Hajduk Split
ex-iskon-pleme :: Lifestyle :: Nogomet
Page 17 of 50
Page 17 of 50 • 1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 33 ... 50
Re: Hajduk Split
Opet ....amper1950 wrote:sat2 wrote:Dokaz tvog modus operandia ... sad se sve svodi na nešto što ja nigdje nisam rekao niti naslutio ....amper1950 wrote:sat2 wrote:Ne, nego jer si se upro iz petnih žila dokazati vrijednost Jupiter lige ..., a kako si ti u pitanju lako moguće da "dokažeš" kako je bolja od recimo Francuske lige ....amper1950 wrote:
Da imaš išta u glavi ko što nemaš vidio bi da je sat prozvao mene i niche-a jer nam su nam smiješni upisi onog tko tvrdi da je belgijska liga slabija od HNL-a, a ne da sam ja PRVI prozva sat-a
1. Nisam uopće iz petnih žila, naveo sam činjenice i argumente koji su dostupni svima, pa i tebi.
2. Pričali smo o vrijednosti Jupiter lige u odnosu na HNL i slične lige, a gdje si ti vidio da sam nešto veličam ligu i dovodim u rang najboljih liga u Europi to sam sebi pokušaj odgovoriti
Pričali smo o vrijednosti Jupiter lige u odnosu na HNL i slične lige,a gdje si ti vidio da sam nešto veličam ligu i dovodim u rang najboljih liga u Europi to sam sebi pokušaj odgovoriti
sat2- Posts : 2234
2015-09-28
amper pokušava sebe prikazati kao lika koji glumi budalu.
kao nitko ga ne zna pa će u to povjerovati...
kao nitko ga ne zna pa će u to povjerovati...
sitting_bull-
2015-09-28
Zanimljivo ... igrači u Dinamu imaju puno veće plaće, slažem se ..., a isto tako osporavaš većinu dinamovih transfera tvrdeći da su bitno manji (eno gore za Šimunovića) ... osim toga Mamić mrče veliku lovu od Dinama ..., a Dinamo još uvijek nije bankrotirao?amper1950 wrote:sat2 wrote:Aha sada nije sama prodaja igrača već podizanje vrijednosti u igri? Pa cijelo vrijeme drobiš kako se Dinamovi igrači pozivaju kako bi se prodali?amper1950 wrote:sat2 wrote:
Da, boldano potvrđuje ono što sam naveo ... nije isto Dinamo ili Hajduk! U Dinamu kvalitetni mladi igrači dobiju priliku daleko ranije ... i postižu bolju kvalitetu i veću cjenu!
Da, nisu nastupali za reprezentaciju, a jedan je, unatoč tome, prodan ( ovaj drugi nije, ali vidiš koliko se traži za njega) za pet puta veću lovu. Ja se ispričavam, ali od kada je hajdukov N+ vjerodostojniji od transfermarkta (kojeg uzimaš kao relevantnog, kada tebi odgovara)? I to tebi nije dokaz da igrač Dinama ne mora biti u reprezentaciji da bi se dobro prodao (Kovačić, Jedvaj ...)?
U tekstu nema navoda o tome koliko je plaćen Jozo, ali ima sarkazma, koji samo potvrđuje sa kojim predrasudama je pisan tekst ("Zlobnici bi rekli - nije ni čudo da skupljaju mrvice po Europi kad im je Jozo Šimunović najskuplje pojačanje u 10 godina. Zlobnici bi rekli, ali mi nećemo (Jozi želimo sve najbolje)."). oni izvode zaključak ... "Klub navodi kako su na pojačanja u ljetnom prijelaznom roku ukupno utrošili 6,1 mil. funti, odnosno nešto oko 8 milijuna eura. U tom razdoblju, kupljeno je 7 igrača. Iako ne znamo pojedinačne iznose (neki igrači su došli bez odštete), možemo zaključiti kako na transfer Joze Šimunovića definitivno nije utrošeno više od 5 milijuna eura " ... kako njima odgovara. Možda su njih pet došla bez odštete, jedan plačen 500 000, a Jozo 7,5? Možda je plačanje na dvije ili tri rate? Ne! Ipak je netko u N+ zaključio ...
1. Znači, naveo si primjer dvojice igrača i na osnovu njega zaključio da u Dinamo mladi igrači dobivaju priliku daleko ranije nego u Hajduku? Na osnovu dvojice igrača koje si namjerno izdvojio kako tebi paše? Ja se s tim ne slaže, eto kad je priliku dobija Vlašić, Balić, a jeli uopće u Dinamu ikad dobio jedan Kramarić? Eto vidiš, mogu i ja izvlačiti imena kako meni paše
2. Ok, igrači Dinama se prodaju za više novca to ne sporim, zbog reputacije koje imaju u prodaji od prije, zbog večeg budžeta (jer i plača u klubu kojem igra diktira visinu transfera što je dobro jednom objašnjavao menađer, nemoj me hvatati za riječ ali mislim Naletilić). No, kakve to veze ima s činjenicom da poziv igraču, a pogotovo samo igranje u A reprezentaciji podiže vrijednost?!? A upravo to si ti naveja u priči oko dvojice igrača koji još nisu ni zaigrali za tu reprezentaciju.
3.Pusti N+ i njihov sarkazam, pogleda tablicu poslovanja koje nije djelo autora N+ nego su upravo škoti to objavili. Dakle, u 2015-oj godini su potrošili 6,5 miljuna funti na pojačanja. Nakon toga ajde na transfermarkt i zbroji iznose tih 7 igrača pa ćeš viditi da se brojke ne poklapaju. Što se transfermarkta tiće, uvik sam priča da njihove iznose ipak triba uzeti s rezervom, pa ne znam odakle da ih uzimam relevantnim kad meni paše
Misliš da igrači Dinama imaju velike plaće?
O bože...
Gdje sam ja spomenuo ovo boldano "vrijednosti u igri"?
Reka sam da se pozivaju igrači u reprezentaciju (određeni broj) jer A reprezentacija podiže cijenu i vrijednost, a to je usko povezano s prodajom igrača. Ne znači da će se svatko uspiti prodati, ali globalno gledajući A reprezentacija ima utjecaj u zanimanju klubova za pojedinog mladog igrača i podiže cijenu (ako već oćeš u gotovo svakom slučaju). Ne znam čemu toliki trud kod tebe da bi što? To opovrgnuo?
Igrači Dinama imaju puno veče plače nego svi ostali u ligi, pogotovo Hajduka. Reka sam za menađera kako je jednom priča što sve formira vrijednost, da je tu dužina ugovora, plača, a naravno naveja je i sam poziv i igranje u reprezentaciji. Sve to utječe...
Eh da ... Bandić spašava stvar sa 20 milijuna kuna ... ipak je to 10 % ukupnog proračuna Dinama ....
sat2-
2015-09-28
sat2 wrote:
Zanimljivo ... igrači u Dinamu imaju puno veće plaće, slažem se ..., a isto tako osporavaš većinu dinamovih transfera tvrdeći da su bitno manji (eno gore za Šimunovića) ... osim toga Mamić mrče veliku lovu od Dinama ..., a Dinamo još uvijek nije bankrotirao?
Eh da ... Bandić spašava stvar sa 20 milijuna kuna ... ipak je to 10 % ukupnog proračuna Dinama ....
Sad si opet zadija u skroz trećem smjeru u veti poslovanja Dinama.
1. Nemam ja što opovrgavati iznose transfera, neki klubovi su SLUŽBENO opovrgnuli iznose nekih transfera gdje smo se mogli svi uvjeriti da iz Dinama puštaju u javnost prenapuhane iznose. Pitanje isto tako koliko od iznosa transfera stvarno završi na klupskom računu, no s time se bavi USKOK i državne institucije.
2. Bandić? Nisam rekao da on spašava Dinamo, pisao sam o tome koliko je novca dao u ime grada od 2000-e do danas, zatraži taj podatak pa ćeš viditi cifru. To je bilo kad se radila komparacija s drugim klubovima
3. A što se tiće spašavanja stvari, i sam Mamić ti je potvrdio da je Dinamu dignuo kredit u iznosu od 25 miljuna eura od onog rusa i njegove tvrtke na Malti, tako da. Očito nisu puni ko brod kad uzimaju takav kredit ili ti misliš drugačije?
Guest- Guest
mediji pišu i govore o iznosima transfera. iznose transfera dinamo ne objavljuje jer to spada u poslovnu tajnu, a jednako tako dinamo se ne očituje glede pisanja medija po tom pitanju.
dakle, nogomet+ i ostali tvoji izvori informacija sa sličnom vjerodostojnošću su te indoktrinirali da si jalan na dinamove transfere pa pizdiš.
zagreb ima 18% prireza, split ima 10% prireza.
kad bi bio isti broj obveznika plaćanja prireza u splitu i zagrebu masa prikupljenih novaca bi u zagrebu bila veća za 80%.
kako zagreb ima gotovo 5x više stanovnika od splita u zagrebu se temeljem prireza skupi 9x više love nego u splitu. raspodjela dijela novca koji je izdvojen za sport dijeli se temeljem pravilnika i to je odluka gradske skupštine već godinama. dinamo dobiva onoliko koliko mu prema pravilniku pripada.
nitko vama u splitu ne brani da i vi dignete prirez na 18% pa da razliku koju skupite temeljem odluke skupštine grada ne preusmjerite u hajduk.
kaj se kredita tiče taj je kredit vraćen.
neki drugi klubići također su digli kredit u 7x manjem iznosu pa ga ne mogu vratiti prema dogovorenoj dinamici...
dakle, nogomet+ i ostali tvoji izvori informacija sa sličnom vjerodostojnošću su te indoktrinirali da si jalan na dinamove transfere pa pizdiš.
zagreb ima 18% prireza, split ima 10% prireza.
kad bi bio isti broj obveznika plaćanja prireza u splitu i zagrebu masa prikupljenih novaca bi u zagrebu bila veća za 80%.
kako zagreb ima gotovo 5x više stanovnika od splita u zagrebu se temeljem prireza skupi 9x više love nego u splitu. raspodjela dijela novca koji je izdvojen za sport dijeli se temeljem pravilnika i to je odluka gradske skupštine već godinama. dinamo dobiva onoliko koliko mu prema pravilniku pripada.
nitko vama u splitu ne brani da i vi dignete prirez na 18% pa da razliku koju skupite temeljem odluke skupštine grada ne preusmjerite u hajduk.
kaj se kredita tiče taj je kredit vraćen.
neki drugi klubići također su digli kredit u 7x manjem iznosu pa ga ne mogu vratiti prema dogovorenoj dinamici...
sitting_bull-
2015-09-28
Ja ne znam kako stoje sa lovom, ali evo ide nekako ....amper1950 wrote:sat2 wrote:
Zanimljivo ... igrači u Dinamu imaju puno veće plaće, slažem se ..., a isto tako osporavaš većinu dinamovih transfera tvrdeći da su bitno manji (eno gore za Šimunovića) ... osim toga Mamić mrče veliku lovu od Dinama ..., a Dinamo još uvijek nije bankrotirao?
1. Nemam ja što opovrgavati iznose transfera, neki klubovi su SLUŽBENO opovrgnuli iznose nekih transfera gdje smo se mogli svi uvjeriti da iz Dinama puštaju u javnost prenapuhane iznose. Pitanje isto tako koliko od iznosa transfera stvarno završi na klupskom računu, no s time se bavi USKOK i državne institucije.
2. Bandić? Nisam rekao da on spašava Dinamo, pisao sam o tome koliko je novca dao u ime grada od 2000-e do danas, zatraži taj podatak pa ćeš viditi cifru. To je bilo kad se radila komparacija s drugim klubovima
3. A što se tiće spašavanja stvari, i sam Mamić ti je potvrdio da je Dinamu dignuo kredit u iznosu od 25 miljuna eura od onog rusa i njegove tvrtke na Malti, tako da. Očito nisu puni ko brod kad uzimaju takav kredit ili ti misliš drugačije?
sat2-
2015-09-28
http://www.index.hr/sport/clanak/hajduk-prodao-nezamjenjivog-stopera-simic-odletio-u-milano/947485.aspx
sat2-
2015-09-28
sad bu bosančić postal nezamjenjiv...sat2 wrote:http://www.index.hr/sport/clanak/hajduk-prodao-nezamjenjivog-stopera-simic-odletio-u-milano/947485.aspx
sitting_bull-
2015-09-28
sat2 wrote:Ja ne znam kako stoje sa lovom, ali evo ide nekako ....amper1950 wrote:sat2 wrote:
Točno vjerovatno ne zna nitko, ali sigurno nije bajno kad se uzima takav kredit, na lito su prodali najbolje igrače, a nisu doveli zamjene tj. nisu baš potrošili na pojačanja. I sad ne vidim da su baš kupovali nešto, eto doveli su sammira besplatno,a ovaj brazilac je na posudbi s tim da imaju mogućnost otkupa ugovora.
Guest- Guest
sat2 wrote:http://www.index.hr/sport/clanak/hajduk-prodao-nezamjenjivog-stopera-simic-odletio-u-milano/947485.aspx
Nezamjenjivog? Nije bio niti standardan, iako je igrao i ako jest potencijal. Isto ko što se novom treneru više sviđa Bosančić koji je vračen s posudbe, a ovaj "nezamjenjivi" ionako ne može igrati prva 3 kola zbog suspenzije.
Guest- Guest
Glupan Bolek i dalje laprda po svome. Kod procjene vrijednosti jedne lige, a pogotovo prilikom usporedbe sa nekom drugom ligom, svaka normalna osoba, ne zadržava se samo i isključivo na trenutnoj vrijednosti (nogometnoj i financijskoj) klubova koji u toj ligi nastupaju. Ovdje se mora uzeti u obzir i broj svjetski priznatih igrača koji su proizašli iz tih liga, a tu je HNL sigurno među 5 vodećih liga u svijetu. Kad se uzmu u obzir imena klubova u kojima naši igrači igraju, a nisu tamo zbog toga jer ih je netko ugurao u reprezentaciju da bi se prodali, pa kad se to usporedi sa "jupiterima", mi smo za njih "marsovci".
Zeko-
2015-08-26
Svetina je nadmašija samog sebe sa izjavom da iznosi transfera spadaju u poslovnu tajnu...
:D
"U nogometu se vrte veliki iznosi, čak i u našem, a poslovanje većine naših klubova i dalje je netransparentno i nedostupno javnosti pa se mediji pouzdaju ili u navode samih čelnika klubova ili ulaze u neke vlastite procjene vrijednosti transfera koji često nemaju veze sa stvarnim stanjem na terenu, odnosno u poslovnim knjigama."
Drugim riječima, kriminalci iz Dinamove uprave non stop rade u mutnom...
Al ka sta vidimo dio navijača to prihvaća ka 'poslovnu tajnu'...
:8)
"U nogometu se vrte veliki iznosi, čak i u našem, a poslovanje većine naših klubova i dalje je netransparentno i nedostupno javnosti pa se mediji pouzdaju ili u navode samih čelnika klubova ili ulaze u neke vlastite procjene vrijednosti transfera koji često nemaju veze sa stvarnim stanjem na terenu, odnosno u poslovnim knjigama."
Guest- Guest
Kako su glupi ovi iz UEFE-e, pa oni ne uzimaju u obzir da su nekoć u HNL-u igrali Modrić i Mandžukić, kad to uzmeš u obzir mora ti biti jasno da je HNL u top 5 liga u Europi i svijetu
UEFA-a koeficijent za 2016-u godinu kojim se utvrđuje broj učesnika iz nogometnih saveza u natjecanjima EL i LP:
Koja nepravda.
A kakvi igrači izlaze iz belgijske Jupiler lige to znaju oni koji malo bolje prate nogomet, ja ću samo navesti jedan primjer:
Nogometni klub Genk koji po vrijednosti momčadi i plasmanu koji trenutno ima (tek 8 na ljestvici) nije u top 4 belgijska kluba ove sezone sasvim sigurno, nedavno prodao jednog igrača u englesku ligu za cca 17 miljuna eura, a drugog u njemačku za cca 14 miljuna eura. Dakle, klub koji nije u top 4 lige i koji je tek na 8-om mjestu. Jača je HNL, transferi Istre prelaze i 20 miljuna eura
Guest- Guest
đes' mentore?fridrih_niche wrote:Svetina je nadmašija samog sebe sa izjavom da iznosi transfera spadaju u poslovnu tajnu...
š'a ima?
naravno da su iznosi transfera kao i plaće igrača poslovna tajna. to ne znači, druže mentore, kako financijske institucije nemaju podatke o tome, ali i oni su obvezni čuvati poslovnu tajnu.
redovne revizije financijskog poslovanja bilo na zahtjev samih klubova, bilo na zahtjev financijskih inspekcija su uobičajene, ali niti ti podaci ne smiju biti javno objavljeni, osim izvješćivanja u smislu kako je revizija ustvrdila da se , ili posluje, ili ne posluje po zakonu. u oba slučaja postoji zakonska procedura o postupanju.
drugim riječima, jalni Venecijanci bi rado saznali detalje iz dinamova poslovanja, a kako su im ti detalji nedostupni onda kroz tovarske medije šire laži i objede.
kao što vidimo, dio iskompleksiranih tovara to nikako ne može preboljeti...
p.s. možda sljedeće generacije tovara izliječe te komplekse, pogotovo ako u idućih 50 godina hajduk bar jednom postane prvak hrvatske...
sitting_bull-
2015-09-28
Njemacka prestigla engleze...ne valja bundesliga
muckodjubre wrote:Njemacka prestigla engleze...ne valja bundesliga
Ovisi svake godine o uspjehu klubova. Gori-doli jedno mjesto, ionako top 3 ima jednako predstavnika u LP i EL.
Samo ne skreći sad tu s teme, pričamo kako je netko 9-i a netko pak 17-i
Guest- Guest
boli me kurac šta ti i sport komentirate
Žilina je klub koji se podigao u zadnje vrijeme, nekada su bili 3-4 klub svoje lige, a sada su na vrhu. Hrvatskim ljubiteljima nogometa su najpoznatiji po spektakularnom izbacivanju Hajduka 2010. godine, nakon što je Hajduk iz prve utakmice donio pozitivan rezultat. Tada je splitska momčad spavala na stadionu zbog straha od navijača. A upravo je te navijače slovačka specijalna policija isprebijala prilikom prvog susreta, te je ta priča tjednima punila medijske stupce.
Zeko-
2015-08-26
muckodjubre wrote:boli me kurac šta ti i sport komentirate
haha
Tko kaže da te treba boliti, ako oćeš link dat ću ti ga pa odi tamo na bundesligu raspravljaj
Guest- Guest
velika većina hrvata koji igraju u prestižnim ligama svijeta su nekada doprinosili iz hrvatskih klubova hrvatskom nacionalnom koeficijentu.amper1950 wrote:
:rofl: :rofl: :rofl:
Kako su glupi ovi iz UEFE-e, pa oni ne uzimaju u obzir da su nekoć u HNL-u igrali Modrić i Mandžukić, kad to uzmeš u obzir mora ti biti jasno da je HNL u top 5 liga u Europi i svijetu :rofl:
UEFA-a koeficijent za 2016-u godinu kojim se utvrđuje broj učesnika iz nogometnih saveza u natjecanjima EL i LP:
:roflrofl: :roflrofl: :roflrofl: :roflrofl: Koja nepravda.
A kakvi igrači izlaze iz belgijske Jupiler lige to znaju oni koji malo bolje prate nogomet, ja ću samo navesti jedan primjer:
Nogometni klub Genk koji po vrijednosti momčadi i plasmanu koji trenutno ima (tek 8 na ljestvici) nije u top 4 belgijska kluba ove sezone sasvim sigurno, nedavno prodao jednog igrača u englesku ligu za cca 17 miljuna eura, a drugog u njemačku za cca 14 miljuna eura. Dakle, klub koji nije u top 4 lige i koji je tek na 8-om mjestu. Jača je HNL, transferi Istre prelaze i 20 miljuna eura :roflrofl: :roflrofl:
općenito gledajući ti igrači podižu i ugled hrvatske, a materijalnu korist imaju oni klubovi koji tu kvalitetu hrvatskih nogometaša znaju unovčiti.
za svekoliki tovarski puk je malo teže pomiriti se sa činjenicom kako je glavnina tih igrača u bijeli svijet otišla iz dinama.
s pozicije tovara jasno je kako te transferi genka impresioniraju.
još će te više impresionirati kad kalinić iz genta napravi sličan transfer.
naravno, neće ti pasti na pamet kako radi preživljavanja neki klubići iz hnl-a prodaju igrače debelo ispod stvarne vrijednosti, no to je sudbina malih klubića.
inače, nacionalni koeficijenti su sazdani od bodova koje klubovi iz nacionalnih liga skupljaju u uefa natjecanjima.
na taj način dinamo je svakim ulaskom u lp donio hrvatskoj minimalno 4 boda, odnosno 1 bod na godišnjoj razini budući da hrvatska ima 4 kluba u uefa natjecanjima. naravno, tome se dodaju i bodovi iz kvalifikacija koje osvoje i dinamo i ostali koji igraju kvalifikacije. u tom je kontekstu rijeka zadnje dvije sezone doprinijela ukupno 1,5 bodova, ili 0,375 na godišnjoj razini. hajduk je u zadnje dvije sezone osvojio 9 bodova, odnosno 2,25 za nacionalni koeficijent, a dinamo 19 bodova, odnosno 4,75 za nacionalni koeficijent.
kvalitet lige ovisi o igračima koji igraju u toj ligi. konkretno: odlaskom kalinića u gent hrvatska liga je izgubila na kvalitetu, belgijska je liga dobila.
također, premier liga gledano prema broju Engleza koji u njoj igraju ne bi baš visoko kotirala, odnosno bila bi kvalitativno slabija kao što bi bila i hnl bez bosanaca i inih stranaca...
sitting_bull-
2015-09-28
Page 17 of 50 • 1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 33 ... 50
ex-iskon-pleme :: Lifestyle :: Nogomet
Page 17 of 50