Denkverbot
Page 10 of 50
Page 10 of 50 • 1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 30 ... 50
Re: Denkverbot
misliš li da i čovik ki živi na kalelorgi i kome turisti smetaju, tribo sudjelovati u obnovi?Maria wrote:aben wrote:sv donatu prijeti urušavanje, kaže tvrtka diz za 315kkn. tribaju im milijuni eura za sanaciju.
prilog u prilog urušavanju:
sv donat je zgrada. stara zgrada. zgrade se ziđu, i zgrade se i rušu, tu nemo nišće problematino. ali ona je i landmark.
prestavlja naš grod. turisti dolazu, ploćaju apartmanti, spizu, suveniri. ako i ne rodite u turizmu, nego ste npr. frizerka, gospođa ka imo apartmanti će ko vos potrositi šoldi ki je zarodila jer je neko došo viti donat. ali taj stav ni dobar. prvo je država otela šolde svima, da bi se oni vrotili građanima, polako, polako, i možda. slična usporedba bi bila da država potpuno opremi fruzerski salon, u koji će se onda građani moći dojti šiškati:)
pitanje je jednostavno, koliko šoldov ste spremni odvojiti za obnovu donata? upravo toliko tribo potrošiti na obnovu. ako ni dovoljno, neka se sruši.
Turizam utječe na grad na puno načina, kod frizerke će se i turisti šišati..Osim toga Donat je simbol grada, pa će gradska vlast vjerojatno tražiti od građana da pokažu svoju ljubav prema gradu, koja je velika, i da plate obnovu Donata..To je dodatno oporezivanje, gdje se koristi ljubav ili suosjećanje građana, da plate dodatni porez za " plemenite " namjene iako se to sve treba financirati iz već postojećeg poreza i prireza.)
Bojim se misliti koliko će to sve trajati s obzirom na obnovu Kneževog dvora.)
nemo nišće plemenito u obnovi donata. to je relativno dobro, recimo emil hilje želi betonirati donat iz vanka, potpuno ga konzervirati.
aben- Posts : 35492
2014-04-16
pa ja sam skoro taj čovjek, ispod čijeg prozora prolaze rijeke turista, nemam parkiralište ljeti / skoro ni zimi/ sve je skuplje, a ni na jedan direktan način , pa ni indirektan, ne sudjelujem u turizmu...ipak znam da je boljitak zajednice i moj pa ću sudjelovati, više manje dragovoljno, ionako me se ne pita,)
Mene jedino smeta što kod takvih poslova svi napune i svoje đžepove.)
Mene jedino smeta što kod takvih poslova svi napune i svoje đžepove.)
Maria- Posts : 519
2016-09-20
pitanje je bi li tribalo prisiliti ljude na sudjelovanje.
2014-04-16
aben wrote:. prvo je država otela šolde svima,
jesi ti ikada čuo za političku antropologiju? što misliš o toj znanstvenoj disciplini i objektima njenog razmatranja?
Guest- Guest
nis, malo u proguglati pa javin dojmove...metilda wrote:aben wrote:. prvo je država otela šolde svima,
jesi ti ikada čuo za političku antropologiju? što misliš o toj znanstvenoj disciplini i objektima njenog razmatranja?
2014-04-16
Literatura:
Popis obavezne literature:
- Castells, Manuel (2002.): Moć identiteta. Zagreb : Golden marketing.
- Lewellen, Ted C. (2003.): Political Anthropology. Connecticut-London: Praeger
Dopunska literatura:
- Acquaviva, Sabino i Pace, Enzo (1996.): Sociologija religija. Zagreb: Zavod za sociologiju, Filozofski fakultet.
- Armstrong, Karen (2000): The Battle for God - Fundamentalism in Judaism, Christianity and Islam. London: Harper Collins.
- Bourdieu, Pierre (1992.): Što znači govoriti : ekonomija jezičnih razmjena. Zagreb : Naprijed.
- Freeden, Michael /ur./(2006.): Političke ideologije - novi prikaz. Zagreb: Algoritam.
- Friedman, Milton (1992.) Kapitalizam i sloboda. Zagreb: Nakladni zavod Globus.
- Foucault, Michael (1994.): Nadzor i kazna. Rađanje zatvora. Zagreb: Fakultet političkih znanosti
- Gellner, Ernest (1983.): Nations and Nationalism. Oxford: Basil Blackwell Publisher Ltd
- Giddens, Anthony (1990.): The Consequences of Modernity. Stanford, Ca.: Stanford University Press.
- Giddens, Anthony (1991.): Modernity and Self Identity. Self and Society in the Late Modern Age. Cambridge: Polity Press.
- Haralambos M. i Holborn, M. (2002.): Sociologija Teme i perspektive. Zagreb: Golden marketing. Poghlavlje: “Spol i rod” (str. 126-197.)
- Holland, Dorothy (2007.): Local Democracy Under Siege : Activism, Public Interests, and Private Politics. New York: New York Univ Press.
- Hutchinson, John. & Smith, Anthony D. /ur./(1996.): Ethnicity. Oxford - New York: Oxford University Press.
- Kymlicka, Will (1995.): The Rights of Minority Cultures. Oxford: Oxford University Press.
- Stiglitz, Joseph (2004.): Globalizacija i dvojbe koje izaziva. Zagreb: Algoritam
- Maybury-Lewis, David /ed./ (2003.):The Politics of Ethnicity - Indigenous Peoples in Latin American States. Harward University Press.
- Said, Edward W. (1993.): Culture and Imperialism. London: Vintage.
- Swartz, Marc i Victor, Turner (2006.): Political Anthropology. Aldine Transaction.
- Vincent, Joan /ur./ (2002.): The Anthropology of Politics: A Reader in Ethnography, Theory, and Critique. Blackwell Publishers.
ok nije loše
Popis obavezne literature:
- Castells, Manuel (2002.): Moć identiteta. Zagreb : Golden marketing.
- Lewellen, Ted C. (2003.): Political Anthropology. Connecticut-London: Praeger
Dopunska literatura:
- Acquaviva, Sabino i Pace, Enzo (1996.): Sociologija religija. Zagreb: Zavod za sociologiju, Filozofski fakultet.
- Armstrong, Karen (2000): The Battle for God - Fundamentalism in Judaism, Christianity and Islam. London: Harper Collins.
- Bourdieu, Pierre (1992.): Što znači govoriti : ekonomija jezičnih razmjena. Zagreb : Naprijed.
- Freeden, Michael /ur./(2006.): Političke ideologije - novi prikaz. Zagreb: Algoritam.
- Friedman, Milton (1992.) Kapitalizam i sloboda. Zagreb: Nakladni zavod Globus.
- Foucault, Michael (1994.): Nadzor i kazna. Rađanje zatvora. Zagreb: Fakultet političkih znanosti
- Gellner, Ernest (1983.): Nations and Nationalism. Oxford: Basil Blackwell Publisher Ltd
- Giddens, Anthony (1990.): The Consequences of Modernity. Stanford, Ca.: Stanford University Press.
- Giddens, Anthony (1991.): Modernity and Self Identity. Self and Society in the Late Modern Age. Cambridge: Polity Press.
- Haralambos M. i Holborn, M. (2002.): Sociologija Teme i perspektive. Zagreb: Golden marketing. Poghlavlje: “Spol i rod” (str. 126-197.)
- Holland, Dorothy (2007.): Local Democracy Under Siege : Activism, Public Interests, and Private Politics. New York: New York Univ Press.
- Hutchinson, John. & Smith, Anthony D. /ur./(1996.): Ethnicity. Oxford - New York: Oxford University Press.
- Kymlicka, Will (1995.): The Rights of Minority Cultures. Oxford: Oxford University Press.
- Stiglitz, Joseph (2004.): Globalizacija i dvojbe koje izaziva. Zagreb: Algoritam
- Maybury-Lewis, David /ed./ (2003.):The Politics of Ethnicity - Indigenous Peoples in Latin American States. Harward University Press.
- Said, Edward W. (1993.): Culture and Imperialism. London: Vintage.
- Swartz, Marc i Victor, Turner (2006.): Political Anthropology. Aldine Transaction.
- Vincent, Joan /ur./ (2002.): The Anthropology of Politics: A Reader in Ethnography, Theory, and Critique. Blackwell Publishers.
ok nije loše
Sreća pa ima država u kojima vođenje knjigovodstva nije obavezno.metilda wrote:mislim da je čak i u vrijeme plemenske razmjene dobara postojala osoba koja je pratila da neko pleme ne ostane dužno i da se razmjena obavi pravedno..
Trinity-
2014-04-17
Political anthropology developed in a very different way in the United States. There, authors such as Morton Fried, Elman Service, and Eleanor Leacock took a Marxist approach and sought to understand the origins and development of inequality in human society. Marx and Engels had drawn on the ethnographic work of Morgan, and these authors now extended that tradition. In particular, they were interested in the evolution of social systems over time.
wikipedija kaže marksisti, a unda sun evo prelisto i
https://mahabubjnu.files.wordpress.com/2013/09/59811078-lewellen-political-anthropology.pdf
i opet marksizam. plus, govoria je protiv ricarda, pronalazača komparativne prednosti, a to mu ne morin oprostiti.
uglavnom, to je neka suha, deskriptivna grana socijologije. nije to loše samo po sebi, ali joko malo rezonira is manun. i zvuči historicistički, ko da postoju zakoni povijesne sudbine ke će eto oni svojin istraživanjen otkriti.
otkrivanje uloge države mi je puno bolje iz aspekta pojedinca, iz prakseološkog aspekta teoretičara slobode. svi oni kreću iz prvobitnih zajednica, i ko carpet bombing nižu apriori sudove ki opće važeći, bez obzita na kulturu i stupanj razvoja:
To sum up the relationship and the distinctions between praxeology and each of the other disciplines, we may describe them as follows:
z Why man chooses various ends: psychology.
z What men’s ends should be: philosophy of ethics. also: philosophy of aesthetics.
z How to use means to arrive at ends: technology.
z What man’s ends are and have been, and how man has used means in order to attain them: history.
z The formal implications of the fact that men use means to attain various chosen ends: praxeology
2014-04-16
where is the catch? nemam vremena za googlati.. kako su te države riješile svoj proračun i kontrolu financija?Triny wrote:Sreća pa ima država u kojima vođenje knjigovodstva nije obavezno.metilda wrote:mislim da je čak i u vrijeme plemenske razmjene dobara postojala osoba koja je pratila da neko pleme ne ostane dužno i da se razmjena obavi pravedno..
Guest- Guest
barry_lyndon wrote:
iopet neki rocket science :D
e, i? vas dvojica bi čovječanstvo vratili u Tužne trope a vas dvojica biste uživali sve dobrobiti civilizacije koje naravno uključuju sav zakonodavni i obrambeni državni sustav
Guest- Guest
a?metilda wrote:barry_lyndon wrote:
e, i? vas dvojica bi čovječanstvo vratili u Tužne trope a vas dvojica biste uživali sve dobrobiti civilizacije koje naravno uključuju sav zakonodavni i obrambeni državni sustav
znoči, držiš da je naša civilizacija vrh, i da više nemo mesta za poboljšanja, da smo dostigli optimalni recept odnosa slobode i sigurnosti?
to se zove status quo bias.
2014-04-16
zapravo ne... naše je društvo u stanju potpunog rasula vrijednosti.. pri tome mislim na one emocionalne i moralne ili etičke vrijednosti.. što moderne države podržavaju i propagiraju.. međutim nije sad trenutačno o tome riječ.. riječ je o financijskoj kontroli novčanih tokova.. status plemena u Tužnim tropima ne može biti naš cilj i imagine bez obzira što tamo svi šeću goli i sretni...aben wrote:a?metilda wrote:barry_lyndon wrote:
znoči, držiš da je naša civilizacija vrh, i da više nemo mesta za poboljšanja, da smo dostigli optimalni recept odnosa slobode i sigurnosti?
Guest- Guest
ali niko vode ne govori, baren jo nis prečito , da neko zahtjevo ukidanje financijske kontrole. to je čak nemoguće, u formi u kojoj je napisano.metilda wrote:zapravo ne... naše je društvo u stanju potpunog rasula vrijednosti.. pri tome mislim na one emocionalne i moralne ili etičke vrijednosti.. što moderne države podržavaju i propagiraju.. međutim nije sad trenutačno o tome riječ.. riječ je o financijskoj kontroli novčanih tokova.. status plemena u Tužnim tropima ne može biti naš cilj i imagine bez obzira što tamo svi šeću goli i sretni...aben wrote:a?metilda wrote:barry_lyndon wrote:
mi...ustvari jo zahtjevun slobodu od državne kontrole privatnih financijskih tokova. trend gre prema ukidanju gotovine s ciljen potpune kontrole, ča je vrhunski san svakoga fašista. srićon, ljude je bog učini žilavima i neodgodivo naklonjenina slobodi ( doduše, neke je i osakati pa naginju sigurnosti) pa ćemo uvika pronalaziti alternative fašizmu tj opstrukciju državnoj kontroli uz poboljšavanje tehnika financijske kontrole u vlastitin firmama i kućanstvima.
2014-04-16
Kako bi ti kupila dionice neke firme bez financijskih izvještaja o stanju firme ? po sistemu rekla-kazala?Triny wrote:Sreća pa ima država u kojima vođenje knjigovodstva nije obavezno.metilda wrote:mislim da je čak i u vrijeme plemenske razmjene dobara postojala osoba koja je pratila da neko pleme ne ostane dužno i da se razmjena obavi pravedno..
2016-09-20
ti misliš to su moji šoldi i što se država ima miješati kako ih ja trošim, da li ih polažem na žiro račun ili ne...aben wrote:
ali niko vode ne govori, baren jo nis prečito , da neko zahtjevo ukidanje financijske kontrole. to je čak nemoguće, u formi u kojoj je napisano.
mi...ustvari jo zahtjevun slobodu od državne kontrole privatnih financijskih tokova. trend gre prema ukidanju gotovine s ciljen potpune kontrole, ča je vrhunski san svakoga fašista. srićon, ljude je bog učini žilavima i neodgodivo naklonjenina slobodi ( doduše, neke je i osakati pa naginju sigurnosti) pa ćemo uvika pronalaziti alternative fašizmu tj opstrukciju državnoj kontroli uz poboljšavanje tehnika financijske kontrole u vlastitin firmama i kućanstvima.
ali u tim novcima se nalazi i državni novac, ako si obveznik pdv-a, onda pdv, koji ti samo skupljaš za državu...
u svakom slučaju postoji porez na dohodak, i ako ti budeš trošio sredstva obrta za privatne potrebe, uskratit ćeš državi porez na dohodak i pripadajuće doprinose..
država se brine za svoj novac koji je slučajno kod tebe, ne za tvoj..
2016-09-20
jo ne mislin da su to moji šoldi, to jesu moji šoldi koje mi država krade. taxation is theft.Maria wrote:ti misliš to su moji šoldi i što se država ima miješati kako ih ja trošim, da li ih polažem na žiro račun ili ne...aben wrote:
ali niko vode ne govori, baren jo nis prečito , da neko zahtjevo ukidanje financijske kontrole. to je čak nemoguće, u formi u kojoj je napisano.
ali u tim novcima se nalazi i državni novac, ako si obveznik pdv-a, onda pdv, koji ti samo skupljaš za državu...
u svakom slučaju postoji porez na dohodak, i ako ti budeš trošio sredstva obrta za privatne potrebe, uskratit ćeš državi porez na dohodak i pripadajuće doprinose..
država se brine za svoj novac koji je slučajno kod tebe, ne za tvoj..
2014-04-16
država jedina može zakonito raditi nezakonite stvari bolje reći nemoralne.)
to je hobotnica koja se hrani nama, i što duže to stanje traje, teže ga je promijeniti..jer ona jača mi slabimo..:)
to je hobotnica koja se hrani nama, i što duže to stanje traje, teže ga je promijeniti..jer ona jača mi slabimo..:)
2016-09-20
Page 10 of 50 • 1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 30 ... 50
Page 10 of 50