Veleposlanica SAD-a: Spremamo nova ulaganja u Hrvatskoj
Page 3 of 3
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Re: Veleposlanica SAD-a: Spremamo nova ulaganja u Hrvatskoj
asilovski wrote:Gluposti, ako Buzin kaže gradi to treba graditimarcellus wrote:http://www.telegram.hr/politika-kriminal/velika-telegramova-istraga-gradnja-lng-terminala-na-krku-sada-bi-nazalost-bila-prilicno-glupa-i-neisplativa/
nema beda, nek iskeširaju milijardu dolara bespovratno pa će bar igh zaradit koju kunu
kasnije možemo pretvorit lng terminal u plutajuće zrće na otvorenom
marcellus- Posts : 46005
2014-04-16
Amerikancima, koji bi trebali biti najzainteresiraniji za izgradnju LNG terminala na Krku, čije interese u regiji promovira sam potpredsjednik SAD-a Joe Biden, nije ni na kraj pameti ulagati novac u taj projekt. Objašnjenje: zašto financirati gradnju novog LNG terminala na Krku kada u Europi ima 25 takvih terminala koji u prosjeku rade s manje od 45 posto kapaciteta.
Kermit-
2014-04-17
I svi zbog toga rade s ozbiljnim gubicima. Dakle, bolje je iskoristiti postojeće, neiskorištene kapacitete nego trošiti novac na gradnju novog terminala. Što je, ekonomski gledano, logično stajalište. No, zašto se onda te logike ne pridržava i EU, nego za račun Washingtona svojim članicama nameće političke, a ne ekonomske kriterije. I još nešto: premda su Rusi trenutačno najveći strateški neprijatelji SAD-a, članice EU-a ipak bi trebale, prije svega, voditi računa o vlastitim, a ne o američkim nacionalnim interesima.
Kermit-
2014-04-17
Neće amer graditi išta osim NGO terminala za prihvat napaćenih pobunjenika iz Idliba ili još jednu špijunku tvrđavu pod firmom ambasademarcellus wrote:asilovski wrote:Gluposti, ako Buzin kaže gradi to treba graditimarcellus wrote:http://www.telegram.hr/politika-kriminal/velika-telegramova-istraga-gradnja-lng-terminala-na-krku-sada-bi-nazalost-bila-prilicno-glupa-i-neisplativa/
nema beda, nek iskeširaju milijardu dolara bespovratno pa će bar igh zaradit koju kunu
kasnije možemo pretvorit lng terminal u plutajuće zrće na otvorenom
Kermit-
2014-04-17
zanimljivo bas sam citao na jednom portalu o ovoj raspravi o crnogorskom primanju u nato sto se vodio u senatu..jedan senator je postavio pitanje..'sto smo dobili uclanjivanjem u savez nekih balkanskih drzava?Nemamo puno koristi od njih ,ekonomski nisu jaki,oruzje i pomoc im jedino mozemo pokloniti no je li to americki interes?mislim da nije'
vuksadinare- Posts : 100316
2015-09-08
marcellus wrote:Eroo wrote:OK, samo mi nije jasno kako uopće postoje ako imaju izravni gubitak od 200-300= -100 dolara po kubiku?marcellus wrote:vuksadinare wrote:nemam ali neka logika je tu..sto ce im konkurencija u sujedstvu...Eroo wrote:
I za sve imaš podatke iz prve ruke?
logika je: 44 LNG terminala postoje u Europi, i ni jedan ne radi s dobiti...
postoje za plin s bliskog istoka tamo gdje nema plinovoda i sl
Kad god čitam neki članak o plinu i nafti uvijek imam osjećaj da im sadržaj kontroliraju lobisti, ili ga čak i sami napišu.
Čitam gore: niska cijena nafte smanjila dobit za 80%. Šta bi trebala opet biti visoka?
Ja nisku cijenu nafte razumijem kao nešto dobro za državu, a novinari izgleda kao zlo.
Eroo- Posts : 79056
2016-07-22
Glupi pitanja imaš i u vlastitom Saboru koliko oš'...Da vam je država onakva kakvom je Pernar i Mesić predtavljaju u Srbiji,vuksadinare wrote:zanimljivo bas sam citao na jednom portalu o ovoj raspravi o crnogorskom primanju u nato sto se vodio u senatu..jedan senator je postavio pitanje..'sto smo dobili uclanjivanjem u savez nekih balkanskih drzava?Nemamo puno koristi od njih ,ekonomski nisu jaki,oruzje i pomoc im jedino mozemo pokloniti no je li to americki interes?mislim da nije'
komotno bi mogli stavit ključ u bravu...
2016-07-22
Ne mozemo tražitIi od čovjeka da ulaže novac u naše energetske tvrtke kada je već uložIo sina u ukrajinsku energetsku tvrtku...asilovski wrote:Amerikancima, koji bi trebali biti najzainteresiraniji za izgradnju LNG terminala na Krku, čije interese u regiji promovira sam potpredsjednik SAD-a Joe Biden, nije ni na kraj pameti ulagati novac u taj projekt. Objašnjenje: zašto financirati gradnju novog LNG terminala na Krku kada u Europi ima 25 takvih terminala koji u prosjeku rade s manje od 45 posto kapaciteta.
mutava baštarda- Posts : 21037
2015-09-14
Vidimo kud su slični stavovi ponekih ruskih insidera doveli EU...asilovski wrote:I svi zbog toga rade s ozbiljnim gubicima. Dakle, bolje je iskoristiti postojeće, neiskorištene kapacitete nego trošiti novac na gradnju novog terminala. Što je, ekonomski gledano, logično stajalište. No, zašto se onda te logike ne pridržava i EU, nego za račun Washingtona svojim članicama nameće političke, a ne ekonomske kriterije. I još nešto: premda su Rusi trenutačno najveći strateški neprijatelji SAD-a, članice EU-a ipak bi trebale, prije svega, voditi računa o vlastitim, a ne o američkim nacionalnim interesima.
Unija 500 mio ljudi nije u stanju obraniti svoje granice od izbjeglica, a kamo li nešto ozbiljnije.
2016-07-22
wtfEroo wrote:Vidimo kud su slični stavovi ponekih ruskih insidera doveli EU...asilovski wrote:I svi zbog toga rade s ozbiljnim gubicima. Dakle, bolje je iskoristiti postojeće, neiskorištene kapacitete nego trošiti novac na gradnju novog terminala. Što je, ekonomski gledano, logično stajalište. No, zašto se onda te logike ne pridržava i EU, nego za račun Washingtona svojim članicama nameće političke, a ne ekonomske kriterije. I još nešto: premda su Rusi trenutačno najveći strateški neprijatelji SAD-a, članice EU-a ipak bi trebale, prije svega, voditi računa o vlastitim, a ne o američkim nacionalnim interesima.
Unija 500 mio ljudi nije u stanju obraniti svoje granice od izbjeglica, a kamo li nešto ozbiljnije.
Kermit-
2014-04-17
Eroo wrote:Vidimo kud su slični stavovi ponekih ruskih insidera doveli EU...asilovski wrote:I svi zbog toga rade s ozbiljnim gubicima. Dakle, bolje je iskoristiti postojeće, neiskorištene kapacitete nego trošiti novac na gradnju novog terminala. Što je, ekonomski gledano, logično stajalište. No, zašto se onda te logike ne pridržava i EU, nego za račun Washingtona svojim članicama nameće političke, a ne ekonomske kriterije. I još nešto: premda su Rusi trenutačno najveći strateški neprijatelji SAD-a, članice EU-a ipak bi trebale, prije svega, voditi računa o vlastitim, a ne o američkim nacionalnim interesima.
pa izbjeglice su produkt iste politike hitlerije klinton i baraka osame koje je produkt i ta ideja o ratu s rusijom
a mimo rata s rusijom što asila kaže taj projekt terminala ima smisla kao i ponovo sagraditi koksaru u bakru i tvornicu glinice u obrovcu
asilovski wrote:članice EU-a ipak bi trebale, prije svega, voditi računa o vlastitim, a ne o američkim nacionalnim interesima.[/size]
Vidiš da u tekstu kažu da rizik nije veliki. Nije valjda da im ne veruješ?marcellus wrote:
a jel može ovako, nek ga oni sagrade o svom trošku a mi ćemo onda odlučit od kog ćemo kupovat plin...
Povidajke. Obamina administracija je na odlasku. Triba pričekat Trumpovu i ondar vidit ča će bit.
Stribor-
2015-09-22
marcellus wrote:
pa izbjeglice su produkt iste politike hitlerije klinton i baraka osame koje je produkt i ta ideja o ratu s rusijom
a mimo rata s rusijom što asila kaže taj projekt terminala ima smisla kao i ponovo sagraditi koksaru u bakru i tvornicu glinice u obrovcu
Ne pakirati dobitniku Nobelove nagrade za mir ....
Stribor-
2015-09-22
dzango wrote:Vidiš da u tekstu kažu da rizik nije veliki. Nije valjda da im ne veruješ?marcellus wrote:
a jel može ovako, nek ga oni sagrade o svom trošku a mi ćemo onda odlučit od kog ćemo kupovat plin...
milijarda dolara, pičkin dim za nas
Kad peta kolona nešto osporava onda samo treba raditi suprotno.
Znam kad se još sedamdesetih namjeravala graditi Dalmatina, isti
su je zabranili graditi i predlagače proglasili nacionalistima.
Lijepo su nam objasnili da je to opasno, jer bi onda NATO aviJoni
mogli na tako široke ceste slijetati....
Jebemti, ispalo je da su bili vidoviti....
Znam kad se još sedamdesetih namjeravala graditi Dalmatina, isti
su je zabranili graditi i predlagače proglasili nacionalistima.
Lijepo su nam objasnili da je to opasno, jer bi onda NATO aviJoni
mogli na tako široke ceste slijetati....
Jebemti, ispalo je da su bili vidoviti....
2016-07-22
marcellus wrote:dzango wrote:Vidiš da u tekstu kažu da rizik nije veliki. Nije valjda da im ne veruješ?marcellus wrote:
milijarda dolara, pičkin dim za nas
Slovenci bi rekli "kud bik, tu i štrik". Kud je otišlo , koliko ono...50 i koliko milijardi dolara?
Pičkin dim, ako se potroši još jedna. Bolje i to, nego da je troše oni mangupi, šta se svako toliko izmjene na vlasti.
2016-07-22
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Ukrajinci najavili nova ulaganja u Hrvatsku, tvrtka je trenutačno vodeća u Europi
» Nova robovska šema u Hrvatskoj
» U HRVATSKOJ OTKRIVENA NOVA NALAZIŠTA NAFTE
» Biden u Hrvatskoj, nova tura kaosa!
» Nathalie Rayes položila zakletvu kao nova USA ambasadorica u Hrvatskoj
» Nova robovska šema u Hrvatskoj
» U HRVATSKOJ OTKRIVENA NOVA NALAZIŠTA NAFTE
» Biden u Hrvatskoj, nova tura kaosa!
» Nathalie Rayes položila zakletvu kao nova USA ambasadorica u Hrvatskoj
Page 3 of 3