Ljevicari na aparatima 'Novi list' pozitivno o stovateljima 'lesa' sv.Leopolda Mandica
Page 3 of 4
Page 3 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Ljevicari na aparatima 'Novi list' pozitivno o stovateljima 'lesa' sv.Leopolda Mandica
Leviathan2 wrote:ti zivis u zabludislidingdoorsoperator wrote:Leviathan2 wrote:
bogovi postoje i tocka
Ne postoje i točka.
Ali jasno da pleme ima pravo na svoje mitske pričice pa i zablude.
Isto kao i svi ostali.
bogovi na koje se referiram niti su kreatori niti su svemocni,
mocni jesu al ne svemocni
covjek je jedared bio mocniji od njih
i bit ce
I ti za mene kažeš da ja živim u zabludi?
No dobro.
Dakle, ako definiraš te svoje bogove odnosno panteon, ako ih opišeš svakoga pojedinačno, i ako priložiš fizikalne dokaze da postoje te kakva su im obilježja (a svaki dokaz o fizičkom postojanju po prirodi stvari ima u temelju svoju fizikalnu komponentu) tada ima smisla ozbiljno raspravljati o tvojoj tvrdnji.
Ovako nema, a ponavljam da svatko ima pravo na svoje zablude, pa tako i ti i pleme.
Što se tiče tvrdnje da je čovjek nekada bio moćniji od bogova, to je presmiješno.
Iz razloga koji sam ti naveo ranije u jednoj od prethodnih rasprava. Jer je u suprotnosti sa evolucijom kao prirodnim zakonom.
Vrste ne postaju moćnije pa slabe pa opet jačaju. Kada počnu slabiti, proces propadanja postaje nepovratan i najčešće završava sa nestankom čitave vrste. To je potpuno prirodan proces.
Guest- Guest
Re: Ljevicari na aparatima 'Novi list' pozitivno o stovateljima 'lesa' sv.Leopolda Mandica
Pitanje: Što Biblija misli kada kaže „vi ste bogovi“ u Psalmu 82:6 i Ivanu 10:34?Leviathan2 wrote:ti zivis u zabludislidingdoorsoperator wrote:Leviathan2 wrote:
bogovi postoje i tocka
Ne postoje i točka.
Isto kao i svi ostali.
i bit ce
Odgovor: Počnimo sa Psalmom 82, psalmom koji Isus citira u Ivanu 10:34. Hebrejska riječ koja se prevodi kao „bogovi“ u Psalmu 82:6 je elohim. Ona se obično odnosi na jedinog istinitog Boga, ali ima i druge upotrebe. Psalam 82:1 kaže: „Bog ustaje u skupštini bogova, usred bogova sud održava.” Jasno je iz sljedeća tri stiha da se riječ „bogovi“ odnosi na vladare, suce i druge koji su na položaju vlasti. Nazivajući ljudskoga vladara „bogom“ pokazuje nam tri stvari: 1) on ima autoritet nad drugim ljudima, 2) ljudi se trebaju bojati moći koju ima kao državni vladar, te 3) on dobiva svoju moć i autoritet od samoga Boga, koji je u osmom stihu opisan kao Onaj koji vlada nad cijelom zemljom.
Takva upotreba riječi „bogovi“ za ljude je rijetka, ali nalazimo ju i u drugim dijelovima Staroga zavjeta. Na primjer, kada je Bog poslao Mojsija faraonu, rekao mu je: „Vidi! Faraonu ću te nametnuti kao božanstvo“ (Izlazak 7:1). To jednostavno znači da je Mojsije, kao Božji glasnik, govorio Božje riječi i da će stoga biti Božji predstavnik pred kraljem. Hebrejska riječ elohim prevodi se kao „suci“ u Izlasku 21:6 i 22:8, 9, 28.
Cijela poenta Psalma 82 jest da se zemaljski suci moraju ponašati nepristrano i vršiti istinsku pravdu, jer čak će i suci jednoga dana morati stati pred Suca. Stihovi 6 i 7 upozoravaju ljudske suce da će i oni biti suđeni: „Rekoh doduše: Vi ste bogovi i svi ste sinovi Višnjega! Ali ćete ko svi ljudi umrijeti, past ćete kao svatko od velikih!“ Ovaj odlomak kaže da je Bog postavio ljude na položaje vlasti, a takve drugi ljudi smatraju bogovima. Međutim, oni trebaju upamtiti da, premda predstavljaju Boga u svome svijetu, ipak su smrtnici i u konačnici će dati račun Bogu za način na koji koriste taj autoritet.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
de jastrebe ne jebi me sa biblijomjastreb wrote:Pitanje: Što Biblija misli kada kaže „vi ste bogovi“ u Psalmu 82:6 i Ivanu 10:34?Leviathan2 wrote:ti zivis u zabludislidingdoorsoperator wrote:Leviathan2 wrote:
bogovi postoje i tocka
Ne postoje i točka.
Isto kao i svi ostali.
i bit ce
Odgovor: Počnimo sa Psalmom 82, psalmom koji Isus citira u Ivanu 10:34. Hebrejska riječ koja se prevodi kao „bogovi“ u Psalmu 82:6 je elohim. Ona se obično odnosi na jedinog istinitog Boga, ali ima i druge upotrebe. Psalam 82:1 kaže: „Bog ustaje u skupštini bogova, usred bogova sud održava.” Jasno je iz sljedeća tri stiha da se riječ „bogovi“ odnosi na vladare, suce i druge koji su na položaju vlasti. Nazivajući ljudskoga vladara „bogom“ pokazuje nam tri stvari: 1) on ima autoritet nad drugim ljudima, 2) ljudi se trebaju bojati moći koju ima kao državni vladar, te 3) on dobiva svoju moć i autoritet od samoga Boga, koji je u osmom stihu opisan kao Onaj koji vlada nad cijelom zemljom.
Takva upotreba riječi „bogovi“ za ljude je rijetka, ali nalazimo ju i u drugim dijelovima Staroga zavjeta. Na primjer, kada je Bog poslao Mojsija faraonu, rekao mu je: „Vidi! Faraonu ću te nametnuti kao božanstvo“ (Izlazak 7:1). To jednostavno znači da je Mojsije, kao Božji glasnik, govorio Božje riječi i da će stoga biti Božji predstavnik pred kraljem. Hebrejska riječ elohim prevodi se kao „suci“ u Izlasku 21:6 i 22:8, 9, 28.
Cijela poenta Psalma 82 jest da se zemaljski suci moraju ponašati nepristrano i vršiti istinsku pravdu, jer čak će i suci jednoga dana morati stati pred Suca. Stihovi 6 i 7 upozoravaju ljudske suce da će i oni biti suđeni: „Rekoh doduše: Vi ste bogovi i svi ste sinovi Višnjega! Ali ćete ko svi ljudi umrijeti, past ćete kao svatko od velikih!“ Ovaj odlomak kaže da je Bog postavio ljude na položaje vlasti, a takve drugi ljudi smatraju bogovima. Međutim, oni trebaju upamtiti da, premda predstavljaju Boga u svome svijetu, ipak su smrtnici i u konačnici će dati račun Bogu za način na koji koriste taj autoritet.
2014-04-22
jebi ga, stvar vjere bi se rekloslidingdoorsoperator wrote:Leviathan2 wrote:ti zivis u zabludislidingdoorsoperator wrote:Leviathan2 wrote:
bogovi postoje i tocka
Ne postoje i točka.
Isto kao i svi ostali.
i bit ce
I ti za mene kažeš da ja živim u zabludi?
No dobro.
Dakle, ako definiraš te svoje bogove odnosno panteon, ako ih opišeš svakoga pojedinačno, i ako priložiš fizikalne dokaze da postoje te kakva su im obilježja (a svaki dokaz o fizičkom postojanju po prirodi stvari ima u temelju svoju fizikalnu komponentu) tada ima smisla ozbiljno raspravljati o tvojoj tvrdnji.
Ovako nema, a ponavljam da svatko ima pravo na svoje zablude, pa tako i ti i pleme.
Što se tiče tvrdnje da je čovjek nekada bio moćniji od bogova, to je presmiješno.
Iz razloga koji sam ti naveo ranije u jednoj od prethodnih rasprava. Jer je u suprotnosti sa evolucijom kao prirodnim zakonom.
Vrste ne postaju moćnije pa slabe pa opet jačaju. Kada počnu slabiti, proces propadanja postaje nepovratan i najčešće završava sa nestankom čitave vrste. To je potpuno prirodan proces.
kao sto rekoh
vjerujem spisima jer nisu pisanu u svrju obozavanja ili velicanja
vise kao kronike vremena
rado bih ti prezentirao spise al nemam dozvolu
jalovo je ulazit u raspre dokazivanja
moj upis je vise kontra onima koji slijepo vjeruju u bibliju
i svemocnog boga
takav ne egzistira
jer kao sto si rekao, morao bi uzeti materijalni ili energetski oblik a stim je automatski nizerangiran svemoguce bice i zas je slao samo zhidovima glasnike a ne svim narodima, ovak se zidovi ipak osjecaju izabranim, a nije li to cilj svakog naroda da bude poseban
a bogovi mi znamo sto su ne brigaj, mi i ne koristimo za njih rjec bogovi jer je nemamo ,nego u komunikacij rjec koju vi upotrebljavate, nasa rjec za te je nest drugo i nema isti smisao kao bogovi
mozda ti se otvori novi pogled
vede su recimo cisto zanimljivo stivo
i zamisli, opisuju hrpu naprednih stvari za ljude koji su u to doba trebali koristit kameno orudje
Svemir je navodno star 13,7 milijardi godina. Zemlja samo oko 4 milijarde. Teoretski je dakle vrlo moguće da se negdje u nekom drugom sunčevom sustavu život pojavio na primjer 2 milijarde godina ranije nego na Zemlji. S obzirom da smo mi prije 2 milijarde godina bili bakterije, što misliš kako bismo doživjeli biće s 2 milijarde godina više evolucije od nas samih?slidingdoorsoperator wrote:I ti za mene kažeš da ja živim u zabludi?Leviathan2 wrote:ti zivis u zabludislidingdoorsoperator wrote:Ne postoje i točka.Leviathan2 wrote:bogovi postoje i tocka
Isto kao i svi ostali.
i bit ce
No dobro.
Relikvijaši. Jedni teku za balzamiranim Lopoldom Mandićem, drugi teku za balzamiranim Lenjinom. Čudoviti je to svit, meni nerazumljiv.
Stribor-
2015-09-22
e, al Evi Lenjinova lešina ne smeta, samo Mandićeva.Stribor wrote:Relikvijaši. Jedni teku za balzamiranim Lopoldom Mandićem, drugi teku za balzamiranim Lenjinom. Čudoviti je to svit, meni nerazumljiv.
Guest- Guest
Lenin je zaliven u kristalni blok..mada ni to mi nije bas cuuul... Postoji razlog zasto mrtvi idu poda zemlju..Noor wrote:e, al Evi Lenjinova lešina ne smeta, samo Mandićeva.Stribor wrote:Relikvijaši. Jedni teku za balzamiranim Lopoldom Mandićem, drugi teku za balzamiranim Lenjinom. Čudoviti je to svit, meni nerazumljiv.
Guest- Guest
Noor wrote:e, al Evi Lenjinova lešina ne smeta, samo Mandićeva.Stribor wrote:Relikvijaši. Jedni teku za balzamiranim Lopoldom Mandićem, drugi teku za balzamiranim Lenjinom. Čudoviti je to svit, meni nerazumljiv.
Ha čuj .... to je Eva. A znamo kakova je ''posrana Eva''.
Stribor-
2015-09-22
Dean Winchester kaze da su duovi preminulog nemirni i postaju zlocesti,ako tijelo nije pokopano...
a ako Du popizdi pa pocne prawviti pizdarije zivima,jedini je lijek gasolina i zippać preko lesine popizdjelog Dua..
a ako Du popizdi pa pocne prawviti pizdarije zivima,jedini je lijek gasolina i zippać preko lesine popizdjelog Dua..
Guest- Guest
Teško da se Marin druži sa probisvjetom poput sokola...ali ima ljubavi i razumijevanja za sve ljude tako da ni njega neće odbiti u trenutkuvuksadinare wrote:...ovaj kolumnist mora da je prijatelj od jastreba koji je bio sretan sto tijelo sv.leopolda mandica u rijeku i rekao je da ga mora pod hitno obici...
2014-04-15
a jel? a kaj je ovo? inače,ovo se radi svake godine, a za to vrijeme mauzolej je zatvoren.pismejker wrote:Lenin je zaliven u kristalni blok..mada ni to mi nije bas cuuul... Postoji razlog zasto mrtvi idu poda zemlju..Noor wrote:e, al Evi Lenjinova lešina ne smeta, samo Mandićeva.Stribor wrote:Relikvijaši. Jedni teku za balzamiranim Lopoldom Mandićem, drugi teku za balzamiranim Lenjinom. Čudoviti je to svit, meni nerazumljiv.
Guest- Guest
deckijastreb wrote:Ni ti mene sa svojim "bozima".Leviathan2 wrote:
de jastrebe ne jebi me sa biblijom
nemojte se jebavat
prckov- Posts : 34561
2014-04-19
Dodir tijela druga Lenjina navodno liječi tumor, u rijetkim slučajevima...u većini pak otrese virus kapitalizma i privatnog vlasništva kao c vitamin prehladu
2014-04-15
Noor wrote:a jel? a kaj je ovo? inače,ovo se radi svake godine, a za to vrijeme mauzolej je zatvoren.pismejker wrote:Lenin je zaliven u kristalni blok..mada ni to mi nije bas cuuul... Postoji razlog zasto mrtvi idu poda zemlju..Noor wrote:e, al Evi Lenjinova lešina ne smeta, samo Mandićeva.Stribor wrote:Relikvijaši. Jedni teku za balzamiranim Lopoldom Mandićem, drugi teku za balzamiranim Lenjinom. Čudoviti je to svit, meni nerazumljiv.
ufffff....gluvo bilo-zlo ne culo..!!!
Lešina..!! begam ja peči papriku...
Guest- Guest
n_razbojnik wrote:Dodir tijela druga Lenjina navodno liječi tumor, u rijetkim slučajevima...u većini pak otrese virus kapitalizma i privatnog vlasništva kao c vitamin prehladu
Guest- Guest
Druga je Lenjina Meštrović ulovio u mali kipić, remek djelo pravo pa poklonijo Fritzu Krleži. Krle ga neđe pogubio. Poslije prizno da je bio ljubomoran na Iveka (nije elaborirao iako istoga i inače nije štedio poradi onog Vidovdanskog kompleksa) pa da ga je valjda nesvjesno negđe zaturio di ga više nije mogo naćiNoor wrote:n_razbojnik wrote:Dodir tijela druga Lenjina navodno liječi tumor, u rijetkim slučajevima...u većini pak otrese virus kapitalizma i privatnog vlasništva kao c vitamin prehladu
Oh_Femder- Posts : 4103
2016-11-08
Na ovom forumu Srbi nisu pisali nešto protiv prijenosa Leopolda Mandića. A koliko vidim čak ni iz Srbije nije bilo negativnih rerakcija na prijenos relikvija.
Najbolje se to nekako doživjelo u Crnoj Gori,gdje su Crnogorci izjavljivali da je Leopold crnogorski svetac.
Protiv su pisali uglavnom neki libertinci,obavezno hrvatske nacionalnosti.
Najbolje se to nekako doživjelo u Crnoj Gori,gdje su Crnogorci izjavljivali da je Leopold crnogorski svetac.
Protiv su pisali uglavnom neki libertinci,obavezno hrvatske nacionalnosti.
2014-04-22
Ne više. Valjda su ga zakopali negdje. Za nadati se je da dovoljno duboko, glogov kolac i to...sigurno je sigurno.Noor wrote:a jel? a kaj je ovo? inače,ovo se radi svake godine, a za to vrijeme mauzolej je zatvoren.pismejker wrote:Lenin je zaliven u kristalni blok..mada ni to mi nije bas cuuul... Postoji razlog zasto mrtvi idu poda zemlju..Noor wrote:e, al Evi Lenjinova lešina ne smeta, samo Mandićeva.Stribor wrote:Relikvijaši. Jedni teku za balzamiranim Lopoldom Mandićem, drugi teku za balzamiranim Lenjinom. Čudoviti je to svit, meni nerazumljiv.
Eroo- Posts : 79077
2016-07-22
Page 3 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Više od 10 TISUĆA ljudi dolazi vidjeti neraspadnuto tijelo Leopolda Mandića
» Srbi su 1989. nosili ostatke kneza Lazara, a Hrvati 2017. ostatke Leopolda Mandića
» Mlada katolkinja vehabijskog pravca oštro napala sv. L. Mandića: 'Prestanite štovati tijelo sv. Leopolda, to je vještičarstvo i prizivanje demona, što će vam mrtvac uz živog Isusa?'
» Plenki i ljevičari na aparatima:Petir na molitvenom doručku kod Trumpa
» Novi List druka za kandidaturu Hasana...
» Srbi su 1989. nosili ostatke kneza Lazara, a Hrvati 2017. ostatke Leopolda Mandića
» Mlada katolkinja vehabijskog pravca oštro napala sv. L. Mandića: 'Prestanite štovati tijelo sv. Leopolda, to je vještičarstvo i prizivanje demona, što će vam mrtvac uz živog Isusa?'
» Plenki i ljevičari na aparatima:Petir na molitvenom doručku kod Trumpa
» Novi List druka za kandidaturu Hasana...
Page 3 of 4