ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Venezeula - Marudo prijeti hapšenjem pekara jer je zavladala nestašica kruha

Page 2 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

Go down

Venezeula - Marudo prijeti hapšenjem pekara jer je zavladala nestašica kruha - Page 2 Empty Re: Venezeula - Marudo prijeti hapšenjem pekara jer je zavladala nestašica kruha

Post by Guest 19/3/2017, 09:52

upravo zato što Venecuela ne ubire poreze ima problema sa inflacijom, država ne regulira količinu novca

no takvo što ne možeš pročitati na libertarijanskom blogu

Guest
Guest

Back to top Go down

Venezeula - Marudo prijeti hapšenjem pekara jer je zavladala nestašica kruha - Page 2 Empty Re: Venezeula - Marudo prijeti hapšenjem pekara jer je zavladala nestašica kruha

Post by Guest 19/3/2017, 09:57

Asu ti nemaš pojma, vidiš na forumu, svi se smiju sa tvojim ekonomskim tezama, pokušao si raspravljati sa drugima van foruma i drugih blogova, pa te je ekipa blokirala, jer svi misle da trolaš, iskreno i ja mislim da trolaš ovdje 

uvatiš se nekih suludih ideja i držiš se ko pijan plota.. tipa "državi netreba porez",  "tečaj nema nikakve veze sa tržište" "povećajmo potrošnju na parazite i tako ćemo riješiti sve ekonomske probleme"  

a vidim iz drugh rasprava da ono doslovno učiš osnove ekonomije, tipa nisi znao šta je platna bilanaca države i da uopoće postoji i kakav je njezin utjecaj na ekonomiju, i tek nakon 10ak mojih postova si naučio novi ekonomski pojam nakon što ja moran tebi objašnjavati osnovnu građu sa ekonomskog fakulteta. 
pa onda ideš meni objašnjavati kako funkcionira sustav PDVa iako sam radio to u teoriij, računovudostvu i u praksi, itd. .. ono staviš mi copy paste jer si naučio neki pojam, koji sam ja naučio prije 7godina :D 

Jbt dosta od mene , aj neka te netko drugi preuzme :D
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by kic 19/3/2017, 09:57

prokleti pekari..
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

https://www.ex-iskon-pleme.com

Back to top Go down

Post by Meatke 19/3/2017, 09:58

Venezeula - Marudo prijeti hapšenjem pekara jer je zavladala nestašica kruha - Page 2 A0bNAGO_700b
Meatke
Meatke

2015-08-16

Back to top Go down

Post by Guest 19/3/2017, 10:01

deda wrote:upravo zato što Venecuela ne ubire poreze ima problema sa inflacijom, država ne regulira količinu novca

no takvo što ne možeš pročitati na libertarijanskom blogu

inflacija u Venezueli je , to zna svaka budala i ja sam prije 3-4godine , napisao zašto će doći do inflacije. 

Kada je Marudo ulazio i nacionalizirao trgovine, i tvornice, i određivao "fer cijenu" rekao sam odmah da će doći do inflacije(iako su provocator, epikur i drugi forumaši slavili taj događaj).  I gle došlo je do inflacije, ne zato jer sam ja čarobnjak, ili da sam pogodio , nego zato jer znam ekonomiju, i ne zato što je to neka velika znanost, nego se to uči u prvoj i drugoj godini ekonomskog fakulteta kroz predmete mikroekonomija i makroekonomija.

http://forum.net.hr/forums/t/379708.aspx
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 19/3/2017, 10:08

Pinochet wrote:Asu ti nemaš pojma, vidiš na forumu, svi se smiju sa tvojim ekonomskim tezama

bedacima je uvijek smiješno kad nešto ne mogu razumjeti

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 19/3/2017, 10:13

Pinochet wrote:
deda wrote:
Pinochet wrote:ofc da ja bolje znam od tebe

koja je vrsta socijalizma to kad Venezuela ne puni proračun iz poreza nego od izvoza nafte?

Kakve veze ima od čega država se puni?

što je za tebe socijalizam, kad država porezima uzima jednima da bi redistribuirala drugima, ili kad država puni proračun novcom od izvoza

ne može sve biti socijalizam
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 19/3/2017, 10:16

gdje je Venecuela u poretku država po prihodima od poreza odnosu na BDP?

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_tax_revenue_as_percentage_of_GDP
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by aben 19/3/2017, 10:20

Pinochet wrote:

Jbt dosta od mene , aj neka te netko drugi preuzme :D

mmt je čarolija, keen wray, mosler, fullwiler, mitchell su čarobnjaci.
oni ne vidu točno polak stvarnosti, da su šoldi reprezentacija dobra i usluga. iz početne pogrješke je lako sagroditi kompletni toranj konzistentnih tvrdnji, koje nemaju veze sa stvarnošću.

And insofar as it is compulsory, it is not educational
aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 19/3/2017, 10:22

deda wrote:gdje je Venecuela u poretku država po prihodima od poreza odnosu na BDP?

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_tax_revenue_as_percentage_of_GDP
gdje je sjeverna koreja?
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 19/3/2017, 10:31

Pinochet wrote:
deda wrote:gdje je Venecuela u poretku država po prihodima od poreza odnosu na BDP?

gdje je sjeverna koreja?

sve bolji argument od oboljeg

prvo si pokušao negirati kako nema veze s definicijom socijalizma to puni li država proračun iz poreza ili ne, sad se pozivaš na sjevernu koreju

nije više bitno ni udio države u ekonomiji ni ostali parametri koje rado navodite kada se žalite na državni socijalizam

jer su sve EU ekonomije i SAD ispred "socijalističke" Venezuele

http://www.economicshelp.org/blog/3963/economics/list-of-government-spending-as-of-gdp/
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 19/3/2017, 10:32

kad pojam ne opisuje više željenu stvarnost onda filozofi uvijek redefiniraju značenje pojma kako ideologija ne bi bila dovedena u pitanje
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 19/3/2017, 10:36

lako je biti bedak, isključiš mozak pa ponavljaš isto što i svi

automnatski si u pravu, jer svi oko tebe govore isto što i ti
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by marcellus 19/3/2017, 15:57

državno određivanje cijena = crna burza + nestašice

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Leviathan2 19/3/2017, 17:02

ja znam samo da ce venecuela biti jebena zbog nadmetanja mocnijeh za vrh piramide,  vidim da neki jebu patke da je pad cijena nafte kriv za sranja, djelomicno jest al djelomicno i domaca oligarhija sabotira sadasnju vlast a onda ce se opet vratit na stanje od prije i imati hrpu sirotinje i par bogatijeh vamilija, hrvatska model, kak je ono islo, 20 bogatih vamilija, franja vision

Male
2015-10-04

http://www.uzaludnipokusaj.org

Back to top Go down

Post by Guest 19/3/2017, 17:49

marcellus wrote:državno određivanje cijena = crna burza + nestašice

Venezeula - Marudo prijeti hapšenjem pekara jer je zavladala nestašica kruha - Page 2 3-4%20Market%20Intervention_04

blažena mikroekonomija, prva i druga godina ekonomskog fakulteta(doduše najteži ispit na fakultetu, jer moraš znati 150 grafikona napamet), najobičniji grafikon koji objašnjava hiperinflaciju i nestašicu zbog državnog kontroliranih cijena u Venezueli. 

Tako da je Marudo imao jednog studenta druge godine ekonomije, koji je položio Mikroekonomiju sa ocjenom dovoljan, da je jednog studenta pitao šta će se desiti ako država počne umjetno regulirati cijenu, - ovaj bi mu morao objasniti i nacrtati grafikon i ovaj nebi to radio.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 19/3/2017, 17:58

dvije krivulje sve objašnjavaju. 
Demand je krivulja potražnje - što je niža cijena(price) veća je potražnja količine(quantity, q) - logično
Suply je ponuda - što je viša cijena (price) veća je količina(q)robe koju su prodavači/proizvođači /trgovci spremni ponuditi. 

Područje gdje se sijeku crvena i plava krivulja, je točke ranvoteže - točka gdje se susreće ponuda i potražnja i ostvaruje ravnotežna cijena (cenetrus parabus, pod uvjetom da svi ostali uvjeti ostaju nepromjenjeni).   - evo obradio sam sliku da je lakše svima skužit, nemorate biti ekonomisti.

U sličaju da država odredi novu "fer cijenu" gdje silom(ja sam obradio sliku, dodao "drzava nareduje" - prisili subjekte na tržištu da proizvode po toj novoj nižoj cijeni, proizvođači će reagirati tako da će ponuditi nižu ponudu po toj cijeni(zeleno nova ponuda). Venezeula - Marudo prijeti hapšenjem pekara jer je zavladala nestašica kruha - Page 2 P110

Postoji ne tržišna ravnoteža izemdju ponude i potražnje, i ona se zove  shortage - odnosno nestašica. 

I rezultat toga je formiranje nove - puno veće cijene na crnom tržištu. (u drugoj slici black market rate)

Venezeula - Marudo prijeti hapšenjem pekara jer je zavladala nestašica kruha - Page 2 Untitled2

Ovo što se uči na prvoj ili drugoj godini studija ekonomije, isto to se 100000000% točno desilo na Venezeli. Točno ono što uče studenti u teorijskim grafikonima, evo ovim koje sam ja vama dao. 
I onda još netko kaže da "ekonomija nije znanost"  lol!
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 19/3/2017, 18:00

Pinochet wrote:
blažena mikroekonomija, prva i druga godina ekonomskog fakulteta(doduše najteži ispit na fakultetu, jer moraš znati 150 grafikona napamet), najobičniji grafikon koji objašnjava hiperinflaciju i nestašicu zbog državnog kontroliranih cijena u Venezueli. 

Tako da je Marudo imao jednog studenta druge godine ekonomije, koji je položio Mikroekonomiju sa ocjenom dovoljan, da je jednog studenta pitao šta će se desiti ako država počne umjetno regulirati cijenu, - ovaj bi mu morao objasniti i nacrtati grafikon i ovaj nebi to radio.

jel bila prvo inflacija pa je država intervenirala ili je država prvo intervenirala pa izazvala inflaciju?
to se ne vidi na grafikonu
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 19/3/2017, 18:03

i od čega je narasla količina novca u opticaju eksponencijalno ako država samo nameće cijene
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 19/3/2017, 18:06

ako lupe visoke poreze, hoće li se smanjiti količina novca u opticaju a time i inflacija?
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 2 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

Back to top

- Similar topics