Razmišljanja
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 36 of 50
Page 36 of 50 • 1 ... 19 ... 35, 36, 37 ... 43 ... 50
Re: Razmišljanja
I ja sam vječni optimist :)red wolf wrote:Točno, ali samo dijelom...Potreban je određeni postotak ljudske vrste, i ne toliko velik zapravo, da se stvari promjene, na bolje recimo...mativka wrote:Kontrolu možeš imati nad sobom, ali ipak nisi sam na svijetu....red wolf wrote:Pa i nije, osim u slučaju kad nemaš kontrolu nad njenim stvaranjem...mativka wrote:No, budućnost je tako prevrtljiva :)red wolf wrote:
U sadašnjosti trebaš spoznati moć stvaranja...
Guest- Guest
Optimizam, nada s tim nema veze...Bilo ih je u starom vjeku takvih, u srednjem vijeku , u vrijeme romantizma, renesanse...Danas...Gubitak vremena...Mijenja se samo ''omot'', a sadržaj ostaje uvijek isti...Koliko puta Vam moram reći da ovo nije Vaš svijet?...mativka wrote:I ja sam vječni optimist :)red wolf wrote:Točno, ali samo dijelom...Potreban je određeni postotak ljudske vrste, i ne toliko velik zapravo, da se stvari promjene, na bolje recimo...mativka wrote:Kontrolu možeš imati nad sobom, ali ipak nisi sam na svijetu....red wolf wrote:Pa i nije, osim u slučaju kad nemaš kontrolu nad njenim stvaranjem...mativka wrote:
No, budućnost je tako prevrtljiva :)
red wolf-
2016-02-10
Ajd sada i ti me deprimiraj :)red wolf wrote:Optimizam, nada s tim nema veze...Bilo ih je u starom vjeku takvih, u srednjem vijeku , u vrijeme romantizma, renesanse...Danas...Gubitak vremena...Mijenja se samo ''omot'', a sadržaj ostaje uvijek isti...Koliko puta Vam moram reći da ovo nije Vaš svijet?...mativka wrote:I ja sam vječni optimist :)red wolf wrote:Točno, ali samo dijelom...Potreban je određeni postotak ljudske vrste, i ne toliko velik zapravo, da se stvari promjene, na bolje recimo...mativka wrote:Kontrolu možeš imati nad sobom, ali ipak nisi sam na svijetu....red wolf wrote:
Pa i nije, osim u slučaju kad nemaš kontrolu nad njenim stvaranjem...
Odakle ti da uspoređuješ stari vijek s renesansom?
Guest- Guest
Ne uspoređujem, jer nemam što uspoređivati...Ništa se nije promijenilo...Sadržaj je uvijek isti...Samo su se omoti mijenjali vremenom...mativka wrote:Ajd sada i ti me deprimiraj :)red wolf wrote:Optimizam, nada s tim nema veze...Bilo ih je u starom vjeku takvih, u srednjem vijeku , u vrijeme romantizma, renesanse...Danas...Gubitak vremena...Mijenja se samo ''omot'', a sadržaj ostaje uvijek isti...Koliko puta Vam moram reći da ovo nije Vaš svijet?...mativka wrote:I ja sam vječni optimist :)red wolf wrote:Točno, ali samo dijelom...Potreban je određeni postotak ljudske vrste, i ne toliko velik zapravo, da se stvari promjene, na bolje recimo...mativka wrote:
Kontrolu možeš imati nad sobom, ali ipak nisi sam na svijetu....
red wolf-
2016-02-10
U kojem smislu?red wolf wrote:Ne uspoređujem, jer nemam što uspoređivati...Ništa se nije promijenilo...Sadržaj je uvijek isti...Samo su se omoti mijenjali vremenom...mativka wrote:Ajd sada i ti me deprimiraj :)red wolf wrote:Optimizam, nada s tim nema veze...Bilo ih je u starom vjeku takvih, u srednjem vijeku , u vrijeme romantizma, renesanse...Danas...Gubitak vremena...Mijenja se samo ''omot'', a sadržaj ostaje uvijek isti...Koliko puta Vam moram reći da ovo nije Vaš svijet?...mativka wrote:I ja sam vječni optimist :)red wolf wrote:
Točno, ali samo dijelom...Potreban je određeni postotak ljudske vrste, i ne toliko velik zapravo, da se stvari promjene, na bolje recimo...
Guest- Guest
Evo ti primjer...Danas je desetak tisuća ljudi promatralo rukometnu utakmicu i navijalo u dvorani...Isto to je činilo deset tisuća Rimljana u koloseumu promatrajući gladijatorske igre...Ima li neke razlike u ova dva sadržaja?...Osim što se rukometaši ne ubijaju... Ali, to je u biti nebitno u pogledu biti...mativka wrote:U kojem smislu?red wolf wrote:Ne uspoređujem, jer nemam što uspoređivati...Ništa se nije promijenilo...Sadržaj je uvijek isti...Samo su se omoti mijenjali vremenom...mativka wrote:Ajd sada i ti me deprimiraj :)red wolf wrote:Optimizam, nada s tim nema veze...Bilo ih je u starom vjeku takvih, u srednjem vijeku , u vrijeme romantizma, renesanse...Danas...Gubitak vremena...Mijenja se samo ''omot'', a sadržaj ostaje uvijek isti...Koliko puta Vam moram reći da ovo nije Vaš svijet?...mativka wrote:
I ja sam vječni optimist :)
red wolf-
2016-02-10
?mativka wrote:Što je s onima koji su pisali po forumu?
red wolf-
2016-02-10
Ne. Budućnost je već određena.mativka wrote:Jesu li te osobe snaga budućnosti?
red wolf-
2016-02-10
red wolf wrote:
Budućnost je već određena.
Koješta. Naravno da nije određena. Ključni pojam je tu Heisenbergovo načelo neodređenosti koje i u teoriji onemogućava apsolutni determinizam čak i na kvantnoj razini, a to je temeljna razina sve stvarnosti.
Guest- Guest
još jena pobjeda libertarijanizma. ki više i more prebrojati koja po redu...slidingdoorsoperator wrote:red wolf wrote:
Budućnost je već određena.
Koješta. Naravno da nije određena. Ključni pojam je tu Heisenbergovo načelo neodređenosti koje i u teoriji onemogućava apsolutni determinizam čak i na kvantnoj razini, a to je temeljna razina sve stvarnosti.
2014-04-16
Odbacite lažne slobodare...Samo one koji vam kažu da odbacite sve što vas dijele, te slijedite...
red wolf-
2016-02-10
Budite uz one koje vas vode izvoru...
red wolf-
2016-02-10
gledala danas emisiju na rubu znanosti.. gost bio indijsku jogi umašankar.. priča kako je meditirao pri usponu na jedan od vrhova mont everesta i susreo babaija.. babaji ga je odveo u kozmos i tamo je dospio do jedne crne rupe.. tu kraj crne rupe je susreo ajnštajna i tada je shvatio da je 98% ljudskog mozga crna rupa (ta iz kozmosa) a samo 2% mozga je individualno.. wolf, što ti misliš o tome...
Guest- Guest
red wolf wrote:Kroz sva vremena koja smo prošli i kroz koja ćemo proći najteže je bilo i biti čovjek...Najlakše je glumiti da si čovjek...
Cak i danasnja tehnologija , napr. Ovi virtual assistan tipa sta ima google, siri, alex i sl. , je u stanju sklapati recenice kao sta ih sklapas ti. I to je pomisao koja me plasi.
Umjetna inteligencija je pametnija od nas...To je činjenica...No, to ne mora biti nešto loše...Možda, ali samo možda, to bude dobro za ljudsku vrstu...Budućniost su niti...Malo odstupanje i ideš novom niti, a to je neizvjesnost...jokerman wrote:red wolf wrote:Kroz sva vremena koja smo prošli i kroz koja ćemo proći najteže je bilo i biti čovjek...Najlakše je glumiti da si čovjek...
Cak i danasnja tehnologija , napr. Ovi virtual assistan tipa sta ima google, siri, alex i sl. , je u stanju sklapati recenice kao sta ih sklapas ti. I to je pomisao koja me plasi.
red wolf-
2016-02-10
Ako je nešto neizvjesno i pristajemo na možda, znači li to da smo kockari?
Guest- Guest
Ne znam, često razmišljam o ljudima i njihovom ponašanju. Ostala sam na razini predaje. Predaje u smislu, iskrenog spontanog ponašanja. No, imam osjećaj da su me svi prerasli.
Guest- Guest
Kockari smo samo ako i dalje živimo u neznanju...mativka wrote:Ako je nešto neizvjesno i pristajemo na možda, znači li to da smo kockari?
red wolf-
2016-02-10
Page 36 of 50 • 1 ... 19 ... 35, 36, 37 ... 43 ... 50
Similar topics
» Razmišljanja
» Razmišljanja
» Razmišljanja
» Najmnogoljudnija država Indije razmišljanja o uvođenju politike dvoje djece
» bez obzira što među aktivnim korisnicima samo 5 % čine ljudi koji iskazuju zavjerničke načine razmišljanja, oni su odgovorni za 64 % svih komentara.
» Razmišljanja
» Razmišljanja
» Najmnogoljudnija država Indije razmišljanja o uvođenju politike dvoje djece
» bez obzira što među aktivnim korisnicima samo 5 % čine ljudi koji iskazuju zavjerničke načine razmišljanja, oni su odgovorni za 64 % svih komentara.
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 36 of 50