Marcellus:Staljin je moj izbor
Page 4 of 8
Page 4 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: Marcellus:Staljin je moj izbor
Povijesno gledano Staljin je bio manga, ili kako to ameri vole zvati "winner", Tito isto tako. Ali eto dans u slučajnoj državi Hrvatskoj se pokušava napraviti spin da su looseri/gubitnici Pavelić/ustaše/četnici/muslimani ustvari moralni pobjednici u WWII, iako su zasluiženo završili kao gnoj na Blaiburškom polju. Ili kako kažu SWJ u Americi, bitno je sudjelovati , svi su pobijedili
Last edited by catabbath on 3/9/2017, 12:42; edited 1 time in total (Reason for editing : 123)
catabbath- Posts : 12438
2015-08-22
marcellus wrote:
UEFA i FIFA nisu sud.
UEFA i FIFA imaju neka svoja interna pravila koja imaju za cilj smanjiti eksplozivnost atmosfere na stadionima i mogućnost izazivanja nereda zbog čega doslovce pušu na hladno.
Guest- Guest
jastreb wrote:
Razočaran sam tzv hrvatskom ljevicom. Smatram da je ona umrla zajedno sa Stipom Šuvarom.
Današnji ridikuli koji se predstavljaju kao ljevičari,otvoreno govore kako njihov cilj nije borba za radnička prava,već da se bore za nekakvu ljevicu na kulturnom planu.
Pa to nije osobina samo hrvatsle ljevice nego praktičko kompletne moderne ljevice na zapadu.
"U starim danima esencijalizma (naivnog vjerovanja da je moguće nametnuti jedinstven skup političkih vrijednosti), ljevica se previše usredotočila na jednostavna ekonomska pitanja i prvenstvo klasne borbe', tvrdi Žižek.
'Sada je s tim vremenom svršeno i umjesto jedinstvene borbe imate pluralnost, prava homoseksualaca i homoseksualki, ekologiju, etnički identitet i što već ne. Ja svejedno tvrdim da je cijena koja je plaćena za tu vrstu pluralnosti to da je nešto isključeno. Nitko na ljevici zapravo ne pomišlja na globalnu alternativu kapitalizmu."
"Predviđanja - 30 velikih umova o budućnosti"; str. 350.; 1999. godina.
Guest- Guest
To je to. Žižek,kao i obično u sridu.slidingdoorsoperator wrote:jastreb wrote:
Razočaran sam tzv hrvatskom ljevicom. Smatram da je ona umrla zajedno sa Stipom Šuvarom.
Današnji ridikuli koji se predstavljaju kao ljevičari,otvoreno govore kako njihov cilj nije borba za radnička prava,već da se bore za nekakvu ljevicu na kulturnom planu.
Pa to nije osobina samo hrvatsle ljevice nego praktičko kompletne moderne ljevice na zapadu.
"U starim danima esencijalizma (naivnog vjerovanja da je moguće nametnuti jedinstven skup političkih vrijednosti), ljevica se previše usredotočila na jednostavna ekonomska pitanja i prvenstvo klasne borbe', tvrdi Žižek.
'Sada je s tim vremenom svršeno i umjesto jedinstvene borbe imate pluralnost, prava homoseksualaca i homoseksualki, ekologiju, etnički identitet i što već ne. Ja svejedno tvrdim da je cijena koja je plaćena za tu vrstu pluralnosti to da je nešto isključeno. Nitko na ljevici zapravo ne pomišlja na globalnu alternativu kapitalizmu."
"Predviđanja - 30 velikih umova o budućnosti"; str. 350.; 1999. godina.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
jastreb wrote:
To je to. Žižek,kao i obično u sridu.
Slavoj Žižek priznaje: 'Svi ljevičarski projekti 20. stoljeća doživjeli su propast'
"Pitaju me ljudi zašto sebe još uvijek nazivam komunistom. Ja sam jako dobro svjestan da je 20. stoljeće završilo. To znači ne samo da su sva komunistička rješenja, nego i svi veliki ljevičarski projekti 20. stoljeća propali", rekao je Slavoj Žižek, popularni slovenski filozof u intervjuu za Big Think.
"Nije propao samo staljinistički komunizam, iako je i to zanimljivo jer države u kojima i danas vlada komunizam, kao što su Kina i Vijetnam, njihovo komunističko vodstvo se pokazalo kao najučinkovitiji menadžeri divljeg kapitalizma.
Socijalizam je propao.
Ja se, uz dužno poštovanje, ne slažem s američkim, neokeynezijskim ljevičarima kao što su Krugman, Stiglitz itd. Također mislim da je i ta keynezijanska socijalna država, taj model je isto stvar prošlosti. Uvjeti u kojima današnja globalna ekonomija funkcionira to ne dozvoljavaju. Jer da bi funkcionirala socijalna država, morate imati čvrstu nacionalnu državu koja može nametnuti određenu fiskalnu politiku. Ali kad imaš globalno tržište, to ne funkcionira tako.
I treće, što je najproblematičnije mojim prijateljima, vizija koja se nalazi duboko u srcu svih ljevičara koje poznajem, to je ideja o jednoj kritičkoj uniji koja predstavlja demokraciju i gradi demokratski proces od dna.
Znači, ideja da ljudi ne biraju svoje predstavnike koji će djelovati u njihovo ime, nego da se direktno uključuju i rješavaju lokalne probleme.
Mislim da je to lijepa ideja, no nije nikakvo rješenje. To je vrlo ograničena ideja.
Da vam budem iskren, ne bih volio živjeti u zajednici gdje bih se cijelo vrijeme morao brinuti o lokalnoj politici.
Želim živjeti u društvu gdje se jedna nevidljiva mašinerija brine za stvari, tako da ja mogu raditi što poželim.
Dakle, ja sam vrlo svjestan da u svim svojim verzijama, radikalni lijevi projekti 20. stoljeća došli su do svoga kraja.
Cijelo desetljeće svi smo bili fukuyamaisti. Pod pojmom "fukuyamaizam" smatram ideju da možda nismo našli najbolju formulu, ali smo našli najbližu najboljoj - liberalni demokratski kapitalizam s elementima socijalne države.
Čak je i ljevica igrala tu igru.
Mi smo se borili za manje rasizma, prava žena, homoseksualaca, ali u suštini prihvatili smo sistem.
Međutim, čak ni sam Fukuyama više nije fukuyamaist, koliko ja znam. Ono što smo naučili nakon 11.9. jest: ne, nemamo odgovor.
Ne samo da liberalno-demokratski kapitalizam nije univerzalni model, nego Kina, Singapur i neki drugi vrlo uspješni primjeri današnjeg kapitalizma pokazuju da brak između kapitalizma i demokracije dolazi kraju. Danas imamo kapitalizam, koji je brutalno učinkovit, ali on više ne treba demokraciju da bi funkcionirao", zaključuje Žižek u videu koji možete pogledati ovdje.
https://www.facebook.com/BigThinkdotcom/videos/10154820267143527/
https://www.liberal.hr/clanak.php?id=766
Guest- Guest
I? Postavio bih onda i pitanje koje je svojedobno postavio (i) Lenjin: Što da se radi???
2014-04-22
hahaha...to se zove prikrivanje vlastitih sranja i puštanje guste magle da ljudi ne bi slučajno nešto vidjeli.kaja wrote:Kad se potegne rat ustase partizani cetnici i znakovi ja znam da ce cijene nečega otići u nebo..
Eto ja sam na tavan postavio puškomitraljez i pratim da ne bi došli kakvi rusi,antifašisti ili ustaše,za tita da ne pričam.Isti sam ko i oni japanci sedamdesetih godina koje su pronašli u đungli pa im nisu mogli objasniti da je drugi svjetski završio.Sad ti njima ruši snove i cara.
vili40-
2015-08-02
Stanojko- Posts : 8340
2014-05-05
Iako pokušavaš o Bori ovdje iznijeti neki vlastiti stav,samovoljno ga glorificirajući kao nekakvog disidenta,istina je drugačija. Nakon prašine koja se podigla zbog pjesme "Na zapadu ništa novo",Bora se pokajao,ispričao i rekao "kako nije baš tako mislio"...marcellus wrote:
bori čorbi je partija jebala mater ionako i izbacili su ga iz svih udruga u srbiji i bio je disident. Ali to je bilo pred sam raspad juge. Tile već davno bio mrtav
"Ubrzo je usledilo zvanično saopštenje za javnost SUBNOR-a Jugoslavije da autor Đorđević govori modernim jezikom svoje generacije što je za svaku pohvalu,da svojim stavovima nije želeo nikog da vređa,već da ukaže na prisutne probleme savremenog društva,što je opet za svaku pohvalu. Nedugo zatim Riblja čorba od Saveza omladine Beograda dobija prestižnu Majsku nagradu za postignute rezultate u kulturi." (Večernje novosti,1.avgust 2017. str.19-(Feljton "Pogledaj dom svoj anđele-40 godina Riblje čorbe",autori Miša Aleksić i Vesna Pantelić)
Kao što vidiš ni Bora nije bio imun na razne socijalističke nagrade,a što si non stop prebacivao Đoletu i Štuliću.
2014-04-22
Helou.. ti nisi vidio jucer poziv HSP -a, situacija je ozbiljna:vili40 wrote:hahaha...to se zove prikrivanje vlastitih sranja i puštanje guste magle da ljudi ne bi slučajno nešto vidjeli.kaja wrote:Kad se potegne rat ustase partizani cetnici i znakovi ja znam da ce cijene nečega otići u nebo..
Eto ja sam na tavan postavio puškomitraljez i pratim da ne bi došli kakvi rusi,antifašisti ili ustaše,za tita da ne pričam.Isti sam ko i oni japanci sedamdesetih godina koje su pronašli u đungli pa im nisu mogli objasniti da je drugi svjetski završio.Sad ti njima ruši snove i cara.
"Imamo sada nastavak fašističkog terora velikosrpske i jugokomunističke ideologije koja se provodi nad hrvatskim narodom od strane pripadnika KNOJA, OZNE, UDBE, SLUŽBE DRŽAVNE BEZBEDNOSTI, KOSA i sličnih proteklih četvrt stoljeća", stajalo je u pozivu na današnji prosvjed!"
I ne jebe ih sto su kao pale sam na svijetu. Njih 30 galami u svom mikrosvemiru. Prodavačica iza prodaje kifle, konobar iz susjednog kafića s cigaretom se u čudu navirio, ostali prolaze, tu i tamo netko začuđeno pogleda. Policajac snima . Kad je borba protiv Knoja zavrsila moguće da su ih odveli do stanice, evo ti prekršajni nalog i mars doma.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Naslov je malo u kurcu. Staljin nikada nikome nije bio izbor. On je više bio u sferi....ja te ubijem ako nije onako kako ja velim.
Guest- Guest
Oooooo,varaš se. 1948.mnogi su izabravši Staljina izabrali ili Goli ili emigraciju.MaximusDecimusMiridije wrote:Naslov je malo u kurcu. Staljin nikada nikome nije bio izbor. On je više bio u sferi....ja te ubijem ako nije onako kako ja velim.
2014-04-22
Sa staljinstima nema mile-lale , oni su čvrsto ostali na jedinom pravom zacrtanom putu, kao cardak nešto.jastreb wrote:Oooooo,varaš se. 1948.mnogi su izabravši Staljina izabrali ili Goli ili emigraciju.MaximusDecimusMiridije wrote:Naslov je malo u kurcu. Staljin nikada nikome nije bio izbor. On je više bio u sferi....ja te ubijem ako nije onako kako ja velim.
2015-08-15
Neki doduše nisu izabrali Staljina nego krivi vic..jastreb wrote:Oooooo,varaš se. 1948.mnogi su izabravši Staljina izabrali ili Goli ili emigraciju.MaximusDecimusMiridije wrote:Naslov je malo u kurcu. Staljin nikada nikome nije bio izbor. On je više bio u sferi....ja te ubijem ako nije onako kako ja velim.
2015-08-15
veber-
2014-12-30
MaximusDecimusMiridije wrote:Naslov je malo u kurcu. Staljin nikada nikome nije bio izbor. On je više bio u sferi....ja te ubijem ako nije onako kako ja velim.
kapoviću nije mrzak
Tifusari su obozavali Kovu.
Ni danas sigurno nekima nije mrzak.
dijagram-
2015-08-09
Nije ni Hitler mrzak mnogima. A koliko vidimo, ni Pavelić i ekipa.dijagram wrote:Tifusari su obozavali Kovu.
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Levo od Albukerkija.kaja wrote:
Sad sam vidjela dzangovu lokaciju
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Page 4 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Similar topics
» Zašto marcellus?
» Staljin iz našeg sokaka