Razmišljanja
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 47 of 50
Page 47 of 50 • 1 ... 25 ... 46, 47, 48, 49, 50
Re: Razmišljanja
otvoreni um otvoren je za sve teorije ali razumom odbacuje one nekonzistentne... uvjetovati otvorenost uma prihvaćanjem wolfovih ideja ravno je duhovnom samoubojstvu
Guest- Guest
mativka wrote:Obožavam Ericha von Dänikena :)
Uz Sitchina još jedan prevarant i lažljivac, ne trebam ni spominjati iz kojih razloga. Nisam ga htio ranije spominjati, toliko gađenje osjećam prema takvim likovima.
Inače je bio u zatvoru nekoliko godina, proguglaj sama zbog čega.
Guest- Guest
mativka wrote:Općenito mi je zapalo u cijelom tvom tekstu....Speare Shaker wrote:mativka wrote:Nisam proučavala konkretno navedene autore, no ono što je još uvijek misterija do kraja nerazjašnjena su genetski kodovi.
Eno ti gore citat o Sitchinu koji sam stavio sa wiki. Navedeno je sve ono što je bitno za rad tog diletanta i antiznanstvenog prevaranta.
Kakav crni genom, ima puno većih misterija poput onoga kako zapravo funkcionira naš mozak odnosno um, a najveća od svih je valjda kako je nastao život. Ne život na Zemlji, nego tajna nastanka života općenito.
Prihvaćaš li općenite teorije, tj. jesi li otvorenog uma?
Biti otvorenog uma ne znači biti lakomislen, naivan i biti sklon maštanju o realno neostvarivim teorijama.
Da bi neka teorija bila realno ostvariva, mora biti konzistentna odnosno ne smije u sebi sadržavati otvorene kontradikcije.
Dakle, prihvaćam mogućnost da su realno ostvarive one teorije koje su konzistentne, makar u nekom datom trenutku iza njih ne stoje jasni dokazi, posebno ne oni empirijski.
Ne zabavljam se razmatranjem nekonzistentnih teorija jer znam da takve ne mogu biti realno ostvarive, a sasvim je lako moguće da iza njih stoji i laž pa čak i neka podmukla namjera.
Guest- Guest
mativka- Posts : 5957
2018-08-07
mativka wrote:Bitno je znati tko si, a sve ostalo je pogled kroz prozor.
i pogled kroz prozor oblikuje ono tko si i što si
Guest- Guest
i te kako točno!metilda wrote:mativka wrote:Bitno je znati tko si, a sve ostalo je pogled kroz prozor.
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
metilda wrote:mativka wrote:Bitno je znati tko si, a sve ostalo je pogled kroz prozor.
50%, preciznije rečeno.
10% otpada na direktan utjecaj roditelja, a oko 40% na utjecaj genetskog naslijeđa. Riječ je naravno o prosječnim vrijednostima kod odraslih mentalno zrelih pojedinaca, ali tu nema nekih većih odstupanja.
Ovo posljednje odnosno genetsko naslijeđe zapravo predstavlja ono što čovjek izvorno jeste u biološkom smislu te riječi, sve ostalo otpada na utjecaj okoline odnosno pogleda kroz prozor.
Guest- Guest
Reci mi za tog tko zna tko je...mativka wrote:Bitno je znati tko si, a sve ostalo je pogled kroz prozor.
red wolf-
2016-02-10
Što je ono što vidiš kroz prozor? I da, točno, oblikuje te i istovremeno porobljuje.metilda wrote:mativka wrote:Bitno je znati tko si, a sve ostalo je pogled kroz prozor.
red wolf-
2016-02-10
Ljudima. prije stotinu i više godina, kad ih je Crkva držala u neznanju ( zamislite situaciju kad neznate latinski jezik, ali vas tjeraju da idete u crkvu gdje vam na latinskom drže misu i vi blejite ko ovca jer ništa ne razumijete ), lakše je bilo manipulirati. Danas je teže, ali ne manje učinkovito.
Last edited by red wolf on Thu 27 Sep - 14:12; edited 1 time in total
red wolf-
2016-02-10
Ja nemam problema s time da su nekima napunili glave da vjeruju u tamo nekog Boga koji se razdvojio na tri dijela. No, onda im čitaš spise i ostaneš u čudu. Pa gdje se to nalazi u njihovim spisima?
red wolf-
2016-02-10
Kad živimo u dobu u kojem je čovjek dosegao točku kad je stvorio Umjetnu inteligenciju i zna da će ona u budućnosti imati vlastitu svijest, odbaciti mogućnost da je jedna napredna izvanzemaljska vrsta ( ili više njih) došlo na Zemlju i stvorilo čovječanstvo, ovakvo kakvo jest, je zaista smiješno.
red wolf-
2016-02-10
Vlastito oslobođenje dolazi iznutra, ne izvana. Sloboda je osjećaj. OSJEĆAJ. To je jako bitno za shvatiti.
red wolf-
2016-02-10
red wolf wrote:Kad živimo u dobu u kojem je čovjek dosegao točku kad je stvorio Umjetnu inteligenciju i zna da će ona u budućnosti imati vlastitu svijest, odbaciti mogućnost da je jedna napredna izvanzemaljska vrsta ( ili više njih) došlo na Zemlju i stvorilo čovječanstvo, ovakvo kakvo jest, je zaista smiješno.
još nam nisi rekao tko je s kime općio i tako stvorio čovječanstvo
Guest- Guest
Odgovorio sam, a to što to ti nisi razumjela, nije moj problem.metilda wrote:red wolf wrote:Kad živimo u dobu u kojem je čovjek dosegao točku kad je stvorio Umjetnu inteligenciju i zna da će ona u budućnosti imati vlastitu svijest, odbaciti mogućnost da je jedna napredna izvanzemaljska vrsta ( ili više njih) došlo na Zemlju i stvorilo čovječanstvo, ovakvo kakvo jest, je zaista smiješno.
red wolf-
2016-02-10
red wolf wrote:Odgovorio sam, a to što to ti nisi razumjela, nije moj problem.metilda wrote:red wolf wrote:Kad živimo u dobu u kojem je čovjek dosegao točku kad je stvorio Umjetnu inteligenciju i zna da će ona u budućnosti imati vlastitu svijest, odbaciti mogućnost da je jedna napredna izvanzemaljska vrsta ( ili više njih) došlo na Zemlju i stvorilo čovječanstvo, ovakvo kakvo jest, je zaista smiješno.
nisi odgovorio, muljaš bezveze i kad ti se postavi konkretno pitanje onda ja navodno nisam razumjela odgovor... sigurno su općili sa j.b. titom i tebe takvoga napravili
Guest- Guest
Ne biti nervozna kad nisi u stanju razumjeti neke stvari...metilda wrote:red wolf wrote:Odgovorio sam, a to što to ti nisi razumjela, nije moj problem.metilda wrote:red wolf wrote:Kad živimo u dobu u kojem je čovjek dosegao točku kad je stvorio Umjetnu inteligenciju i zna da će ona u budućnosti imati vlastitu svijest, odbaciti mogućnost da je jedna napredna izvanzemaljska vrsta ( ili više njih) došlo na Zemlju i stvorilo čovječanstvo, ovakvo kakvo jest, je zaista smiješno.
nisi odgovorio, muljaš bezveze i kad ti se postavi konkretno pitanje onda ja navodno nisam razumjela odgovor... sigurno su općili sa j.b. titom i tebe takvoga napravili
red wolf-
2016-02-10
red wolf wrote:
Odgovorio sam, a to što to ti nisi razumjela, nije moj problem.
Odgovorio si potpuno bezvrijednim kretenskim intepretacijama Sitchina i sličnih prevaranata. Činjenica da ih ona ne prihvaća samo svjedoči o tome da posjeduje zdrav razum koji je za tebe očito nedostižan san.
Guest- Guest
red wolf wrote:Ja nemam problema s time da su nekima napunili glave da vjeruju u tamo nekog Boga koji se razdvojio na tri dijela.
Nemaš pojma o kršćanskoj teologiji. Nikada Bog po kršćanskom nauku nije bio razdvojen i nije sa naknadno razdvojio. Uvijek je bio i ostao trojstven. Ovakvim idiotarija samo dokazuješ da ne možeš predstavljati iole kompetentnog sugovornika za jednu tematsku raspravu.
Guest- Guest
Speare Shaker wrote:red wolf wrote:
Odgovorio sam, a to što to ti nisi razumjela, nije moj problem.
Odgovorio si potpuno bezvrijednim kretenskim intepretacijama Sitchina i sličnih prevaranata. Činjenica da ih ona ne prihvaća samo svjedoči o tome da posjeduje zdrav razum koji je za tebe očito nedostižan san.
on vjerojatno misli da je ovo odgovor
wolf wrote:Da, tako. Skoro pa sve civilizacije, od prve sumerske, do danas, imaju predaju o silasku bića iz Svemira na Zemlju. Imaš slikarije na pećinama ( realistično su prikazivali svoju okolinu ), na kojima nalaziš diskaste objekte i čudne likove u neobičnim odijelima. Glede stvaranja čovjeka, nije bilo nikakvog općenja. Postojao je jedan ili više ljudskih predaka u to vrijeme. Uzeli su onog najpovoljnijeg za miješanje s njihovom vrstom. Ostalo je učinila njihova, za naše pojmove, puno naprednija medicina. Premda, baš danas, vidimo što je sve moguće i dokle smo dogurali.
i ja sam ga pitala odakle ljudski predak i nije odgovorio.. idem sad spavati... Laku noć. :)
Guest- Guest
Page 47 of 50 • 1 ... 25 ... 46, 47, 48, 49, 50
Similar topics
» Razmišljanja
» Razmišljanja
» Razmišljanja
» Najmnogoljudnija država Indije razmišljanja o uvođenju politike dvoje djece
» bez obzira što među aktivnim korisnicima samo 5 % čine ljudi koji iskazuju zavjerničke načine razmišljanja, oni su odgovorni za 64 % svih komentara.
» Razmišljanja
» Razmišljanja
» Najmnogoljudnija država Indije razmišljanja o uvođenju politike dvoje djece
» bez obzira što među aktivnim korisnicima samo 5 % čine ljudi koji iskazuju zavjerničke načine razmišljanja, oni su odgovorni za 64 % svih komentara.
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 47 of 50