Sarajevo par nepar
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Sarajevo par nepar
Podsjećamo, na području Kantona Sarajevo sutra od 7 sati bit će dozvoljen saobraćaj samo za vozila sa neparnim registarskim tablicama. U prijevodu to bi značilo da zabrana važi za sva vozila čija registarska oznaka završava brojevima 0, 2, 4, 6, 8, a kako je ranije potvrđeno zabrana će se od ponoći odnositi na neparne brojeve.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/detalji-sistema-par-nepar-kazne-i-do-5-000-km-za-one-koji-prekrse-zabranu/161224059
RayMabus- Posts : 184137
2014-04-11
Re: Sarajevo par nepar
Foto: Hina
VLASTI Sarajevske županije proglasile su mjeru uzbune zbog nastavka pogoršanja kvalitete zraka i uvele djelomičnu zabranu prometovanja motornih vozila kroz glavni grad Bosne i Hercegovine sve dok se meteorološki uvjeti ne promijene.
Ovakvu odluku tijekom dana donio je posebni operativni stožer županijske vlade uspostavljen kako bi pratio stanje prouzročeno onečišćenjem zraka i poduzimao potrebne mjere a sukladno toj odluci u nedjelju u 7 sati na snagu stupa režim vožnje poznat kao par-nepar a odnosi se na zadnju brojku na registracijskim pločicama vozila.
U nedjelju će kroz Sarajevo biti zabranjeno prometovanje vozilima čije registracije završavaju parnom brojkom a dan kasnije takva zabrana vrijedit će za ona s neparnim zadnjim brojkama na registracijskim pločicama i ona uključuje i vozila registrirana u inozemstvu.
Režim naizmjeničnog prometovanja, kako je pojasnio županijski ministar prometa Čedomir Lukić, mijenjat će se svakodnevno u ponoć.
Ova mjera ne odnosi se na vozila policije, Ministarstva obrane, javnog gradskog prijevoza, komunalnih tvrtki, vozila s diplomatskim pločicama te na hitnu pomoć, civilnu zaštita i vatrogasce kao i na vozila za opskrbu lijekovima i namirnicama.
Kazne za nepoštivanje ovih restriktivnih mjera su od 500 do 1000 konvertibilnih maraka (250 do 500 eura) za fizičke odobe a za tvrtke odnosno pravne osobe i do pet tisuća KM (2500 eura).
Ograničenje u prometovanju motornih vozila kroz Sarajevo nametnuto je nakon što su tijekom dana na mjernim postajama u gradu izmjerene koncentracije prašine u zraku prosječne vrijednosti veće od 400 mikrograma po prostornom metru.
Prema propisima koji su na snazi u BiH gornja dopuštena granica je 50 mikrograma što je dvostruko više u usporedbi s ekološkim standardima koji su na snazi u Europskoj uniji.
2014-04-11
Ti ces s njime da ides na Jahorinu
tamo je lijepo i zdravo, sta vise
a ja cu ostati u prljavom gradu
i ustima hvatati kapi kise
2014-04-11
RayMabus wrote:
https://www.klix.ba/vijesti/bih/detalji-sistema-par-nepar-kazne-i-do-5-000-km-za-one-koji-prekrse-zabranu/161224059
ako prekršu, moraju teći 5 kilometara?
jarak, voda, krokodili
2014-04-16
jbte sarajevo, kad se spusti magla i smog doslovno se pjesaci sudaraju
2014-04-12
O jebo te patak, pa đe me nađeRayMabus wrote:Ti ces s njime da ides na Jahorinu
Pa ja sam zaboravio da ovo postoji ...otkad nisam čuo
Eh, mladosti lijepa moja sarajevska ... nekad bilo
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
omni wrote:Neka, nek se narod sjeti lijepih starih vremena, da ne kazu da su nestala u nepovrat.
Jos nek nestane kave natrzistu i nastat ce smak svijeta.
hoce li i sve one kriminalce po sarajevu da iskljucuju iz saobracaja...
Guest- Guest
Pa dovoljno da su išli po principu kriminalac-nekriminalac. Auto bi vidia tek posli svakih 500 metara, a smoga više ne bu bilo.
Sarajevo je jako loše mjesto za život. Puno se lakše diše i ljepše živi na Romaniji,Igmanu,Trebeviću i Bjelašnici.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
...uistocnom rajvusa nema takvih problema...
2014-04-14
Iselite narod na planinu! Kako je u Zenici i Solima? I tamo je velika industrija u kotlini.
Kažu da je ipak najružniji grad u BIH(a neki kažu i u Jugi) bio Kakanj.Regoč wrote:Iselite narod na planinu! Kako je u Zenici i Solima? I tamo je velika industrija u kotlini.
2014-04-22
Solima je isto zagadjeno....sve su ti kotline...smog...
Sreca pa mi je kuca na juznim obroncima majevice tak da nema veze s tim
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
epikur37 wrote:Solima je isto zagadjeno....sve su ti kotline...smog...
Ljubio sam ljubio djevojčice mlade
Ispod Majevice i kraj Drine hladne
Ali momci znajte neću da se krije
Najljepše su cure ravne Semberije.
2014-04-22
Haha.....znas da je u Bijeljini nakon otvaranja prvog lifza na ulazu bii stavljen stol s knjigom utisaka :)
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Misliš lifta? Ne. Prvi put čujem. Nisam bio nikad u BN.epikur37 wrote:Haha.....znas da je u Bijeljini nakon otvaranja prvog lifza na ulazu bii stavljen stol s knjigom utisaka :)
2014-04-22
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» ..a i Sarajevo drhti:'Zenički rudari najavili odlazak u Sarajevo ako im ne isplate regres'
» Evo što se gradilo u bajkovitoj sfrj i zbog čega smo mi vozili par nepar i u redovima čekali na deterdžent
» Sarajevo slavi
» Sarajevo poplavljeno
» Atalanta vs Sarajevo 8:0
» Evo što se gradilo u bajkovitoj sfrj i zbog čega smo mi vozili par nepar i u redovima čekali na deterdžent
» Sarajevo slavi
» Sarajevo poplavljeno
» Atalanta vs Sarajevo 8:0
Page 1 of 2