"Libertarijanski pogled" na državnu RH - slučaj požar
Page 3 of 4
Page 3 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: "Libertarijanski pogled" na državnu RH - slučaj požar
Pa onaj smrad koji je jahtom pobio one turiste, i nije mu prvo ubojstvo...niti dana zatvora...
Guest- Guest
moja sloboda jest apsolutna isto kao i tvojaslidingdoorsoperator wrote:Leviathan2 wrote:
ja kao zivo svjesno bice covjek imam apsolutno svako pravo steceno rodjenjem, apsolutno svaku slobodu u odlucivanju
Nemaš. Tvoja sloboda je ograničena slobodom drugih što znači da nije apsolutna. Isto naravno vrijedi i za prava.
druga je stvar samogranicavanje slobode zbog suzivota
isto vrijedi i za prava
Mhhh.... ..danas zaljevam travnjak,koji je bio bašta..i vidim košcure praseta oglobane i rebarca leze u travi..podivljao..susjeda udovica bosanka posavka,nelosa ovako brbljiva..zdere svinjetinu za dorucak,otpada ko u prici,i bila joj sestra sestrin sin,i zafitiljili kosti u moj travnjak..ne budi Pis lijen pokupim do zadnje i šiknem joj u dvoriste na njen travnjak...kad je dosla doma,pristojno sam joj rekao da to nema vise sanse da cu tolerirati..ispricala se i rekla da vise nece..bumo vidjeli..Leviathan2 wrote:moja sloboda jest apsolutna isto kao i tvojaslidingdoorsoperator wrote:Leviathan2 wrote:
ja kao zivo svjesno bice covjek imam apsolutno svako pravo steceno rodjenjem, apsolutno svaku slobodu u odlucivanju
Nemaš. Tvoja sloboda je ograničena slobodom drugih što znači da nije apsolutna. Isto naravno vrijedi i za prava.
isto vrijedi i za prava
bem ti bosance neotesane,a u Svicarskoj i Njemackoj glume uzornjake..
Guest- Guest
Leviathan2 wrote:moja sloboda jest apsolutna isto kao i tvoja
isto vrijedi i za prava
Jest, taman toliko. Dakle, relativna je, a ne apsolutna. Moja sloboda je ograničena tvojom slobodom i moja prava tvojim pravima.
Samoograničavanje (čojstvo) je moguća koncepcija ali samo na razini pojedinca ili eventualno malih zajednica.
Na razini države ne može funkcionirati.
Dakle, jedino što preostaje je nasilno ograničavanje slobode i prava do razine kada ne može doći do ugrožavanja slobode i prava drugih.
To je jedino funkcionalni koncept na razini države, sve ostalo se u praksi pokazalo ne samo potpuno neučinkovitim nego i neprovedivim.
Uostalom, neka mi netko prstom ukaže na funkcionalnu državu (ne malu zajednicu, ne pleme, ne kibuc i slično) u kojoj ne vrijede upravo takva pravila.
Guest- Guest
pismejker wrote:vrijedi sam ou teoriji..u praksi,nigdje vidjeno,.,slidingdoorsoperator wrote:
Za sad ne postoji funkcionalniji sustava od ovoga. Niti u teoriji niti u praksi.
No, nitko normalan neće ustvrditi kako je sustav savršen, bilo u teoriji bilo u praksi, a ja sam ne znam ni sam koliko puta na bivšem i sadašnjem forumu ustvrdio kako savršenstvo ionako ne postoji i ne može postojati i to po definiciji.
Guest- Guest
Ma nitko ne spominje avrsenstvo.,nego sam oista mjerila za sve..vrlo jednostavno..i vrlo komplicirano,kad se u jednadžbu ukljuce jos drugi parametri...snaga,lova,uticaj,moć...e tada se taj "pravedni" sustav iskrivljava do neprepoznatljivosti..i odjedared se pojavljuju likovi sa apsolutistickim pravima,docim,neke susav baca u drobilicu nemilosrnog pravosudja za minorne svote novca...e jebaj ga..
u biti meni dovoljno za veceras..sladoled,piffce ledeno,tuš i spavanjac..ajte Laku noc i lijepo snivali..
u biti meni dovoljno za veceras..sladoled,piffce ledeno,tuš i spavanjac..ajte Laku noc i lijepo snivali..
Guest- Guest
Ne glumim, kad dođe u pitanje tvoje ili moje, moje je prvo. Sasvim normalno u realnom životu.Leviathan2 wrote:trini, ne glumit klasicnu forumasicu i ne radit devijacije da budes u pravu, ovo je teoretska rasprava i sasma moguca u realnom zivotuTriny wrote:Takav ne postoji.pismejker wrote:ako rad idobro,svi zadovoljni,zasto preispitivati..hvala bogu,lako je vidjeti jel netko posteno i ispravno vodi drzavu...ako su losi rezultati,u reciklator sa njima..Triny wrote:Svašta.Dogovorimo se i više ne preispitujemo , bespogovorno slušamo.pismejker wrote:
ima koristi..placu...zasto bi slusali??Zato sto bi se tako dogovorili...ljudi drze rijec,ghovna ne.
Trinity-
2014-04-17
Startala prije 10-ak godina, sad samo promijenila formu.pismejker wrote:triny je umuci zivoj..Firma startala,a sad kad krenu stizati dadžbine i tlake,taman i ne imao prihode...ufffff....
Trinity-
2014-04-17
uufffff..tek te sad ta promjena forme bude prenerazila..enivej drzim palceve..Triny wrote:Startala prije 10-ak godina, sad samo promijenila formu.pismejker wrote:triny je umuci zivoj..Firma startala,a sad kad krenu stizati dadžbine i tlake,taman i ne imao prihode...ufffff....
Firma je nes posve drugacije,opakije..
Guest- Guest
hm, mogao bi i ja otvorit firmu, usluge na mjesalici po baustelama :D
bilo bi posla a ne treba nekih posebnijeh kvalifikacija
pozvati par izbjeglica iz hrvacke , dat dobru placu i eto biznisa
Sirota Triny ce z godinu dana posijediti, tresti ce se kao prut...Regoči ce je financijski dotuci...Leviathan2 wrote:hm, mogao bi i ja otvorit firmu, usluge na mjesalici po baustelama :D
Guest- Guest
previše je fašizma u ljudima, nekoga reda moro bitimate wrote:Nismo mi moralno zreli za libertarijanizam...
2014-04-16
Mora biti, slobode jednih spram drugih....aben wrote:previše je fašizma u ljudima, nekoga reda moro bitimate wrote:Nismo mi moralno zreli za libertarijanizam...
Guest- Guest
je, ali vi definirate svoju slobodu ko pravo da stojite na našoj škini- i unda punch line- za naše dobro:)
2014-04-16
U slobodi dijeliti je za mene malo prestaromodan pojam...aben wrote:je, ali vi definirate svoju slobodu ko pravo da stojite na našoj škini- i unda punch line- za naše dobro:)
Vi zadojeni...
Guest- Guest
zamisli da ti stojin na škini i govorin kako si staromodna i zadojena ako ti smeta moja teżina:)mate wrote:U slobodi dijeliti je za mene malo prestaromodan pojam...aben wrote:je, ali vi definirate svoju slobodu ko pravo da stojite na našoj škini- i unda punch line- za naše dobro:)
Vi zadojeni...
2014-04-16
Neće temelji propasti zbog toga :)aben wrote:zamisli da ti stojin na škini i govorin kako si staromodna i zadojena ako ti smeta moja teżina:)mate wrote:U slobodi dijeliti je za mene malo prestaromodan pojam...aben wrote:je, ali vi definirate svoju slobodu ko pravo da stojite na našoj škini- i unda punch line- za naše dobro:)
Vi zadojeni...
Guest- Guest
a ne ne će, provaj, paš vitimate wrote:Neće temelji propasti zbog toga :)aben wrote:zamisli da ti stojin na škini i govorin kako si staromodna i zadojena ako ti smeta moja teżina:)mate wrote:U slobodi dijeliti je za mene malo prestaromodan pojam...aben wrote:je, ali vi definirate svoju slobodu ko pravo da stojite na našoj škini- i unda punch line- za naše dobro:)
Vi zadojeni...
2014-04-16
Page 3 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Veliki požar u svetištu u Mariji Bistrici! Požar 'preživio' jedino - plastični kip Gospe!
» Facebook i Mark Zuckerberg skrenuli oštro desno - libertarijanski desno , piše telegram.yu
» Pogled iz Rusije: Nas i Srba 200 milijuna
» drugi pogled
» Drugi pogled...
» Facebook i Mark Zuckerberg skrenuli oštro desno - libertarijanski desno , piše telegram.yu
» Pogled iz Rusije: Nas i Srba 200 milijuna
» drugi pogled
» Drugi pogled...
Page 3 of 4