Razmišljanja
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 34 of 50
Page 34 of 50 • 1 ... 18 ... 33, 34, 35 ... 42 ... 50
Re: Razmišljanja
Hoćeš li potvrditi ono što sam rekla, da je usko povezano s fizičkim?! :)aben wrote:amo reći psihički, i?mativka wrote:jel osjećaš fizički ili psihički?aben wrote:kakov sa bunt?mativka wrote:Opaaaa, to volim! :)aben wrote:
koga boli kurac kako se osjećaju?
govorimo o slobodi, četvrtina noroda je u lancima, nemaju slobodu kretanja. kako se svaki od njih osićo, jel to njima u redu, ni predmet
Od osjećaja kreće i bunt :)
Guest- Guest
ali, ne razumin ča oćeš reći, ča je povezano s fizičkin?mativka wrote:Hoćeš li potvrditi ono što sam rekla, da je usko povezano s fizičkim?! :)aben wrote:amo reći psihički, i?mativka wrote:jel osjećaš fizički ili psihički?aben wrote:kakov sa bunt?mativka wrote:
Opaaaa, to volim! :)
Od osjećaja kreće i bunt :)
2014-04-16
Opet me mučiš!aben wrote:ali, ne razumin ča oćeš reći, ča je povezano s fizičkin?mativka wrote:Hoćeš li potvrditi ono što sam rekla, da je usko povezano s fizičkim?! :)aben wrote:amo reći psihički, i?mativka wrote:jel osjećaš fizički ili psihički?aben wrote:
kakov sa bunt?
Fizička sloboda, nije odvojena od psihičke!
Guest- Guest
ali kakove to veze imo, mi išćemo definiciju slobode koja ni ovisna o psihi, koja je objektivna.mativka wrote:Opet me mučiš!aben wrote:ali, ne razumin ča oćeš reći, ča je povezano s fizičkin?mativka wrote:Hoćeš li potvrditi ono što sam rekla, da je usko povezano s fizičkim?! :)aben wrote:amo reći psihički, i?mativka wrote:
jel osjećaš fizički ili psihički?
ako neko želi ići u skulu, a nemo pravo izbora, je li slobodan? jo mislin da ni. un more biti zadovoljan svojon neslobodon, ali ne moremo reći da je slobodan.
2014-04-16
Oprosti, ali sloboda je i objektivna i subjektivna kategorija. Isključivanjem jedne, gubiš na pojmu.aben wrote:ali kakove to veze imo, mi išćemo definiciju slobode koja ni ovisna o psihi, koja je objektivna.mativka wrote:Opet me mučiš!aben wrote:ali, ne razumin ča oćeš reći, ča je povezano s fizičkin?mativka wrote:Hoćeš li potvrditi ono što sam rekla, da je usko povezano s fizičkim?! :)aben wrote:
amo reći psihički, i?
ako neko želi ići u skulu, a nemo pravo izbora, je li slobodan? jo mislin da ni. un more biti zadovoljan svojon neslobodon, ali ne moremo reći da je slobodan.
Guest- Guest
je, al nišće ne gubiš, ne brini.mativka wrote:Oprosti, ali sloboda je i objektivna i subjektivna kategorija. Isključivanjem jedne, gubiš na pojmu.aben wrote:ali kakove to veze imo, mi išćemo definiciju slobode koja ni ovisna o psihi, koja je objektivna.mativka wrote:Opet me mučiš!aben wrote:ali, ne razumin ča oćeš reći, ča je povezano s fizičkin?mativka wrote:
Hoćeš li potvrditi ono što sam rekla, da je usko povezano s fizičkim?! :)
2014-04-16
Nećem,aben wrote:je, al nišće ne gubiš, ne brini.mativka wrote:Oprosti, ali sloboda je i objektivna i subjektivna kategorija. Isključivanjem jedne, gubiš na pojmu.aben wrote:ali kakove to veze imo, mi išćemo definiciju slobode koja ni ovisna o psihi, koja je objektivna.mativka wrote:Opet me mučiš!aben wrote:
ali, ne razumin ča oćeš reći, ča je povezano s fizičkin?
ako ti tako kažeš :)
Guest- Guest
pa postoji apsolutna sloboda...ali za kratko vrijeme završiš u nekoj od institucija i dalje možeš biti duhovno slobodan ali ne i fizički..onak više kao biljka :)mativka wrote:Ne postoji apsolutna sloboda.
Sloboda je ideal.
Bastet-
2017-06-28
red wolf wrote:Ona mora doći iznutra...Sloboda je osjećaj...Bastet wrote:nitko nije sposoban ostvariti slobodu...a što je za tebe sloboda?? hm?
osjećaj je osobna stvar svakog pojedinca i varira iz dana u dan... a osjećaj nas može i varati
Bastet-
2017-06-28
“Really, doesn´t everything make sense? There are, of course, things from which we more or less recover, although some of them are too harsh even for saints. But that is no reason to accuse God. Even if there are reasons to doubt him, the fact that he did not arrange the world like a well-ordered parlor is not one of them. It speaks rather in his favor. This used to be much better understood.”
― Ernst Jünger
Svi naši otoci… Djevičanski, Goli (ne dopustite da vam oduzmu vaše žudnje!), Pakleni… Itaka…Svi su oni u nama… nekima se želimo vratiti, neke zaboravljamo, neke potiskujemo, s nekima naučimo ćaskati…
„Kad bi postojala takva samoća, koju više ne bi mogla razbiti ničija riječ; kad bi se došlo do tako duboke napuštenosti u kojoj se nikakav »ti« ne bi više mogao pojaviti, bila bi to zbiljska i potpuna samoća i stravičnost; to bi, drugim riječima, bilo ono što se u teologiji naziva »pakao« … samoća u koju više ne prodire riječ ljubav….
Hesse, pjesnik koji izgleda tako pomirljiv i tako vedar, izriče, u stvari, iste misli:
Čudno je lutat u magli!
Život je osama.
Nitko drugoga ne zna.
Svatko je sam!
Zaista, jedno je sigurno: postoji samotnička noć, u kojoj nema nikakva glasa; postoje vrata kroz koja možemo stupiti samo kao samci: vrata smrti. Sva strava svijeta u krajnjoj je liniji strah pred ovom samoćom…
Zbiljski se strah ne može prevladati razumom, već jedino prisutnošću drugog čovjeka koji nas ljubi.“ (J.R.)
Ne sviđa mi se ona prilično sentimentalna rečenica da nitko nije otok.. svaki je čovjek otok. I, opstanka radi, gradi mostove – od otoka do otoka - i imenuje ih. Ali čovjek je, evolucijski promatrano, jedina „životinja koja katkada istinu pretpostavlja egzistenciji“ (Guitton). Ponekad ignorira zadah truleži koji dopire iz konstrukcije (po)nekog mosta…
Kad zadah postane toliko intenzivan da prelazak ne spaja nego destruira, most je bolje srušiti nego održavati nešto što je već odavno lažno i trulo.
Ostaje li tada sam, pokušava nadići bol slutnjom ili prizivanjem nekog »ti«, makar samo onog imaginarnoga, jer „sve što ljubimo stvorili smo sami“.
Umjetnost bi se stoga, čini mi se, mogla razumjeti kao (sebe)izricanje samoće.
„Kad bi postojala takva samoća, koju više ne bi mogla razbiti ničija riječ; kad bi se došlo do tako duboke napuštenosti u kojoj se nikakav »ti« ne bi više mogao pojaviti, bila bi to zbiljska i potpuna samoća i stravičnost; to bi, drugim riječima, bilo ono što se u teologiji naziva »pakao« … samoća u koju više ne prodire riječ ljubav….
Hesse, pjesnik koji izgleda tako pomirljiv i tako vedar, izriče, u stvari, iste misli:
Čudno je lutat u magli!
Život je osama.
Nitko drugoga ne zna.
Svatko je sam!
Zaista, jedno je sigurno: postoji samotnička noć, u kojoj nema nikakva glasa; postoje vrata kroz koja možemo stupiti samo kao samci: vrata smrti. Sva strava svijeta u krajnjoj je liniji strah pred ovom samoćom…
Zbiljski se strah ne može prevladati razumom, već jedino prisutnošću drugog čovjeka koji nas ljubi.“ (J.R.)
Ne sviđa mi se ona prilično sentimentalna rečenica da nitko nije otok.. svaki je čovjek otok. I, opstanka radi, gradi mostove – od otoka do otoka - i imenuje ih. Ali čovjek je, evolucijski promatrano, jedina „životinja koja katkada istinu pretpostavlja egzistenciji“ (Guitton). Ponekad ignorira zadah truleži koji dopire iz konstrukcije (po)nekog mosta…
Kad zadah postane toliko intenzivan da prelazak ne spaja nego destruira, most je bolje srušiti nego održavati nešto što je već odavno lažno i trulo.
Ostaje li tada sam, pokušava nadići bol slutnjom ili prizivanjem nekog »ti«, makar samo onog imaginarnoga, jer „sve što ljubimo stvorili smo sami“.
Umjetnost bi se stoga, čini mi se, mogla razumjeti kao (sebe)izricanje samoće.
Guest- Guest
Ako sada nećete izboriti slobodu, nikada ju nećete izboriti!...
red wolf-
2016-02-10
Bilo je ovo uzbudljivo na neki način...Ne bojte se razmišljanja...Razmišljajte...
red wolf-
2016-02-10
TOMA BEBIĆ
POSRANI MJESEČEV TRAG
Gledam brod
brod gleda mene
a more valja
valja li
vezano debelim konopom
za posrani
Mjesečev rog
(za sviću)
POSRANI MJESEČEV TRAG
Gledam brod
brod gleda mene
a more valja
valja li
vezano debelim konopom
za posrani
Mjesečev rog
(za sviću)
Guest- Guest
red wolf wrote:Bilo je ovo uzbudljivo na neki način...Ne bojte se razmišljanja...Razmišljajte...
evo nešto i tebi za meditiranje:
Guest- Guest
Svi vi poznajete onu divlju sjetu koja nama zagospodari kada se prisjetimo sretnih vremena. Kako su prošla unepovrat i kako smo nemilosrdno odijeljeni od njih svim tim daljinama. A naknadno, u sjaju uspomena, slike su zamamnije; sjećamo ih se poput tijela mrtve drage, tijela koje sad počiva duboko u zemlji i pred kojim, kao pred kakvim priviđenjem, zastrepimo u višem i duhovnijem sjaju. I u našim žednim snoviđenjima vazda pokušavamo doprijeti do prošlog, oćutjeti ga u svakoj pojedinosti, u svakoj njegovoj pori. I tada nam se čini kao da nismo do vrha ispunili mjeru života i ljubavi, ali nikakvo pokajanje ne može vratiti propušteno. O, kad bi nam taj osjećaj bio poukom bar za trenutak sreće!
Ernst Jünger: Na mramornim liticama
Ernst Jünger: Na mramornim liticama
Guest- Guest
Jednog jutra, kada sam s terase pogledao na Marinu, njezine mi se vode učiniše dubljima i sjajnijima, kao da sam ih tada prvi put ugledao nepomućena duha. U istom sam trenutku, gotovo bolno, osjetio kako se riječ otkida od pojava, kako puca poput strune na prenapregnutom luku. Ugledao sam djelić koprene koja zastire ovaj svijet i od tog časa jezik me više nije služio kao prije. Istodobno, u mene se uvukla jedna nova budnost. Kao što djeca kada svjetlost iz nutrine njihovih očiju krene prema vani tapkajući pipaju rukama, tako sam i ja tražio nove riječi i slike kojima bih zahvatio taj novi sjaj stvari što me zasljepljivao. Nikada prije nisam ni slutio da bi govor mogao predstavljati takvu muku, pa ipak nisam čeznuo za starim, prostodušnijim životom. Kada naslutimo da bismo jednoga dana mogli poletjeti, tada nam se nespretni skok čini dragocjenijim od sigurnosti utabanih putova.
Na Mramornim liticama
Na Mramornim liticama
Guest- Guest
Kroz sva vremena koja smo prošli i kroz koja ćemo proći najteže je bilo i biti čovjek...Najlakše je glumiti da si čovjek...
red wolf-
2016-02-10
red wolf wrote:Kroz sva vremena koja smo prošli i kroz koja ćemo proći najteže je bilo i biti čovjek...Najlakše je glumiti da si čovjek...
zašto si ti tako opsjednut čovjekom... ionako smatraš da je sve iluzija.. pa je onda tom logikom i čovjek iluzija.... i ti si iluzija...
Guest- Guest
Page 34 of 50 • 1 ... 18 ... 33, 34, 35 ... 42 ... 50
Similar topics
» Razmišljanja
» Razmišljanja
» Razmišljanja
» Najmnogoljudnija država Indije razmišljanja o uvođenju politike dvoje djece
» bez obzira što među aktivnim korisnicima samo 5 % čine ljudi koji iskazuju zavjerničke načine razmišljanja, oni su odgovorni za 64 % svih komentara.
» Razmišljanja
» Razmišljanja
» Najmnogoljudnija država Indije razmišljanja o uvođenju politike dvoje djece
» bez obzira što među aktivnim korisnicima samo 5 % čine ljudi koji iskazuju zavjerničke načine razmišljanja, oni su odgovorni za 64 % svih komentara.
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 34 of 50