Razmišljanja
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 2 of 50
Page 2 of 50 • 1, 2, 3 ... 26 ... 50
Re: Razmišljanja
Poslovice postoje u svim kulturama i narodima. Tako se i među židovima stoljećima prepričavaju, citiraju i s koljena na koljeno prenose mlađim generacijama. One su kao pravi dragocjeni biseri, upravo zbog mudrosti koje u sebi kriju. Vrijedi ih pročitati!
1. Ako imaš gorčinu u srcu, šećer u ustima neće ti pomoći.
2. Najsigurniji život je onaj u istini.
3. Ako ne budem bolji, bit ću gori.
4. Nauči šutjeti, kako bi znao govoriti.
5. Čovjek planira, Bog se smije.
6. Neka vas Bog čuva zlih žena, a dobrih se čuvajte sami.
7. Kada izgleda da nema izlaza iz neke situacije, tada postoje barem četiri.
8. Mudar čovjek čuje jednu riječ, a razumije dvije.
9. Ponos je maska vlastitih grešaka.
10. Tko je našao vjerna prijatelja, našao je blago.
11. Ako želite zaboraviti sve poslovne brige, obujte za dva broja manje cipele.
12. Samo ljubav ima okus vječnosti.
13. Bogati nose Boga u svom džepu, siromašni u svom srcu.
14. Prvo promijeni sebe, a zatim mijenjaj druge.
15. Onako kako druge poučavaš, tako i sam učiš.
16. Veselo srce djeluje dobro kao lijek, a slomljen duh suši kosti.
17. Neka tvoje uši slušaju što tvoja usta govore.
18. Poluistina je cijela laž.
19. Nitko nije tako gluh kao onaj koji neće čuti.
20. Kako čovjek misli u svom srcu, takav postaje.
1. Ako imaš gorčinu u srcu, šećer u ustima neće ti pomoći.
2. Najsigurniji život je onaj u istini.
3. Ako ne budem bolji, bit ću gori.
4. Nauči šutjeti, kako bi znao govoriti.
5. Čovjek planira, Bog se smije.
6. Neka vas Bog čuva zlih žena, a dobrih se čuvajte sami.
7. Kada izgleda da nema izlaza iz neke situacije, tada postoje barem četiri.
8. Mudar čovjek čuje jednu riječ, a razumije dvije.
9. Ponos je maska vlastitih grešaka.
10. Tko je našao vjerna prijatelja, našao je blago.
11. Ako želite zaboraviti sve poslovne brige, obujte za dva broja manje cipele.
12. Samo ljubav ima okus vječnosti.
13. Bogati nose Boga u svom džepu, siromašni u svom srcu.
14. Prvo promijeni sebe, a zatim mijenjaj druge.
15. Onako kako druge poučavaš, tako i sam učiš.
16. Veselo srce djeluje dobro kao lijek, a slomljen duh suši kosti.
17. Neka tvoje uši slušaju što tvoja usta govore.
18. Poluistina je cijela laž.
19. Nitko nije tako gluh kao onaj koji neće čuti.
20. Kako čovjek misli u svom srcu, takav postaje.
Guest- Guest
Odbacite sve...I osluškujte sebe! Tada poletite!
red wolf-
2016-02-10
Kada letite slobodnim krilima, tada nitko nije iznad vas...
red wolf-
2016-02-10
red wolf wrote:Kada letite slobodnim krilima, tada nitko nije iznad vas...
pa poleti iznad plitvica, sjećaš se što si nedavno napisao.. sve materijalno je iluzija... zašto je sad odjednom materija toliko važna?
Guest- Guest
au taman se rijesili jedne budale dodje druga,crveni fuk haha
My Brother Billo- Posts : 2237
2017-04-17
wolf se zanese pa na vijestima piše jedno, ovdje drugo... pa zaboravi što je pisao tamo i uči nas duhovnosti ovdje...
Guest- Guest
zamisli sa njegovom spikom/pricom u RL uletiti u bilo koju ekipu/drustvo jel,pa svi bi ga poslali u tri p.m
My Brother Billo- Posts : 2237
2017-04-17
O Bože, dao si im mozak...A za Razum si ipak odlučio da se pomuče.metilda wrote:red wolf wrote:Kada letite slobodnim krilima, tada nitko nije iznad vas...
pa poleti iznad plitvica, sjećaš se što si nedavno napisao.. sve materijalno je iluzija... zašto je sad odjednom materija toliko važna?
@Metilda draga, sutra i prekosutra možda bude zanimljivo na Zemlji. Samo možda.
red wolf-
2016-02-10
Oh, događalo se...Nisam im ništa zamjerio.My Brother Billo wrote:zamisli sa njegovom spikom/pricom u RL uletiti u bilo koju ekipu/drustvo jel,pa svi bi ga poslali u tri p.m
red wolf-
2016-02-10
Na vjestima pišem o svjetovnim stvarima...Ovdje, o duhovnim, premda nema teme pod nazivom ''Duhovnost''...Taj prostor je zagađen vašim ljudskim religijama.metilda wrote:wolf se zanese pa na vijestima piše jedno, ovdje drugo... pa zaboravi što je pisao tamo i uči nas duhovnosti ovdje...
red wolf-
2016-02-10
red wolf wrote:Na vjestima pišem o svjetovnim stvarima...Ovdje, o duhovnim, premda nema teme pod nazivom ''Duhovnost''...Taj prostor je zagađen vašim ljudskim religijama.metilda wrote:wolf se zanese pa na vijestima piše jedno, ovdje drugo... pa zaboravi što je pisao tamo i uči nas duhovnosti ovdje...
onda si bipolarna osoba... duhovnost odnosno osjećaj duhovnosti ne može se izbrisati na jednom planu a "koristiti" na drugom... to nam naši svećenici koje ti tako prezireš stalno govore.. ne možemo biti "duhovni" u crkvi a svjetovni u svijetu.. svugdje moramo biti duhovni ili svjetovni.. ili - ili .. to se odnosi i na tebe ma koliko god mrzio religije... mržnja nije duhovnost bez obzira što ti mislio
Guest- Guest
Ovaj tvoj svijet je iluzija. Na to se referirao i tvoj Učitelj Isus u Novom zavjetu. Religije su dio svijeta. Dakle, religije su također iluzija. Dakle, imaš samo jedan izbor...Biti duhovan (van iluzije), što je jako teško...Ili, biti svjetovan (dio iluzije). Ja ne mrzim religije. Ja ih doživljavam kao okove koji te vežu za svijet/iluziju...Da bi se oslobodio te iluzije, moraš se prvo osloboditi okova...metilda wrote:red wolf wrote:Na vjestima pišem o svjetovnim stvarima...Ovdje, o duhovnim, premda nema teme pod nazivom ''Duhovnost''...Taj prostor je zagađen vašim ljudskim religijama.metilda wrote:wolf se zanese pa na vijestima piše jedno, ovdje drugo... pa zaboravi što je pisao tamo i uči nas duhovnosti ovdje...
onda si bipolarna osoba... duhovnost odnosno osjećaj duhovnosti ne može se izbrisati na jednom planu a "koristiti" na drugom... to nam naši svećenici koje ti tako prezireš stalno govore.. ne možemo biti "duhovni" u crkvi a svjetovni u svijetu.. svugdje moramo biti duhovni ili svjetovni.. ili - ili .. to se odnosi i na tebe ma koliko god mrzio religije... mržnja nije duhovnost bez obzira što ti mislio
red wolf-
2016-02-10
ali ti sam se nisi oslobodio okova svjetovnosti jer stalno na vijestima pišeš nebuloze.. nemoj stoga doživljavati kritiku na razmišljanjima kao napad na sebe..
to je tvoja stvarnost
to je tvoja stvarnost
Guest- Guest
Zar sam ja negdje ustvrdio ovdje da sam se ja oslobodio okova svjetovnosti?..Nisam, ali to ne znači da sam se prepustio svijetu. Skidaš okov po okov. To je proces. To što ti misliš da ja na vijestima pišem ''nebuloze'' je dokaz tvoje ograničenosti jer sve što tebi nije po volji, to ti smatraš nebulozama. To ti nije dobro razmišljanje.metilda wrote:ali ti sam se nisi oslobodio okova svjetovnosti jer stalno na vijestima pišeš nebuloze.. nemoj stoga doživljavati kritiku na razmišljanjima kao napad na sebe..
to je tvoja stvarnost
red wolf-
2016-02-10
grmi, sijeva ...jel to sveti Nikola po nebu kola vozi ili su zračne struje,vjetrovi i oblaci složili dežd iznad našeg sela
orion- Posts : 2287
2017-06-06
red wolf wrote:Ovaj tvoj svijet je iluzija. Na to se referirao i tvoj Učitelj Isus u Novom zavjetu. Religije su dio svijeta. Dakle, religije su također iluzija. Dakle, imaš samo jedan izbor...Biti duhovan (van iluzije), što je jako teško...Ili, biti svjetovan (dio iluzije). Ja ne mrzim religije. Ja ih doživljavam kao okove koji te vežu za svijet/iluziju...Da bi se oslobodio te iluzije, moraš se prvo osloboditi okova...metilda wrote:red wolf wrote:Na vjestima pišem o svjetovnim stvarima...Ovdje, o duhovnim, premda nema teme pod nazivom ''Duhovnost''...Taj prostor je zagađen vašim ljudskim religijama.metilda wrote:wolf se zanese pa na vijestima piše jedno, ovdje drugo... pa zaboravi što je pisao tamo i uči nas duhovnosti ovdje...
zato si ti u okovima jugonostalgije i veličanja jednog od najvećih zločinaca dvadesetog stoljeća.. kad ćeš se toga osloboditi...
Guest- Guest
Za tebe je zločinac u ovom svijetu iluzije u kojem živiš...Za mene je osloboditelj...metilda wrote:red wolf wrote:Ovaj tvoj svijet je iluzija. Na to se referirao i tvoj Učitelj Isus u Novom zavjetu. Religije su dio svijeta. Dakle, religije su također iluzija. Dakle, imaš samo jedan izbor...Biti duhovan (van iluzije), što je jako teško...Ili, biti svjetovan (dio iluzije). Ja ne mrzim religije. Ja ih doživljavam kao okove koji te vežu za svijet/iluziju...Da bi se oslobodio te iluzije, moraš se prvo osloboditi okova...metilda wrote:red wolf wrote:Na vjestima pišem o svjetovnim stvarima...Ovdje, o duhovnim, premda nema teme pod nazivom ''Duhovnost''...Taj prostor je zagađen vašim ljudskim religijama.metilda wrote:wolf se zanese pa na vijestima piše jedno, ovdje drugo... pa zaboravi što je pisao tamo i uči nas duhovnosti ovdje...
zato si ti u okovima jugonostalgije i veličanja jednog od najvećih zločinaca dvadesetog stoljeća.. kad ćeš se toga osloboditi...
red wolf-
2016-02-10
evo ti jednog kupanjona u obožavanju zločinca.. koliko bre pesama
http://vraneskadolina.2morpg.com/t34p60-mirkove-pesme
S' DONA, VOLGE I URALA
-----------------------------------
S' DONA, VOLGE I URALA,
VISOKO JE ZATREPTALA,
PA NA NAŠE KAPE PALA,
ZVEZDA CRVENA – ZVEZDA CRVENA.
VELIKA JE NJENA SILA,
SRED ČELA SE POSADILA,
MRAK I MAGLU RASPRŠILA,
ZVEZDA PLAMENA, ZVEZDA PLAMENA.
NA KAPI NAM SJA I BLISTA,
RUJNA, SVEŽA, ROSNA, ČISTA,
U SRCU NAM CVETA, LISTA,
KAO RUŽICA – KAO RUŽICA.
http://vraneskadolina.2morpg.com/t34p60-mirkove-pesme
S' DONA, VOLGE I URALA
-----------------------------------
S' DONA, VOLGE I URALA,
VISOKO JE ZATREPTALA,
PA NA NAŠE KAPE PALA,
ZVEZDA CRVENA – ZVEZDA CRVENA.
VELIKA JE NJENA SILA,
SRED ČELA SE POSADILA,
MRAK I MAGLU RASPRŠILA,
ZVEZDA PLAMENA, ZVEZDA PLAMENA.
NA KAPI NAM SJA I BLISTA,
RUJNA, SVEŽA, ROSNA, ČISTA,
U SRCU NAM CVETA, LISTA,
KAO RUŽICA – KAO RUŽICA.
Guest- Guest
Ponovit ću ti...U ovom svijetu iluzije, Tito je bio na pravoj strani...
red wolf-
2016-02-10
Dođem ovdje, Tito ovdje...
To pod duhovnost spada jednako k'o i tarot.
To pod duhovnost spada jednako k'o i tarot.
Trinity-
2014-04-17
red wolf wrote:Ponovit ću ti...U ovom svijetu iluzije, Tito je bio na pravoj strani...
ti si duboko potonuo u tamu u svom svijetu iluzija
Guest- Guest
Page 2 of 50 • 1, 2, 3 ... 26 ... 50
Similar topics
» Razmišljanja
» Razmišljanja
» Razmišljanja
» Najmnogoljudnija država Indije razmišljanja o uvođenju politike dvoje djece
» bez obzira što među aktivnim korisnicima samo 5 % čine ljudi koji iskazuju zavjerničke načine razmišljanja, oni su odgovorni za 64 % svih komentara.
» Razmišljanja
» Razmišljanja
» Najmnogoljudnija država Indije razmišljanja o uvođenju politike dvoje djece
» bez obzira što među aktivnim korisnicima samo 5 % čine ljudi koji iskazuju zavjerničke načine razmišljanja, oni su odgovorni za 64 % svih komentara.
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 2 of 50