Denkverbot
Page 27 of 50
Page 27 of 50 • 1 ... 15 ... 26, 27, 28 ... 38 ... 50
Re: Denkverbot
kako und aobjašnjavaš da su sva posvojena dica u istin obiteljima i blizanci u rozličitin zadržali svoje predispozicije?mate wrote:Nije, uopće...aben wrote:ali to je oprečno, ili ovisi o odgajatelju ili se rađamo s predispozicijama.mate wrote:Kao što sam napisala. Svi se rađaju s određenim predispozicijama. Bez obzira na naše vrijednosti ili preference alata...ipak ovisi o odgajatelju...aben wrote:kako unda objašnjavaš slične ishode blizance koji su posvojeni u rozličitim obiteljima i rozličite ishode na nekrvnoj posvojenoj dici u istoj obitelji? nisu imali ogledala?mate wrote:
Ne!
Do 5. godine djetetova razvijaš ga kao emocionalno biće. Kada se dijete rodi, ono je ogledalo do doba škole. Poslije, Bože pomozi!
Ma, nije bitno što je napisano, već kada je napisano...
Ja to oduvijek tako gledam, zbog toga i jesam tu :) Jer smo različiti :)
Uopće nas ne gledam s obzirom na spolnost...
da gljedoš na spol, puno više stvori bi ti bilo jasnije...
Nit je tvoja mater uzalud pitala čiji su?! :)
Rađamo se s predispozicijama, na odgajatelju je hoće li dalje razvijati i u kojem smjeru.....
aben- Posts : 35492
2014-04-16
To je urođeno....aben wrote:kako und aobjašnjavaš da su sva posvojena dica u istin obiteljima i blizanci u rozličitin zadržali svoje predispozicije?mate wrote:Nije, uopće...aben wrote:ali to je oprečno, ili ovisi o odgajatelju ili se rađamo s predispozicijama.mate wrote:Kao što sam napisala. Svi se rađaju s određenim predispozicijama. Bez obzira na naše vrijednosti ili preference alata...ipak ovisi o odgajatelju...aben wrote:
kako unda objašnjavaš slične ishode blizance koji su posvojeni u rozličitim obiteljima i rozličite ishode na nekrvnoj posvojenoj dici u istoj obitelji? nisu imali ogledala?
da gljedoš na spol, puno više stvori bi ti bilo jasnije...
Rađamo se s predispozicijama, na odgajatelju je hoće li dalje razvijati i u kojem smjeru.....
Sve je ostalo oblikovano...
Guest- Guest
znoči, da su tebe odgojili moji roditelji, oblikovali bi te u narkomanku?mate wrote:To je urođeno....aben wrote:kako und aobjašnjavaš da su sva posvojena dica u istin obiteljima i blizanci u rozličitin zadržali svoje predispozicije?mate wrote:Nije, uopće...aben wrote:ali to je oprečno, ili ovisi o odgajatelju ili se rađamo s predispozicijama.mate wrote:
Kao što sam napisala. Svi se rađaju s određenim predispozicijama. Bez obzira na naše vrijednosti ili preference alata...ipak ovisi o odgajatelju...
2014-04-16
Ne znam, znaš li ti? :)aben wrote:znoči, da su tebe odgojili moji roditelji, oblikovali bi te u narkomanku?mate wrote:To je urođeno....aben wrote:kako und aobjašnjavaš da su sva posvojena dica u istin obiteljima i blizanci u rozličitin zadržali svoje predispozicije?mate wrote:Nije, uopće...aben wrote:
ali to je oprečno, ili ovisi o odgajatelju ili se rađamo s predispozicijama.
Al bih vjerojatno s tim mentalitetom željela biti što bolja žena...danas-sutra...
Guest- Guest
nema sposobnosti, moji bi te bili puštili na miru.mate wrote:Ovidi o odgajatelju i njegovoj sposobnosti pepoznavanja i razvitka...
dakle, narkomanka?
2014-04-16
mislin da znun, bila bi manje više ista.mate wrote:Ne znam, znaš li ti? :)aben wrote:znoči, da su tebe odgojili moji roditelji, oblikovali bi te u narkomanku?mate wrote:To je urođeno....aben wrote:kako und aobjašnjavaš da su sva posvojena dica u istin obiteljima i blizanci u rozličitin zadržali svoje predispozicije?mate wrote:
Nije, uopće...
2014-04-16
Sigurno ne bih bila tu gdje jesam....Svijet bi mi bio premali :)aben wrote:nema sposobnosti, moji bi te bili puštili na miru.mate wrote:Ovidi o odgajatelju i njegovoj sposobnosti pepoznavanja i razvitka...
dakle, narkomanka?
Guest- Guest
S određenim moralnim postavkama :)aben wrote:mislin da znun, bila bi manje više ista.mate wrote:Ne znam, znaš li ti? :)aben wrote:znoči, da su tebe odgojili moji roditelji, oblikovali bi te u narkomanku?mate wrote:To je urođeno....aben wrote:
kako und aobjašnjavaš da su sva posvojena dica u istin obiteljima i blizanci u rozličitin zadržali svoje predispozicije?
Guest- Guest
da, isti oni iskima si rođena..mate wrote:S određenim moralnim postavkama :)aben wrote:mislin da znun, bila bi manje više ista.mate wrote:Ne znam, znaš li ti? :)aben wrote:znoči, da su tebe odgojili moji roditelji, oblikovali bi te u narkomanku?mate wrote:
To je urođeno....
2014-04-16
Empatija je urođena?aben wrote:da, isti oni iskima si rođena..mate wrote:S određenim moralnim postavkama :)aben wrote:mislin da znun, bila bi manje više ista.mate wrote:Ne znam, znaš li ti? :)aben wrote:
znoči, da su tebe odgojili moji roditelji, oblikovali bi te u narkomanku?
Guest- Guest
naravski.
2014-04-16
Ne znam,aben wrote:naravski.
al empatija je moguće urođena.
Il s iskustvom stvorena?
Guest- Guest
geni, hard wired. evolucijska prilagodba. nemo nikakove veze s odgojen, nikakove.mate wrote:Ne znam,aben wrote:naravski.
al empatija je moguće urođena.
Il s iskustvom stvorena?
2014-04-16
osin, u eksretemnim odgojima. ko ča sun već reko, ekstremni odgoj jedini daje rezultate. recimo, ako ljudima od molih nogu počneš veživati glovu, iskrivit ćeš mu lubanju i sve ono ča je zapisano u genima će se prilagoditi odgoju. isto tako, ako odgajaš dite strujom, i držiš ga zatvorenog u mračnoj sobi prvih 30 godin njegova života, naravski da se empatija ne će ispoljiti, ko ni puno drugih stvori.
2014-04-16
Živimo u ekstremnim uvjetima...aben wrote:osin, u eksretemnim odgojima. ko ča sun već reko, ekstremni odgoj jedini daje rezultate. recimo, ako ljudima od molih nogu počneš veživati glovu, iskrivit ćeš mu lubanju i sve ono ča je zapisano u genima će se prilagoditi odgoju. isto tako, ako odgajaš dite strujom, i držiš ga zatvorenog u mračnoj sobi prvih 30 godin njegova života, naravski da se empatija ne će ispoljiti, ko ni puno drugih stvori.
Guest- Guest
http://www.developmentalscience.com/blog/2012/12/02/is-empathy-learned-or-are-we-born-with-itmate wrote:Ne slažem se opet s tobom.
Odgojem možda ne uvelike, ali s iskustvom, da!
2014-04-16
Čitala sam tako neki članak o bebama u sirotištu.
Kao, zašto bebe u sirotištu noću ne plaču, jer znaju već tada da ih nitko neće utješiti....
Kao, zašto bebe u sirotištu noću ne plaču, jer znaju već tada da ih nitko neće utješiti....
Guest- Guest
Kao i moj prof. s sudske psihijatrije..poznati dr. Mandić :)
Osebujan lik, i zbilja, poseban....Baš sam mu postavila pitanje u vezi male djece....i sad da preskočim sve...došli smo očiju majke....
Osebujan lik, i zbilja, poseban....Baš sam mu postavila pitanje u vezi male djece....i sad da preskočim sve...došli smo očiju majke....
Guest- Guest
pa jel se sa složeš is manun?
2014-04-16
Page 27 of 50 • 1 ... 15 ... 26, 27, 28 ... 38 ... 50
Page 27 of 50