Sirijska vojska sjajnim manevrom odsjekla amere od Isila i povezala se s Irakom
Page 6 of 6
Page 6 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Sirijska vojska sjajnim manevrom odsjekla amere od Isila i povezala se s Irakom
Govinda ka i večina dobrih Bošnjaka voli Assada. Samo oni u SDA vole kanibale, jerbo gledaju kak veliki Sultan misli. A ni on više ne zna kaj da misli.
AlfaOmega- Posts : 10398
2015-09-11
Re: Sirijska vojska sjajnim manevrom odsjekla amere od Isila i povezala se s Irakom
Izgleda su im oni S-400 bez upaljača, kao i oni S-300, Hrvatskoj podareni onomad.
Zakaj trošiti skupocijene rakete S-400, ak Sirija i Iran dobivaju rat?
Američki senator na temelju internih obavještajnih izvještaja: "Da se u Siriji danas održe izbori Assad bi dobio 90% glasova"Eroo wrote:Mogao bih ja i okrenuti pitanje: Tko je protjerao 6 milijuna Sirijaca, koji ne žele ratovati. Ili su i oni za tebe zakrvljeni islamisti koji jedva čekaju da nekoga prikolju? Asad ne razumije da Sirije nema više. Niti je može biti onakve kakva je bila. Uzima si za pravo da predstavlja sve Sirijce, a barem 80% ih se s tim ne slaže. Sad napada još i Kurde. Ludnica. S Kurdima je mogao računati na pregovore, a s Turcima i Saudima neće...Upravo njih će dobiti za vrat. Neće Rusi obarati američke avione, na to Asad ne bi trebao računati.mutava baštarda wrote:onda tko po tebi pokušava skinuti sekularnu vlast u siriji, možda i najbližu zapadu ako se gleda islamski svijet i instalirati tamo one što promoviraju mračni srednji vijek...Eroo wrote:Ne radi se ovdje više o Asadu već o odnosu šiita i sunnita. Međusobna mržnja je poslovičćna i traje od bitke kod Karbale do danas. Alawiti (Asadovi) , na primjer, jednako slave i kršćanski Božić i muslimanski Bajram. Alawit nisi rođenjem već se postaje inicijacijom odrasle osobe.Ne zna se točno što i kako njihova vjera propovjeda.
U svakom slučaju su podvrsta šiita.Da samo spomenem oko čega se glođu šiiti i sunniti:
Ono što je sunnitima sveto, to je šiitima svetogrđe. Ajša je za šiite najveće moguće zlo, dok je za sunnite na nivou kršćanskog sveca...itd...
Šiiti propovjedaju preuzimanje Meke od sunnita i pretvoriti ih u šiite...ko ne bude htio konvertirati - smaknit ga.
postoje i objave na wikileaksu o tome iz čije ambasade je poticano sektaško nasilje.... ali za eru nema pomoći, on bi našao opravdanje i da isli ima zajedničke vojne vježbe s amerikom.
Također je rekao kako postoji i potpuno jedinstvo unutar sirijske vojske - "Kršćani, alawiti, suniti, šijiti, druze... Svi se oni zajedno bore za opstanak Sirije", poručuje američki senator.
Američki senator Richard Black rekao je tijekom jučerašnjeg dana u razgovoru za novinsku agenciju Sputnik kako američke obavještajne informacije, kojima on kao senator ima pristup, zaključuju kako bi sirijski predsjednik Bashar al-Assad, da se izbori u Siriji održe danas ili u bliskoj budućnosti, dobio oko 90% glasova.
Richard Black"U kontaktu sam s nekoliko osoba koje su surađivale na obavještajnim izvještajima o Siriji i nekoliko stvari koje sam primio natrag su vrlo zanimljive", rekao je Black. "Trenutačno, ako bi se održali izbori u Siriji, Assad bi vjerojatno ponovno bio izabran s 90% glasova, a to uključuje i teritorije koji se nalaze pod okupacijom terorista", istaknuo je američki senator.
Richard Black s Assadom u Damasku, travanj 2016.Podsjetimo, Black se osobno susreo s Assadom u Damasku u travnju prošle godine. "Narod totalno podupire Assada i prvu damu Asmu, koja je prema mom mišljenju jedna od najvećih prvih dama svijeta", rekao je Black. "To su ljudi koji se potpuno žrtvuju za svoju zemlju i narod, za razliku od mnogih drugih svjetskih lidera koji samo gomilaju bogatstvo, njih dvoje žrtvuju se za budućnost svoje nacije i zato ih narod voli", ističe.
Također je rekao kako postoji i potpuno jedinstvo unutar sirijske vojske - "Kršćani, alawiti, suniti, šijiti, druze... Svi se oni zajedno bore za opstanak Sirije", poručuje američki senator.
.....ero opet u pravu
mutava baštarda- Posts : 21037
2015-09-14
Ero je sigurno u pravu. Ero ne navija nego razmišlja logički.
Dok su Kurdi čistili teritorij od ISIL-a sve je Alawitima i šiitima bilo super,
a sad kad se stvar dovela kraju udaraju na Kurde. SLično je i u Iraku.
Uostalom ja sam ovdje to i predvidio. Arapi su to, kume moj...
PS: Zna se i što sam sve ovdje napisao o Asadu!
a sad kad se stvar dovela kraju udaraju na Kurde. SLično je i u Iraku.
Uostalom ja sam ovdje to i predvidio. Arapi su to, kume moj...
PS: Zna se i što sam sve ovdje napisao o Asadu!
Eroo- Posts : 79085
2016-07-22
AlfaOmega wrote:Zakaj trošiti skupocijene rakete S-400, ak Sirija i Iran dobivaju rat?
Nije gotovo kad eventualno Iran kaže da je gotovi.
Meke sunniti ne budu dali šiitima. To mora biti jasno.
Ako bi bilo tako kao što kažeš, onda računaj da pravi rat još nije ni počeo.
Imaš tu još i Israel, koji ne želi imati Iran na svojim granicama.
Spriječit će to bez obzira na cijenu.
Eroo- Posts : 79085
2016-07-22
Ero sve tvrdji vehabit :D ben te zivote sto necu dozivit na ovom forumu :D
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
kršćane namjerno ili slučajno izostavljaš. oni su se zajedno s alavitimai šitima branili od umjerenig glavosječa, pravih neprijatelja, jer oni su trebali preuzeti kalifat koji je bio samo privremeno rješenje do osnivanja sunitske države između iraka i sirije.Eroo wrote:
evo vijest od danas
Unconfirmed reports about SAA and allies captured air defense battalion in Daraa
nakon dva tjedna pripreme izgleda da se ide i do jordanske granice_________________
Iduća dva tjedna su ključna
2015-09-14
Australija napustila americku koaliciju u siriji.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Imaš na temi o siriji dobar intervju s veleposlanikom, vrijedi ga pročitati.epikur37 wrote:Australija napustila americku koaliciju u siriji.
2015-09-14
....australci igraju pametno..jebe im se..ionako su predaleko od svih zarisnih tocaka u svijetu..imaju svoju mir sto bi to narusavali zbog nekog drugog i njegovih interesa...
vuksadinare- Posts : 100329
2015-09-08
..a drugo kako je trump izvrjeđao australskog premijera na pocetku svog mandata i ja bi se pokupio...i zahvalio se..'ne hvala da riskiramo zbog onog koji nas vrijeđa'
vuksadinare- Posts : 100329
2015-09-08
Sjajno.
Page 6 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Sirijska vojska oslobađa grad za gradom
» Slobodna sirijska vojska: Vi Palestinci živite u raju
» Sukobila se sirijska i turska vojska nakon intervencije Ankare
» Independent: Ako pobijedi, Sirijska vojska će izaći kao najjača voska u regiji!
» Sirijska vojska ponovo koristi zračnu bazu koju je Trump napao :D
» Slobodna sirijska vojska: Vi Palestinci živite u raju
» Sukobila se sirijska i turska vojska nakon intervencije Ankare
» Independent: Ako pobijedi, Sirijska vojska će izaći kao najjača voska u regiji!
» Sirijska vojska ponovo koristi zračnu bazu koju je Trump napao :D
Page 6 of 6