Filmski dnevnik forumaša
Page 45 of 50
Page 45 of 50 • 1 ... 24 ... 44, 45, 46 ... 50
Re: Filmski dnevnik forumaša
mozda cu pogrijesiti, ali moje misljenje je da svaka fantastika pocinje od povijesti, i sto bi bilo kad bi bilo, povijest daje dubinu, uz potrebno ostavljanje prostora za slobodnu mastu, barem je kod mene tako, citao bih povijesnu knjigu i razmisljao, o kraljevima, odlukama, pa i granicama..
u filmovima to je ta predprica, kojoj se ne da toliko prostora danas, zato mi je Andrei Rublev opet od Tarkovskog jedan od najboljih filmova, to je film koji oslikava rodjenje ruske nacije.. kroz pricu o slikaru na kojeg utjecu povijesne okolnosti :))
nakon gledanja Andrei Rubleva imas osjecaj da razumijes Ruskog covjeka jednostavno..
njihovu pricu, mongolske kandze, samovolju i okrutnosr knezova, dvolicnost crkve, narod koji sve to trpi i na jednoj razini ostaje vjeran nekoj plodnoj starijoj vjeri..
pa, ne.
Dostojevski ne daje toliko povijesnu dimenziju.. vec trenutni psiholoski duh, a nekad je u narodu vladala velika patnja i bol sto on opisuje, danas to nije izrazeno vise, ni blizu bar iako ima nezadovoljstva..
zamisli Rusiju koju Mongoli nisu osvojili, ili gdje krscanstvo nije postalo monopolist, ili ili..itd.
iz makropovijesti uocavamo lomljive tocke gdje su se neke stvari mogle drukcije odviti, ali isto tako razumijemo i neizbjeznost nekih stvari..
2050. cemo na minuli razvoj dogadjaja gledati kao logican i neizbjezan, a iz danasnje perspektive se racva i previse mogucih puteva.. to je isto za uzeti u obzir.. koliko razumijemo proslost i sadasnji trenutak, stanje duha.. i posljedice koje takvo liberalno danasnje stanje ostavlja potomcima..
veber-
2014-12-30
Pitanje:
Kad izlazi Tarantinov film o Mansonu i prijateljima?
Jel ove godine ili iduće?
;)
Kad izlazi Tarantinov film o Mansonu i prijateljima?
Jel ove godine ili iduće?
;)
Guest- Guest
kic, veliš prekinut film...
frend i ja nismo mogli pogledat lot3 otišli na pola. to je valjda jedini film koji nisam pogledao od početka pa do kraja.
sekvencionalno ga gledao i šrot, šrot.
jedan od najlošijih filmova.
općenito ne volim fantasy, znači subjektivizam, no ovi su očajno loši. moje osobno mišljenje.
frend i ja nismo mogli pogledat lot3 otišli na pola. to je valjda jedini film koji nisam pogledao od početka pa do kraja.
sekvencionalno ga gledao i šrot, šrot.
jedan od najlošijih filmova.
općenito ne volim fantasy, znači subjektivizam, no ovi su očajno loši. moje osobno mišljenje.
2014-12-30
veber-
2014-12-30
veber-
2014-12-30
Gleda ga u kinu...
Jedan od boljih filmova zadnjih par godina...
;)
Jedan od boljih filmova zadnjih par godina...
;)
Guest- Guest
I meni se jako svidio film! Jedan od boljih koje sam gledala...
Govorim o wind river...
Guest- Guest
meni ga jedan forumaš predložio. počeo gledat i mislm si, kaj je ova luda trćat bosa po snijegu?
kasnije sve dođe na svoje.
kasnije sve dođe na svoje.
2014-12-30
Moxy wrote:Kakav je taj Stalker?
Moja godina proizvodnje....sf se meni rijetko svidi.... Interstellar npr. Volim i ni jedan vise mi ne pada na pamet....
Te tvoje ith uopce ne poznam....
Dobar je Interstellar. :-) Zapravo, ja sam ga vise citala kao obiteljsku dramu s elementima zf-a. Vecinu sam scena promatrala zamagljenim pogledom jer su emocije bile drasticno pojacane. :-)
Stalker je vrlo atmosferican i poetican film. Govori o ljudskom dostojanstvu i nasoj nespremnosti da povjerujemo u sebe same, nas najbolji dio, nase ideale, nasu empatiju, ljubav.. :-)
Okosnicu radnje cini putovanje Pisca, Znanstvenika i Stalkera kroz tajanstvenu Zonu. To je podrucje izvan domasaja uobicajenog shvacanja prirodnih zakona, uzroka i posljedica. Zona sadrzi prostoriju koja ispunjava, onome tko do nje dodje, nase najtananije, najintimnije zelje, no put do te sobe ispunjen je klopkama pa bez vodica kroz Zonu (takozvanih stalkera), samo putovanje moze zavrsiti i kobno.
Guest- Guest
Kic katkad ima bas lijepe upise. :-) Fora mi je ovo njegovo iscitavanje povijesnih zbivanja kroz filmove ..
Guest- Guest
Gledam Seven.... ne sjecam ga se previse, a nasla ga na netflixu
Guest- Guest
jeben film.
brad pitt odlično odglumio.
kraj, ono, nesmiješ to napravit....
....a napraviš.
....a napraviš.
2014-12-30
Na Netflixu gledan dokumentarac o teroristima u Parizu...
Masakr u Bataclanu...
Koliko god je užasna tema, toliko je dobar dokumentarac...
;)
Masakr u Bataclanu...
Koliko god je užasna tema, toliko je dobar dokumentarac...
;)
Guest- Guest
Fincher je genije...veber wrote:jeben film.
....a napraviš.
Seven > Fight Club
:D
Guest- Guest
Page 45 of 50 • 1 ... 24 ... 44, 45, 46 ... 50
Similar topics
» Filmski dnevnik forumaša
» psiholoski profil i filmski karakter forumasa