ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Eben se outao iz države

Page 1 of 6 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Go down

Eben se outao iz države Empty Eben se outao iz države

Post by epikur37 24/7/2017, 13:20

Eben se outao iz države Zadar-iz-zraka-zracna-panorama-111f008eb252a60ebb09bbc604d2375a_view_article_new

DRŽAVA MISLI DRUKČIJE
Zadranin potpisanu "Objavu o nepostojanju osobe" uputio svim institucijama i smatra da za njega zakoni više ne vrijede

Zadranin Vedran Miočić-Stošić vlasnik je automobila ford fusion na kojemu se nalaze pločice MG100616GM. To su njegove privatne pločice koje je sam računalno dizajnirao, izradio i postavio na svoj automobil, njegovo pomoćno sredstvo za kretanje

Privatne pločice na automobilu temeljene su na "Objavi o nepostojanju osobe", dokumentu kojim je raskinuo sve fiktivne, imaginarne, izmišljene veze između njega i fiktivnog entiteta - države. Riječ o možda najvećem obliku građanskog otpora u Hrvatskoj koji je još uvijek relativno nepoznat, no slučaj Zadranina nije jedini, piše Slobodna Dalmacija.

Ovaj dokument temeljen je na "univerzalnom ljudskom pravu živog čovjeka" na kojeg se, ako to on odluči te se zakonski prema državi tako i deklarira, od tog trenutka zakoni više ne odnose. Pravno gledajući, sve fizičke osobe su tvrtke, a kako je to i država, Miočić-Stošić tvrdi kako se ovdje radi o svjevrsnom raskidu ugovora.

"Do njega se došlo istraživanjem nekoliko godina kojim se osmislio način kako da čovjek preuzme nazad suverenitet nad svojim životom, ostvari svoju slobodu te se zaštiti od "države" koja sredstvima prisile porobljuje ljude na sve moguće načine, istovremeno se obavezujući da pritom neće drugom živom čovjeku ni njegovoj imovini činiti štetu", kaže Miočić-Stošić.

Koncept su osmislili Dražen Kasalo iz Solina i Vladimir Perić Valter iz Zagreba prema kojima se zakoni odnose samo na fizičke osobe, a ne na čovjeka. Na taj način sistem i ljudi koji ga provode imaju "legalnu podlogu" kako porobiti čovjeka u svakom pogledu njegova postojanja. Pravo porobljavanje nije u tome što nas "sistem tlači", već u tome što se čovjek na individualnoj razini identificira s fizičkom osobom i time predaje nadležnost nad svojim životom nekom drugom, nesvjestan da je prevaren

"Upravo tu po meni leži poanta priče, čovjek treba prvenstveno sebi osvijestiti tko je u duhovnom i fizičkom smislu, koje su mu mogućnosti i potencijali, koja su njegova prirodna prava, to je određeni put samospoznaje... Čovjek danas previše djeluje iz pozicije uma, ega, a premalo sluša svoje srce. Ja sam odlučio preuzeti odgovornost za svoj život u svoje ruke i graditi odnose s drugim ljudima i svojom okolinom na konstruktivan način", objašnjava Miočić-Stošić koji je inače diplomirani arhitekt, a Zadranima poznat i kao glazbenik nadimka "Gumeni" na alternativnoj sceni.

Temeljem "Objave", Miočić-Stošić godinu je dana neometano vozio automobil sa svojim privatnim pločicama, dok ga zbog prilično bezazlenog prekršaja u Biogradu nije zaustavio policajac. Kako sam kaže, vozio je baku na pregled u bolnicu u Biogradu i kad su se vraćali, skratio je put tako što je skrenuo u suprotnom smjeru od dozvoljenog i priključio se na magistralu bez da je ikom učinio štetu i doveo nekog u opasnost.

Priveden je u Policijsku postaju Biograd, gdje su mu oduzete privatne pločice te mu je poslan Obavezni prekršajni nalog, a zbog ručno izrađenih tablica dobit će i kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništu u Zadru zbog krivotvorenja isprava. S obzirom da policija u cijelom slučaju ignorira postojanje "Objave" i njenu pravomoćnost, Miočić-Stošić želi izaći u javnost i tvrdi kako mu je načinjena šteta te kako želi tužiti policajca koji ga je priveo. U međuvremenu je opet izradio svoje privatne pločice i kaže kako je ponovno na cesti.

"Ovo se možda može nazvati nekom vrstom građanskog neposluha, ali građani su osobe, a ovdje se radi o živom životu! Gandhi se borio građanskim neposluhom tako što je odbijao izvršavati naredbe, ali što da su imali valjani dokument u kojem stoji da se to što im je netko nametnuo jednostavno na njih ne odnosi? To je ta priča. Za mene je tužno da smo mi živi ljudi u ovom civilizacijskom trenutku sveli svoje postojanje na Zemlji na - poslovanje. Čovjekov potencijal je miljama iznad toga", zaključak je Vedrana Miočića-Stošića za Slobodnu Dalmaciju.
http://www.ezadar.rtl.hr/dogadaji/2701727/zadranin-potpisao-objavu-uputio-je-svim-institucijama-i-za-njega-zakoni-vise-ne-vrijede/
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Eben se outao iz države Empty Re: Eben se outao iz države

Post by epikur37 24/7/2017, 13:21

Neće da ima ništa s državom
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by L'âme 24/7/2017, 14:03

Levi je to :D
L'âme
L'âme

2014-04-12

Back to top Go down

Post by epikur37 24/7/2017, 14:07

maggie13 wrote:Levi je to :D

a tu su negdje...eben iz ekonomsko-političkih razloga a Levi iz tradicionalčno-naturističkih
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by aben 24/7/2017, 14:24

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Sovereign_citizen_movement

And insofar as it is compulsory, it is not educational
aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by crvenkasti 24/7/2017, 14:26

Ja moju ženu nekad tako zovem, Ebena.
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by aben 24/7/2017, 14:28

odvratno, srbska kultura jebačine je neizbrisiva, koliko god svete katoličke vodice prili po sebi

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Eva_ 24/7/2017, 14:31

Sviđa mi se ideja. Zapravo bi trebalo funkcionirati, jer ako dozvoljavaju da postoje politički Hrvati, pa neki čak i politički angažirani do te mjere da imenuju trgove glavnog grada, zakaj istom analogijom ne bi mogli postojati i Hrvati ili Zemljani koji ne žele nikaj imati s državom HR i njenim represivnim birokratskim aparatom? Može i o tome arbitraža, kaj ne?
Eva_
Eva_

2017-03-21

Back to top Go down

Post by omni 24/7/2017, 14:33

epikur37 wrote:Neće da ima ništa s državom
Sve 5, znaci ako nekoga udari s tim neregistriranim i vjerojatno neosiguranim autom onda ovaj drugi ima pravo da ga prebije kao macku i po volji i ubije a da se drzava u to ne petlja?
omni
omni

Male
2014-04-12

Back to top Go down

Post by Guest 24/7/2017, 14:53

u normalnoj civiliziranoj državi, država je servis građana i služi interesima građana i služi općem i javnom interesu..

u RH , država je sredstvo pljačkanja građana, bosansko-vlaški čardakovci kao vladajuća elita, i njihovi sluge na nižoj razini(birokracija, policija, sudovi) služe samo da bi reketarili građane i sebi osigurali vlast i materijalne privilegije na štetu većine ljudi. to što RH svake godine na "demografskoj bilanci" , gubi 40 000 ljudi iseljavanjem(mladih) + 20 000 zbog lošeg nataliteta, to se njih ne tiče.. njima je samo "daj još, daj odmah, daj me utrpaj, use nase podase, mi domoljubi"

inače počeo je proces rastakanja Čardaka, ovaj RH, u budućnosti će to ići i brže , jer u RH su setimentalno vezanu za državu radi rata, međutim sve više ljudi shvaća da je država RH, glavni neprijatelj Hrvata, nažalost i veći neprijatelj nego Komunistička Yugoslavija ili Kraljevina Yuga
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Eva_ 24/7/2017, 14:55

Vi, Dalmoši, ste iredenta broj 1. Gori ste od Istrijana. Eben se outao iz države 1f60b
Eva_
Eva_

2017-03-21

Back to top Go down

Post by aben 24/7/2017, 15:14

omni wrote:
epikur37 wrote:Neće da ima ništa s državom
Sve 5, znaci ako nekoga udari s tim neregistriranim i vjerojatno neosiguranim autom onda ovaj drugi ima pravo da ga prebije kao macku i po volji i ubije a da se drzava u to ne petlja?
samo budale neosiguravaju tonu željeza koje se more kretati sto na uru.
ne razmišljaj unutar okvira tamnice, ne će te nider dovesti.

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 24/7/2017, 17:29

Eva_ wrote:Vi, Dalmoši, ste iredenta broj 1. Gori ste od Istrijana. Eben se outao iz države 1f60b

e pa nisu. to su pokupili od nas odnosno od Đurić Aljoše bio je poznat na bivšem Iskon forumu pod nickom Ludaveruda.

Danas sam se prošetao do Matičnog ureda u Puli.
Na šalteru sam pružio osobnu iskaznicu: ĐURIĆ ALJOŠA.
Izdat mi je rodni list: Đurić Aljoša.
Zatražio sam da mi izdaju izvod iz matične knjige rođenih: ĐURIĆ ALJOŠA.
Rezultat - nula.

Otišao sam kod šefice.
"ĐURIĆ ALJOŠA i Đurić Aljoša nisu jedno te isto, očigledno da je jedno original, a drugo krivotvorina", rekao sam.
Odgovor: "To je jedno te isto."
"Molim vas da mi napišete jednu potvrdu da mi ili ne želite, ili niste u stanju izdati rodni list identičan osobnoj iskaznici", zatražio sam.
Odgovor: "To je u Republici Hrvatskoj jedno te isto, i to svi znaju."
"Ako to svi znaju, onda to negdje mora i pisati - molim vas pokažite mi gdje je to točno, jasno i precizno napisano".
Odgovor: "Nama kompjuterski program ne dozvoljava Đurić Aljoša napisati kao ĐURIĆ ALJOŠA".
Rezultat - nula, nikakvo pismeno obrazloženje ili potvrda ne dolazi u obzir.

Posjetio sam glavnu šeficu na 4 katu.
Gospođa je bila jako ljubazna.
No iako sam inzistirao da mi se u bilo kakvom pismenom obliku potvrdi da mi uz već izdani rodni list Đurić Aljoša, ne mogu ili ne žele izdati još jedan izvod iz matične knjige rođenih - ĐURIĆ ALJOŠA - identičan osobnoj iskaznici; ostao sam praznih ruku.

Da li je registracija rođenja obavezna? Tko se rodio, čije je rođenje registrirano, što je registrirani registracijom postao, tko je zatražio izdavanje rodnog lista? Čovjek ili FIZIČKA OSOBA? Na ova pitanja nisam uspio dobiti jasan, točan, precizan i nedvosmislen odgovor.

http://cromalternativemoney.org/index.php/en/forum/76-stvarni-svijet-drutvo-i-drutvene-znanosti/1691-roen-slobodan-da-bi-slobodno-ivio-u-dunikom-ropstvu?limit=6&start=6
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by jastreb 24/7/2017, 17:37

epikur37 wrote:
Koncept su osmislili Dražen Kasalo iz Solina i Vladimir Perić Valter iz Zagreba
https://sh.wikipedia.org/wiki/Vladimir_Peri%C4%87_Valter
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by jastreb 24/7/2017, 17:42

Ja mislim da je tu ideju prvi počeo u novije vrijeme promovirati David Icke.
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by Guest 24/7/2017, 17:52

jastreb wrote:
epikur37 wrote:  

nije to taj Vladimir Perić.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by jastreb 24/7/2017, 17:54

Gnječ wrote:
jastreb wrote:
epikur37 wrote:  

nije to taj Vladimir Perić.
Pa normalno da nije. Onaj je poginuo 1945.
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by Guest 24/7/2017, 18:56

Odlicna ideja..podrska Čovjeku...
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Leviathan2 24/7/2017, 19:37

maggie13 wrote:Levi je to :D
njet levi, al je levi dobro upoznat sa tematikom, pozna i drazena i valtera affraid

Male
2015-10-04

http://www.uzaludnipokusaj.org

Back to top Go down

Post by Leviathan2 24/7/2017, 19:39

jastreb wrote:Ja mislim da je tu ideju prvi počeo u novije vrijeme promovirati David Icke.
de ne jebi sa ickeom, icke i ljudi gusteri, a jos zesci mi je sa pljuvanjem po novcu , hehe
al knjige mu se dobro prodaju i novac stize,
icke, provala za idiote

Male
2015-10-04

http://www.uzaludnipokusaj.org

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 1 of 6 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Back to top