Film o Mijatu Tomiću
Page 5 of 8
Page 5 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: Film o Mijatu Tomiću
Ne. U pitanju je žal za zavičajem,a te su se pjesme pjevale još u doba bivše Juge.slidingdoorsoperator wrote:jastreb wrote:
A zasšto bi svatko tko žali za svojim rodnim krajem bio četnik.
Zato jer je Krajina i žalovanje nad njenom propašću tipično četnička opsesija.
Čovjek u Beogradu nalazi se u nostalgiji i tuzi za ostavljenim ognjištem u Lici ili Bos.Krajini,čest je motiv pjesama Bore Drljače Ličanina,,pa i Marinka Rokvića još u 70-tim godinama.
Svojevrsni antipod bio je Ivo Fabijan koji je iz ZG,revao za Hercegovinom,vinom,guslama i kršom.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Krajišnici gdje ćemo na prelo? Il na Kordun il u ličko selo.-stara pjesma iz 60-tih.vuksadinare wrote:uostalom krajina se rijetko kao toponim cak spominjala za vrijeme prve i druge juge..osim bosanske krajine..i zato pjevanje o krajini se moze prevesti pod politicki zal za propalim i fantazijama o srpstvu,necem velikom uzvisenem i slicnoslidingdoorsoperator wrote:jastreb wrote:
Vaše klape mogu naricati za kamenom i dračom,a kad se spomene Lika i Bukovica,onda je to četništvo.
2014-04-22
ivo fabijan nije revao..ne poznas onda ocito njegovo pjevanje...otvori marija vrata tebi ej revanje...znaci ovima dozvoljeno pjesnicki uzviseno pjevati o zalu za mne znam likom,pljesivicom a revanje je ono sto pjeva fabijan..svastajastreb wrote:Ne. U pitanju je žal za zavičajem,a te su se pjesme pjevale još u doba bivše Juge.slidingdoorsoperator wrote:jastreb wrote:
Čovjek u Beogradu nalazi se u nostalgiji i tuzi za ostavljenim ognjištem u Lici ili Bos.Krajini,čest je motiv pjesama Bore Drljače Ličanina,,pa i Marinka Rokvića još u 70-tim godinama.
Svojevrsni antipod bio je Ivo Fabijan koji je iz ZG,revao za Hercegovinom,vinom,guslama i kršom.
vuksadinare- Posts : 100329
2015-09-08
Ma nisi ti srbinjastreb wrote:Ne. U pitanju je žal za zavičajem,a te su se pjesme pjevale još u doba bivše Juge.slidingdoorsoperator wrote:jastreb wrote:
ovi u beogradu pevaju
a ovi u rvatckoj revu
Mislio sam napisati pjevao.vuksadinare wrote:ivo fabijan nije revao..ne poznas onda ocito njegovo pjevanje...otvori marija vrata tebi ej revanje...znaci ovima dozvoljeno pjesnicki uzviseno pjevati o zalu za mne znam likom,pljesivicom a revanje je ono sto pjeva fabijan..svastajastreb wrote:Ne. U pitanju je žal za zavičajem,a te su se pjesme pjevale još u doba bivše Juge.slidingdoorsoperator wrote:jastreb wrote:
2014-04-22
radikal..srpski radikal je on. a tko je osnivač i vođa srpskih radikala? četnički vojvoda šešelj.jastreb wrote:Pa da. Netko će reći kako su 19990-te propagirali nacvionalizam,a u jednoj predizbiornoj kampanji podupirali onog ustašu što ga je Sindičić htio ubiti.vuksadinare wrote:jastreb wrote:Nije. Kao što recimo Bodalec i Houra,nisu ustaše.slidingdoorsoperator wrote:jastreb wrote:
Nije. On je srpski nacionalist ,ali on nema ravnogorsku orijentaciju,već više onu miloševićevsko-socijalističku.
Isto sranje drugo pakovanje.
Dakle, on je četnik.
Ali oni se nikad nisu izjašnjavali kao ustaše i eno,lani su zapjevali u Beogradu.
Isto tako se Ličanin nikada nije izjasnio četnikom. I on nije četnik. Iako je srpski nacionalista(barem u pjesmama)
Guest- Guest
jastreb wrote:Mislio sam napisati pjevao.vuksadinare wrote:ivo fabijan nije revao..ne poznas onda ocito njegovo pjevanje...otvori marija vrata tebi ej revanje...znaci ovima dozvoljeno pjesnicki uzviseno pjevati o zalu za mne znam likom,pljesivicom a revanje je ono sto pjeva fabijan..svastajastreb wrote:Ne. U pitanju je žal za zavičajem,a te su se pjesme pjevale još u doba bivše Juge.slidingdoorsoperator wrote:jastreb wrote:
2015-09-08
pa prisilio me ić kopat po YT i svako tko ide vidjet šta taj pjeva, bit će mu jasno.slidingdoorsoperator wrote:Noor wrote:reve taj o krajini i daljeslidingdoorsoperator wrote:jastreb wrote:
Sada ponovo kuka i zavija za Likom i Bukovicom.
To ti se zove žal za mlados'.
Dakle, četnik je. Druga je priča što to jastreb ne želi priznati.
Guest- Guest
ne svaki, samo onaj koji veliča četnike. ovaj to radi pjesmom.jastreb wrote:
Ličanin nije. Zbog čega bi se svaki srpski nacionalist morao zvati i četnikom?
Guest- Guest
jastreb wrote:Ne. U pitanju je žal za zavičajem,a te su se pjesme pjevale još u doba bivše Juge.slidingdoorsoperator wrote:jastreb wrote:
Ćetnička orjentacija je postojala i u bivšoj Jugi pa što?
I ne, to nije samo žal za zavičajem nego žal za odsustvom točno određenih velikosrpskih sadržaja u tom zavičaju.
Dakle, lik je četnik.
Guest- Guest
Noor wrote:pa prisilio me ić kopat po YT i svako tko ide vidjet šta taj pjeva, bit će mu jasno.slidingdoorsoperator wrote:
Dakle, četnik je. Druga je priča što to jastreb ne želi priznati.
Samo krajnjim idiotima to nije jasno. E sad, spada li jastreb u takve ili i sam dijeli političku orjentaciju pjevača, ostaje za daljnje razmatranje.
Guest- Guest
jastreb wrote:Ne. U pitanju je žal za zavičajem,a te su se pjesme pjevale još u doba bivše Juge.slidingdoorsoperator wrote:jastreb wrote:
Guest- Guest
Noor wrote:
Dakle, pjesme kao Spavaj Liko Srbija te čuva i Oj Krajino srpska republiko po jsatrebu nemaju veze sa velikosrpskom ilitiga četničkom orjentacijom pjevača?
Totalni debilizam, a moguće i samo obični tipično velikosrpski bezobrazluk.
Guest- Guest
htio sam napisat 'pjevao' pa mu se kao fol omaklo revao..
2015-09-08
da se razumijemo, ja to nisam preslušavala...dovoljno mi je vidjeti naslove
a što je sve u tekstovima...dragi Bog zna.
i jastreb.
i jastreb.
Guest- Guest
oj karjinooooo karijinooooo tugo moja boli moja nije nam vise sef stanijaNoor wrote:da se razumijemo, ja to nisam preslušavala...dovoljno mi je vidjeti naslove
i jastreb.
2015-09-08
Noor wrote:da se razumijemo, ja to nisam preslušavala...dovoljno mi je vidjeti naslove
i jastreb.
Samo sloga Srba spasi,
nit' smo cetnici, nit' Vlasi,
lakse nam je i umreti
nego robovati bez pameti.
2014-04-22
jastreb wrote:
Samo sloga Srba spasi,
lakse nam je i umreti
Je, kad četnik kaže da nije četnik, onda nam ništa drugo ne preostaje nego mu vjerovati.
Guest- Guest
Dobro,a je li MPT ustaša?slidingdoorsoperator wrote:jastreb wrote:
Samo sloga Srba spasi,
lakse nam je i umreti
Je, kad četnik kaže da nije četnik, onda nam ništa drugo ne preostaje nego mu vjerovati.
2014-04-22
dobar je jastreb ali previse je hodao i boravio po tim krajiski sijelima i opijelima...gdje se pricalo po sistemu..'rek'o mi đedo a đedi njegov đedo a i ovome njegov đedo'..
2015-09-08
jastreb wrote:Noor wrote:da se razumijemo, ja to nisam preslušavala...dovoljno mi je vidjeti naslove
i jastreb.
Samo sloga Srba spasi,
lakse nam je i umreti
Zakleli se Srbi Bogu
ok, ajd..idemo poslušati...
Zakleli se Srbi Bogu
da s dušmanima ne mogu
da ne mogu s ustašom i balijom,
da ne mogu s Tuđmanom i Alijom
Sad Alija čezne, vene
nema Bosne suverene
i Tuđman je tužna lica
zbog Baranje i Plitvica
zbog Krajine i Plitvica
itd.
Guest- Guest
Page 5 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Similar topics
» Film
» Promo film ‘Dubrovnik Riviera’ wins at 2019 New York Festivals® International TV & Film Awards
» ljubavno pismo tomiću
» HASANBEGOVIĆ ODGOVORIO TOMIĆU: ‘Tomićeve su izjave na tragu njegovih dosadašnjih osobnih uvreda’
» JOŠKO VLAŠIĆ ODGOVORIO TOMIĆU 'Pokušavate pojednostaviti Blankin odnos s Bogom i raskrinkati ga pred ljudima'
» Promo film ‘Dubrovnik Riviera’ wins at 2019 New York Festivals® International TV & Film Awards
» ljubavno pismo tomiću
» HASANBEGOVIĆ ODGOVORIO TOMIĆU: ‘Tomićeve su izjave na tragu njegovih dosadašnjih osobnih uvreda’
» JOŠKO VLAŠIĆ ODGOVORIO TOMIĆU 'Pokušavate pojednostaviti Blankin odnos s Bogom i raskrinkati ga pred ljudima'
Page 5 of 8