Denkverbot
Page 15 of 50
Page 15 of 50 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 32 ... 50
Re: Denkverbot
Ogromna je razlika pročitati knjigu u pubertetu i sada. No, jednako je potresna.
Čitajući knjigu u pubertetu, bila sam koncentrirana na dječje likove. Likove poput mame, tate, gotovo nisam zamjećivala, niti o njima razmišljala (osim što sam u to vrijeme smatrala da su oni ti koji su odgovorni). Pojam institucija mi je također bio stran.
Danas, razmišljajući o knjizi više razmišljam kako bih se ja postavila, nedaj Bože, u ulozi roditelja djeteta ovisnika. Jer kao što C. Kaže, naučili su da se život svodi na nabavljanje, a to je obrazac koji je i danas sveprisutan. Počevši dakako od roditelja. Što je teža financijska situacija to je veće beznađe.
Podsjetila me na knjigu "Umijeće ljubavi" Fromm, koju sam kao i ona u njenim godinama učila na pamet. Morati ću i nju ponoviti:)
Čitajući knjigu u pubertetu, bila sam koncentrirana na dječje likove. Likove poput mame, tate, gotovo nisam zamjećivala, niti o njima razmišljala (osim što sam u to vrijeme smatrala da su oni ti koji su odgovorni). Pojam institucija mi je također bio stran.
Danas, razmišljajući o knjizi više razmišljam kako bih se ja postavila, nedaj Bože, u ulozi roditelja djeteta ovisnika. Jer kao što C. Kaže, naučili su da se život svodi na nabavljanje, a to je obrazac koji je i danas sveprisutan. Počevši dakako od roditelja. Što je teža financijska situacija to je veće beznađe.
Podsjetila me na knjigu "Umijeće ljubavi" Fromm, koju sam kao i ona u njenim godinama učila na pamet. Morati ću i nju ponoviti:)
Guest- Guest
da ti je dite ovisnik, nojbolje ča moreš učiniti je odreći ga se
2014-04-16
a ča drgo moreš?
un ki je na suicide crusade, pomoći mu znoči ubiti ga
un ki je na suicide crusade, pomoći mu znoči ubiti ga
2014-04-16
Kolika je roditeljska odgovornost u slučajevima dječje ovisnosti ?
Gdje je sredina u odgoju, tj. Da nisi prestrog, a niti preliberalan roditelj?
U jednom trenutku i ona sama je rekla da bi voljela da ju je majka nalupala pred svima i odvukla kući.
Da li je to još jedno svaljivanje krivice na roditelje?
Moja je recimo bila prestroga prema meni. S 18, imala sam izlazak i to samo subotom do 23h. Čekala bih na prozoru sobe kolegice koje su se vraćale iz provoda da mi pričaju što se događalo i ostalo.
Gdje je sredina u odgoju, tj. Da nisi prestrog, a niti preliberalan roditelj?
U jednom trenutku i ona sama je rekla da bi voljela da ju je majka nalupala pred svima i odvukla kući.
Da li je to još jedno svaljivanje krivice na roditelje?
Moja je recimo bila prestroga prema meni. S 18, imala sam izlazak i to samo subotom do 23h. Čekala bih na prozoru sobe kolegice koje su se vraćale iz provoda da mi pričaju što se događalo i ostalo.
Guest- Guest
haha
2014-04-16
roditelji moru puno, i moru malo.
nojviše moru unutarnje sklonosti, i peer presure. u kombinaciji s permisivnim i restriktivnin roditeljstvon, rezultati su svakakovi. obično je posli bitke lako uočiti koja je kombinacija presudila.
recimo, jo bi na tvojin mestu siguro bi narkoman
nojviše moru unutarnje sklonosti, i peer presure. u kombinaciji s permisivnim i restriktivnin roditeljstvon, rezultati su svakakovi. obično je posli bitke lako uočiti koja je kombinacija presudila.
recimo, jo bi na tvojin mestu siguro bi narkoman
2014-04-16
Samo da znaš, meni to ni dan danas nije smiješno :)aben wrote:haha
Morala sam spavati kod kolegice da bih izašla. Sva ta strogoća, vodila je u laž. Ali stara je bila toliko lukava, da sam smjela kod nje prespavati jedino ako odem u pidžami, budući da je stanovala prekoputa. Na moju nesreću, bila je puno krupnija od mene. Ali tada smo samo željele otići u obližnji kafić na sok. Rješenje je bio dugačak mantil od njenog oca :)
Nije smiješno :)
Guest- Guest
ne, uopće,
tragično je kako ti mati ne zno da sinners gonna sin.
tragično je kako ti mati ne zno da sinners gonna sin.
2014-04-16
Čak i kada ne griješiš, može se učiniti da griješiš. Evo primjer:
U toj pubertetskoj dobi kako sam bila ograničena druženjem tako sam puno vremena provodila sama u sobi. Ono što je bilo lijepo je to što sam otkrila klasičnu glazbu.
No, postojao je problem. Dio vrata od moje sobe, bio je od stakla. Taman toliko da je mama u svakom trenutku mogla vidjeti što radim. Nisam niti pomislila da nešto krivo radim kada sam poželjela promatrati zalazak sunca uz Mozartov Requiem . Stavila ja tako stolicu na sred sobe,promatrala nepomično sunce i prepustila se vrtlogu tonova, instrumenata. Valjda je prošlo dosta vremena, kad upada ona s upitima jel se ja drogiram, sigurno nešto nije u redu jer kako mogu sjediti nepomična tako dugo i još uz takvu glazbu.
Nisam znala što bih rekla, kako bih objasnila da sam bila s sobom u pravom smislu. Mislila bi da sam totalno skrenula. No, bilo me i briga jer sam otkrila svoj kutak kojem se i dan danas vraćam.
U toj pubertetskoj dobi kako sam bila ograničena druženjem tako sam puno vremena provodila sama u sobi. Ono što je bilo lijepo je to što sam otkrila klasičnu glazbu.
No, postojao je problem. Dio vrata od moje sobe, bio je od stakla. Taman toliko da je mama u svakom trenutku mogla vidjeti što radim. Nisam niti pomislila da nešto krivo radim kada sam poželjela promatrati zalazak sunca uz Mozartov Requiem . Stavila ja tako stolicu na sred sobe,promatrala nepomično sunce i prepustila se vrtlogu tonova, instrumenata. Valjda je prošlo dosta vremena, kad upada ona s upitima jel se ja drogiram, sigurno nešto nije u redu jer kako mogu sjediti nepomična tako dugo i još uz takvu glazbu.
Nisam znala što bih rekla, kako bih objasnila da sam bila s sobom u pravom smislu. Mislila bi da sam totalno skrenula. No, bilo me i briga jer sam otkrila svoj kutak kojem se i dan danas vraćam.
Guest- Guest
ograničena druženjem?
stakleni kavez?
kutak na srid sobe?
mati ti ni sva svoja, a ni mate ni daleko
posićo me na dogtooth, jesi gljedala ot film?
stakleni kavez?
kutak na srid sobe?
mati ti ni sva svoja, a ni mate ni daleko
posićo me na dogtooth, jesi gljedala ot film?
2014-04-16
Pa morala sam odmah poslije škole kući, pisati zadaće, učiti. Nije bilo igre kada se prohtije, kao kod bake na selu. Sve je uvijek bilo organizirano. Spavanje najkasnije 22h. A, znaš i sam da tada nije bilo ove moderne tehnologije, osim fiksnog telefona kojeg bi prošvercala u sobu :)
To je bila moja soba do trećeg srednjeg kada sam se prvi puta pobunila i dobila sobu koja je značila potpunu privatnost. Ahh, linija kraj kreveta koju sam dobila zbog odličnog uspjeha u školi, bila mi je sve. Uz nju bih zaspala, maštala, planirala.
Bio je red, rad, disciplina.
Neki red se mora znati :)
Nisam, al koliko sam vidjela djeluje jako bolesno što znači da ću ga svakako pogledati :)
Zašto misliš da nisam baš svoja? :)
Knjiga je potakla sve te misli, preispitivanja, sjećanja. I dakako, pitanje u čemu se sastoji odgovorno roditeljstvo.
To je bila moja soba do trećeg srednjeg kada sam se prvi puta pobunila i dobila sobu koja je značila potpunu privatnost. Ahh, linija kraj kreveta koju sam dobila zbog odličnog uspjeha u školi, bila mi je sve. Uz nju bih zaspala, maštala, planirala.
Bio je red, rad, disciplina.
Neki red se mora znati :)
Nisam, al koliko sam vidjela djeluje jako bolesno što znači da ću ga svakako pogledati :)
Zašto misliš da nisam baš svoja? :)
Knjiga je potakla sve te misli, preispitivanja, sjećanja. I dakako, pitanje u čemu se sastoji odgovorno roditeljstvo.
Guest- Guest
I kutak na srid sobe nije taj fizički kutak, već kutak, zapravo neograničen prostor unutar mene. Pa nisam baš toliko proševerila da moram na srid sobe praviti kut :)
Guest- Guest
stvarno užas. a velika je vjerojatnost da bi ti ispala jednaka straiterica i da nisi odrastala u torturi.
2014-04-16
Kako to misliš?aben wrote:stvarno užas. a velika je vjerojatnost da bi ti ispala jednaka straiterica i da nisi odrastala u torturi.
Guest- Guest
drzava predlaze obavezno nosenje reflektirajucih prsluka za bicikliste, jer nekog reda mora biti :^^
Pa u tom slučaju podržavam prijedlog :)kic wrote:
drzava predlaze obavezno nosenje reflektirajucih prsluka za bicikliste, jer nekog reda mora biti :^^
Guest- Guest
I sama sam vozač, i doista, najveća mora su mi biciklisti na mračnom dijelu ceste.
Guest- Guest
Page 15 of 50 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 32 ... 50
Page 15 of 50