Major Milan Tepić dobija spomenik u Beogradu
Page 12 of 44
Page 12 of 44 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 28 ... 44
Re: Major Milan Tepić dobija spomenik u Beogradu
Starhemberg wrote:Jeali su Tepići vama mater i jos jebu. Ne vade, jebiga.dzango wrote:Zajebao sam se. Već sam bio u vojsci. Nije zbog Tepića već zbog ustaša. Tepić je bio redovna i jedina legalna vojska. Ustaše su bile paravojska koja je napadala redovnu vojsku. Zato im je i jebo mater.Starhemberg wrote:Lepo bogami, Džangić u školu, a njegovi vršnjaci u Hr u podrume. Zbog Tepića Sinđelića.dzango wrote:Jok bre. Tada sam bio u vojsci i nisam imao psa.Starhemberg wrote:Džango vodao kera po zemunu dok je Tepić raznosio vojnike JNA. Za čega? Da Džango i dalje voda kera po Zemunu.
Jebu nam mater izdajnici i sline poput Vućića i Nikolića. Ne oni koji su herojski žrtvovali svoj život za svoj narod.
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
izvukao bi se da nije prije toga mucki zapucao na hrvatske vojnike bez upozorenja...koji su dolazili predati ponudu za predaju...dzango wrote:Nije se izvukao ni komandir straže kojeg su ustaše streljale posle predaje. Bolje da je uzeo neko oružje i ošinuo po njima.vuksadinare wrote:no jedna stvar se zaboravlja....da je tepic bio zapovjednik skladista koje je bilo izdvojeno od operativnih snaga jna u bjelovaru...skaldiste je udaljeno do bjelovara 10 kilometara..sve komunikacije su bile presjecene...tepic je imao naredbu glavnog staba jna kao i naredbu zapovjedniak bjelovarskog garnizona dostavljenu jos pocetkom rujna 1991...gdje se striktno kaze da se bez borbe ne smiju predati vojni objekti garnizona jna u bjelovaru...tepic tijekom borbi za vojarne u bjelovaru zbog prekinutih veza nije imao doticaja sa ostalim vojarnama u bjelovaru koje su se predali..i iz knjige bjelovar u domovinskom ratu po dokumentima...zapovjednik garnizona bjelovar prije predaje izdao je naredbui svim zapovjednicima vojnih objekata na podrucju bjelovara da se imadu predati i mirno obaviti primopredaju...i kao sto sam rekao tepicu nije bilo mogucnosti telefonskim putem dostaviti zapovjed ni pismenim....i stoga njegov je cin kakav je...svi su gotovo izvukli se zivi osim tepica i vojnika u skaldistu..i sto je jos tragicnije u svezi cina tepica..nije suđeno ovima sto su se predali bez obzira na zapovjed nego su nakon predaje i odlaska obnasali visoke vojne funkcije u vojsci sao krajine i srpske te u vojsci jugoslavije na podrucju srbije..
vuksadinare- Posts : 100329
2015-09-08
Oni su delovali kao paravojska a ne kao policija. Nisu bili vojna snaga. Dakle paravojska.vuksadinare wrote:nikakva paravojna formacija...u blokadi skladista sudjelovao je i dio policjskih snaga koji su legalizirani na nivou jugoslavije 1990 tj nakon tecaja prvog hrvatskog redarstvenika..dzango wrote:Zajebao sam se. Već sam bio u vojsci. Nije zbog Tepića već zbog ustaša. Tepić je bio redovna i jedina legalna vojska. Ustaše su bile paravojska koja je napadala redovnu vojsku. Zato im je i jebo mater.Starhemberg wrote:Lepo bogami, Džangić u školu, a njegovi vršnjaci u Hr u podrume. Zbog Tepića Sinđelića.dzango wrote:Jok bre. Tada sam bio u vojsci i nisam imao psa.Starhemberg wrote:Džango vodao kera po zemunu dok je Tepić raznosio vojnike JNA. Za čega? Da Džango i dalje voda kera po Zemunu.
..drugo da su se predali mirno nitko ne bi stradao kao ni drugi...
2015-09-08
Ne. Streljan je posle predaje. Ustaše su popizdele pa su morale nekog pravoslavca da skrate za glavu.vuksadinare wrote:izvukao bi se da nije prije toga mucki zapucao na hrvatske vojnike bez upozorenja...koji su dolazili predati ponudu za predaju...dzango wrote:Nije se izvukao ni komandir straže kojeg su ustaše streljale posle predaje. Bolje da je uzeo neko oružje i ošinuo po njima.vuksadinare wrote:no jedna stvar se zaboravlja....da je tepic bio zapovjednik skladista koje je bilo izdvojeno od operativnih snaga jna u bjelovaru...skaldiste je udaljeno do bjelovara 10 kilometara..sve komunikacije su bile presjecene...tepic je imao naredbu glavnog staba jna kao i naredbu zapovjedniak bjelovarskog garnizona dostavljenu jos pocetkom rujna 1991...gdje se striktno kaze da se bez borbe ne smiju predati vojni objekti garnizona jna u bjelovaru...tepic tijekom borbi za vojarne u bjelovaru zbog prekinutih veza nije imao doticaja sa ostalim vojarnama u bjelovaru koje su se predali..i iz knjige bjelovar u domovinskom ratu po dokumentima...zapovjednik garnizona bjelovar prije predaje izdao je naredbui svim zapovjednicima vojnih objekata na podrucju bjelovara da se imadu predati i mirno obaviti primopredaju...i kao sto sam rekao tepicu nije bilo mogucnosti telefonskim putem dostaviti zapovjed ni pismenim....i stoga njegov je cin kakav je...svi su gotovo izvukli se zivi osim tepica i vojnika u skaldistu..i sto je jos tragicnije u svezi cina tepica..nije suđeno ovima sto su se predali bez obzira na zapovjed nego su nakon predaje i odlaska obnasali visoke vojne funkcije u vojsci sao krajine i srpske te u vojsci jugoslavije na podrucju srbije..
..procitaj malo boje o događajima u bjeovaru....nositelj blokade bila je specijalna postrojba policije 'omega' iz bjelovara..dzango wrote:Oni su delovali kao paravojska a ne kao policija. Nisu bili vojna snaga. Dakle paravojska.vuksadinare wrote:nikakva paravojna formacija...u blokadi skladista sudjelovao je i dio policjskih snaga koji su legalizirani na nivou jugoslavije 1990 tj nakon tecaja prvog hrvatskog redarstvenika..dzango wrote:Zajebao sam se. Već sam bio u vojsci. Nije zbog Tepića već zbog ustaša. Tepić je bio redovna i jedina legalna vojska. Ustaše su bile paravojska koja je napadala redovnu vojsku. Zato im je i jebo mater.Starhemberg wrote:Lepo bogami, Džangić u školu, a njegovi vršnjaci u Hr u podrume. Zbog Tepića Sinđelića.dzango wrote:
Jok bre. Tada sam bio u vojsci i nisam imao psa.
2015-09-08
bjelovar 1991
https://www.youtube.com/watch?v=UhH5cJDHNH8
https://www.youtube.com/watch?v=UhH5cJDHNH8
2015-09-08
Jos ova fantasticna tema aktivna..dzani protiv svih..:S
Samo da nam se ne samoubije, po uzoru na idola..:-o
2014-04-12
Nema mooda nikad od njega Srbina herojamaggie13 wrote:Jos ova fantasticna tema aktivna..dzani protiv svih..:S
2014-04-15
samo zna nas opsjedat propagandom. Nazalost, oko trenda koji se vratio u modu u nekim krugovima.:-(n_razbojnik wrote:Nema mooda nikad od njega Srbina herojamaggie13 wrote:Jos ova fantasticna tema aktivna..dzani protiv svih..:S
2014-04-12
Koji trend, raznošenja?
2014-04-15
Da.
2014-04-12
Ko nema muda? Sad ću da se dignem u vazduh i ode čitav forum u pičku materinu.n_razbojnik wrote:Nema mooda nikad od njega Srbina herojamaggie13 wrote:Jos ova fantasticna tema aktivna..dzani protiv svih..:S
ahahahaha, samo sam ovo cekala..nisam htjela ja napisat :Ddzango wrote:Ko nema muda? Sad ću da se dignem u vazduh i ode čitav forum u pičku materinu.n_razbojnik wrote:Nema mooda nikad od njega Srbina herojamaggie13 wrote:Jos ova fantasticna tema aktivna..dzani protiv svih..:S
2014-04-12
Nije ravnopravno. Mnogo sam jači. Da ih je bar 12 pa i ajde.maggie13 wrote:Jos ova fantasticna tema aktivna..dzani protiv svih..:S
Booooom!!!maggie13 wrote:ahahahaha, samo sam ovo cekala..nisam htjela ja napisat :Ddzango wrote:Ko nema muda? Sad ću da se dignem u vazduh i ode čitav forum u pičku materinu.n_razbojnik wrote:Nema mooda nikad od njega Srbina herojamaggie13 wrote:Jos ova fantasticna tema aktivna..dzani protiv svih..:S
kako nije?! Zbroji sve na temi na jednu stranu i sebe na drugu..najsijaci 8-)dzango wrote:Nije ravnopravno. Mnogo sam jači. Da ih je bar 12 pa i ajde.maggie13 wrote:Jos ova fantasticna tema aktivna..dzani protiv svih..:S
2014-04-12
Ne bi bio da ti nisi na mojoj strani.maggie13 wrote:kako nije?! Zbroji sve na temi na jednu stranu i sebe na drugu..najsijaci 8-)dzango wrote:Nije ravnopravno. Mnogo sam jači. Da ih je bar 12 pa i ajde.maggie13 wrote:Jos ova fantasticna tema aktivna..dzani protiv svih..:S
Tepić je budaletina i sad se fino roštilja na doljnjim nivoima a ni ovi u srbiji koji mu dižu spomenik i imena ulica nisu ništa bolji od te budale.dzango wrote:Major Milan Tepić dobija spomenik u Beogradu
Majoru Milanu Tepiću biće podignut spomenik u blizini ulice koja nosi njegovo ime, odlučila je Skupština grada.
Spomenik majoru Milanu Tepiću biće podignut na Savskom vencu, u neposrednoj blizini Ulice Milana Tepića, u znak sećanja na njegov herojski čin tokom ratnih sukoba 1991. godine, navedeno je u obrazloženju odluke.
Tepić je, naime, izdao naređenje da se digne u vazduh vojno skladište JNA u blizini Bjelovara 1991. godine, koje je trebalo da bude napadnuto i tom prilikom žrtvovao i sopstveni život.
Spomenik će biti podignut na inicijativu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, koje će i finansirati njegovu izradu i postavljanje.
Guest- Guest
Pa da, HV nije dopustila izmještanje oružija sa kojim bi djecu tamanili po RH (486 ste ubili gadovi samo da te podsjetim) ali bitno da se on žrtvovao da se ne ubijaju agresori sa tim oružjem i municijom. Nakaradnoi ste u mp3 a i to je vrlo blaga ocjena s obzirom kakve budalaštine prosipate i sa čime se dičite.dzango wrote:Tim oružjem i municijom bi kasnije bili ubijani drugi vojnici. On je sebe žrtvovao i nikoga drugog. Potez vredan hvale i herojstva.michaellcmacha wrote:pa dobro ja sam tada išao po svog drugara iz valjeva, i s ročnicima je bilo sve u redu čak je i moj drugar prošao loss, tj ponuđeno mu je da ostane ako hoće s obzirom da je predao komplet hangare sa oklopom i transporterima bez ispaljenog metka... ali lik je rekao da samo hoće ići svojoj kući i ako treba nek odgovara kod svoje kuće... tak da ga nisam uspio ni zateći tamo bio je u skupini koja je izlifrana prema mađarskoj u roku 24 sata... poslije nakon mnogo godina to mi je on osobno potvrdio u detalj... ali isto tako mi je rekao da su stvarno imali sreće s obzirom kakve su im budale bile nadrežene tipa taj tepić... imali su oni u planu da ih sve odvedu u smrt samo je bila pobuna na nižim razinama... pa su svi odustali osim tog isilovca....dzango wrote:Jesam. Poginulo je zvanično 11 ustaša a nezvanično mnogo više. Zbog toga su ustaše streljale komandira straže.kaja wrote:jesi siguran, koliko ja znam je. ali ajde idem provjeritidzango wrote:
Nije digao u vazduh ni jednog vojnika.
Guest- Guest
ne bih ja letjela, ali hvala B-)dzango wrote:Ne bi bio da ti nisi na mojoj strani.maggie13 wrote:kako nije?! Zbroji sve na temi na jednu stranu i sebe na drugu..najsijaci 8-)dzango wrote:Nije ravnopravno. Mnogo sam jači. Da ih je bar 12 pa i ajde.maggie13 wrote:Jos ova fantasticna tema aktivna..dzani protiv svih..:S
2014-04-12
Page 12 of 44 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 28 ... 44
Similar topics
» Narodni heroj Milan Tepić dobija spomenik na Savskom vencu
» Mile Čađo vs Milan Tepić
» Jovan Sredojevic nije Milan Tepic bio..oduzimo mu se...
» Istanbul: pok. Tombilije dobija spomenik
» Vuk Karadžić dobija spomenik u centru Ljubljane
» Mile Čađo vs Milan Tepić
» Jovan Sredojevic nije Milan Tepic bio..oduzimo mu se...
» Istanbul: pok. Tombilije dobija spomenik
» Vuk Karadžić dobija spomenik u centru Ljubljane
Page 12 of 44