Turska: Osam vojnika ubijeno u napadu
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Turska: Osam vojnika ubijeno u napadu
Osam turskih vojnika ubijeno je u bombaškom napadu kurdskih pobunjenika u sjeveroistočnoj provinciji Siirt, saopćili su sigurnosni izvori.
Napad je izveden na njihovo vozilo, a, kako su naveli izvori, odgovornost snose pripadnici Kurdske radničke partije (PKK).
Incident se dešava u momentu kada se povećava nasilje na jugoistoku zemlje, gdje su Kurdi većina, nakon što je prošlog mjeseca prekršeno dvogodišnje primirje između PKK-a i Turske.
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/turska-osam-vojnika-ubijeno-u-napadu
Napad je izveden na njihovo vozilo, a, kako su naveli izvori, odgovornost snose pripadnici Kurdske radničke partije (PKK).
Incident se dešava u momentu kada se povećava nasilje na jugoistoku zemlje, gdje su Kurdi većina, nakon što je prošlog mjeseca prekršeno dvogodišnje primirje između PKK-a i Turske.
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/turska-osam-vojnika-ubijeno-u-napadu
RayMabus- Posts : 184137
2014-04-11
Re: Turska: Osam vojnika ubijeno u napadu
http://www.bbc.com/news/world-europe-33985045
2014-04-11
Posada 1 vozač + 8 članova desanta
https://hr.wikipedia.org/wiki/Otokar_Cobra
Struktura je projektirana kako bi izdržala udar protutenkovske mine od 7 kg detonirane ispod kotača te mine od 2,5 kg detonirane ispod samog vozila.
https://hr.wikipedia.org/wiki/Otokar_Cobra
Struktura je projektirana kako bi izdržala udar protutenkovske mine od 7 kg detonirane ispod kotača te mine od 2,5 kg detonirane ispod samog vozila.
2014-04-11
Naprava je aktivirana daljinskim upravljačem u trenutku kada je oklopno vozilo prelazilo tom dionicom puta.RayMabus wrote:
----
2014-04-11
OK...........zadovoljan sam.
Znam da sero-nje kojekakve žale za time ali
me to ne zanima.
Znam da sero-nje kojekakve žale za time ali
me to ne zanima.
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
RayMabus wrote:
http://www.bbc.com/news/world-europe-33985045
ODLIČNO..........SUPER.................Sada će , i u buduće , erdogan viditi kako
izgleda kada ti netko ubija vojsku i civile. BRAVO za onoga koji je ovo napravio.
2014-04-20
Pa napravija je ocito netko tko zna karakteristike ovog vozila turske proizvodnje kojeg Turska ima 1200 komada .......aktivira im je tenkovsku minu kad je vozilo prošlo iznad nje.
Zato sam i stavija karakteristike vozila u smsilu zaštite i nasmija se kad sam skužija da je pajdo ceka da vozilo tocno prođe ispod toga.
Znali su tocno gdje je ranjiv.
Svi su u vozilu poginili. Odvaljotka.
Zato sam i stavija karakteristike vozila u smsilu zaštite i nasmija se kad sam skužija da je pajdo ceka da vozilo tocno prođe ispod toga.
Znali su tocno gdje je ranjiv.
Svi su u vozilu poginili. Odvaljotka.
2014-04-11
LED- improvizirana mina nije nikakva novost.
U Afganistanu su -talibani- dizali Njemački tenk
od 80 Tona po 5 m u zrak.
Stotine se LED-ova koriste u Siriji, Iraku, Libiji
......dakle ništa nova. Turci bi brzo mogli ostati bez
pola tih oklopnih vozila, To smeće leti u zrak sa 10 Kg TNT
U Afganistanu su -talibani- dizali Njemački tenk
od 80 Tona po 5 m u zrak.
Stotine se LED-ova koriste u Siriji, Iraku, Libiji
......dakle ništa nova. Turci bi brzo mogli ostati bez
pola tih oklopnih vozila, To smeće leti u zrak sa 10 Kg TNT
2014-04-20
Znam da nije novost al evo ti recenica sa wikipedije pa sad usporedi sa slikom i sa onim komentarom da je daljinski aktivirana tocno kad jeovo bilo IZNAD toga :
2014-04-11
Mislim da leti ako staviš i malo više od 2,5 kg eskploziva ispod toga.Yehudi wrote: To smeće leti u zrak sa 10 Kg TNT
2014-04-11
erdrogan je počeo rat protiv kurda.. pazi lika.. islamisti mu naprave teroristčki napad u državi i as pokrene udare na -kurde.. i to po siriji, iraku, - jebiga turcima je ISIL draži od kurda. a dobili su kurdi oružja od RH i ostalih :D
Guest- Guest
nema šanse da Turska ugrozi Europu, kada im iza leđa pušu Kurdi, Iranci, Izrael, ISIL , Assad
Guest- Guest
To je to.
Konstantinopol i Aja Sofija se vraćaju kući.
Konstantinopol i Aja Sofija se vraćaju kući.
2014-04-20
Sama Turska nemože ugrozit Evropu al može Turska plus invazija imigranata ....a i Turskoj netreba cijela Evropa .....Balkan ...Mediteran ....sasvim dovoljno ....
2014-04-11
Aj štajetebi..........isis nema šanse u EU
ma niti Balkan nebi prošli.
Val bi se razbio tamo negdi kod Bosfora
a onda bi krenila kontra tako da bi Turci bili
satirani u Anatoliju i u okolicu Ankare.
ma niti Balkan nebi prošli.
Val bi se razbio tamo negdi kod Bosfora
a onda bi krenila kontra tako da bi Turci bili
satirani u Anatoliju i u okolicu Ankare.
2014-04-20
Ne ISIS tj ne ISIS sam nego imigranti , promjena strukture stanovništva ( Marseile kao primjer ) i tako , niz faktora.
Inace Turska se poprilicno digla ono tako da ovi vukojebinskiu ratovi tamo su ...ono dođu im ko neke vježbice.
....
Inace Turska se poprilicno digla ono tako da ovi vukojebinskiu ratovi tamo su ...ono dođu im ko neke vježbice.
....
Posljednji u prvoj seriji devet jurišnih helikoptera T129 nedavno je isporučen turskoj Kopnenoj vojsci, priopćio je domaći proizvođač. Tusas Turkish Aerospace Industries (TAI), proizvođač T129 pod licencom talijansko-britanske tvrtke AgustaWestland, priopćio je kako je helikopter isporučen turskoj vojsci 31. srpnja.
TAI je počeo sa isporukama T129 u travnju 2014. U sklopu programa treba biti isporučeno ukupno 59 helikoptera spomenutog tipa. Turska vojska raspoređuje T129 u svojim jugoistočnim vojnim bazama u Turskoj za podršku operacije protiv kurdskih pobunjenika koji se bore za autonomiju.
T129 helikopteri su u Turskoj prvi helikopteri koji se grade pod licencom. Helikopteri su opremljeni raketama Hellfire i vođenim raketama.
http://www.defender.hr/azija-afrika-i-australija/vojna-industrija-2/isporucen-posljednji-helikopter-t129-u-inicijalnoj-seriji-za-turski-kov.php
2014-04-11
Respektabilna vojna sila , šta mogu odma prebacuju proizvodnju u Tursku ...ono novi wermacht
2014-04-11
žao mi je ovim momaka, vjerojatno momci 19-25godina na vojnom roku, vjerojatno nisu niti nabrijani za ratovanje, ali eto naletili na minu... neka zahvale Erdoganu što će im se matere uplakati..
Taj Erdrogan je gadan lik...turska malo ojačala ekonomski i vojno i lik odmah mašta da je novi sultan.. na balkanu spominje otomansku prošlost, zakačio se sa izraelom, sa assadom, obnovio ratovanje sa kurdima, davao je izravnu podršku ISILu a sada mu ISIL prijeti... Iran nikada mu nije bio prijatelj.. čak se sa Rusima svađa glede Krima, daje podršku Krimskim tatarima itd..
Turska jest jaka država i jača, ali sve jedno nije to više otomasko carstvo.
Taj Erdrogan je gadan lik...turska malo ojačala ekonomski i vojno i lik odmah mašta da je novi sultan.. na balkanu spominje otomansku prošlost, zakačio se sa izraelom, sa assadom, obnovio ratovanje sa kurdima, davao je izravnu podršku ISILu a sada mu ISIL prijeti... Iran nikada mu nije bio prijatelj.. čak se sa Rusima svađa glede Krima, daje podršku Krimskim tatarima itd..
Turska jest jaka država i jača, ali sve jedno nije to više otomasko carstvo.
Guest- Guest
Pa jača ...poanta priče ...za buduce događaje.
2014-04-11
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Tri turska vojnika ubijena su u zračnom napadu koji su izveli ruski lovci u Siriji
» Ubijeno 12 turskih vojnika
» Somalija: Ubijeno najmanje 50 vojnika Afričke unije, još stotinjak ih je nestalo
» Tragican dan prije 25 godina u Slav.Brodu pri napadu zrakoplova(ne natoa) JA ubijeno sestoro djece
» U terorističkom napadu u Maliju ubijena 53 vojnika
» Ubijeno 12 turskih vojnika
» Somalija: Ubijeno najmanje 50 vojnika Afričke unije, još stotinjak ih je nestalo
» Tragican dan prije 25 godina u Slav.Brodu pri napadu zrakoplova(ne natoa) JA ubijeno sestoro djece
» U terorističkom napadu u Maliju ubijena 53 vojnika
Page 1 of 2