Knin "deložira" parvoslavne pokojnike zbog dugova?
Page 6 of 7
Page 6 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Knin "deložira" parvoslavne pokojnike zbog dugova?
To je regulirano zakonom. Ostali placaju. Nakon pet generacija (najkasnije) se zametne trag. Tako je.michaellcmacha wrote:pa dobro sad neki su i povlašteni po tom pitanju.... na svim gradskim hrvatskim grobljima bez iznimke, korisnici grobnog mjesta u kojem je ukopan hrvatski branitelj su oslobođeni plaćanja... trajno...
abraham- Posts : 14695
2014-04-14
Hajduk živi vječno.abraham wrote:Nakon pet generacija (najkasnije) se zametne trag. Tako je.
RayMabus- Posts : 184137
2014-04-11
Ajduk i glupost su vjecni.
2014-04-14
već dugi niz godina se tu izvlači što izravna što neizravna korist... npr. ljudi kakvi već jesu, a jesu... dogovore ukop druge osobe nad hrvatskim braniteljem s naznakom na grobnom mjestu ili sa odmakom naznake i u tom slučaju se plati jednokratno korisniku grobnog mjesta gdje je ukopan HB, a nadalje nema nikakvog troška za naknadni ukop na istom GM-tu...abraham wrote:To je regulirano zakonom. Ostali placaju. Nakon pet generacija (najkasnije) se zametne trag. Tako je.michaellcmacha wrote:pa dobro sad neki su i povlašteni po tom pitanju.... na svim gradskim hrvatskim grobljima bez iznimke, korisnici grobnog mjesta u kojem je ukopan hrvatski branitelj su oslobođeni plaćanja... trajno...
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
neizravna korist je da se ništa nikom ne plati.... i opet dobro... kod mene ima nekoliko takvih slučajeva... a sasvim sigurno i u drugim gradovima na njihovim grobljima....michaellcmacha wrote:već dugi niz godina se tu izvlači što izravna što neizravna korist... npr. ljudi kakvi već jesu, a jesu... dogovore ukop druge osobe nad hrvatskim braniteljem s naznakom na grobnom mjestu ili sa odmakom naznake i u tom slučaju se plati jednokratno korisniku grobnog mjesta gdje je ukopan HB, a nadalje nema nikakvog troška za naknadni ukop na istom GM-tu...abraham wrote:To je regulirano zakonom. Ostali placaju. Nakon pet generacija (najkasnije) se zametne trag. Tako je.michaellcmacha wrote:pa dobro sad neki su i povlašteni po tom pitanju.... na svim gradskim hrvatskim grobljima bez iznimke, korisnici grobnog mjesta u kojem je ukopan hrvatski branitelj su oslobođeni plaćanja... trajno...
2015-08-08
Ne kužim šta hoćeš reći, što je tu u redu a što nije?michaellcmacha wrote:već dugi niz godina se tu izvlači što izravna što neizravna korist... npr. ljudi kakvi već jesu, a jesu... dogovore ukop druge osobe nad hrvatskim braniteljem s naznakom na grobnom mjestu ili sa odmakom naznake i u tom slučaju se plati jednokratno korisniku grobnog mjesta gdje je ukopan HB, a nadalje nema nikakvog troška za naknadni ukop na istom GM-tu...abraham wrote:To je regulirano zakonom. Ostali placaju. Nakon pet generacija (najkasnije) se zametne trag. Tako je.michaellcmacha wrote:pa dobro sad neki su i povlašteni po tom pitanju.... na svim gradskim hrvatskim grobljima bez iznimke, korisnici grobnog mjesta u kojem je ukopan hrvatski branitelj su oslobođeni plaćanja... trajno...
Trinity-
2014-04-17
Bilo kako bilo ali bilo je otpora i placanju parkiranja. Sada je to normalno iako u biti ne dobijes nista. Na groblju netko ipak odrzava nesta, zivu ogradu, staze i sl.
2014-04-14
Da, Skolstvo, zdravstvo a tako i grobljarstvo nisu besplatni. Nista nije besplatno. Pogledao reportazu i cisti senzacionalizam. Mislim, ono, samo napisi srbi ugrozeni i uvijek ce se netko nalijepiti.
2014-04-14
Pa i parkirno mjesto i održavanje istog košta.abraham wrote:Bilo kako bilo ali bilo je otpora i placanju parkiranja. Sada je to normalno iako u biti ne dobijes nista. Na groblju netko ipak odrzava nesta, zivu ogradu, staze i sl.
Trinity-
2014-04-17
ti si pijetlicu bezveze...svugdje u svijetu se groblja prekopavaju ako se nitko ne brine za njih i ne odrzava ih...nikakve veze sa srbima...ali @pijetlic ne bi bio dezurni rijecki srbin po zanimanju kad ne bi kenjkao nesto po Hrvatskoj...
Ima jedan grad koji obiluje inteligentima anacionalnim; kultura ih i svijest, bolje oholost, veze za Italiju, rasa i nagon za Hrvatsku; govore lose dva jezika; Zagreb im je tudj, Italija ih ne treba...
flumen-
2015-08-21
Trgovi i ulice su javna povrsina financirana od gradjana koji njihovo odrzavanje placaju porezima, prirezima i nametima. Parkiranje dolazi kao popuna proracuna i kao mjera kojom se zeli smanjiti broj auta na odredjenim ulicama. Daklem sta je blize centru kosta skuplje iako je odrzavanje isto i u pizdicima i u prvoj zoni. Bilo auta ili ne te javne povrsine ce se odrzavati. Ne bude li mrtvaca nema ni groblja. Tako nekako.Triny wrote:Pa i parkirno mjesto i održavanje istog košta.abraham wrote:Bilo kako bilo ali bilo je otpora i placanju parkiranja. Sada je to normalno iako u biti ne dobijes nista. Na groblju netko ipak odrzava nesta, zivu ogradu, staze i sl.
2014-04-14
Hrvatska: Pokopi ili kremacija
Posljednji ispraćaj pokojnika, prema katoličkoj crkvi, trebao bi se obavljati uobičajenim pogrebom. No, primjerice u Njemačkoj, u posljednje vrijeme, više od pola mrtvih bude kremirano, njih 55 posto. Kakav će biti oproštaj s mrtvima ovisi o mnogo faktora od praktičnih do tradicionalnih i vjerskih.
Zagrebački krematorij od 1985. godine, jedino je mjesto gdje se umrli u Hrvatskoj mogu kremirati.
Prošle je godine na svim zagrebačkim grobljima, od ukupno 8137 pokojnika, približno 42 posto njih kremirano.
Osnovni troškovi klasičnog ukopa su od tisuću eura, na više, dok kremacija stoji otprilike 260 eura manje.
"Zagovornici kremacije pozivaju se na praktične, ekološke i ekonomske razloge. Osim što se radi o jeftinijem načinu oproštaja s umrlima, kažu da urne zauzimaju manje mjesta na grobljima, te da ne zagađuju tlo.
Zbog učestalog broja kremacija, Vatikan je prošloga tjedna svojim naputkom još jednom podsjetio da vjernici ne smiju držati urne u svojim kućama ili prosipati iz njih pepeo. Isto propisuje i hrvatski zakon o grobljima. U zemaljskom životu, bitno je ispratiti pokojnika s poštovanjem.
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/hrvatska-pokopi-ili-kremacija
Posljednji ispraćaj pokojnika, prema katoličkoj crkvi, trebao bi se obavljati uobičajenim pogrebom. No, primjerice u Njemačkoj, u posljednje vrijeme, više od pola mrtvih bude kremirano, njih 55 posto. Kakav će biti oproštaj s mrtvima ovisi o mnogo faktora od praktičnih do tradicionalnih i vjerskih.
Zagrebački krematorij od 1985. godine, jedino je mjesto gdje se umrli u Hrvatskoj mogu kremirati.
Prošle je godine na svim zagrebačkim grobljima, od ukupno 8137 pokojnika, približno 42 posto njih kremirano.
Osnovni troškovi klasičnog ukopa su od tisuću eura, na više, dok kremacija stoji otprilike 260 eura manje.
"Zagovornici kremacije pozivaju se na praktične, ekološke i ekonomske razloge. Osim što se radi o jeftinijem načinu oproštaja s umrlima, kažu da urne zauzimaju manje mjesta na grobljima, te da ne zagađuju tlo.
Zbog učestalog broja kremacija, Vatikan je prošloga tjedna svojim naputkom još jednom podsjetio da vjernici ne smiju držati urne u svojim kućama ili prosipati iz njih pepeo. Isto propisuje i hrvatski zakon o grobljima. U zemaljskom životu, bitno je ispratiti pokojnika s poštovanjem.
RayMabus- Posts : 184137
2014-04-11
kak ne kužiš.... npr kad moji mene ukopaju u aleju hrvatskih branitelja na viktorovačkom groblju, nisu dužni ništa plaćati na ime naknade temeljem gradske odluke o plaćanju naknade za grobno mjesto... nakon određenog vremena iznad mene mogu dogovoriti ukop treće osobe, ili pak netko moj se može zakopati na tu poziciju i taj je također oslobođen plaćanja naknade.... jel sad kužiš....Triny wrote:Ne kužim šta hoćeš reći, što je tu u redu a što nije?michaellcmacha wrote:već dugi niz godina se tu izvlači što izravna što neizravna korist... npr. ljudi kakvi već jesu, a jesu... dogovore ukop druge osobe nad hrvatskim braniteljem s naznakom na grobnom mjestu ili sa odmakom naznake i u tom slučaju se plati jednokratno korisniku grobnog mjesta gdje je ukopan HB, a nadalje nema nikakvog troška za naknadni ukop na istom GM-tu...abraham wrote:To je regulirano zakonom. Ostali placaju. Nakon pet generacija (najkasnije) se zametne trag. Tako je.michaellcmacha wrote:pa dobro sad neki su i povlašteni po tom pitanju.... na svim gradskim hrvatskim grobljima bez iznimke, korisnici grobnog mjesta u kojem je ukopan hrvatski branitelj su oslobođeni plaćanja... trajno...
2015-08-08
ja sam si odabrao ovaj klasični katolički pogreb... kad je bal nek je dernek... ionako niš ne plaćam.... majka mati Domovina se obvezala da će mi osigurati škrutu, plotun koji košta cca 5 eura ako računamo ampule, zastavu i to je to....RayMabus wrote:Hrvatska: Pokopi ili kremacija
2015-08-08
Ma kužim...u redu je da je za tebe sve besplatno, ali ne i za druge.michaellcmacha wrote:kak ne kužiš.... npr kad moji mene ukopaju u aleju hrvatskih branitelja na viktorovačkom groblju, nisu dužni ništa plaćati na ime naknade temeljem gradske odluke o plaćanju naknade za grobno mjesto... nakon određenog vremena iznad mene mogu dogovoriti ukop treće osobe, ili pak netko moj se može zakopati na tu poziciju i taj je također oslobođen plaćanja naknade.... jel sad kužiš....Triny wrote:Ne kužim šta hoćeš reći, što je tu u redu a što nije?michaellcmacha wrote:već dugi niz godina se tu izvlači što izravna što neizravna korist... npr. ljudi kakvi već jesu, a jesu... dogovore ukop druge osobe nad hrvatskim braniteljem s naznakom na grobnom mjestu ili sa odmakom naznake i u tom slučaju se plati jednokratno korisniku grobnog mjesta gdje je ukopan HB, a nadalje nema nikakvog troška za naknadni ukop na istom GM-tu...abraham wrote:To je regulirano zakonom. Ostali placaju. Nakon pet generacija (najkasnije) se zametne trag. Tako je.michaellcmacha wrote:pa dobro sad neki su i povlašteni po tom pitanju.... na svim gradskim hrvatskim grobljima bez iznimke, korisnici grobnog mjesta u kojem je ukopan hrvatski branitelj su oslobođeni plaćanja... trajno...
Trinity-
2014-04-17
Hmm...meni tako svejedno, samo da mi ćerce ima što manje troškova. U stvari, treba osigurati da ih uopće nema.michaellcmacha wrote:ja sam si odabrao ovaj klasični katolički pogreb... kad je bal nek je dernek... ionako niš ne plaćam.... majka mati Domovina se obvezala da će mi osigurati škrutu, plotun koji košta cca 5 eura ako računamo ampule, zastavu i to je to....RayMabus wrote:Hrvatska: Pokopi ili kremacija
Trinity-
2014-04-17
mhhh... Nece ti biti milo sto cu reci,ali krivo odgajas Šći..taj tvoj nacin je kreiranje Princeze koja se treba sto bolje prodati...Triny wrote:
Hmm...meni tako svejedno, samo da mi ćerce ima što manje troškova. U stvari, treba osigurati da ih uopće nema.
TROŠKOVI su neizbjezni,bar u normalnom svijetu,osim ako se prebace na grbu drugoga,a to je ono o cemu pricam,no svatko ima svoje..
Guest- Guest
ne znam čemu takva strka oko groblja i pogreba.. jedno vrijeme dok sam bila u zavadi sa svijetom dogovorila sam se sa sinom da mi na pogrebu pusti "opraštam se cigani sa vama" danas je sve drugačije.. nije bitno kako se mi osjećamo u tom trenutku bitno je kako se osjećaju oni koji ostaju iza nas... bezveze ste ispolitizirali zakon koji je donesen 98.
Guest- Guest
Hotju da se sa mnom sahrani 11 iskusnih mladih cura..i hrane da imamo dovoljno za zagrobni zivot..etoc..
Guest- Guest
Ajd ne seri mi o odgoju djece.bogomdani wrote:mhhh... Nece ti biti milo sto cu reci,ali krivo odgajas Šći..taj tvoj nacin je kreiranje Princeze koja se treba sto bolje prodati...Triny wrote:
Hmm...meni tako svejedno, samo da mi ćerce ima što manje troškova. U stvari, treba osigurati da ih uopće nema.
TROŠKOVI su neizbjezni,bar u normalnom svijetu,osim ako se prebace na grbu drugoga,a to je ono o cemu pricam,no svatko ima svoje..
Trošak svog pokopa trebao bi svatko podnositi sam.
Trinity-
2014-04-17
Mada,samo ti znas sto je odgoj djeteta..nitko drugi niti vidio niti cuo niti svjedocio..Triny wrote:Ajd ne seri mi o odgoju djece.bogomdani wrote:mhhh... Nece ti biti milo sto cu reci,ali krivo odgajas Šći..taj tvoj nacin je kreiranje Princeze koja se treba sto bolje prodati...Triny wrote:
Trošak svog pokopa trebao bi svatko podnositi sam.
sto si skrta..pa barem taj posljednji ispracaj nek pokrije drzava,obitelj,tkogod..jebote,nije to neka lova..
Guest- Guest
Page 6 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» Frilensere boli glava zbog dugova od 20.000 €
» Gotovo desetina građana Hrvatske zbog dugova ima blokirane račune
» Zbog dugova se uvodi dodatno zdravstveno osiguranje? Smjernice u izradi, ministarstvo šuti
» PravDA uzvraća udarac: Sud ih istjerao iz kuće zbog dugova bivših vlasnika: ‘Naš hrvatski san je gotov’
» Hrvatskoj prijeti nestašica lijekova zbog dugova bolnica, a Ministarstvo kaže da je to zato jer premalo plaćamo zdravstvo
» Gotovo desetina građana Hrvatske zbog dugova ima blokirane račune
» Zbog dugova se uvodi dodatno zdravstveno osiguranje? Smjernice u izradi, ministarstvo šuti
» PravDA uzvraća udarac: Sud ih istjerao iz kuće zbog dugova bivših vlasnika: ‘Naš hrvatski san je gotov’
» Hrvatskoj prijeti nestašica lijekova zbog dugova bolnica, a Ministarstvo kaže da je to zato jer premalo plaćamo zdravstvo
Page 6 of 7