mrzim ...
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Psihologija
Page 15 of 30
Page 15 of 30 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 22 ... 30
Re: mrzim ...
Zagy wrote:kosturka wrote:Zagy wrote:Ja sam inače uvijek drugačija. ...smiruju me peglanje i cijepanje drva... .
Peglanje kartica mnogo volim a kodove i lozinke pamtim bez greške. ...bar 10 različitih imam u glavi....sad,dokle će me pamćenje služiti, tko zna....popit će mi djeca mozak,ako nitko drugi....:p
nas dvije ko obrnute slike ... ja ne pamtim ništa al mi zato djeca pune mozak .... obožavam ih svi drugi mi popili mozak
Ja sam negativ...znam....:p
nisam to ja rekla nego ti ... znači, do percepcije je a ne do tebe i do mene
kosturka- Posts : 42
2015-10-12
Zagy wrote:Ja volim biti s one druge strane....;)
Laku noć. ...spavat volim....;)
ajd ti i lijepo sanjaj pa se sutr možda zamijenimo za uloge i ja budem negativna sa pamćenjem a ti pozitivna i lobotomirana za isto
2015-10-12
kosturka wrote:lastavica wrote:Starhemberg wrote:Ja mrzim naše jednoliko vreme
Bezbojno, sivo, i u njemu duše
Skomračne, sitne, pakosne i neme,
Što se u ropstvu svoga straha guše;
I mrzim samo naše doba ružno,
Gde je sve jadno, sve "sredina zlatna",
Gde se, poput starog i žalosnog klatna,
Klatimo lagano, monotono, tužno.
Sima Pandurović
mislim da je ova pjesma samo ekspresija pjesnikova lošijeg trenutka .... jer, sve je relativno.
ja mislim da si ti prvi puta čula za simu pandurovića kad si sposobna napisati ovako nešto o njemu
ovo sve je relativno odnosilo se na mene, na moj momenat u kojem sam napisala taj post, bolje reći, u kojem su me zapali ovi stihovi.
a što se tiče pandurovića, čitala sam nešto od njega, posudila mi je susjeda nešto od svog dede iz vršca pa ću stoga samo nadodati kako je njegov lošiji trenutak bio čitav život .
izvrstan pjesnik ( nisam ga učila u školi jer se to već u moje doba gimnazije nije više doticalo ) ali se mene dojmiše njegovi stihovi, baš kao i poe ili ujević ili jesenjin, koje ovisno o raspoloženju, uzmem u ruke i pročitam pokoji stih, sebi za dušu.
i da, sposobna sam tako nešto napisati jer mislim da nisam daleko od istine. pjesnik ( općenito pjesnici ) svoje najupečatljivije stihove stvaraju najčešće pod posebnim okolnostima, često su melankolici a da ne kažem pesimisti kao što je slučaj sa ovim našim prijateljem simom koji iz tog pesimizma niti ne pokušava izaći. i sigurna sam da ga je na redanje ovih stihova, baš kao i svakog drugog njegovog niza stihova, ponukao loš trenutak, neka tuga ili sjeta koju je morao nekako pretočiti i ovjekovječiti oblikovanjem u poeziju.
nije potrebno poznavati cjelokupan rad i život općenito nekog umjetnika kako bi na svoj način i ovisno o našem trenutku osjetili, doživjeli i čak opipali živost stihova.
možda te je omela odabir moje riječi ekspresija. nisam insinuirala na model nekog pravca već sam se automatizmom poslužila prijevodom talijanske riječi esprimere jer mi je to materinji jezik.
lastavica- Posts : 86
2014-04-15
lastavica wrote: pjesnik ( općenito pjesnici ) svoje najupečatljivije stihove stvaraju najčešće pod posebnim okolnostima, često su melankolici a da ne kažem pesimisti kao što je slučaj sa ovim našim prijateljem simom koji iz tog pesimizma niti ne pokušava izaći.
simo nije moj prijatelj ... al da je pesimist, jeste ... to nije svakako pravilo za pjesnike ... ima ih koji su nenadjebivi optimisti i slave svu veličinu života ... al ovaj nije od tih ...samo to sam htjela reći ... to kod njega nije bio samo trenutak, to je za njega bila nota života koju je živio
2015-10-12
al sad mi je pala na pamet odlična psihološka tema : poezija kao zaboravljena psihologija ... hm ... pozabi ... ne da mi se ... al ako se nekom da, eto dobre teme za ovaj pdf
2015-10-12
lastavica wrote:
nije potrebno poznavati cjelokupan rad i život općenito nekog umjetnika kako bi na svoj način i ovisno o našem trenutku osjetili, doživjeli i čak opipali živost stihova.
sa ovime se u potpunosti slažem .. čakštaviše, nije potrebno ni osjetiti isto što je osjetio umjetnik dok je nešto kreirao da bi njegova kreacija bila vjerodostojna ... umjetnost je jedini vid ljudskog djelovanja gdje se vjerodostojnost postiže na raznim nivoima ... što više nivoa stvarnih buđenja osjeta drugih, to je rad vjerodostojniji ... tako bar ja mislim a možda sam u krivu ... štajaznam
2015-10-12
Da imam novaca, platila bih nekomu da mi čisti, kuha , pegla...ozbiljno...sve to mrzim, ide mi na živce i oduzima mi vrijeme...ali se mora...Zagy wrote:Trinity wrote:Mrzim peglanje, mrzim samu pomisao na peglanje...a imam dobru peglu...Zagy wrote:I mene peglanje smiruje.....ali bi mi dobro došla pametna pegla....
Peglam po kućama. ...pod uvjetom da muževi nisu kući. ...
Trinity-
2014-04-17
Kupite si svasta i onda to brdo robe valja glacati svaki dan.Zagy wrote:Potpuno te razumijem sestro....
Frustraciju od glacanja lijecite kupnjom novih krpica i tako u krug, nigdje izlaza:)
dijagram-
2015-08-09
Ako nisi primijetio ženske krpice se rijetko glacaju. ...košulje su taj trn u oku....
Guest- Guest
Inače mu sve pjesme imaju ton pesimizma...lastavica wrote:Starhemberg wrote:Ja mrzim naše jednoliko vreme
Sima Pandurović
mislim da je ova pjesma samo ekspresija pjesnikova lošijeg trenutka .... jer, sve je relativno.
Guest- Guest
Kosulje ne nosim, eto, pristedim zeni puno posla.Zagy wrote:Ako nisi primijetio ženske krpice se rijetko glacaju. ...košulje su taj trn u oku....
Maju znam zgrabiti sa susilice, gotovo se i ne vidi razlika:)
dijagram-
2015-08-09
Ko slike onog,.... sto si uho odrezaoStarhemberg wrote:Inače mu sve pjesme imaju ton pesimizma...lastavica wrote:Starhemberg wrote:Ja mrzim naše jednoliko vreme
Sima Pandurović
dijagram-
2015-08-09
Koliko znam, van Gogh je bio na apsintu, teški ovisnik.dijagram wrote:
Ko slike onog,.... sto si uho odrezao
Guest- Guest
mrzim kad netko sve analizira.....zašto ovo,zašto ono ,vako,nako,...
v_vlado- Posts : 3077
2015-07-28
Ne mrzim,ali jako ljut i uvrijedjen,kad popijem salicu Earla Greya,sa medom i limunom,i popio bih jos,ali zakljucvim da je to bila zadnja vrecica..
Guest- Guest
Kad dva dana slažem stari komp za prodaju, čistim i glancam i onda na paljenju kuršlus :stare:
Brain32-
2014-04-15
Ili kad instaliraš novi antivirus koji ti sve zablokira, pa ajmo uninstall, install, reinstall...nekoliko puta...
Trinity-
2014-04-17
Page 15 of 30 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 22 ... 30
Similar topics
» Mrzim te Zvezdo...
» Ja mrzim muškarce
» Učili su me da mrzim Srbe
» MRZIM IH, DOK SAM ŽIV UČINIĆU SVE DA NESTANU
» LJUDI KOJE NAJVISE MRZIM NA SVIJETU
» Ja mrzim muškarce
» Učili su me da mrzim Srbe
» MRZIM IH, DOK SAM ŽIV UČINIĆU SVE DA NESTANU