ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Razmišljanja

Page 2 of 50 Previous  1, 2, 3 ... 26 ... 50  Next

Go down

Razmišljanja - Page 2 Empty Re: Razmišljanja

Post by Guest 9/7/2017, 11:23

Poslovice postoje u svim kulturama i narodima. Tako se i među židovima stoljećima prepričavaju, citiraju i s koljena na koljeno prenose mlađim generacijama. One su kao pravi dragocjeni biseri, upravo zbog mudrosti koje u sebi kriju. Vrijedi ih pročitati!

1. Ako imaš gorčinu u srcu, šećer u ustima neće ti pomoći.

2. Najsigurniji život je onaj u istini.
3. Ako ne budem bolji, bit ću gori.
4. Nauči šutjeti, kako bi znao govoriti.
5. Čovjek planira, Bog se smije.
6. Neka vas Bog čuva zlih žena, a dobrih se čuvajte sami.
7. Kada izgleda da nema izlaza iz neke situacije, tada postoje barem četiri.
8. Mudar čovjek čuje jednu riječ, a razumije dvije.
9. Ponos je maska vlastitih grešaka.
10. Tko je našao vjerna prijatelja, našao je blago.
11. Ako želite zaboraviti sve poslovne brige, obujte za dva broja manje cipele.
12. Samo ljubav ima okus vječnosti.
13. Bogati nose Boga u svom džepu, siromašni u svom srcu.
14. Prvo promijeni sebe, a zatim mijenjaj druge.
15. Onako kako druge poučavaš, tako i sam učiš.
16. Veselo srce djeluje dobro kao lijek, a slomljen duh suši kosti.
17. Neka tvoje uši slušaju što tvoja usta govore.
18. Poluistina je cijela laž.
19. Nitko nije tako gluh kao onaj koji neće čuti.
20. Kako čovjek misli u svom srcu, takav postaje.

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by red wolf 23/7/2017, 22:25

Odbacite sve...I osluškujte sebe! Tada poletite!
red wolf
red wolf

Male
2016-02-10

Back to top Go down

Post by red wolf 23/7/2017, 22:29

Kada letite slobodnim krilima, tada nitko nije iznad vas...
red wolf
red wolf

Male
2016-02-10

Back to top Go down

Post by Guest 23/7/2017, 23:32

red wolf wrote:Kada letite slobodnim krilima, tada nitko nije iznad vas...

pa poleti iznad plitvica, sjećaš se što si nedavno napisao.. sve materijalno je iluzija... zašto je sad odjednom materija toliko važna?
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by My Brother Billo 23/7/2017, 23:37

au taman se rijesili jedne budale dodje druga,crveni fuk haha  geek
My Brother Billo
My Brother Billo

2017-04-17

Back to top Go down

Post by Guest 24/7/2017, 09:13

wolf se zanese pa na vijestima piše jedno, ovdje drugo... pa zaboravi što je pisao tamo i uči nas duhovnosti ovdje...
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by My Brother Billo 24/7/2017, 14:49

zamisli sa njegovom spikom/pricom u RL uletiti u bilo koju ekipu/drustvo jel,pa svi bi ga poslali u tri p.m  pirat
My Brother Billo
My Brother Billo

2017-04-17

Back to top Go down

Post by red wolf 24/7/2017, 18:57

metilda wrote:
red wolf wrote:Kada letite slobodnim krilima, tada nitko nije iznad vas...

pa poleti iznad plitvica, sjećaš se što si nedavno napisao.. sve materijalno je iluzija... zašto je sad odjednom materija toliko važna?
O Bože, dao si im mozak...A za Razum si ipak odlučio da se pomuče.

@Metilda draga, sutra i prekosutra možda bude zanimljivo na Zemlji. Samo možda.
red wolf
red wolf

Male
2016-02-10

Back to top Go down

Post by red wolf 24/7/2017, 18:58

My Brother Billo wrote:zamisli sa njegovom spikom/pricom u RL uletiti u bilo koju ekipu/drustvo jel,pa svi bi ga poslali u tri p.m  pirat
Oh, događalo se...Nisam im ništa zamjerio.
red wolf
red wolf

Male
2016-02-10

Back to top Go down

Post by red wolf 24/7/2017, 18:59

metilda wrote:wolf se zanese pa na vijestima piše jedno, ovdje drugo... pa zaboravi što je pisao tamo i uči nas duhovnosti ovdje...
Na vjestima pišem o svjetovnim stvarima...Ovdje, o duhovnim, premda nema teme pod nazivom ''Duhovnost''...Taj prostor je zagađen vašim ljudskim religijama.
red wolf
red wolf

Male
2016-02-10

Back to top Go down

Post by Guest 25/7/2017, 09:17

red wolf wrote:
metilda wrote:wolf se zanese pa na vijestima piše jedno, ovdje drugo... pa zaboravi što je pisao tamo i uči nas duhovnosti ovdje...
Na vjestima pišem o svjetovnim stvarima...Ovdje, o duhovnim, premda nema teme pod nazivom ''Duhovnost''...Taj prostor je zagađen vašim ljudskim religijama.

onda si bipolarna osoba... duhovnost odnosno osjećaj duhovnosti ne može se izbrisati na jednom planu a "koristiti" na drugom... to nam naši svećenici koje ti tako prezireš stalno govore.. ne možemo biti "duhovni" u crkvi a svjetovni u svijetu.. svugdje moramo biti duhovni ili svjetovni.. ili - ili .. to se odnosi i na tebe ma koliko god mrzio religije... mržnja nije duhovnost bez obzira što ti mislio
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by red wolf 25/7/2017, 17:13

metilda wrote:
red wolf wrote:

onda si bipolarna osoba... duhovnost odnosno osjećaj duhovnosti ne može se izbrisati na jednom planu a "koristiti" na drugom... to nam naši svećenici koje ti tako prezireš stalno govore.. ne možemo biti "duhovni" u crkvi a svjetovni u svijetu.. svugdje moramo biti duhovni ili svjetovni.. ili - ili .. to se odnosi i na tebe ma koliko god mrzio religije... mržnja nije duhovnost bez obzira što ti mislio
Ovaj tvoj svijet je iluzija. Na to se referirao i tvoj Učitelj Isus u Novom zavjetu. Religije su dio svijeta. Dakle, religije su također iluzija. Dakle, imaš samo jedan izbor...Biti duhovan (van iluzije), što je jako teško...Ili, biti svjetovan (dio iluzije). Ja ne mrzim religije. Ja ih doživljavam kao okove koji te vežu za svijet/iluziju...Da bi se oslobodio te iluzije, moraš se prvo osloboditi okova...
red wolf
red wolf

Male
2016-02-10

Back to top Go down

Post by Guest 25/7/2017, 17:44

ali ti sam se nisi oslobodio okova svjetovnosti jer stalno na vijestima pišeš nebuloze.. nemoj stoga doživljavati kritiku na razmišljanjima kao napad na sebe..
to je tvoja stvarnost
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by red wolf 25/7/2017, 20:02

metilda wrote:ali ti sam se nisi oslobodio okova svjetovnosti jer stalno na vijestima pišeš nebuloze.. nemoj stoga doživljavati kritiku na razmišljanjima kao napad na sebe..
to je tvoja stvarnost
Zar sam ja negdje ustvrdio ovdje da sam se ja oslobodio okova svjetovnosti?..Nisam, ali to ne znači da sam se prepustio svijetu. Skidaš okov po okov. To je proces. To što ti misliš da ja na vijestima pišem ''nebuloze'' je dokaz tvoje ograničenosti jer sve što tebi nije po volji, to ti smatraš nebulozama. To ti nije dobro razmišljanje.
red wolf
red wolf

Male
2016-02-10

Back to top Go down

Post by orion 25/7/2017, 20:48

grmi, sijeva ...jel to sveti Nikola po nebu kola vozi ili su zračne struje,vjetrovi i oblaci složili dežd iznad našeg sela :shy
orion
orion

2017-06-06

Back to top Go down

Post by Guest 26/7/2017, 18:40

red wolf wrote:
metilda wrote:
red wolf wrote:

Ovaj tvoj svijet je iluzija. Na to se referirao i tvoj Učitelj Isus u Novom zavjetu. Religije su dio svijeta. Dakle, religije su također iluzija. Dakle, imaš samo jedan izbor...Biti duhovan (van iluzije), što je jako teško...Ili, biti svjetovan (dio iluzije). Ja ne mrzim religije. Ja ih doživljavam kao okove koji te vežu za svijet/iluziju...Da bi se oslobodio te iluzije, moraš se prvo osloboditi okova...

zato si ti u okovima jugonostalgije i veličanja jednog od najvećih zločinaca dvadesetog stoljeća.. kad ćeš se toga osloboditi...
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by red wolf 26/7/2017, 18:42

metilda wrote:
red wolf wrote:
metilda wrote:
red wolf wrote:

zato si ti u okovima jugonostalgije i veličanja jednog od najvećih zločinaca dvadesetog stoljeća.. kad ćeš se toga osloboditi...
Za tebe je zločinac u ovom svijetu iluzije u kojem živiš...Za mene je osloboditelj...
red wolf
red wolf

Male
2016-02-10

Back to top Go down

Post by Guest 26/7/2017, 19:29

evo ti jednog kupanjona u obožavanju zločinca.. koliko bre pesama  Razmišljanja - Page 2 1f602 

http://vraneskadolina.2morpg.com/t34p60-mirkove-pesme

S' DONA, VOLGE I URALA
-----------------------------------

S' DONA, VOLGE I URALA,
VISOKO JE ZATREPTALA,
PA NA NAŠE KAPE PALA,
ZVEZDA CRVENA – ZVEZDA CRVENA.

VELIKA JE NJENA SILA,
SRED ČELA SE POSADILA, 
MRAK I MAGLU RASPRŠILA, 
ZVEZDA PLAMENA, ZVEZDA PLAMENA.

NA KAPI NAM SJA I BLISTA, 
RUJNA, SVEŽA, ROSNA, ČISTA, 
U SRCU NAM CVETA, LISTA, 
KAO RUŽICA – KAO RUŽICA. 
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by red wolf 26/7/2017, 19:31

Ponovit ću ti...U ovom svijetu iluzije, Tito je bio na pravoj strani...
red wolf
red wolf

Male
2016-02-10

Back to top Go down

Post by Trinity 27/7/2017, 06:48

Dođem ovdje, Tito ovdje...
To pod duhovnost spada jednako k'o i tarot.
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Guest 27/7/2017, 08:52

red wolf wrote:Ponovit ću ti...U ovom svijetu iluzije, Tito je bio na pravoj strani...

ti si duboko potonuo u tamu u svom svijetu iluzija
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 2 of 50 Previous  1, 2, 3 ... 26 ... 50  Next

Back to top

- Similar topics