Dr. Hase : Hribara treba smijenti, DORH neka utvrdi odgovornost Obuljen
Page 3 of 10
Page 3 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Re: Dr. Hase : Hribara treba smijenti, DORH neka utvrdi odgovornost Obuljen
vuksadinare wrote:sve je izvjesnije da je obuljenka itekako umijesana u skandal sa havc-om ko i dalicka u svezi ine...i tu ce ga za jaja drzat desno krilo u hdz-u...
A zašto bi (ga)? Ako je Obuljen kriva, neka DORH i pravosuđe obave svoje i kraj priče. Sama pala sama se ubila. Nema Plenković nikakve direktne veze sa tim slučajem, a ne vjerujem da će Plenković prema njoj pokazati posebne zaštitničke sentimente i da će ju pokušati zaštititi po onoj Komadine: "Pojavu osuditi, a druga Sabu spasiti."
Druga je priča što si ti evidentno opsjednut Plenkovićem pa iznosiš potpuno fantastične scenarije koji bi trebali dovesti do pada njegove Vlade i vraćanja na čelo HDZ-a Karamarka. Tomislav je doduše vjerojatno ipak bio u pravu sa slučajem arbitraže (makar ide tužba koja bi mogla sruštiti tu odluku, i za to postoje realni izgledi, makar ne veliki), ali je zabrljao sa pokušajem koji je mogao dovesti do scenarija dodatnog uvođenja ruskog kapitala u Inu i kraj priče.
Karamarko se više nikada neće vratiti u vrh hrvatske politike, on je prokockao svoju priliku, ali to nema veze primjerice sa Hasanbegovićem koji će svoje vrijeme tek dočekati, jer je njegov potencijal ne samo političara nego po akademiku Kusiću i državnika u javnosti prečesto žestoko potcijenjen.
Sad će doduše od uvijek iste ekipe uslijediti optužbe kako je Plenković samo pijun i sluga EU, ali nebitno, zna se kome možemo zahvaliti svoj trenutni rast BDP-a i bez EU mi bismo bili još veća gospodarska provalija nego smo to sad.
Da ne spominjem kako bismo se tada mogli slikati sa mogućnošću privremenog zapošljavanja naših radnika u EU, što i nije tako negativan proces kako se to uobičajeno misli (makar ima grdne negativne efekte) jer su nas ti privremeno zaposleni u inozemstvu (oko 400 000 samo u Njemačkoj pred sam rat) praktički spasili od bankrota već 1991. godine.
Pa bez njihovih deviza ne bismo imali iole zamjetne devizne rezerve i kako bi onda kupovali oružje u inozemstvu i to pod embargom?
Itd.
Dok bude imao gospodarski rast, Plenković će sigurno biti premijer, jer ga je narod zato i izabrao, a sa ovakvom oporbom je vjerojatno da će ostati na tom mjestu i ako u budućnosti ne bude imao gospodarski rast.
Moramo biti realni, a ne zanositi se potpuno fantastičnim scenarijima samo kako bi zadovoljili svoje ideološke preferencije pa i osobne animozitete i simpatije spram pojedinih političara u Hrvatskoj.
Guest- Guest
vuksadinare wrote:mislim da se jastreb bas toliko i ne zajebava....znam ga dugo i isto zbori pogotovo kad je rijec o nekim likovima...ali istina..u psoljednje vrijeme na forumu prevldava jedan oblik sarkazma...kao da su mnogi u tjeskobi....jbg..tesko vrijeme...danas nije dobro ni puno otkrivati..tko zna sto donosi buducnost...sve otvorenije se prijeti..nasiljem...Noor wrote:tre911 wrote:Ma jastreb se u zadnje vrijeme samo zajebava, ni j od onog starog jastreba heroja :)vuksadinare wrote:evo danas mene jastreb....gdje me je napao zasto mene zanima hase,vaso,karamarko,devdesete i slicno...i to mi kaze lik koji en izlazi iz guzice save kovacevica,rade koncara,tita, i radio korenice iz devedesetihtre911 wrote:
jasno, sasvim normalna stvar, no na tebe nisam ni posmislio kad sam spomenio aparate, ima tu ekipa koja se valja po podu čim ga se spomene ma što god da napravi :)
i ne samo jastreb, svi su u zadnje vrijeme puni ironije i sarkazma...ja više ne kužim ko kaj misli ozbiljno, a kaj se zafrkava :P
al, nije im to sa sarkazmom ni loša fora...ako krene forumski linč, uvijek mogu reć..ma zajebavam se
Guest- Guest
ja obrnuto. :0)tre911 wrote:Ja sam uglavnom ozbiljan osim u situacijama kada sam neozbiljanNoor wrote:tre911 wrote:Ma jastreb se u zadnje vrijeme samo zajebava, ni j od onog starog jastreba heroja :)vuksadinare wrote:evo danas mene jastreb....gdje me je napao zasto mene zanima hase,vaso,karamarko,devdesete i slicno...i to mi kaze lik koji en izlazi iz guzice save kovacevica,rade koncara,tita, i radio korenice iz devedesetihtre911 wrote:
jasno, sasvim normalna stvar, no na tebe nisam ni posmislio kad sam spomenio aparate, ima tu ekipa koja se valja po podu čim ga se spomene ma što god da napravi :)
i ne samo jastreb, svi su u zadnje vrijeme puni ironije i sarkazma...ja više ne kužim ko kaj misli ozbiljno, a kaj se zafrkava :P
2014-04-12
...marcelo i drugi to tako ne vide kao ti..no ti si odan vojnik partije..ma makar na celu bio i šejtan..jbg razumijem ne mozes se odreci momcadi i kad joj lose ide...razumijem ja tebe i takve nostalgicare...bicu uz hdz ako nista zbog tuđmana..cijenim to..ali budi i realan kadkadspeare_shaker wrote:vuksadinare wrote:sve je izvjesnije da je obuljenka itekako umijesana u skandal sa havc-om ko i dalicka u svezi ine...i tu ce ga za jaja drzat desno krilo u hdz-u...
A zašto bi (ga)? Ako je Obuljen kriva, neka DORH i pravosuđe obave svoje i kraj priče. Sama pala sama se ubila. Nema Plenković nikakve direktne veze sa tim slučajem, a ne vjerujem da će Plenković prema njoj pokazati posebne zaštitničke sentimente i da će ju pokušati zaštititi po onoj Komadine: "Pojavu osuditi, a druga Sabu spasiti."
Druga je priča što si ti evidentno opsjednut Plenkovićem pa iznosiš potpuno fantastične scenarije koji bi trebali dovesti do pada njegove Vlade i vraćanja na čelo HDZ-a Karamarka. Tomislav je doduše vjerojatno ipak bio u pravu sa slučajem arbitraže (makar ide tužba koja bi mogla sruštiti tu odluku, i za to postoje realni izgledi, makar ne veliki), ali je zabrljao sa pokušajem koji je mogao dovesti do scenarija dodatnog uvođenja ruskog kapitala u Inu i kraj priče.
Karamarko se više nikada neće vratiti u vrh hrvatske politike, on je prokockao svoju priliku, ali to nema veze primjerice sa Hasanbegovićem koji će svoje vrijeme tek dočekati, jer je njegov potencijal ne samo političara nego po akademiku Kusiću i državnika u javnosti prečesto žestoko potcijenjen.
Sad će doduše od uvijek iste ekipe uslijediti optužbe kako je Plenković samo pijun i sluga EU, ali nebitno, zna se kome možemo zahvaliti svoj trenutni rast BDP-a i bez EU mi bismo bili još veća gospodarska provalija nego smo to sad.
Da ne spominjem kako bismo se tada mogli slikati sa mogućnošću privremenog zapošljavanja naših radnika u EU, što i nije tako negativan proces kako se to uobičajeno misli (makar ima grdne negativne efekte) jer su nas ti privremeno zaposleni u inozemstvu (oko 400 000 samo u Njemačkoj pred sam rat) praktički spasili od bankrota već 1991. godine.
Pa bez njihovih deviza ne bismo imali iole zamjetne devizne rezerve i kako bi onda kupovali oružje u inozemstvu i to pod embargom?
Itd.
Dok bude imao gospodarski rast, Plenković će sigurno biti premijer, jer ga je narod zato i izabrao, a sa ovakvom oporbom je vjerojatno da će ostati na tom mjestu i ako u budućnosti ne bude imao gospodarski rast.
Moramo biti realni, a ne zanositi se potpuno fantastičnim scenarijima samo kako bi zadovoljili svoje ideološke preferencije pa i osobne animozitete i simpatije spram pojedinih političara u Hrvatskoj.
vuksadinare- Posts : 100319
2015-09-08
tre911 wrote:Ja sam uglavnom ozbiljan osim u situacijama kada sam neozbiljanNoor wrote:tre911 wrote:Ma jastreb se u zadnje vrijeme samo zajebava, ni j od onog starog jastreba heroja :)vuksadinare wrote:evo danas mene jastreb....gdje me je napao zasto mene zanima hase,vaso,karamarko,devdesete i slicno...i to mi kaze lik koji en izlazi iz guzice save kovacevica,rade koncara,tita, i radio korenice iz devedesetihtre911 wrote:
Guest- Guest
po spearu plenki postavio obuljenku tek tako..reda radi...tata joj je jedan od osnivaca hdz-a u dubrovniku....i sad sto je obuljenka umocena plenki nije dogovoran za nista..pa jebote irud i prije postavljanja na ministarsku duznost je bila ozbiljno osumnjicena za malverzacije s havcom...ali jbg stavimo je da bude ministrica...pa onda ako se dokaze smijenimo je...mislim da takvih stvari u ozbiljnim drzavama nema..netko tko ej pod sumnjom za bilo koje kazneno djelo..makar jos i nije dokazano ne postavlja se na vanzne i odgovorne drzavne funkcije prije nego se slucaj zatvori i dokaze da su sumnje bile neosnovane
2015-09-08
I ja isto ponekadmaggie13 wrote:ja obrnuto. :0)tre911 wrote:Ja sam uglavnom ozbiljan osim u situacijama kada sam neozbiljanNoor wrote:tre911 wrote:Ma jastreb se u zadnje vrijeme samo zajebava, ni j od onog starog jastreba heroja :)vuksadinare wrote:
evo danas mene jastreb....gdje me je napao zasto mene zanima hase,vaso,karamarko,devdesete i slicno...i to mi kaze lik koji en izlazi iz guzice save kovacevica,rade koncara,tita, i radio korenice iz devedesetih
Guest- Guest
Noor wrote:tre911 wrote:Ja sam uglavnom ozbiljan osim u situacijama kada sam neozbiljanNoor wrote:tre911 wrote:Ma jastreb se u zadnje vrijeme samo zajebava, ni j od onog starog jastreba heroja :)vuksadinare wrote:
evo danas mene jastreb....gdje me je napao zasto mene zanima hase,vaso,karamarko,devdesete i slicno...i to mi kaze lik koji en izlazi iz guzice save kovacevica,rade koncara,tita, i radio korenice iz devedesetih
Guest- Guest
Poz spearespeare_shaker wrote:vuksadinare wrote:sve je izvjesnije da je obuljenka itekako umijesana u skandal sa havc-om ko i dalicka u svezi ine...i tu ce ga za jaja drzat desno krilo u hdz-u...
Itd.
Guest- Guest
speare_shaker wrote:vuksadinare wrote:sve je izvjesnije da je obuljenka itekako umijesana u skandal sa havc-om ko i dalicka u svezi ine...i tu ce ga za jaja drzat desno krilo u hdz-u...
Itd.
ne bih se složio. Karamarko je politički mrtav, to stoji. Ali Plenković nema nikakve zasluge za gospodarski rast, koji je doduše skroman, te zasluge idu Oreškoviću, koji je možda nekompetentan političar ali kompetentan poslovni čovjek.
Ne vidim da je Karamarko zabrljao s ruskim kapitalom, naprotiv mislim da je to bio pametan potez koji bi umanjio kulturološki utjecaj Brisela i SAD, praktički okupaciju, samo što mu nije prošlo i to je ono radi čega je pao.
Što se Obuljenke tiče, sve se ovo znalo i prije nego je imenovana, samo je sad dobilo sudsku potvrdu. A on ne pokazuje želju da je makne, iako je ne treba samo maknuti nego i sudski goniti, jer je bila u Upravi HAVC-a kad se događao kriminal.
vuksadinare wrote:no ti si odan vojnik partije..
Ti mene optužuješ da sam u partiji? Nikada nisam bio, a nisam ni sada, niti u jednoj.
Gledaj, sa ovim si izgubio svako moje poštovanje koje sam imao prema tebi još od bivšeg foruma.
No, to ne znači da neću i dalje komentirati tvoje postove ili bilo čije druge ako mislim da to ima nekog smisla i ako mi se bude dalo, naravno.
A ti onda vidi kako ćeš sa mojim argumentima izlaziti na kraj. Najvjerojatnije kao što si i sada, iskazivanjem osobnih animoziteta i iznošenjem objeda koje nikakve veze nemaju sa realnim stanjem. No, to ponešto govori jedino o tebi samom osobno, a baš ništa o meni i mojim stavovima i mišljenjima.
Guest- Guest
tre911 wrote:Poz speare
Također.
Guest- Guest
..to sam mu i ja rekao...mogu shvatiti da su obuljenku sumnjicili za muljaze npr.iz redova sdp-a.ljevice..pa hajd..ali najvece optuzbe i dokazi su dolazili do ljudi koji podrzavqaju hdz-e ili su clanovi...dakle iz tvog krila i nije ih se slusalo....nego ignoriralo a zapravo poslusalo drugu stranu koji su se zalagali da obuljenka postane ministrica i stiti njihove nepodobstine...marcellus wrote:speare_shaker wrote:vuksadinare wrote:sve je izvjesnije da je obuljenka itekako umijesana u skandal sa havc-om ko i dalicka u svezi ine...i tu ce ga za jaja drzat desno krilo u hdz-u...
Itd.
ne bih se složio. Karamarko je politički mrtav, to stoji. Ali Plenković nema nikakve zasluge za gospodarski rast, koji je doduše skroman, te zasluge idu Oreškoviću, koji je možda nekompetentan političar ali kompetentan poslovni čovjek.
Ne vidim da je Karamarko zabrljao s ruskim kapitalom, naprotiv mislim da je to bio pametan potez koji bi umanjio kulturološki utjecaj Brisela i SAD, praktički okupaciju, samo što mu nije prošlo i to je ono radi čega je pao.
Što se Obuljenke tiče, sve se ovo znalo i prije nego je imenovana, samo je sad dobilo sudsku potvrdu. A on ne pokazuje želju da je makne, iako je ne treba samo maknuti nego i sudski goniti, jer je bila u Upravi HAVC-a kad se događao kriminal.
2015-09-08
objasni onda zatso stitis plenkija koji je uz sve dokaze i sumnjicenja cak iz vlastitih redova na racun obuljenke ipak postavio za ministricu..b.t.w...kao d aje poslusao preporuku sdp-a,hns-a i ljevicarsko-liberalnih udruga...a nije poslusao savjete one struje kojoj navodno i on pripada..kako to objasnjavas?..speare_shaker wrote:vuksadinare wrote:no ti si odan vojnik partije..
Ti mene optužuješ da sam u partiji? Nikada nisam bio, a nisam ni sada, niti u jednoj.
Gledaj, sa ovim si izgubio svako moje poštovanje koje sam imao prema tebi još od bivšeg foruma.
No, to ne znači da neću i dalje komentirati tvoje postove ili bilo čije druge ako mislim da to ima nekog smisla i ako mi se bude dalo, naravno.
A ti onda vidi kako ćeš sa mojim argumentima izlaziti na kraj. Najvjerojatnije kao što si i sada, iskazivanjem osobnih animoziteta i iznošenjem objeda koje nikakve veze nemaju sa realnim stanjem. No, to ponešto govori jedino o tebi samom osobno, a baš ništa o meni i mojim stavovima i mišljenjima.
2015-09-08
Privrjedni rast kreće u zadnjoj godini Milanovićeva mandata pa ga nikako ne možemo pripisati Oreškoviću. Njemu u zasluge ide što ga nije zaustavio.
spear...i jednostavno slozio se ti ili ne..plenki nije kapacitet politicara da bude sef hdz-a...bar ne u ovo turbulentno vrijeme gdje se vode politicke borbe bez rukavica...hdz-u treba bas sada fajter kao i hrvatskoj...fajter koji nece kalkulirati i ustrucavati se otvorene borbe...makar i poneku borbu izgubio ali bar pokazao inicijativu,borbenost i nema predaje...jedan poraz ne znaci izgubljen rat..a plenki se upravo boji poraza kao mis macke..jer kalkulira i pazi na svoj bonitet....
2015-09-08
marcellus wrote:ne bih se složio. Karamarko je politički mrtav, to stoji. Ali Plenković nema nikakve zasluge za gospodarski rast, koji je doduše skroman, te zasluge idu Oreškoviću, koji je možda nekompetentan političar ali kompetentan poslovni čovjek.
Kao prvo, Karamarko jeste politički mrtvac, samo to sad pokušaj objasniti vuku.
Dalje, Plenkovićeve zasluge za gospodarski rast nisu velike, no ipak postoje, jer je on ipak harmonizirao stanje u javnosti, što Oreškoviću nije uspjelo, a sjeti se da smo preskočili zaduživanje u lipnju zbog čega ono?
Političke nestabilnosti, zamisli. Zbog koje su nam kreditori naumili naplatiti više kamate. U međuvremenu nam se kreditni rejtiing stabilizirao pa i popravio s jasnim naznakama da će i dalje ići gore, a za to zasluge definitivno nema Orešković.
Ponajmanje ih ima Milanović, ali kojim ipak ima određene zasluge za gospodarski rast koji je Orešković naslijedio od njega i malo popravio. Druga je priča što ti to sigurno nećeš biti spreman javno priznati iz jednostavnog razloga (uz osobne animozitete i opravdan prezir prema Milanoviću) što je dotični uvjerljivo najlijeniji i najnesposobniji hrvatski premijer do sada.
Smanjio kulturološki utjecaj Brisela? Okupacija? Ovo posljednje je svakako preteška riječ, pogotovo nakon promjene u vodstvu SAD-a. Uostalom, sjeti se tko je zapravo začepio usta Slovencima prilikom našeg ulaska u NATO i EU. Iz koje je zemlje došao sudac koji je u konačnici vodio proces pravomoćno oslobađajuće presude ne samo Gotovini i Markaču, nego i cijeloj Hrvatskoj koja je na taj način oslobođena svake mogućnosti osude za udruženi zločinački pothvat?
Dalje, ne samo da je ovo pretjerivanje nego pokazuje da baš i nisi na čistu kome prije svega trebamo zahvaliti svoj gospodarski rast, a to svakako nisu Rusi.
Sud nije dobio nikakvu potvrdu nego DORH, i to nalazom državne revizije, jer ovo što je vodstvo HAVC-a radilo, ne predstvalja samo evidentno antihrvatsko djelovanje nego je riječ o čistom kriminalu.
Obuljen je rekla da će sačekati nalaz revizije pa će onda djelovati u skladu sa istim, i nema razloga da ju se sad u ovako ranoj fazi postupka ne samo optužuje da ne djeluje nego se i traži njena smjena kako bi se na tom mjestu na silu pojavio Hasanbegović.
Ukoliko ne bude djelovala, i ja sam za to da ju se smjeni.
Uostalom, niti Hasanbegović neće pristati na takve metode, jer je svjestan da su njegovi politički potencijali veliki i da je bolje kad bi na mjesto ministra došao na maksimalno čist i častan način nego unutarstranačkim čistkama.
A hoće li DORH na čijem čelu je naslijednik čovjeka koji se na vulgaran način umješao u izbore podizanjem optužnice protiv HDZ-a nepunih mjesec dana ranije, kojega je izabrao Sabor sa Milanovićevom većinom, išta konkretno učiniti, vidjet ćemo. Jer je sad Cvitan ipak pod nekakvim povećalom, dok je za Milanovića bio nedodirljiv. I tu je Plenković odigrao najbolje što je mogao i u skladu sa procedurom.
Inače postoji ona poslovica koja kaže da je demokracija i procedura pa čak i prije svega procedura, makar je ovo posljednje po mojem mišljenju debelo precijenjeno.
Guest- Guest
zavaravaš protivniketre911 wrote:I ja isto ponekadmaggie13 wrote:ja obrnuto. :0)tre911 wrote:Ja sam uglavnom ozbiljan osim u situacijama kada sam neozbiljanNoor wrote:tre911 wrote:
Ma jastreb se u zadnje vrijeme samo zajebava, ni j od onog starog jastreba heroja :)
2014-04-12
solidan osvrt, shakeruspeare_shaker wrote:marcellus wrote:ne bih se složio. Karamarko je politički mrtav, to stoji. Ali Plenković nema nikakve zasluge za gospodarski rast, koji je doduše skroman, te zasluge idu Oreškoviću, koji je možda nekompetentan političar ali kompetentan poslovni čovjek.
Kao prvo, Karamarko jeste politički mrtvac, samo to sad pokušaj objasniti vuku.
Dalje, Plenkovićeve zasluge za gospodarski rast nisu velike, no ipak postoje, jer je on ipak harmonizirao stanje u javnosti, što Oreškoviću nije uspjelo, a sjeti se da smo preskočili zaduživanje u lipnju zbog čega ono?
Političke nestabilnosti, zamisli. Zbog koje su nam kreditori naumili naplatiti više kamate. U međuvremenu nam se kreditni rejtiing stabilizirao pa i popravio s jasnim naznakama da će i dalje ići gore, a za to zasluge definitivno nema Orešković.
Ponajmanje ih ima Milanović, ali kojim ipak ima određene zasluge za gospodarski rast koji je Orešković naslijedio od njega i malo popravio. Druga je priča što ti to sigurno nećeš biti spreman javno priznati iz jednostavnog razloga (uz osobne animozitete i opravdan prezir prema Milanoviću) što je dotični uvjerljivo najlijeniji i najnesposobniji hrvatski premijer do sada.
Smanjio kulturološki utjecaj Brisela? Okupacija? Ovo posljednje je svakako preteška riječ, pogotovo nakon promjene u vodstvu SAD-a. Uostalom, sjeti se tko je zapravo začepio usta Slovencima prilikom našeg ulaska u NATO i EU. Iz koje je zemlje došao sudac koji je u konačnici vodio proces pravomoćno oslobađajuće presude ne samo Gotovini i Markaču, nego i cijeloj Hrvatskoj koja je na taj način oslobođena svake mogućnosti osude za udruženi zločinački pothvat?
Dalje, ne samo da je ovo pretjerivanje nego pokazuje da baš i nisi na čistu kome prije svega trebamo zahvaliti svoj gospodarski rast, a to svakako nisu Rusi.
Sud nije dobio nikakvu potvrdu nego DORH, i to nalazom državne revizije, jer ovo što je vodstvo HAVC-a radilo, ne predstvalja samo evidentno antihrvatsko djelovanje nego je riječ o čistom kriminalu.
Obuljen je rekla da će sačekati nalaz revizije pa će onda djelovati u skladu sa istim, i nema razloga da ju se sad u ovako ranoj fazi postupka ne samo optužuje da ne djeluje nego se i traži njena smjena kako bi se na tom mjestu na silu pojavio Hasanbegović.
Ukoliko ne bude djelovala, i ja sam za to da ju se smjeni.
Uostalom, niti Hasanbegović neće pristati na takve metode, jer je svjestan da su njegovi politički potencijali veliki i da je bolje kad bi na mjesto ministra došao na maksimalno čist i častan način nego unutarstranačkim čistkama.
A hoće li DORH na čijem čelu je naslijednik čovjeka koji se na vulgaran način umješao u izbore podizanjem optužnice protiv HDZ-a nepunih mjesec dana ranije, kojega je izabrao Sabor sa Milanovićevom većinom, išta konkretno učiniti, vidjet ćemo. Jer je sad Cvitan ipak pod nekakvim povećalom, dok je za Milanovića bio nedodirljiv. I tu je Plenković odigrao najbolje što je mogao i u skladu sa procedurom.
Inače postoji ona poslovica koja kaže da je demokracija i procedura pa čak i prije svega procedura, makar je ovo posljednje po mojem mišljenju debelo precijenjeno.
2014-04-12
vuksadinare wrote:spear...i jednostavno slozio se ti ili ne..plenki nije kapacitet politicara da bude sef hdz-a...bar ne u ovo turbulentno vrijeme gdje se vode politicke borbe bez rukavica...hdz-u treba bas sada fajter kao i hrvatskoj...fajter koji nece kalkulirati i ustrucavati se otvorene borbe...makar i poneku borbu izgubio ali bar pokazao inicijativu,borbenost i nema predaje...jedan poraz ne znaci izgubljen rat..a plenki se upravo boji poraza kao mis macke..jer kalkulira i pazi na svoj bonitet....
Gledaj, ti si ovim još jednom pokazao koliko loše razumiješ politiku. Prije svega jer je gledaš sa stajališta osobnih preferencija.
Plenković je došao na čelo HDZ-a kako bi stranku spasio od katastrofe u koju ju je uveo Karamarko i dobio izbore protiv Milanovića.
Onog trenutka kada je Plenković došao na čelo HDZ-a, ja sam u svojoj okolini počeo izlaziti sa pričom kako Milanović nema nikakve šanse iz jednostavnog razloga jer je potrošen i kao čovjek i kao političar. Karamarko s druge strane, ne bi imao nikakve šanse protiv Milanovića, mislim da je to potpuno jasno.
Dakle, Plenković je za sad neosporni šef HDZ-a. To ne kažem ja, to kaže realnost.
Dalje, ono što narod očekuje od Plenkovića je nastavak i ubrzanje gospodarskog rasta, prije svega. Ukratko, bolji život.
Ne bavljenje ideološkim i političkim čistkama. Narod hoće vidjet da Plenković sve čini kako bi ostvario taj jasno zacrtani cilj i ako na neko dulje vrijeme bude posumnjao kako će taj cilj biti ugrožen Plenkovićevim ideološkim preferencijama, on će tada početi gubiti na popularnosti.
E sad, druga je priča što je na čelu oporbe bljedunjavi Bernardić, a na medijske precijenjene HNS-ovce neću trošiti ni riječi. Oni bez SDP-a ionako ne bi ušli u Sabor niti hoće ako budu išli samostalno na izbore.
Dakle, posve je izvjesno kako će HDZ na čelu sa baš Plenkovićem osvojiti i slijedeći četverogodišnji mandat, sviđalo se to tebi ili nekom drugom ili ne. To je realno stanje.
Osim ako nešto teško zabrlja, a to je uvijek moguće, makar se do sada nije dogodilo i nije se pokazala niti najmanja naznaka da bi se moglo dogoditi.
Guest- Guest
maggie13 wrote:solidan osvrt, shakeru
Pozdrav.
Guest- Guest
Page 3 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Similar topics
» Oštar odgovor Obuljen Koržinek: Neka Srbija ne poseže za hrvatskim teritorijem
» Orešković: Postoji investitor koji želi uložiti u Slavoniju, no treba surađivati s DORH-om
» Hase humoristicno cimnuo Pupovca:Ako Pupovac vjeruje da je ovo danas NDH-a prije povlacenja u Srb i dizanja ustanka neka izadje iz koalicije sa HDZ-om i povice svoje doministre,drzavne tajnike'
» Pupovac:Ako je Stanimirovic ratni zlocinac onda sam to i ja.Neka me DORH cuje - ja sam ratni zlocinac
» Trumpu nužno treba neka vanjskopolitička pobjeda i Adem Vuchiqi će morati donijeti odluku
» Orešković: Postoji investitor koji želi uložiti u Slavoniju, no treba surađivati s DORH-om
» Hase humoristicno cimnuo Pupovca:Ako Pupovac vjeruje da je ovo danas NDH-a prije povlacenja u Srb i dizanja ustanka neka izadje iz koalicije sa HDZ-om i povice svoje doministre,drzavne tajnike'
» Pupovac:Ako je Stanimirovic ratni zlocinac onda sam to i ja.Neka me DORH cuje - ja sam ratni zlocinac
» Trumpu nužno treba neka vanjskopolitička pobjeda i Adem Vuchiqi će morati donijeti odluku
Page 3 of 10