijesti koja s ene jednom ponovila..
Samo se to još svi bojite javno priznati.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
sto?..da cujemojastreb wrote:Košta nas i još štošta.vuksadinare wrote:...bolje koliko toliko korektni susjedi nego kvazi prijatelji..toliko je kostalo to 'prijateljstvo i bratstvo' i jedne i druge...da onaj tko opet takvo sto priziva nije normalan 100%...i nista da nauci iz povijesti koja s ene jednom ponovila..
2015-09-08
Pa i ja se (još)bojim to javno priznati.vuksadinare wrote:sto?..da cujemojastreb wrote:Košta nas i još štošta.vuksadinare wrote:...bolje koliko toliko korektni susjedi nego kvazi prijatelji..toliko je kostalo to 'prijateljstvo i bratstvo' i jedne i druge...da onaj tko opet takvo sto priziva nije normalan 100%...i nista da nauci iz povijesti koja s ene jednom ponovila..
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
reci ne boj se..kazes i ides doma slobodan kao ptica...jastreb wrote:Pa i ja se (još)bojim to javno priznati.vuksadinare wrote:sto?..da cujemojastreb wrote:Košta nas i još štošta.vuksadinare wrote:...bolje koliko toliko korektni susjedi nego kvazi prijatelji..toliko je kostalo to 'prijateljstvo i bratstvo' i jedne i druge...da onaj tko opet takvo sto priziva nije normalan 100%...i nista da nauci iz povijesti koja s ene jednom ponovila..
2015-09-08
Snošljivi. Do sledeće prilike.vuksadinare wrote:...bolje koliko toliko korektni susjedi nego kvazi prijatelji..toliko je kostalo to 'prijateljstvo i bratstvo' i jedne i druge...da onaj tko opet takvo sto priziva nije normalan 100%...i nista da nauci iz povijesti koja s ene jednom ponovila..
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Dobri odnosi pa i savez po nekim pitanjima na jugoistoku zasto ne, kad moze bl i mo moze i zg i bg
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
vuksadinare wrote:o cem ovaj brije..da je to rekao recimo zarko korac ili balasevic mozda bi mu vjerovao a ovaj koji je trazio da se strelja 100 za 1 i koji je govorio u glini da ce ovo biti i jedino velika srbija...moze dobiti samo odjeb tko se jednom opece i na hladno puse
on trazio a vi ucinili
Guest- Guest
vuksadinare wrote:...bolje koliko toliko korektni susjedi nego kvazi prijatelji..toliko je kostalo to 'prijateljstvo i bratstvo' i jedne i druge...da onaj tko opet takvo sto priziva nije normalan 100%...i nista da nauci iz povijesti koja s ene jednom ponovila..
prijatelji bas u smislu dobrih ne samo bilateralnih vec i medjuljudskih odnosa
niko ne govori o b i j, to samo ustase navijaju u tom pravcu da bi imale razloga
da napadaju i srbe i hr vlast
Guest- Guest
..koju si glupost sad izvalio...pizzon wrote:vuksadinare wrote:o cem ovaj brije..da je to rekao recimo zarko korac ili balasevic mozda bi mu vjerovao a ovaj koji je trazio da se strelja 100 za 1 i koji je govorio u glini da ce ovo biti i jedino velika srbija...moze dobiti samo odjeb tko se jednom opece i na hladno puse
on trazio a vi ucinili
2015-09-08
epikur37 wrote:Dobri odnosi pa i savez po nekim pitanjima na jugoistoku zasto ne, kad moze bl i mo moze i zg i bg
pa to i treba da bude motiv, borba za opstanak srba i hrvata u bosni.
jer, neprijateljstvo izmedju srba i hrvata, srbije i hrvatske direktno
jaca turcenje bosne.
Guest- Guest
vuksadinare wrote:..koju si glupost sad izvalio...pizzon wrote:vuksadinare wrote:o cem ovaj brije..da je to rekao recimo zarko korac ili balasevic mozda bi mu vjerovao a ovaj koji je trazio da se strelja 100 za 1 i koji je govorio u glini da ce ovo biti i jedino velika srbija...moze dobiti samo odjeb tko se jednom opece i na hladno puse
on trazio a vi ucinili
glupost, a koji moj ovde rade srbi iz ndh i tudjmanove hrvatske po srbiji
Guest- Guest
...sami si krivi..da ih niste huskali dans bi bili ovdje kano rece jednom jastrebpizzon wrote:vuksadinare wrote:..koju si glupost sad izvalio...pizzon wrote:vuksadinare wrote:o cem ovaj brije..da je to rekao recimo zarko korac ili balasevic mozda bi mu vjerovao a ovaj koji je trazio da se strelja 100 za 1 i koji je govorio u glini da ce ovo biti i jedino velika srbija...moze dobiti samo odjeb tko se jednom opece i na hladno puse
on trazio a vi ucinili
2015-09-08
vuksadinare wrote:...sami si krivi..da ih niste huskali dans bi bili ovdje kano rece jednom jastrebpizzon wrote:vuksadinare wrote:..koju si glupost sad izvalio...pizzon wrote:vuksadinare wrote:o cem ovaj brije..da je to rekao recimo zarko korac ili balasevic mozda bi mu vjerovao a ovaj koji je trazio da se strelja 100 za 1 i koji je govorio u glini da ce ovo biti i jedino velika srbija...moze dobiti samo odjeb tko se jednom opece i na hladno puse
on trazio a vi ucinili
ma da, 41 su otisli u sumu jer ih niko nije natego
da su sedeli mirno " doma " ko ljudi i cekali da ih pokupe
da dokazu lojalnost hr drzavi
Guest- Guest
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Vučic osnovao regionalnu boks ligu u kojoj će se mlatit Srbi i Hrvati
» Ivo Lučić: Ni Hrvati ni Srbi u BiH nisu i neće biti Bosanci po nacionalnosti
» "Ne znam hoće li mi deca biti Srbi ili Hrvati, učim ih da budu ljudi"
» Srbi kukom i motikom na crnogorce:Nekad dobrodosla srpska trobojka danas sahovnica!Crnogorci zele biti veci Hrvati od Hrvata
» Vulin : Svi Srbi moraju da se ujedine protiv ustaša
» Ivo Lučić: Ni Hrvati ni Srbi u BiH nisu i neće biti Bosanci po nacionalnosti
» "Ne znam hoće li mi deca biti Srbi ili Hrvati, učim ih da budu ljudi"
» Srbi kukom i motikom na crnogorce:Nekad dobrodosla srpska trobojka danas sahovnica!Crnogorci zele biti veci Hrvati od Hrvata
» Vulin : Svi Srbi moraju da se ujedine protiv ustaša
Page 1 of 3