Razmišljanja
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 28 of 50
Page 28 of 50 • 1 ... 15 ... 27, 28, 29 ... 39 ... 50
Re: Razmišljanja
red wolf wrote:Rekao sam ti...Isus Nazarećanin ili ako hoćeš Galilejac nam je otkrio Oca u skrovitosti...Gnostici znaju tko je Onaj u skrovitosti...mativka wrote:Zbog čega misliš da je Otac, a ne Majka...red wolf wrote:U pogledima na sve...mativka wrote:U čemu?red wolf wrote:
Ne.
U svjetovnom svijetu i njegovim zakonima se zna, da je Otac muž Majke...
malo si se pogubio.. gnostički pogled na oca dijametralno je suprotan Kristovom tumačenju Oca.. "tko je vidio mene vidio je i Oca".... korisnik sefirot, gnostik, primjer je neobjašnjive gnostičke mržnje na Krista
Guest- Guest
Jesi li sigurna?metilda wrote:red wolf wrote:Rekao sam ti...Isus Nazarećanin ili ako hoćeš Galilejac nam je otkrio Oca u skrovitosti...Gnostici znaju tko je Onaj u skrovitosti...mativka wrote:Zbog čega misliš da je Otac, a ne Majka...red wolf wrote:U pogledima na sve...mativka wrote:
U čemu?
U svjetovnom svijetu i njegovim zakonima se zna, da je Otac muž Majke...
malo si se pogubio.. gnostički pogled na oca dijametralno je suprotan Kristovom tumačenju Oca.. "tko je vidio mene vidio je i Oca".... korisnik sefirot, gnostik, primjer je neobjašnjive gnostičke mržnje na Krista
Evanđelje po Mateju:
''Ti naprotiv, kad postiš, pomaži glavu i umij lice da ne zapaze ljudi kako postiš, nego Otac tvoj, koji je u skrovitosti. I Otac tvoj, koji vidi u skrovitosti, uzvratit će ti." ....
''...Ti naprotiv, kad moliš, uđi u svoju sobu, zatvori vrata i pomoli se svomu Ocu, koji je u skrovitosti. I Otac tvoj, koji vidi u skrovitosti, uzvratit će ti."
red wolf-
2016-02-10
red wolf wrote:Jesi li sigurna?metilda wrote:
"Da ste upoznali mene, i Oca biste moga upoznali. Od sada ga i poznajete i vidjeli ste ga."
Kaže mu Filip: "Gospodine, pokaži nam Oca i dosta nam je!
Nato će mu Isus: "Filipe, toliko sam vremena s vama i još me ne poznaš?" "Tko je vidio mene, vidio je i Oca. Kako ti onda kažeš: `Pokaži nam Oca`?"
Ivan 14, 7-9.
Guest- Guest
Svijet se ubrzano mijenja...Stari nestaje pred našim očima, a uskoro će doći novi...
red wolf-
2016-02-10
mativka wrote:Što se događa s duhom osobe koja oboli od Alzheimera?
Degradira.
Guest- Guest
U kojem smislu?slidingdoorsoperator wrote:mativka wrote:Što se događa s duhom osobe koja oboli od Alzheimera?
Degradira.
Znamo da fizički osoba postoji, a njen duh se gubi...
Na koji način degradira?
Guest- Guest
mativka wrote:U kojem smislu?slidingdoorsoperator wrote:mativka wrote:Što se događa s duhom osobe koja oboli od Alzheimera?
Degradira.
Na koji način degradira?
Baš u duhovnom smislu.
Na koji način?
Mozak propada, um slabi, a um je zapravo temelj duha.
Guest- Guest
mativka wrote:Jednom si pitao što je duhovnost....
I napisao sažetu definiciju ranije na temi.
Također i malo šire opisao što podrazumjevam pod duhom.
Guest- Guest
Da.slidingdoorsoperator wrote:mativka wrote:U kojem smislu?slidingdoorsoperator wrote:mativka wrote:Što se događa s duhom osobe koja oboli od Alzheimera?
Degradira.
Na koji način degradira?
Baš u duhovnom smislu.
Na koji način?
Mozak propada, um slabi, a um je zapravo temelj duha.
Gdje um ide?
Guest- Guest
Znaš da ja nisam pobornik definicija :)slidingdoorsoperator wrote:mativka wrote:Jednom si pitao što je duhovnost....
Guest- Guest
mativka wrote:
Gdje um ide?
Tamo gdje i tijelo. Od čovjeka kao osobe ostaje samo informacija.
Guest- Guest
mativka wrote:Znaš da ja nisam pobornik definicija :)slidingdoorsoperator wrote:mativka wrote:Jednom si pitao što je duhovnost....
Zato ja jesam. :p
Guest- Guest
Tijelo postoji, s svim svojim fizičkim potrebama i ono neovisno o duhu i dalje egzistira. Gdje je jedinstvo duha i tijela....Obično podrazumijevamo dok tijelo postoji, i duh je prisutan. Nakon što tijelo zamre, duh je slobodan.slidingdoorsoperator wrote:mativka wrote:
Gdje um ide?
Što je s duhom osobe u toj međufazi?
Guest- Guest
Ja samo propitkujem. Nisam dovoljno obrazovana, a i smatram da je bolje što nisam. Mogu postavljati jednostavnija pitanja :)slidingdoorsoperator wrote:mativka wrote:Znaš da ja nisam pobornik definicija :)slidingdoorsoperator wrote:mativka wrote:Jednom si pitao što je duhovnost....
Zato ja jesam. :p
Guest- Guest
mativka wrote:Tijelo postoji, s svim svojim fizičkim potrebama i ono neovisno o duhu i dalje egzistira. Gdje je jedinstvo duha i tijela....Obično podrazumijevamo dok tijelo postoji, i duh je prisutan. Nakon što tijelo zamre, duh je slobodan.slidingdoorsoperator wrote:mativka wrote:
Gdje um ide?
Duh je svakako slobodan, ne može se ograničiti samo na osobu koja je sudjelovala u njegovu oblikovanju i formiranju, u kojoj je nastao i na koju se odnosi.
Kako to lijepo kaže evanđelist, vjetar puše gdje hoće... tako i duh.
Nema međufaze. Od tijela i duše (osobni aspekt duha) duha na kraju ostaje samo informacija, međutim, koja u potpunosti opisuje oba aspekta postojanja ljudskog bića.
Guest- Guest
mativka wrote:Počela sam čitati Pinkera i totalno sam poludjela :D
U kojem smislu? :)
Guest- Guest
Ali kako duh ako ode, može opisati fizičko stanje osobe koja egzistira godinama nakon što duh nestane?slidingdoorsoperator wrote:mativka wrote:Tijelo postoji, s svim svojim fizičkim potrebama i ono neovisno o duhu i dalje egzistira. Gdje je jedinstvo duha i tijela....Obično podrazumijevamo dok tijelo postoji, i duh je prisutan. Nakon što tijelo zamre, duh je slobodan.slidingdoorsoperator wrote:mativka wrote:
Gdje um ide?
Duh je svakako slobodan, ne može se ograničiti samo na osobu koja je sudjelovala u njegovu oblikovanju i formiranju, u kojoj je nastao i na koju se odnosi.
Kako to lijepo kaže evanđelist, vjetar puše gdje hoće... tako i duh.
Nema međufaze. Od tijela i duše (osobni aspekt duha) duha na kraju ostaje samo informacija, međutim, koja u potpunosti opisuje oba aspekta postojanja ljudskog bića.
Guest- Guest
Nisam definirana.slidingdoorsoperator wrote:mativka wrote:Počela sam čitati Pinkera i totalno sam poludjela :D
U kojem smislu? :)
I toliko informacija u jednoj stranici da sam doista zapamtila onu jednu rečenicu : prevelika aktivnost mozga utječe na ženino fizičko i psihičko stanje :D
Guest- Guest
Page 28 of 50 • 1 ... 15 ... 27, 28, 29 ... 39 ... 50
Similar topics
» Razmišljanja
» Razmišljanja
» Razmišljanja
» Najmnogoljudnija država Indije razmišljanja o uvođenju politike dvoje djece
» bez obzira što među aktivnim korisnicima samo 5 % čine ljudi koji iskazuju zavjerničke načine razmišljanja, oni su odgovorni za 64 % svih komentara.
» Razmišljanja
» Razmišljanja
» Najmnogoljudnija država Indije razmišljanja o uvođenju politike dvoje djece
» bez obzira što među aktivnim korisnicima samo 5 % čine ljudi koji iskazuju zavjerničke načine razmišljanja, oni su odgovorni za 64 % svih komentara.
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 28 of 50