ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Marcellus:Staljin je moj izbor

Page 3 of 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Go down

Marcellus:Staljin je moj izbor - Page 3 Empty Re: Marcellus:Staljin je moj izbor

Post by jastreb Sun 3 Sep - 7:52

marcellus wrote:kad ti ga negdje iskopam stavit ću ti ga.

uglavnom zakon je bio da se zastava socijalističke republike smije isticati samo uz zastavu SFRJ i nabrojeno je kad i gdje
Koliko se ja sjećam o praznicima su ljudi po balkonima ili prozorima isticali i samo zastavu SRH,a neki i samo zastavu SKJ. Na utakmicama se također mogla vidjeti zastava SRH i nitko zbog toga nije išao u zatvor. Čak su i neke partizanske jedinice iz Hrvatske kao ratnu zastavu imale hrvatsku zastavu sa petokrakom.

Marcellus:Staljin je moj izbor - Page 3 607_5

jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Marcellus:Staljin je moj izbor - Page 3 Empty Re: Marcellus:Staljin je moj izbor

Post by Kermit Sun 3 Sep - 8:39

jastreb wrote:
marcellus wrote:
jastreb wrote:Ma takvu je zastavu imao (i) SSSR,ali 

dobro.
Dobro. Recimo da je to zastava SSSR-a. No u NOR-u isticamnje te zastave ne da nije bilo kažnjivo,već je ta i takva zastava svugdje isticana.

U svakoj svečanoj prilici. Pa tako se našla i u Jajcu na svečanom II zasjedanju AVNOJ-a,i nitko zbog toga nije išao na robiju ili pred cijevi.

Marcellus:Staljin je moj izbor - Page 3 DSC_0045
II zasjedanje AVNOJ-a je bilo 1943.g. a razlaz sa Staljinom tj. Rezolucija Informbirao 1948
Kermit
Kermit

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by jastreb Sun 3 Sep - 8:41

asilovski wrote:
jastreb wrote:
marcellus wrote:

dobro.
Dobro. Recimo da je to zastava SSSR-a. No u NOR-u isticamnje te zastave ne da nije bilo kažnjivo,već je ta i takva zastava svugdje isticana.

U svakoj svečanoj prilici. Pa tako se našla i u Jajcu na svečanom II zasjedanju AVNOJ-a,i nitko zbog toga nije išao na robiju ili pred cijevi.

II zasjedanje AVNOJ-a je bilo 1943.g. a razlaz sa Staljinom tj. Rezolucija Informbirao 1948
Da,to znam,ali u NOB-u SSSR je bio naš saveznik,a zastava SSSR-a nije micana iz muzeja ni nakon Rezolucije. Osim toga i zastava SKJ je unatoč sličnosti sa zastavom Sovj.Saveza ostala ista,što će reći da one zastave kojima su neki dan mahali u Zagrebu,uopće ne predstavljaju SSSR,več međunarodni komunistički pokret.
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by jastreb Sun 3 Sep - 8:45

marcellus wrote:
jastreb wrote:
A gdje je zabranjena?

a gdje je izrijekom zabranjena ona sa svastikom osim u njemačkoj?
Pitaj one iz Hrvatskog nog.saveza,koji su zbog svastike na Poljudu morali plastiti masnu kaznu,isto kao i kad su glupi navijači svojim tijelima uprizorili istu na stadionu u Livornu 2006.

Da su kojom prilikom oformili petokraku,nitko im reč ne bi rekel.

Iz čega proizlazi da se zvijezdu ne može ni u kom slučaju uspoređivati sa svastikom,inače ni Partizan ni C.Zvezda,ni moskovski CSKA,ni mnogi drugi klubovi ne bi mogli nastupati sa grbom kojeg imaju na dresovima.

Marcellus:Staljin je moj izbor - Page 3 750px-PFK_CSKA_Logo.svg
Marcellus:Staljin je moj izbor - Page 3 FK-Partizan-grb-8-670x786
Marcellus:Staljin je moj izbor - Page 3 Zvezda-grb
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by jastreb Sun 3 Sep - 8:48

Marcellus:Staljin je moj izbor - Page 3 Fk-sloboda-tuzla-GRB-620x330
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by jastreb Sun 3 Sep - 8:52

Marcellus:Staljin je moj izbor - Page 3 Fk-ska-rostov-na-donu-logo-33B09614CD-seeklogo.com
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by Eroo Sun 3 Sep - 8:52

Jastrebu se kisa... :D

2016-07-22

Back to top Go down

Post by marcellus Sun 3 Sep - 9:03

debotoijusto wrote:
marcellus wrote:
debotoijusto wrote:

ako ima osudjenih zbog ZDS a ima

navedi jednog i koji ga je sud osudio

trebao bi googlat a mozes i sam , oni nogometas sto ne zna hrvatski pa ovi sa suvenirima/zastavama/kurcenjem po dogadjanjima desnice , razni mrezni....ima ih dosta

nema ni jedan. Tog nogometaša što ne zna hrvatski nikad nije osudio ni jedan sud za taj uzvik nego mu je uefa rebnula globu.

2014-04-16

Back to top Go down

Post by marcellus Sun 3 Sep - 9:04

jastreb wrote:
marcellus wrote:
jastreb wrote:
A gdje je zabranjena?

a gdje je izrijekom zabranjena ona sa svastikom osim u njemačkoj?
Pitaj one iz Hrvatskog nog.saveza,koji su zbog svastike na Poljudu morali plastiti masnu kaznu,isto kao i kad su glupi navijači svojim tijelima uprizorili istu na stadionu u Livornu 2006.

opet pitam koji ih je sud kaznio zbog toga?

UEFA i FIFA nisu sud.

2014-04-16

Back to top Go down

Post by marcellus Sun 3 Sep - 9:07

inače mogo si stavit link na cijeli tekst ima zanimljivijih stvari od ovog za zastavom

tjedni pregled ima uvijek sedam tema

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/marcel-holjevac-tito-bi-danasnje-antifasiste-poslao-na-goli-otok-1057806/

meni je najjači ovaj dio,

Kako je Rada izradila Bernardića

Razmjeri nesposobnosti SDP-a izašli su na vidjelo dan nakon što je MUP obznanio da je SDP organizator skupa. Po informacijama koje su došle iz stranke, aktivistica i dežurna mitingašica, Rada Borić, predložila je gradskom SDP-u da se i oni priključe “antifašističkoj fronti”, skupini organizacija koje su organizirale prosvjed. Ono, zajedno smo jači, ajmo svi protiv fašizma oličenog u uklanjanju imena diktatora s Trga.

“Bero ne zna odabrati ekipu”, jadaju se iz SDP-a. Pa je tako Rada došla Saši Molanu, predsjedniku zagrebačke gradske organizacije, koji ju je preuzeo od Bernardića kad je ovaj postao šef stranke. I koji nikad u životu nije organizirao ništa. I tutnula mu obrazac MUP-a i rekla – “Daj samo tu potpiši, a mi ostali ćemo kasnije”. I kad je dobila Molanov potpis, poslala je papir u MUP. Bez da ga je itko drugi potpisao. Tako je SDP preuzeo blamažu na sebe.

Svatko tko je stariji od vrtića, trebao bi znati da nije mudro ni pametno staviti potpis na tako nešto i preuzeti pred svijetom i zakonom odgovornost za javni skup kojeg, u stvari, ne organizirate vi, nego netko drugi. U stvari, svatko na svijetu bi trebao znati da nije pametno preuzeti odgovornost za bilo što nad čim nemate puni nadzor i kontrolu. Naročito ne za organizaciju javnog okupljanja koje može završiti nasiljem, tužbama, sukobima, ili, kao u ovom slučaju – javnom blamažom epskih razmjera. Ako je SDP već stavio potpis na taj papir, onda su trebali preuzeti i organizaciju u svoje ruke, odrediti tko i što smije govoriti, a o čemu je pametno šutjeti, kakva treba biti ikonografija skupa, kakve zastave i simboli su primjereni, a kakvi ne. Jer, za razliku od raznih Radničkih fronti i ostale klateži i redikula, SDP je u javnosti ipak percipiran kao ozbiljna i odgovorna organizacija. RF može mahati i zastavom Sjeverne Koreje, to je ionako njihov javni image, a Ženska mreža i usranim gaćama – SDP ne.

Ako se nisu kanili prihvatiti organizacije, preuzeti kontrolu nad svime, onda pak nisu trebali ništa ni potpisivati, nego potapšati Radu po ramenu i reći: “Mi smo uz vas, izađite i borite se, a mi ćemo vam dati moralnu podršku”. To je abeceda ne samo politike, nego i svakodnevnog života. Kad vas netko tako izradi, onda ste, što se u narodu kaže, papak.

SDP je izdao priopćenje kojim su pokušali iskontrolirati štetu: rekli su da su oni “jedni od organizatora”, ali da se ne slažu s neprimjerenom ikonografijom i zastavama SSSR-a. No, šteta je već napravljena. Samo čekam da netko iz SDP-a zavapi: “Milanoviću, vrati se, sve ti je oprošteno!” Jer, spram ove ekipe, i on djeluje kao ozbiljan i odgovoran državnik. Iako u mandatu nije radio ništa osim što je brinuo o svojim vodovodnim cijevima, ručkovima u Taču i redovitim službenim putovanjima na Krk.

HDZ i drugi lopovi

Bernardić nije jedini koji ima običaj upucati se u nogu i reći nešto glupo kad je pametnije šutjeti. Plenković je u četvrtak boravio u Poreču, a kad je izlazio iz tamošnje Gradske vijećnice, 18-godišnji Marko Starčić doviknuo mu je: “HDZ lopovi, lopine!”

Policajci su mladića odmah upozorili da se malo stiša, što je ovaj i uradio i na tome je stvar trebala i ostati. Ali nije. Dva sata kasnije na posao mu je stigao policajac koji mu je uručio poziv za sud zbog remećenja javnog reda i mira. Čak i to samo po sebi nije tako strašno, iako u demokracijama nije običaj da se ljude kažnjava kad Vladi poruče da su lopovi. Naime, u većini demokratskih država većina građana misli da su političari, većinom, lopovi. Ne ulazim jesu li ili ne, no takav je stav javnosti, i to uostalom spada u prava građana. I njihovo je pravo da to javno kažu, vladajućima u lice. To nije kleveta, to je sloboda govora i jedan od osnova demokracije. Političari moraju naučiti živjeti s tim, to ide uz teritorij. Dio je posla.

A što se mene tiče, sloboda govora važi i za članove Živog zida, poput Marka, a nije tajna što inače mislim o Živom zidu. Uostalom, radi se o teenageru, a takvi i jesu meta blentave demagogije Pernarovog društva. Stariji ionako znaju da je to što Pernar priča neozbiljno i plod nepoznavanja i nerazumijavanja ekonomskih zakonitosti. Nije klincima za zamjeriti što dobacuju političarima, zabrinjavajuće je kad im u tim godinama plješću. Ono što je ekstremno glupo je, međutim, reakcija Plenkovića, koji je, umjesto da mudro kaže kako misli da je policija pretjerala, čime bi zadobio simpatije javnosti, ispalio – “Zakon se treba provoditi”.

Da, slažem se da se zakon treba provoditi. Ali se zakon ne treba tumačiti tako da je svako dobacivanje političarima prekršaj i remećenje javnog reda i mira. Jer, da se zakoni provode i tumače kao u slučaju Marka, Vlada i Sabor bi zasjedali u Remetincu, a ne na Markovom trgu.

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Kermit Sun 3 Sep - 9:17

jastreb wrote:
asilovski wrote:
jastreb wrote:
marcellus wrote:

dobro.

Da,to znam,ali u NOB-u SSSR je bio naš saveznik,a zastava SSSR-a nije micana iz muzeja ni nakon Rezolucije. Osim toga i zastava SKJ je unatoč sličnosti sa zastavom Sovj.Saveza ostala ista,što će reći da one zastave kojima su neki dan mahali u Zagrebu,uopće ne predstavljaju SSSR,več međunarodni komunistički pokret.
Ma no, ali taj skup je apsolutna potpuna propast, ono ridikuli koji samo potvrđuju hasine teze, u biti nasjeli su na spinčugu hadezea i umjesto o temama kao što su porezi, poskupljenja ili masovni odlazak mladih oni raspravljaju o ideologiju i to sa pozicije Rezolucije Informbiroa
Kermit
Kermit

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by debotoijusto Sun 3 Sep - 9:20

marcellus wrote:
debotoijusto wrote:
marcellus wrote:
debotoijusto wrote:

trebao bi googlat a mozes i sam , oni nogometas sto ne zna hrvatski pa ovi sa suvenirima/zastavama/kurcenjem po dogadjanjima desnice , razni mrezni....ima ih dosta

nema ni jedan. Tog nogometaša što ne zna hrvatski nikad nije osudio ni jedan sud za taj uzvik nego mu je uefa rebnula globu.

ae

Marcellus:Staljin je moj izbor - Page 3 SNr11bxDJjdvzyrhg82Kew-wide
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by marcellus Sun 3 Sep - 9:21

debotoijusto wrote:
marcellus wrote:
debotoijusto wrote:
marcellus wrote:
debotoijusto wrote:

ae

Marcellus:Staljin je moj izbor - Page 3 SNr11bxDJjdvzyrhg82Kew-wide

study

2014-04-16

Back to top Go down

Post by crvenkasti Sun 3 Sep - 9:37

Nalupetaš gluposti, i onda se svađaš sa onima koji to primijete.

Pa dobro, i to je neki život ...
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by kaya Sun 3 Sep - 9:39

Kad se potegne rat ustase partizani cetnici i znakovi ja znam da ce cijene nečega otići u nebo..
kaya
kaya

2015-08-15

Back to top Go down

Post by Trinity Sun 3 Sep - 9:42

kaja wrote:Kad se potegne rat ustase partizani cetnici i znakovi  ja znam da ce cijene nečega otići u nebo..
Ne moraju baš u nebo, ono par postotaka po par postotaka...
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by jastreb Sun 3 Sep - 9:48

asilovski wrote: 
Ma no, ali taj skup je apsolutna potpuna propast, ono ridikuli koji samo potvrđuju hasine teze, u biti nasjeli su na spinčugu hadezea i umjesto o temama kao što su porezi, poskupljenja ili masovni odlazak mladih oni raspravljaju o ideologiju i to sa pozicije Rezolucije Informbiroa
Razočaran sam tzv hrvatskom ljevicom. Smatram da je ona umrla zajedno sa Stipom Šuvarom.

Današnji ridikuli koji se predstavljaju kao ljevičari,otvoreno govore kako njihov cilj nije borba za radnička prava,već da se bore za nekakvu ljevicu na kulturnom planu.

A baš danas postoje najpovoljniji i najzreliji uvjeti za radničku borbu. Radnici nikada nisu bili u gorem položaju,a o seljacima da se i ne govori.
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by Kermit Sun 3 Sep - 9:50

jastreb wrote:
asilovski wrote: 
Razočaran sam tzv hrvatskom ljevicom. Smatram da je ona umrla zajedno sa Stipom Šuvarom.

Današnji ridikuli koji se predstavljaju kao ljevičari,otvoreno govore kako njihov cilj nije borba za radnička prava,već da se bore za nekakvu ljevicu na kulturnom planu.

A baš danas postoje najpovoljniji i najzreliji uvjeti za radničku borbu. Radnici nikada nisu bili u gorem položaju,a o seljacima da se i ne govori.
Radnici su već krajem 80-tih napušteni sada su migranti, lezbe, i trasrodna bića proleteri
Kermit
Kermit

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by marcellus Sun 3 Sep - 10:06

jastreb wrote:
asilovski wrote: 

trump se izborio za prava radnika u americi, vraća proizvodnju i tvornice u SAD, reže korporativne poreze, miče sa socijale ilegalne imigrante koje bijeli radnici hrane

2014-04-16

Back to top Go down

Post by jastreb Sun 3 Sep - 10:22

marcellus wrote:
jastreb wrote:
asilovski wrote: 

trump se izborio za prava radnika u americi, vraća proizvodnju i tvornice u SAD, reže korporativne poreze, miče sa socijale ilegalne imigrante koje bijeli radnici hrane
Pričam o Hrvatskoj.
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by catabbath Sun 3 Sep - 10:41

Povijesno gledano Staljin je bio manga, ili kako to ameri vole zvati "winner", Tito isto tako. Ali eto dans u slučajnoj državi Hrvatskoj se pokušava napraviti spin da su looseri/gubitnici Pavelić/ustaše/četnici/muslimani ustvari moralni pobjednici u WWII, iako su zasluiženo završili kao gnoj na Blaiburškom polju. Ili kako kažu SWJ u Americi, bitno je sudjelovati , svi su pobijedili cheers

Last edited by catabbath on Sun 3 Sep - 10:42; edited 1 time in total (Reason for editing : 123)
catabbath
catabbath

Male
2015-08-21

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 3 of 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Back to top

- Similar topics