ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Denkverbot

Page 7 of 50 Previous  1 ... 6, 7, 8 ... 28 ... 50  Next

Go down

Denkverbot - Page 7 Empty Re: Denkverbot

Post by Maria Tue 29 Nov - 14:33

aben wrote:
Maria wrote:
aben wrote:
Maria wrote:
 Radnik ionako dogovara bruto plaću, poslodavac nema ništa s porezom..on ovisi o osobnim odbicima.)

nope. radnik dogovara neto ploću i poslodavac je dužan ploćati porez za rodnika. i urge you to read this

https://kapitalac.wordpress.com/2012/09/22/sto-je-bruto-a-sto-neto-placa/

Ugovaraju neto oni koji ne razumiju, oni koji razumiju ugovaraju bruto:)
neću čitat, moram plaće obračunavat  B-)
za koga ti rodiš? ki radnik je tebe angažiro da mu obračunoš poreze ke moro uplotiti državi?

koja je svrha ugovaranja bruto ploće, zoč to ovi s viškon razumjevanja rodu?

Recimo da si ti poslodavac i imaš dva radnika, isto ti vrijede i želiš obojici dati istu plaću...5.000,00 kuna. Ali prvi nema  djecu, drugi ima.

Za prvog ćeš izdvojiti ukupno 8.040,00 kuna , za drugog 7.325,00.

Zato što si prvome platio porez 488 kuna poreza i prireza, a drugome nisi je ima  osobni odbitak na djecu.
U tom slučaju , ja posavjetujem ljude da odjave djecu sa sebe,   pa ih na kraju godine stave u poreznu prijavu i imaju 6.000,00 povrata poreza.)
Eto, nakon Marićevih promjena ovaj bez djece će dobiti 5.034,00 s djecom ostaje na 5.000,00:)

Maria

2016-09-20

Back to top Go down

Post by Guest Tue 29 Nov - 14:41

Maria wrote:
metilda wrote:da, to se dok sam se još time bavila radilo pojedinačno za svakog radnika na njegovoj platnoj listi, zatim se RS obrazac A i B dio nosio u Regos, a na IP obrascu se izvještaj nosio na Poreznu upravu... Maria zna ako se u međuvremenu nešto promijenilo...
Sad više ne nosimo, nego šaljemo elektronski u poreznu Joppd obrazac, on je za sve, ali se moraju prikazati i sve gotovinske isplate :)

aaa.. Bogu hvala da ne moram više ništa učiti, za svaki obračun sam išla u split na savjetovanje, kasnije za godišnju prijavu dohotka...
nego, ne razumijem ovo za odjavu djece radi povrata poreza.. zar se sada više ne mora poslodavcu predati PK na kojoj su upisani svi članovi domaćinstva?
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by kic Tue 29 Nov - 18:16

aben wrote:pitanje je ki to rodi, čigov je to poso.

he who has the word, is master..

vrlo okultno zapravo..
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

https://www.ex-iskon-pleme.com

Back to top Go down

Post by aben Tue 29 Nov - 19:48

Maria wrote:
aben wrote:
Maria wrote:
aben wrote:
Maria wrote:
 Radnik ionako dogovara bruto plaću, poslodavac nema ništa s porezom..on ovisi o osobnim odbicima.)

nope. radnik dogovara neto ploću i poslodavac je dužan ploćati porez za rodnika. i urge you to read this

https://kapitalac.wordpress.com/2012/09/22/sto-je-bruto-a-sto-neto-placa/

Ugovaraju neto oni koji ne razumiju, oni koji razumiju ugovaraju bruto:)
neću čitat, moram plaće obračunavat  B-)
za koga ti rodiš? ki radnik je tebe angažiro da mu obračunoš poreze ke moro uplotiti državi?

koja je svrha ugovaranja bruto ploće, zoč to ovi s viškon razumjevanja rodu?

Recimo da si ti poslodavac i imaš dva radnika, isto ti vrijede i želiš obojici dati istu plaću...5.000,00 kuna. Ali prvi nema  djecu, drugi ima.

Za prvog ćeš izdvojiti ukupno 8.040,00 kuna , za drugog 7.325,00.

Zato što si prvome platio porez 488 kuna poreza i prireza, a drugome nisi je ima  osobni odbitak na djecu.
U tom slučaju , ja posavjetujem ljude da odjave djecu sa sebe,   pa ih na kraju godine stave u poreznu prijavu i imaju 6.000,00 povrata poreza.)
Eto, nakon Marićevih promjena ovaj bez djece će dobiti 5.034,00 s djecom ostaje na 5.000,00:)
i, za koga ti koja obračunavaš ploće rodiš, za radnike ili za njihovog poslodavca?

čekoj, ne razumin, ku ploću bi unda ti ko radnica pokušala dobiti 8000 ili 7300?
:=)

And insofar as it is compulsory, it is not educational
aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Maria Tue 29 Nov - 20:05

metilda wrote:
Maria wrote:
metilda wrote:da, to se dok sam se još time bavila radilo pojedinačno za svakog radnika na njegovoj platnoj listi, zatim se RS obrazac A i B dio nosio u Regos, a na IP obrascu se izvještaj nosio na Poreznu upravu... Maria zna ako se u međuvremenu nešto promijenilo...
Sad više ne nosimo, nego šaljemo elektronski u poreznu Joppd obrazac, on je za sve, ali se moraju prikazati i sve gotovinske isplate :)

aaa.. Bogu hvala da ne moram više ništa učiti, za svaki obračun sam išla u split na savjetovanje, kasnije za godišnju prijavu dohotka...
nego, ne razumijem ovo za odjavu djece radi povrata poreza.. zar se sada više ne mora poslodavcu predati PK na kojoj su upisani svi članovi domaćinstva?
spasila si se .) ja se ponudila nevisti da ću je naučiti, ona kaže neću imam jednu tetu, luda je od toga.) 
a kad skinu djecu sa Pk , daju novu poreznu karticu, ali plaća je opet pet/poslodavac odredio pet neto..to je taj slučaj :)
Maria
Maria

2016-09-20

Back to top Go down

Post by Maria Tue 29 Nov - 20:14

aben wrote:
i, za koga ti koja obračunavaš ploće rodiš, za radnike ili za njihovog poslodavca?

čekoj, ne razumin, ku ploću bi unda ti ko radnica pokušala dobiti 8000 ili 7300?
Ja dobivam 5 u svakom slučaju...poslodavac plaća različito, iako mu je namjera bila da dva radnika isto plati .)

Tko tko tko....poslodavac daje novce, ja obračunavam, radnik radi i prima plaću...poslodavcu je sve to i doprinosi i porez i neto trošak radnika, ali ne shvaća da za isti neto, bruto može biti različit..:)
I ne plaćamo mi samo  doprinose, nego i kredite, blokade i slično...sve je to posao poslodavca :)

Prema ttome sve smo dalje od toga da radnik primi plaću i poslodavac više o ničemu ne brine...država je zadužila poslodavca da rješava sve za nju i za banke.)
Maria
Maria

2016-09-20

Back to top Go down

Post by aben Tue 29 Nov - 20:34

Maria wrote:
aben wrote:

Ja dobivam 5 u svakom slučaju...poslodavac plaća različito, iako mu je namjera bila da dva radnika isto plati .)

Tko tko tko....poslodavac daje novce, ja obračunavam, radnik radi i prima plaću...poslodavcu je sve to i doprinosi i porez i neto trošak radnika, ali ne shvaća da za isti neto, bruto može biti različit..:)
I ne plaćamo mi samo  doprinose, nego i kredite, blokade i slično...sve je to posao poslodavca :)

Prema ttome sve smo dalje od toga da radnik primi plaću i poslodavac više o ničemu ne brine...država je zadužila poslodavca da rješava sve za nju i za banke.)
i, ku ploću bi ti da ti poslodavac ploti, 8000 ili 73000?

ti rodiš za poslodavca, odnosno, poslodavac te angažiro jer je dužan rješiti sve oko poreza za svog radnika- za razluku od onoga ča ti tvrdiš-doduše, sad si okrenula ploču-" Radnik ionako dogovara bruto plaću, poslodavac nema ništa s porezom"

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by aben Tue 29 Nov - 23:54

kic wrote:
aben wrote:pitanje je ki to rodi, čigov je to poso.

he who has the word, is master..

vrlo okultno zapravo..
on that matter,

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by kic Tue 29 Nov - 23:56

Maria wrote:Bila sam jednom na seminaru o plaćama, pa je predavač rekao da mu strani ulagači kažu kako im je teško ulagati jer između ostaloga ne mogu razumijeti našu plaću :)

Denkverbot - Page 7 73502210
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by aben Wed 30 Nov - 0:10

kic wrote:
Maria wrote:Bila sam jednom na seminaru o plaćama, pa je predavač rekao da mu strani ulagači kažu kako im je teško ulagati jer između ostaloga ne mogu razumijeti našu plaću :)

Denkverbot - Page 7 73502210
haha,
ajd prečitaj i ovaj članak, i pripremi tećicu za sadržaj štumka:)

http://www.jutarnji.hr/biznis/financije-i-trzista/bruto-place-na-ruke-i-ode-drzava-u-bankrot/2874734/

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by kic Wed 30 Nov - 0:34

koje pišanje po ljudima: ne-educirani su, stvorilo bi lopove (šta. jer uzimaju svoj zarađeni novac i jer onda mogu odlučiti šo će s njim?)

maria i metilda brane svoju struku, i ne žele vidjeti širu sliku.. da je računovodstvo skoro pa nepotrebno..
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by aben Wed 30 Nov - 8:33

i ostaje nejasno kako to glupi amerikanci uspiju, a intelektualno superiorni hrvati bi se pogubili...

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Maria Wed 30 Nov - 9:29

kic wrote:
koje pišanje po ljudima: ne-educirani su, stvorilo bi lopove (šta. jer uzimaju svoj zarađeni novac i jer onda mogu odlučiti šo će s njim?)

maria i metilda brane svoju struku, i ne žele vidjeti širu sliku.. da je računovodstvo skoro pa nepotrebno..

Nemam ja šta braniti struku , da ne trebam ne bi me moj šef držao :)
Baš me zanima tko ti je dao papire za povrat poreza  i tko će te papire obraditi ?

Aben...uzela bih veću plaću , naravno  ;)
Maria
Maria

2016-09-20

Back to top Go down

Post by aben Wed 30 Nov - 10:06

Maria wrote:
kic wrote:

Nemam ja šta braniti struku , da ne trebam ne bi me moj šef držao :)
Baš me zanima tko ti je dao papire za povrat poreza  i tko će te papire obraditi ?

Aben...uzela bih veću plaću , naravno  ;)
ali da ga država ne tiro da se zajebovo s porezima tujih ljudi, i ne bi mu tribala.

mislin, dont feel bad, da nemo državne prisile, ni jo ne bi imo poso. ali to tribo otvoreno reći.

veću? ništa, uzesti ću onu curu koja me gusto 7300. žo mi je. ( mislim, ne bi mi bilo žo, tako se reče:)

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by aben Wed 30 Nov - 10:10

kicinjo, jel znoš kako zaminiti minjoč na autu?

https://m.youtube.com/watch?v=qllv1kqAG5I

:)

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Maria Wed 30 Nov - 10:18

Ne, ti određuješ plaću u neto iznosu i ne znaš da ja više koštam :)
Maria
Maria

2016-09-20

Back to top Go down

Post by aben Wed 30 Nov - 10:21

Maria wrote:Ne, ti određuješ plaću u neto iznosu i ne znaš da ja više koštam :)
ahaha, jo ne zun koliki su mi troškovi jer samo potegnin tovara za rep i iz gujice mu ispadaju šoldi?
 dobra, dobra.

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest Wed 30 Nov - 10:31

kic wrote:

:^0  ajme meni.. jel znate vas dvojica koliko ispadate smiješni...  :)
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Wed 30 Nov - 10:34

mislim da je čak i u vrijeme plemenske razmjene dobara postojala osoba koja je pratila da neko pleme ne ostane dužno i da se razmjena obavi pravedno..  afro
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Wed 30 Nov - 10:39

The history of accounting is thousands of years old and can be traced to ancient civilizations.[11][12][13] The early development of accounting dates back to ancient Mesopotamia, and is closely related to developments in writing,counting and money;[11] there is also evidence for early forms of bookkeeping in ancient Iran,[14][15] and early auditingsystems by the ancient Egyptians and Babylonians.[12] By the time of the Emperor Augustus, the Roman governmenthad access to detailed financial information.[16]
Double-entry bookkeeping developed in medieval Europe,[17] and accounting split into financial accounting andmanagement accounting with the development of joint-stock companies. The last work on a double-entry bookkeeping system was published in Italy, by Luca Pacioli.[18] Accounting began to transition into an organized profession in the nineteenth century,[19] with local professional bodies in England merging to form the Institute of Chartered Accountants in England and Wales in 1880.[20]

https://en.wikipedia.org/wiki/Accounting#History
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Maria Wed 30 Nov - 10:56

aben wrote:
Maria wrote:Ne, ti određuješ plaću u neto iznosu i ne znaš da ja više koštam :)
ahaha, jo ne zun koliki su mi troškovi jer samo potegnin tovara za rep i iz gujice mu ispadaju šoldi?
 dobra, dobra.
Iz svega ovoga si pokazao da ne znaš.. I ako si sa čovjekom dogovorio NETO plaću 5.000,00 pa što te briga da li on ukupno  košta 8 ili 9:)
Maria
Maria

2016-09-20

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 7 of 50 Previous  1 ... 6, 7, 8 ... 28 ... 50  Next

Back to top