Od Hrvatske traže 3,5 milijardi dolara odštete za Srbe, Rome i Židove žrtve NDH
Page 3 of 33
Page 3 of 33 • 1, 2, 3, 4 ... 18 ... 33
Re: Od Hrvatske traže 3,5 milijardi dolara odštete za Srbe, Rome i Židove žrtve NDH
hvala braćala :)Beli wrote:
noor mislim da bolje izgleda danas nego kada je bila mlada-što je za svako poštovanje...
mada, treba biti realan, ne bi se nikako bunila da se vratim u rane 30-te, hehe
Guest- Guest
Re: Od Hrvatske traže 3,5 milijardi dolara odštete za Srbe, Rome i Židove žrtve NDH
vuksadinare wrote:na cemu grade osnovu?...pa u svim međunarodnim zakonima pise da je danasnja hrvatska nastala raspadom juge...onda potom principu hrvatska je i u jugi bila sljednica ndh-a...glupost..velim tih tuzbi je bilo x i svi propali..dzango wrote:Ne. U ovakvim slučajevima rade na procenat. I dobro promisle pre nego što uđu u proces. Ovde su ocenili da će dobro da zarade. I imaju sve osnove.vuksadinare wrote:oni uzmu..dobili ili izgubili..naplate se ionako...dzango wrote:Advokati rade na procenat. Ne bi ni uzimali tužbu da ne planiraju masno da zarade na Kroasanima.Beli wrote:
ne bi je podnosili da nemaju kintu.
ne znam kako to u americi f-niše, ali ovde bi ih odrali ko jarce za taksu na tuži rade na procenat od
u evropi bi im teško prošla tužba, u americi ima šanse jer američko sudstvo svoje odluke donosi u kombinaciji sa prethodnim pitanjima (kazuističnost u odlučivanju, tj. sudska praksa kao osnovni izvor prava) i činječnog stanja-dok bi se u evropi temeljilo na zakonskim normama i pasivnoj legitimaciji, tj. da li republika hrvatska ima osnov da bude tužena za zločine iz vremena NDH jer, de iure, nije pravna naslednica NDH, ali sa druge strane de facto jeste pravna naslednica NDH.
Guest- Guest
dzango wrote:Gde si Jagodinka.Noor wrote:aha, u snovimaBeli wrote:
jedino sam ovo mogao ovako da mesim...
oćemo malo judo trenirati, a?
Guest- Guest
Može ako posle ljubiš da prođe.Noor wrote:dzango wrote:Gde si Jagodinka.Noor wrote:aha, u snovimaBeli wrote:
po cem je pravna nasljednica ndh-a?....daj ne lupetaj iruda ti...cilj ove po n-ti put tuze je zagorcati zivot hrvatskoj...Beli wrote:vuksadinare wrote:na cemu grade osnovu?...pa u svim međunarodnim zakonima pise da je danasnja hrvatska nastala raspadom juge...onda potom principu hrvatska je i u jugi bila sljednica ndh-a...glupost..velim tih tuzbi je bilo x i svi propali..dzango wrote:Ne. U ovakvim slučajevima rade na procenat. I dobro promisle pre nego što uđu u proces. Ovde su ocenili da će dobro da zarade. I imaju sve osnove.vuksadinare wrote:oni uzmu..dobili ili izgubili..naplate se ionako...dzango wrote:
Advokati rade na procenat. Ne bi ni uzimali tužbu da ne planiraju masno da zarade na Kroasanima.
u evropi bi im teško prošla tužba, u americi ima šanse jer američko sudstvo svoje odluke donosi u kombinaciji sa prethodnim pitanjima (kazuističnost u odlučivanju, tj. sudska praksa kao osnovni izvor prava) i činječnog stanja-dok bi se u evropi temeljilo na zakonskim normama i pasivnoj legitimaciji, tj. da li republika hrvatska ima osnov da bude tužena za zločine iz vremena NDH jer, de iure, nije pravna naslednica NDH, ali sa druge strane de facto jeste pravna naslednica NDH.
vuksadinare- Posts : 100330
2015-09-08
Na osnovu toga što isplaćuje penzije ustašama koji su bili čuvari u logorima u kojima su ubijene žrtve za koje se traži odšteta. Savim logično.vuksadinare wrote:na cemu grade osnovu?...pa u svim međunarodnim zakonima pise da je danasnja hrvatska nastala raspadom juge...onda potom principu hrvatska je i u jugi bila sljednica ndh-a...glupost..velim tih tuzbi je bilo x i svi propali..dzango wrote:Ne. U ovakvim slučajevima rade na procenat. I dobro promisle pre nego što uđu u proces. Ovde su ocenili da će dobro da zarade. I imaju sve osnove.vuksadinare wrote:oni uzmu..dobili ili izgubili..naplate se ionako...dzango wrote:Advokati rade na procenat. Ne bi ni uzimali tužbu da ne planiraju masno da zarade na Kroasanima.Beli wrote:
ne bi je podnosili da nemaju kintu.
ne znam kako to u americi f-niše, ali ovde bi ih odrali ko jarce za taksu na tuži rade na procenat od
dok prođe možeš samo opet zaraditidzango wrote:Može ako posle ljubiš da prođe.Noor wrote:dzango wrote:Gde si Jagodinka.Noor wrote:aha, u snovimaBeli wrote:
Guest- Guest
vuksadinare wrote:po cem je pravna nasljednica ndh-a?....daj ne lupetaj iruda ti...cilj ove po n-ti put tuze je zagorcati zivot hrvatskoj...Beli wrote:vuksadinare wrote:na cemu grade osnovu?...pa u svim međunarodnim zakonima pise da je danasnja hrvatska nastala raspadom juge...onda potom principu hrvatska je i u jugi bila sljednica ndh-a...glupost..velim tih tuzbi je bilo x i svi propali..dzango wrote:Ne. U ovakvim slučajevima rade na procenat. I dobro promisle pre nego što uđu u proces. Ovde su ocenili da će dobro da zarade. I imaju sve osnove.vuksadinare wrote:
oni uzmu..dobili ili izgubili..naplate se ionako...
jel ti čitaš uopšte šta sam napisao?
Guest- Guest
Samo ti ljubi i ne beri brigu.Noor wrote:dok prođe možeš samo opet zaraditidzango wrote:Može ako posle ljubiš da prođe.Noor wrote:dzango wrote:Gde si Jagodinka.Noor wrote:
aha, u snovima
Beli wrote:vuksadinare wrote:dzango wrote:vuksadinare wrote:dzango wrote:
ovde ti je sve objašnjeno. sintagma de iure-znači pravno. de facto-činjenično.
isto kao što kosovo de iure nije nezavisno, ali de facto jeste (mada je i do diskutabilno).
Guest- Guest
vidi ti to,oni bi preko reda.Pa ja još čekam da mi rimljani vrate oteto,polako samo,po redu nekom.
vili40-
2015-08-02
vili40 wrote:vidi ti to,oni bi preko reda.Pa ja još čekam da mi rimljani vrate oteto,polako samo,po redu nekom.
prior tempore potior iure
Guest- Guest
samo mi nije jasno što su čekali toliko,Tito bi im odmah dao što god požele.Beli wrote:vili40 wrote:vidi ti to,oni bi preko reda.Pa ja još čekam da mi rimljani vrate oteto,polako samo,po redu nekom.
Lako je budalama milijardama glavu smotat,jebo ih Pavelić.
vili40-
2015-08-02
vili40 wrote:samo mi nije jasno što su čekali toliko,Tito bi im odmah dao što god požele.Beli wrote:vili40 wrote:vidi ti to,oni bi preko reda.Pa ja još čekam da mi rimljani vrate oteto,polako samo,po redu nekom.
tito da da emigraciji? iz chicaga?
Guest- Guest
Ima sad koja godina,neka baba iz Kanade pokrenula postupak da joj se vrate polja i šume koje je nekad davno imala jedna poznata grofica,prihvatila bi i nofce.
A grofica zbrisala po I svjetskom ratu i sve to ljudi legalno kupili i prepisali na sebe ali su joj valjda odvjetnici rekli da ljudi više ne čuvaju te papire.Mrš kurvo,ako se niste u Kanadi zbrinuli od tada nećete ni tu.
A grofica zbrisala po I svjetskom ratu i sve to ljudi legalno kupili i prepisali na sebe ali su joj valjda odvjetnici rekli da ljudi više ne čuvaju te papire.Mrš kurvo,ako se niste u Kanadi zbrinuli od tada nećete ni tu.
vili40-
2015-08-02
pa možda bi nešto i dobili,eventualno metak u čelonjkuBeli wrote:vili40 wrote:samo mi nije jasno što su čekali toliko,Tito bi im odmah dao što god požele.Beli wrote:vili40 wrote:vidi ti to,oni bi preko reda.Pa ja još čekam da mi rimljani vrate oteto,polako samo,po redu nekom.
tito da da emigraciji? iz chicaga?
vili40-
2015-08-02
jel imaju i muzičku želju?
Ima. Da svirate kurcu.marcellus wrote:jel imaju i muzičku želju?
sva sreća da srbi nisu nikad u svojoj povijesti osvajali i uništavali,pa i židovi imaju podugačak spisak.
I što je sa turcima?Što ne bi i od njih zatražili koju pinku?
vili40-
2015-08-02
da smiju...vili40 wrote:sva sreća da srbi nisu nikad u svojoj povijesti osvajali i uništavali,pa i židovi imaju podugačak spisak.
vuksadinare- Posts : 100330
2015-09-08
zašto ne?Evo Erdogan je u zadnje vrijeme baš nešto dobre volje i sigurno bi ih rado saslušao.vuksadinare wrote:da smiju...vili40 wrote:sva sreća da srbi nisu nikad u svojoj povijesti osvajali i uništavali,pa i židovi imaju podugačak spisak.
vili40-
2015-08-02
Page 3 of 33 • 1, 2, 3, 4 ... 18 ... 33
Similar topics
» Dominion od Fox Newsa traži 1.6 milijardi dolara odštete.
» Srbija u panici!Hebrang trazi da plate 300 milijardi dolara ratne odstete
» komemoraciju za Srbe, Židove, Rome i antifašiste bez Srba, Židova, Roma i antifašista, čudniju od električne cigarete, sojinog mlijeka i bezalkoholnog radlera s okusom grejpa.
» Nizozemski sud: Rusija mora isplatiti 50 milijardi odštete Khodorkovskom
» Hrvati sve više mrze, najviše Srbe i Rome!
» Srbija u panici!Hebrang trazi da plate 300 milijardi dolara ratne odstete
» komemoraciju za Srbe, Židove, Rome i antifašiste bez Srba, Židova, Roma i antifašista, čudniju od električne cigarete, sojinog mlijeka i bezalkoholnog radlera s okusom grejpa.
» Nizozemski sud: Rusija mora isplatiti 50 milijardi odštete Khodorkovskom
» Hrvati sve više mrze, najviše Srbe i Rome!
Page 3 of 33