Knin "deložira" parvoslavne pokojnike zbog dugova?
Page 4 of 7
Page 4 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Knin "deložira" parvoslavne pokojnike zbog dugova?
I newezano sad uz Knin al wezano uz weča gradska groblja dakle ZG , Split , RIjeka , Osijek , šta ja znam Dubrownik , Pula , Slawonski Brod i opčenito šta ima ono preko 20 tisuča stanownika : ma pukni weč danas 100 kuna weču grobarinu godišnje ......wiše manje swi imaju groblje na selu jer wuču korjene od tamo a onda kao oče owdje a dođe pet puta godišnje ako i to na grob......samo zauzimaju prostor jer se groblja moraju širit a izađeš izwan gradske zone ono pustopljine samo takwe.
RayMabus- Posts : 184137
2014-04-11
Pa neka obitelj plati 100 kuna pa neće nikoga dirati, ili Srbi ne moraju plaćati?
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Srbi plaču, ali ne plaćaju :^0
a malo morbidne šale šta, na gradskom groblju se i pilo nekad, ovo još nije ni najgore..
a malo morbidne šale šta, na gradskom groblju se i pilo nekad, ovo još nije ni najgore..
kaja wrote:Pa neka obitelj plati 100 kuna pa neće nikoga dirati, ili Srbi ne moraju plaćati?
Ne bi trebao plaćati nitko. To je isto ko da ja moram plaćat hrvatarinu.
Guest- Guest
Kupi si sebi neku ledinu pa se zakopaj.Gnječ wrote:kaja wrote:Pa neka obitelj plati 100 kuna pa neće nikoga dirati, ili Srbi ne moraju plaćati?
2014-04-11
RayMabus wrote:Kupi si sebi neku ledinu pa se zakopaj.Gnječ wrote:kaja wrote:Pa neka obitelj plati 100 kuna pa neće nikoga dirati, ili Srbi ne moraju plaćati?
Sad se kao neznaju tko su i gdje živi potomci tih pokojnika...pa nije Knin New York kru' ga jebo.
Guest- Guest
AKoš iskreno : tko je normalan to če poplatit , plačaju swi a stwarno nisu neki novci.Gnječ wrote:RayMabus wrote:Kupi si sebi neku ledinu pa se zakopaj.Gnječ wrote:kaja wrote:Pa neka obitelj plati 100 kuna pa neće nikoga dirati, ili Srbi ne moraju plaćati?
Sad se kao neznaju tko su i gdje živi potomci tih pokojnika...pa nije Knin New York kru' ga jebo.
Mislim da je tu wiše priča oko owih grobowa šta widiš da su od prije 50 godina a nitko nit plača nit posječuje i to ima weč odawno.
To je standardna procedura ....grobno mijesto se oslobađa a lijes ide u zajedničku grobnicu do daljnjega ...to znači minimalno idučih 50 godina.
2014-04-11
Tema je prenapuhana posebno kad widiš da je to ( grobarina ) oko 120 kuna godišnje. Inače gradska groblja se baš i nemogu širit baš zato šta su gradska , putewi , zgrade i drugi objekti su okolo , urbano područje ......tako da owa tema u biti otwara jednu širu temu a to je prenapučenost i da treba radit tzw rezerwna gradska groblja .....zato san i reka da bi ja owa gradska groblja diga grobarinu odma sto kuna wiše pa lipo ono idi na rezerwno ,,,,neko do koje ima bus i to ....pa i onako idu maksimalno pet puta godišnje na groblje ako i toliko.
2014-04-11
RayMabus wrote:AKoš iskreno : tko je normalan to če poplatit , plačaju swi a stwarno nisu neki novci.Gnječ wrote:RayMabus wrote:Kupi si sebi neku ledinu pa se zakopaj.Gnječ wrote:kaja wrote:Pa neka obitelj plati 100 kuna pa neće nikoga dirati, ili Srbi ne moraju plaćati?
Mislim da je tu wiše priča oko owih grobowa šta widiš da su od prije 50 godina a nitko nit plača nit posječuje i to ima weč odawno.
To je standardna procedura ....grobno mijesto se oslobađa a lijes ide u zajedničku grobnicu do daljnjega ...to znači minimalno idučih 50 godina.
Treba poslati pismo na pravu adresu a ne na groblje.
Guest- Guest
Stoji samo kome češ poslat kad deset godina nitko ništa neuplačuje ? Owako su im zaljepili prije swih swetih pa ako tko grob obilazi pročitat če a ako neobilazi neče.Gnječ wrote:
2014-04-11
RayMabus wrote:Stoji samo kome češ poslat kad deset godina nitko ništa neuplačuje ? Owako su im zaljepili prije swih swetih pa ako tko grob obilazi pročitat če a ako neobilazi neče.Gnječ wrote:
Sad će netko u Americi ako je tamo odselio znati šta se dešava na kninskom groblju.
Ma uglavnom BMK.
Guest- Guest
Nema zajedničke grobnice, samo se na to mjesto ukopa drugi.RayMabus wrote:AKoš iskreno : tko je normalan to če poplatit , plačaju swi a stwarno nisu neki novci.Gnječ wrote:RayMabus wrote:Kupi si sebi neku ledinu pa se zakopaj.Gnječ wrote:kaja wrote:Pa neka obitelj plati 100 kuna pa neće nikoga dirati, ili Srbi ne moraju plaćati?
Trinity-
2014-04-17
Jawit če mu netko. Zato su to owako i naprawili da se to počme riješawat, Priča je prenapuhana ....nakraju češ imat 10% grobowa i to grobowa na koje nitko nedolazi ima 20 godina i wiše i tu ti se nitko neče jawit i to nemoraju bit ni swe srpski grobowi nego i hrwatski ....jednostawno ono nema potomaka , nije ih imao il su izumrli , susjedi i poznaniči isto a tu stoji.Gnječ wrote:RayMabus wrote:Stoji samo kome češ poslat kad deset godina nitko ništa neuplačuje ? Owako su im zaljepili prije swih swetih pa ako tko grob obilazi pročitat če a ako neobilazi neče.Gnječ wrote:
Sad će netko u Americi ako je tamo odselio znati šta se dešava na kninskom groblju.
Ma uglavnom BMK.
2014-04-11
Triny wrote:Nema zajedničke grobnice, samo se na to mjesto ukopa drugi.RayMabus wrote:AKoš iskreno : tko je normalan to če poplatit , plačaju swi a stwarno nisu neki novci.Gnječ wrote:RayMabus wrote:Kupi si sebi neku ledinu pa se zakopaj.Gnječ wrote:
Obnovljena zajednička grobnica na Otruševcu
27. listopada 2016.
Nema komentara
176 Pregleda
Vijesti
Edi Kirschenheuter
U cijelosti je ovih dana obnovljena zajednička grobnica na Gradskom groblju Otruševec. Izvedeni su radovi na uređenju derutnih unutarnjih i vanjskih zidova, grobnica je obložena mramorom te je postavljena nadgrobna ploča. Obnovu zajedničke grobnice financiralo je Trgovačko društvo Komunalac.
2014-04-11
Mogli su pokazati malo osjetljivosti s obzirom na Allerheiligen.
Guest- Guest
Na to mjesto ( grobno mjesto ) se ukopaju/ukopawaju drugi .....koji su spremni platiti a zajednička grobnica ima swako groblje i samo je weče i s obzirom na powršinu wiše stane u tu raku.Triny wrote:
Nema zajedničke grobnice, samo se na to mjesto ukopa drugi.
To je swe ....i dalje se zna di su kosti tj samo su ih pomakli owamo radi dobiwanja powršine pošto onu prwu nitko neplača.
2014-04-11
To valjda ovisi od groblja do groblja. Koliko je meni poznato, kosti se ne diraju ni u Zg a ni kod mojih u Slavoniji.RayMabus wrote:Triny wrote:Nema zajedničke grobnice, samo se na to mjesto ukopa drugi.RayMabus wrote:AKoš iskreno : tko je normalan to če poplatit , plačaju swi a stwarno nisu neki novci.Gnječ wrote:RayMabus wrote:
Kupi si sebi neku ledinu pa se zakopaj.
Obnovljena zajednička grobnica na Otruševcu
27. listopada 2016.
Nema komentara
176 Pregleda
Vijesti
Edi KirschenheuterU cijelosti je ovih dana obnovljena zajednička grobnica na Gradskom groblju Otruševec. Izvedeni su radovi na uređenju derutnih unutarnjih i vanjskih zidova, grobnica je obložena mramorom te je postavljena nadgrobna ploča. Obnovu zajedničke grobnice financiralo je Trgovačko društvo Komunalac.
Trinity-
2014-04-17
Uglawnom je to slučaj kod gradskih groblja ....owa seoska ....ima prostora za širenje ....tamo nit nema grobara nego popu platiš misu onda oni održawaju groblje .....tamo grobowi mogu trajat wječno.
2014-04-11
Ma da...pop održava grobove...svašta...RayMabus wrote:Uglawnom je to slučaj kod gradskih groblja ....owa seoska ....ima prostora za širenje ....tamo nit nema grobara nego popu platiš misu onda oni održawaju groblje .....tamo grobowi mogu trajat wječno.
Trinity-
2014-04-17
Za Slawoniju wjerujem da si u prawu jer nema potrebe ....možda kod gradskog groblja Osijek i/il Slawonski Brod al ne znam sad to no za Zagreb :Triny wrote:
To valjda ovisi od groblja do groblja. Koliko je meni poznato, kosti se ne diraju ni u Zg a ni kod mojih u Slavoniji.
Ukop po minimalnom socijalnom standardu
Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom sukladno Odluci o određivanju pogrebnih poslova koji se financiraju iz Proračuna Grada Zagreba (Službeni glasnik Grada Zagreba 4/01) provodi postupak u svezi ukopa osoba po minimalnom socijalnom standardu.
U isto se ubraja:
- prijevoz umrlih osoba niskog socijalnog statusa (beskućnika ili slično), po nalogu Ureda, od mjesta smrti do mjesta ukopa,
- opremanje minimalnom pogrebnom opremom umrlih osoba.
Pod opremanjem minimalnom pogrebnom opremom smatra se opremanje pogrebnom opremom za kremiranje.
- prijevoz umrlih osoba niskog socijalnog statusa (beskućnika ili slično), po nalogu Ureda, od mjesta smrti do mjesta ukopa,
- opremanje minimalnom pogrebnom opremom umrlih osoba.
Pod opremanjem minimalnom pogrebnom opremom smatra se opremanje pogrebnom opremom za kremiranje.
Postupak se provodi za osobe koje nemaju obveznika uzdržavanja, niti daljnjih srodnika koji bi bili voljni preuzeti troškove ukopa.
Sve osobe za koje se vodi postupak na gore navedeni način, ukapaju se u zajedničku grobnicu na Mirogoju koja je napravljena 2001. godine.
Detaljnije informacije građani mogu doniti u Gradskom uredu za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Odjel socijalne skrbi, na lokaciji: Zagreb, Nova cesta 1 ili na tel: 6101-816.
http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=6810
2014-04-11
Postoji i neka najnovija metoda koja je tek nedavno počela biti promovirana u Hrvatskoj. Tijelo se izlaže posebnoj metodi (ne znam kojoj)i pod kojim uvjetima i temperaturom i u roku od par minuta izgledaš kao da si mrtav 20 godina. Ekološki vrlo prihvatljivo. Jučer je o tome pisalo u N.listu. Metoda se sove "ecolocation" ili tako nešto ,a izmislili su je u UK.bogomdani wrote:cuo sam da je u kompletu oko 500 Ojra sa finom Urnom..pokupim se i odnesem se doma..i hocu sav svoj pepeo..!!..nis bacat..debotoijusto wrote:bogomdani wrote:Kakogod,ja kad Krepem,usut cue se u Urnu nakon brenanja na 450 stupnjeva,i posadit na stari masivni regal,a Rujka ce me i nadalje voljeti i obozavati...Mdaaa...RayMabus wrote:Ma ok al i onako su im dječa u Zg i Frankfurtu pa ono.bogomdani wrote:
E ali biti na Mirogoyu...elita Čoječe..
Imaju oni kuču owdje , dođu ljeti , welika kuča .....samo šta su swi u ZG i Fraknkfurtu a kao što rekoh liječnička familija plus owaj sin je inžinjer i gradio je zgradu eu banke u Frankfurtu .....tako da pare njima nisu problem plus računaju ono grobno mjesto i za dalje itd itd itd.
temp. je veca a kosti ne gore , to se samlije i dio pepela stavi u urnu , cijenik kremiranja je stvarno smijesan , imam jedan na poslu pa skeniram ako pronadjem , sve po stavkama , najbolja mi zvono , netko pritisne dugme i zazvoni el. ispracaj , to zadovoljstvo kosta 100kn. , 3 min. svecenika 300-700+ sto dobije onako a nitko nije pizda ne dat sveceniku , jelte
oni sto zapivaju 300kn svaki , mislim... fotograf...
a pogrebnici tek posebna prica
smrt je dobar posao
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Page 4 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» Frilensere boli glava zbog dugova od 20.000 €
» Gotovo desetina građana Hrvatske zbog dugova ima blokirane račune
» Zbog dugova se uvodi dodatno zdravstveno osiguranje? Smjernice u izradi, ministarstvo šuti
» PravDA uzvraća udarac: Sud ih istjerao iz kuće zbog dugova bivših vlasnika: ‘Naš hrvatski san je gotov’
» Hrvatskoj prijeti nestašica lijekova zbog dugova bolnica, a Ministarstvo kaže da je to zato jer premalo plaćamo zdravstvo
» Gotovo desetina građana Hrvatske zbog dugova ima blokirane račune
» Zbog dugova se uvodi dodatno zdravstveno osiguranje? Smjernice u izradi, ministarstvo šuti
» PravDA uzvraća udarac: Sud ih istjerao iz kuće zbog dugova bivših vlasnika: ‘Naš hrvatski san je gotov’
» Hrvatskoj prijeti nestašica lijekova zbog dugova bolnica, a Ministarstvo kaže da je to zato jer premalo plaćamo zdravstvo
Page 4 of 7