Major Milan Tepić dobija spomenik u Beogradu
Page 2 of 44
Page 2 of 44 • 1, 2, 3 ... 23 ... 44
Re: Major Milan Tepić dobija spomenik u Beogradu
dzango wrote:Nije bilo. Vojsci je naredio da se povuku.debotoijusto wrote:lik u tudjoj zemlji kad i zadnjoj ovci jasno da nema povratka natrag digne skladiste u zrak ... jel bilo i vojske s njim ili solo glupost ?
jel bilo ili ne ?
ako ne jos bi mogao razumit njegov idealizam a podizanje spomenika suludo
debotoijusto- Posts : 31651
2014-04-12
hrvatski vojnici su izginuli kad su usli u skladiste, navodno.debotoijusto wrote:dzango wrote:Nije bilo. Vojsci je naredio da se povuku.debotoijusto wrote:lik u tudjoj zemlji kad i zadnjoj ovci jasno da nema povratka natrag digne skladiste u zrak ... jel bilo i vojske s njim ili solo glupost ?
jel bilo ili ne ?
ako ne jos bi mogao razumit njegov idealizam a podizanje spomenika suludo
govinda- Posts : 8930
2016-11-17
evo i ja sam. rekao je svojim vojnicima da se predaju i luđak se digao u zrak. poginulo 11 naših branitelja.dzango wrote:Jesam. Poginulo je zvanično 11 ustaša a nezvanično mnogo više. Zbog toga su ustaše streljale komandira straže.kaja wrote:jesi siguran, koliko ja znam je. ali ajde idem provjeritidzango wrote:Nije digao u vazduh ni jednog vojnika.kaja wrote:a budale, ubio sebe i 10 vojnika. roditelji su im sigurno sretni što su odletili u zrak za otadžbinu.
eto vidiš da je govno, naši su streljali samo komandira a što da su streljali i vojnike koji su se predali i poslali ih mami u vreći iz osvete ? đenosajd a?
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Onda bi to bio ratni zločin. Jednostavno.kaja wrote:evo i ja sam. rekao je svojim vojnicima da se predaju i luđak se digao u zrak. poginulo 11 naših branitelja.dzango wrote:Jesam. Poginulo je zvanično 11 ustaša a nezvanično mnogo više. Zbog toga su ustaše streljale komandira straže.kaja wrote:jesi siguran, koliko ja znam je. ali ajde idem provjeritidzango wrote:Nije digao u vazduh ni jednog vojnika.kaja wrote:a budale, ubio sebe i 10 vojnika. roditelji su im sigurno sretni što su odletili u zrak za otadžbinu.
eto vidiš da je govno, naši su streljali samo komandira a što da su streljali i vojnike koji su se predali i poslali ih mami u vreći iz osvete ? đenosajd a?
degenerik, a vidiš da oni vole takve.michaellcmacha wrote:izginuli su naši dečki... njih desetak, ali nije uspio u naumu... samo je djelomično sjebao jedno skladištekaja wrote:jesi siguran, koliko ja znam je. ali ajde idem provjeritidzango wrote:Nije digao u vazduh ni jednog vojnika.kaja wrote:a budale, ubio sebe i 10 vojnika. roditelji su im sigurno sretni što su odletili u zrak za otadžbinu.
2015-08-15
Inace, koliko se ja sjecam iz vijesti, je bilo dogovoreno da se skladiste preda HV-u, doduse masa dezinformacija je isla. Uglavnom, dobice spomenik.
2016-11-17
a ma nemoj mi reći.dzango wrote:Onda bi to bio ratni zločin. Jednostavno.kaja wrote:evo i ja sam. rekao je svojim vojnicima da se predaju i luđak se digao u zrak. poginulo 11 naših branitelja.dzango wrote:Jesam. Poginulo je zvanično 11 ustaša a nezvanično mnogo više. Zbog toga su ustaše streljale komandira straže.kaja wrote:jesi siguran, koliko ja znam je. ali ajde idem provjeritidzango wrote:
Nije digao u vazduh ni jednog vojnika.
2015-08-15
Jeste. Nekada Stevan Sinđelić Turke a onda Milan Tepić ustaše.kaja wrote:a ma nemoj mi reći.dzango wrote:Onda bi to bio ratni zločin. Jednostavno.kaja wrote:evo i ja sam. rekao je svojim vojnicima da se predaju i luđak se digao u zrak. poginulo 11 naših branitelja.dzango wrote:Jesam. Poginulo je zvanično 11 ustaša a nezvanično mnogo više. Zbog toga su ustaše streljale komandira straže.kaja wrote:
jesi siguran, koliko ja znam je. ali ajde idem provjeriti
pa dobro ja sam tada išao po svog drugara iz valjeva, i s ročnicima je bilo sve u redu čak je i moj drugar prošao loss, tj ponuđeno mu je da ostane ako hoće s obzirom da je predao komplet hangare sa oklopom i transporterima bez ispaljenog metka... ali lik je rekao da samo hoće ići svojoj kući i ako treba nek odgovara kod svoje kuće... tak da ga nisam uspio ni zateći tamo bio je u skupini koja je izlifrana prema mađarskoj u roku 24 sata... poslije nakon mnogo godina to mi je on osobno potvrdio u detalj... ali isto tako mi je rekao da su stvarno imali sreće s obzirom kakve su im budale bile nadrežene tipa taj tepić... imali su oni u planu da ih sve odvedu u smrt samo je bila pobuna na nižim razinama... pa su svi odustali osim tog isilovca....dzango wrote:Jesam. Poginulo je zvanično 11 ustaša a nezvanično mnogo više. Zbog toga su ustaše streljale komandira straže.kaja wrote:jesi siguran, koliko ja znam je. ali ajde idem provjeritidzango wrote:Nije digao u vazduh ni jednog vojnika.kaja wrote:a budale, ubio sebe i 10 vojnika. roditelji su im sigurno sretni što su odletili u zrak za otadžbinu.
2015-08-08
Kamikaza..vrlo inteligentno od njega. I humano, nadasve.
2014-04-12
govinda wrote:Inace, koliko se ja sjecam iz vijesti, je bilo dogovoreno da se skladiste preda HV-u, doduse masa dezinformacija je isla. Uglavnom, dobice spomenik.
sramotni spomenik vise-manje u srbiji
stanje redovno
debotoijusto- Posts : 31651
2014-04-12
Tim oružjem i municijom bi kasnije bili ubijani drugi vojnici. On je sebe žrtvovao i nikoga drugog. Potez vredan hvale i herojstva.michaellcmacha wrote:pa dobro ja sam tada išao po svog drugara iz valjeva, i s ročnicima je bilo sve u redu čak je i moj drugar prošao loss, tj ponuđeno mu je da ostane ako hoće s obzirom da je predao komplet hangare sa oklopom i transporterima bez ispaljenog metka... ali lik je rekao da samo hoće ići svojoj kući i ako treba nek odgovara kod svoje kuće... tak da ga nisam uspio ni zateći tamo bio je u skupini koja je izlifrana prema mađarskoj u roku 24 sata... poslije nakon mnogo godina to mi je on osobno potvrdio u detalj... ali isto tako mi je rekao da su stvarno imali sreće s obzirom kakve su im budale bile nadrežene tipa taj tepić... imali su oni u planu da ih sve odvedu u smrt samo je bila pobuna na nižim razinama... pa su svi odustali osim tog isilovca....dzango wrote:Jesam. Poginulo je zvanično 11 ustaša a nezvanično mnogo više. Zbog toga su ustaše streljale komandira straže.kaja wrote:jesi siguran, koliko ja znam je. ali ajde idem provjeritidzango wrote:Nije digao u vazduh ni jednog vojnika.kaja wrote:a budale, ubio sebe i 10 vojnika. roditelji su im sigurno sretni što su odletili u zrak za otadžbinu.
meni to morbidno pomalo.debotoijusto wrote:govinda wrote:Inace, koliko se ja sjecam iz vijesti, je bilo dogovoreno da se skladiste preda HV-u, doduse masa dezinformacija je isla. Uglavnom, dobice spomenik.
stanje redovno
I nekako arhaicno.
2014-04-12
Nije ništa sramotno. Žrtvovanje sebe zarad života vojnika je herojstvo.debotoijusto wrote:govinda wrote:Inace, koliko se ja sjecam iz vijesti, je bilo dogovoreno da se skladiste preda HV-u, doduse masa dezinformacija je isla. Uglavnom, dobice spomenik.
stanje redovno
Jeste arhaično. Kao Stevan Sinđelić nekada. Retko se to danas sreće.maggie13 wrote:meni to morbidno pomalo.debotoijusto wrote:govinda wrote:Inace, koliko se ja sjecam iz vijesti, je bilo dogovoreno da se skladiste preda HV-u, doduse masa dezinformacija je isla. Uglavnom, dobice spomenik.
stanje redovno
I nekako arhaicno.
ne bi vojnici, nego paramilitarci,tj.cetnici.dzango wrote:Tim oružjem i municijom bi kasnije bili ubijani drugi vojnici. On je sebe žrtvovao i nikoga drugog. Potez vredan hvale i herojstva.michaellcmacha wrote:pa dobro ja sam tada išao po svog drugara iz valjeva, i s ročnicima je bilo sve u redu čak je i moj drugar prošao loss, tj ponuđeno mu je da ostane ako hoće s obzirom da je predao komplet hangare sa oklopom i transporterima bez ispaljenog metka... ali lik je rekao da samo hoće ići svojoj kući i ako treba nek odgovara kod svoje kuće... tak da ga nisam uspio ni zateći tamo bio je u skupini koja je izlifrana prema mađarskoj u roku 24 sata... poslije nakon mnogo godina to mi je on osobno potvrdio u detalj... ali isto tako mi je rekao da su stvarno imali sreće s obzirom kakve su im budale bile nadrežene tipa taj tepić... imali su oni u planu da ih sve odvedu u smrt samo je bila pobuna na nižim razinama... pa su svi odustali osim tog isilovca....dzango wrote:Jesam. Poginulo je zvanično 11 ustaša a nezvanično mnogo više. Zbog toga su ustaše streljale komandira straže.kaja wrote:jesi siguran, koliko ja znam je. ali ajde idem provjeritidzango wrote:
Nije digao u vazduh ni jednog vojnika.
2014-04-12
Pre svega vojnici u drugim kasarnama.maggie13 wrote:ne bi vojnici, nego paramilitarci,tj.cetnici.dzango wrote:Tim oružjem i municijom bi kasnije bili ubijani drugi vojnici. On je sebe žrtvovao i nikoga drugog. Potez vredan hvale i herojstva.michaellcmacha wrote:pa dobro ja sam tada išao po svog drugara iz valjeva, i s ročnicima je bilo sve u redu čak je i moj drugar prošao loss, tj ponuđeno mu je da ostane ako hoće s obzirom da je predao komplet hangare sa oklopom i transporterima bez ispaljenog metka... ali lik je rekao da samo hoće ići svojoj kući i ako treba nek odgovara kod svoje kuće... tak da ga nisam uspio ni zateći tamo bio je u skupini koja je izlifrana prema mađarskoj u roku 24 sata... poslije nakon mnogo godina to mi je on osobno potvrdio u detalj... ali isto tako mi je rekao da su stvarno imali sreće s obzirom kakve su im budale bile nadrežene tipa taj tepić... imali su oni u planu da ih sve odvedu u smrt samo je bila pobuna na nižim razinama... pa su svi odustali osim tog isilovca....dzango wrote:Jesam. Poginulo je zvanično 11 ustaša a nezvanično mnogo više. Zbog toga su ustaše streljale komandira straže.kaja wrote:
jesi siguran, koliko ja znam je. ali ajde idem provjeriti
Kojih vojnika kad im je naredio da se predaju neprijatelju? Jbt, on je pocinio izdaju po KZ SFRJ..dzango wrote:Nije ništa sramotno. Žrtvovanje sebe zarad života vojnika je herojstvo.debotoijusto wrote:govinda wrote:Inace, koliko se ja sjecam iz vijesti, je bilo dogovoreno da se skladiste preda HV-u, doduse masa dezinformacija je isla. Uglavnom, dobice spomenik.
stanje redovno
2016-11-17
ISILovci ga izucavaju na svojim akademijama..dzango wrote:Jeste arhaično. Kao Stevan Sinđelić nekada. Retko se to danas sreće.maggie13 wrote:meni to morbidno pomalo.debotoijusto wrote:govinda wrote:Inace, koliko se ja sjecam iz vijesti, je bilo dogovoreno da se skladiste preda HV-u, doduse masa dezinformacija je isla. Uglavnom, dobice spomenik.
stanje redovno
I nekako arhaicno.
govinda- Posts : 8930
2016-11-17
đango se jedno kratko vrijeme pokušao praviti da je kolko tolko normalan, ali izgleda da se samo pravio... al ok znamo di je kuršlus kod njih...jebe ih što im ne ide onak kako su im voždovi zamislili...kaja wrote:degenerik, a vidiš da oni vole takve.michaellcmacha wrote:izginuli su naši dečki... njih desetak, ali nije uspio u naumu... samo je djelomično sjebao jedno skladištekaja wrote:jesi siguran, koliko ja znam je. ali ajde idem provjeritidzango wrote:Nije digao u vazduh ni jednog vojnika.kaja wrote:a budale, ubio sebe i 10 vojnika. roditelji su im sigurno sretni što su odletili u zrak za otadžbinu.
2015-08-08
nismo vise u '91.dzango wrote:Pre svega vojnici u drugim kasarnama.maggie13 wrote:ne bi vojnici, nego paramilitarci,tj.cetnici.dzango wrote:Tim oružjem i municijom bi kasnije bili ubijani drugi vojnici. On je sebe žrtvovao i nikoga drugog. Potez vredan hvale i herojstva.michaellcmacha wrote:pa dobro ja sam tada išao po svog drugara iz valjeva, i s ročnicima je bilo sve u redu čak je i moj drugar prošao loss, tj ponuđeno mu je da ostane ako hoće s obzirom da je predao komplet hangare sa oklopom i transporterima bez ispaljenog metka... ali lik je rekao da samo hoće ići svojoj kući i ako treba nek odgovara kod svoje kuće... tak da ga nisam uspio ni zateći tamo bio je u skupini koja je izlifrana prema mađarskoj u roku 24 sata... poslije nakon mnogo godina to mi je on osobno potvrdio u detalj... ali isto tako mi je rekao da su stvarno imali sreće s obzirom kakve su im budale bile nadrežene tipa taj tepić... imali su oni u planu da ih sve odvedu u smrt samo je bila pobuna na nižim razinama... pa su svi odustali osim tog isilovca....dzango wrote:
Jesam. Poginulo je zvanično 11 ustaša a nezvanično mnogo više. Zbog toga su ustaše streljale komandira straže.
Ta propaganda je odavno prokljuvena.
Izolirani slucajevi se ne podmecu kao pravilo.
2014-04-12
Page 2 of 44 • 1, 2, 3 ... 23 ... 44
Similar topics
» Narodni heroj Milan Tepić dobija spomenik na Savskom vencu
» Mile Čađo vs Milan Tepić
» Jovan Sredojevic nije Milan Tepic bio..oduzimo mu se...
» Istanbul: pok. Tombilije dobija spomenik
» Vuk Karadžić dobija spomenik u centru Ljubljane
» Mile Čađo vs Milan Tepić
» Jovan Sredojevic nije Milan Tepic bio..oduzimo mu se...
» Istanbul: pok. Tombilije dobija spomenik
» Vuk Karadžić dobija spomenik u centru Ljubljane
Page 2 of 44