Memorandum 2
Page 28 of 33
Page 28 of 33 • 1 ... 15 ... 27, 28, 29 ... 33
Re: Memorandum 2
Dečki,smirite se i stanite na loptu,jebemu mater!!!
Najbolje nam je bilo dok smo bili skupa.
U nogometu smo harali na sve strane,a u košarci i u rukometu da se ne govori.
Ja sam malo popio,ali opet....
Držimo se dečki zajedno i ne može nam niko ništa!!!
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Baš sam malo prije gledao snimku kad smo 1990-te razbili Španjolsku.
Kakav je to bio užitak!!!
Vulić,Piksi,Katanec,Šabanadžović,Brnović,Prosinečki ...i veliki Ivica Osim!!!
Kakav je to bio užitak!!!
Vulić,Piksi,Katanec,Šabanadžović,Brnović,Prosinečki ...i veliki Ivica Osim!!!
2014-04-22
Još jedan velikosrpski đeneral koji će zasluženo dobiti mjesto u velikosrpskoj "historiji"
U Srbiji umro ratni zločinac, general RSK - Mile Novaković | Dnevno.hr
U Srbiji umro ratni zločinac, general RSK - Mile Novaković | Dnevno.hr
Guest- Guest
Koju loptu?? smrdljivim četnicima ne smeta kada banda četnička nosi majice sa zločincem ratkom mladićem i traže njegovo oslobađanje a smeta im kada neko posveti pobjedu braniteljima koji su dali živote za domovinu i to protiv istih majmuna koje velokosrbi hvale a koji su sa ostalim četnicima napali RH!!! Tu stoku samo treba pendrečit i tjerati u mp3, drugo nisu ni zaslužili.albatros wrote:Dečki,smirite se i stanite na loptu,jebemu mater!!!
Guest- Guest
Koje? Baš me zanima što će sad biti sa ekumenom kada je odlučeno da će AS biti svetac prema potvrđenim čudima prem njegovom zagovoru? kako će velikosrbi i SPC ( a bome i njihovi prirepci) sada na to gledati? Kako će doći do ujedinjenja kada znaš i sam što srbi iz velikosrpskih izvora govore o tom svetcu? Kako će priznati vatikan ako on štuje AS kao jednog od velikana kršćanstva? (Moram priznati da mi se nešto dogodilo prije određenog vremena,nešto između sna i jave, misli koje su se nametnule da će SPC biti pročišćena sa priznavanjem Stepinca kao svetca. Ostaje mi samo čekati i vidjeti rezultate jer ekumena bi zaita značila smrt velikosrpske politike. Smrt ovakve SPCe bi značio kraj i velikosrpske ideologije jer bi se urušio osnovni stup iste jer je to SPCa)albatros wrote:Tre,sve će to propasti.
Guest- Guest
Ja sam star i bolestan. Evo danas me kičma trefila. A tek sam 14 dana u penžiji. Evo došla mi je i žewna . I već beštima.!!! O bože dragi!
2014-04-22
Poresko rešenje - latinicom Slučaj iz Subotice
"Pre koju nedelju iz lokalne poreske administracije grada Subotice, vrlo brzo po obavljanju kuporodaje jedne nepokretnosti, stiže mi poresko rešenje. Fino, efikasna država, zakoni, porez mora da se plati itd.
I tamo sve piše, po Zakonu tom i tom, član taj i taj, dužan sam da platim godišnji porez, osnovica tolika i tolika, i bla bla.
I ako ne platim u roku, opet po zakonu, kamata, i to ona zatezna i sve tako..
Ali rešenje pisano srpskim jezikom, ali latinicom.
I onda se ja upitam, kako ja to moram da poštujem sve te zakone, kako ja moram da platim i porez, i kamatu ako ne platim u roku, a oni, koji su zaduženi da sprovode zakone, i koji žive od toga što ja i svi mi ostali plaćamo poreze, kako oni ne moraju da poštuju zakone, konkretno Ustav Srbije i Zakon o službenoj upotrebi jezika i pisama, koji decidno predviđa u ovakvim slučajevima upotrebu ćiriličkog pisma uz srpski jezik?
I ne budem ja lenj, pošaljem poreskoj pitanje, mejl, pošaljem pismo Gradonačelniku Maglaju, pošaljem pritužbu Zaštitniku građana u Novom Sadu.
Posle par dana, stiže mi odgovor pokrajinskog Zaštitnika građana u kome kaže da su moju pritužbu prosledili Zaštitniku građana Grada Subotice, Zlatku Marosiuku.
U međuvremenu, stiže mi i ispravljeno poresko rešenje, ovoga puta pisano ćirilicom.
A pre neki dan mi stiže od g-dina Marosiuka odgovor na moju pritužbu, u vidu izjašnjenja lokalne poreske administracije Grada Subotice, gde ovi objašnjavaju da su mi posle prijema moje pritužbe poslali rešenje pisano ćirilicom.
Izjašnjenje lokalne poreske administracije je napisano- LATINICOM.
I sad se ja pitam ko je tu lud, da li državni organi koriste ćirilicu samo kad se neko pobuni, samo u korespodenciji sa njim, i samo taj put kad se pobuni?
Sudeći po ovom izjašnjenju o pritužbi, upravo je tako, i to deluje veoma licemerno, na moju pritužbu da poreska administracija ne poštuje zakone države i službenu upotrebu ćiriličkog pisma uz srpski jezik, LOKALNA PORESKA ADMINISTRACIJA GRADA SUBOTICE ODGOVARA- LATINICOM!!!"
http://www.subotica.com/pistaljka!/poresko-resenje-latinicom-id4634.htmlid4634.html
"Pre koju nedelju iz lokalne poreske administracije grada Subotice, vrlo brzo po obavljanju kuporodaje jedne nepokretnosti, stiže mi poresko rešenje. Fino, efikasna država, zakoni, porez mora da se plati itd.
I tamo sve piše, po Zakonu tom i tom, član taj i taj, dužan sam da platim godišnji porez, osnovica tolika i tolika, i bla bla.
I ako ne platim u roku, opet po zakonu, kamata, i to ona zatezna i sve tako..
Ali rešenje pisano srpskim jezikom, ali latinicom.
I onda se ja upitam, kako ja to moram da poštujem sve te zakone, kako ja moram da platim i porez, i kamatu ako ne platim u roku, a oni, koji su zaduženi da sprovode zakone, i koji žive od toga što ja i svi mi ostali plaćamo poreze, kako oni ne moraju da poštuju zakone, konkretno Ustav Srbije i Zakon o službenoj upotrebi jezika i pisama, koji decidno predviđa u ovakvim slučajevima upotrebu ćiriličkog pisma uz srpski jezik?
I ne budem ja lenj, pošaljem poreskoj pitanje, mejl, pošaljem pismo Gradonačelniku Maglaju, pošaljem pritužbu Zaštitniku građana u Novom Sadu.
Posle par dana, stiže mi odgovor pokrajinskog Zaštitnika građana u kome kaže da su moju pritužbu prosledili Zaštitniku građana Grada Subotice, Zlatku Marosiuku.
U međuvremenu, stiže mi i ispravljeno poresko rešenje, ovoga puta pisano ćirilicom.
A pre neki dan mi stiže od g-dina Marosiuka odgovor na moju pritužbu, u vidu izjašnjenja lokalne poreske administracije Grada Subotice, gde ovi objašnjavaju da su mi posle prijema moje pritužbe poslali rešenje pisano ćirilicom.
Izjašnjenje lokalne poreske administracije je napisano- LATINICOM.
I sad se ja pitam ko je tu lud, da li državni organi koriste ćirilicu samo kad se neko pobuni, samo u korespodenciji sa njim, i samo taj put kad se pobuni?
Sudeći po ovom izjašnjenju o pritužbi, upravo je tako, i to deluje veoma licemerno, na moju pritužbu da poreska administracija ne poštuje zakone države i službenu upotrebu ćiriličkog pisma uz srpski jezik, LOKALNA PORESKA ADMINISTRACIJA GRADA SUBOTICE ODGOVARA- LATINICOM!!!"
http://www.subotica.com/pistaljka!/poresko-resenje-latinicom-id4634.htmlid4634.html
Guest- Guest
Evo ovo sam našao na drugoj temi ali nebitno. Stvar je jasna ko suza što se tiče srpske politike i sjemana zla koje siju u srbiju a rađa u RH.
Guest- Guest
Ma da ovo s muslimanima, Rusima i izbjeglicama dosadno brate, gdje su tu četnici i velikosrbi pa da se ko ljudi popričamo :)
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Imenjace ne trolaj, ovo je tema o memorandumu2 , a one o muamedancima su tamo dalje:)epikur37 wrote:Ma da ovo s muslimanima, Rusima i izbjeglicama dosadno brate, gdje su tu četnici i velikosrbi pa da se ko ljudi popričamo :)
dijagram-
2015-08-09
Pošteno imenjače, priznajem neumjesan upad na temu.
No kad su u pitanju hrvatsko - srpski odnosi i oni će se redefinirati u svjetlu nove prijetnje islamista.
No kad su u pitanju hrvatsko - srpski odnosi i oni će se redefinirati u svjetlu nove prijetnje islamista.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Pa upravo u riječi Memorandum,krije se Muamed.dijagram wrote:Imenjace ne trolaj, ovo je tema o memorandumu2 , a one o muamedancima su tamo dalje:)epikur37 wrote:Ma da ovo s muslimanima, Rusima i izbjeglicama dosadno brate, gdje su tu četnici i velikosrbi pa da se ko ljudi popričamo :)
2014-04-22
Istina, odande je svetlanin đed patković, četnički vojvoda a čija unuka je desna ruka našeg ministra matićadijagram wrote:Pacetinci su miroljubiv i pitom svijet:)
Guest- Guest
istina eno cijela srpska sela prelaze na islam, sada će muje biti tvoje cvjeće bem ti kišobran!!epikur37 wrote:Pošteno imenjače, priznajem neumjesan upad na temu.
Guest- Guest
Ma koliko je to u prošlom ratu bilo četničkih vojvoda?tre911 wrote:Istina, odande je svetlanin đed patković, četnički vojvoda a čija unuka je desna ruka našeg ministra matićadijagram wrote:Pacetinci su miroljubiv i pitom svijet:)
Jebaga,kad sam bio u Oluji ,onda su ovi domaći Ličani stalno pokazivali kuće nekih vojvoda.
Pa ispada da je svaki zaselak imao po dva-tri vojvode???
2014-04-22
Sto ce biti vidjet cemo u buducnosti,danas su takvi da bi nam uzeli sve sto mogu samo da dobiju priliku, a bojim se da ce jos prilicno dugo tako i ostati.epikur37 wrote:Pošteno imenjače, priznajem neumjesan upad na temu.
Islamski prodor svakako ce sve krscane homogenizirati ali to automatski ne znaci dobrosusjedke odnose, izostanak pretenzija, agresivne politike itd.
dijagram-
2015-08-09
Polako, vojvoda je iz ww2 a ne iz DR.jastreb wrote:Ma koliko je to u prošlom ratu bilo četničkih vojvoda?tre911 wrote:Istina, odande je svetlanin đed patković, četnički vojvoda a čija unuka je desna ruka našeg ministra matićadijagram wrote:Pacetinci su miroljubiv i pitom svijet:)
Jebaga,kad sam bio u Oluji ,onda su ovi domaći Ličani stalno pokazivali kuće nekih vojvoda.
Pa ispada da je svaki zaselak imao po dva-tri vojvode???
Guest- Guest
Svet
Islamisti srušili Trijumfalni luk u PalmiriNa meti vandala Islamske države su i amfiteatar i kolonada, preostale poznate građevine „Peščane Venecije”
(Foto Rojters)
Divljaštvo Islamske države u Palmiri ne prestaje. Čuveni Trijumfalni luk, za koji se pretpostavlja da je sagrađen pre oko 2000 godina i koji je jedan od prepoznatljivih simbola grada koji zovu i „Peščana Venecija”, dignut je u vazduh, potvrdili su aktivisti koji pokušavaju da sačuvaju ovo drevno mesto. Potom se oglasila i Sirijska organizacija za ljudska prava, smeštena u Londonu, koja je ocenila da je to nastavak zločina bez presedana. Čelnici Uneska, direktorka Irina Bokova na prvom mestu, ovaj vandalizam nazvali su ratnim zločinom, apelujući na svet da zaustavi Islamsku državu.
Momun Abdulkarim, sirijski zvaničnik zadužen za antikvitete, rekao je za Bi-Bi-Si da rušenje očigledno neće prestati i da je Palmira osuđena na propast ukoliko pripadnici Islamske države, koji su grad osvojili u maju ove godine, u njemu ostanu. On je dodao za „Izraelski tajms” da ga ne bi čudilo da su islamisti već minirali još neke građevine i da će sledeći biti amfiteatar i kolonada, podsećajući da je još u avgustu srušen drevni hram posvećen bogu Balšaminu, jedna od poznatih građevina Palmire. Tada je opljačkano i razrušeno još nekoliko grobnica. Islamisti svoje uništavanje kulturne baštine pravdaju takozvanim čišćenjem simbola idolopoklonstva, čime se, kako ističu, stvara društvo posvećeno ekstremnoj interpretaciji islama. U Palmiri su se, istovremeno, desila i pogubljenja. Čuvaru grada Kalidu el Asadu, osamdesettrogodišnjem naučniku i jednom od najstarijih arheologa, odsečena je glava jer nije želeo da otkrije gde se tačno nalaze najvredniji predmeti toga grada. Ista sudbina pre njega zadesila je još 25 zarobljenika – Rimski amfiteatar korišćen je tom prilikom kao gubilište.
Mesto je, inače, puno ostataka nekada impozantnog grada, koji je u svoje vreme bio jedan od najvažnijih kulturnih centara antičkog sveta. Reč je o arhitektonskim i kulturnim spomenicima koji datiraju iz prvog i drugog veka, na kojima je kombinovana grčko-rimska tehnika sa lokalnim tradicijama i persijskim uticajima. U gradu se nalaze ostaci preko 1.000 stubova, rimski akvadukt i velika nekropola, koja ima više od 500 grobnica. Do 2011. godine i početka konflikta u Siriji, Palmiru je godišnje posećivalo više od 150.000 turista.
Ni to što Palmira pripada svetskoj baštini Uneska nije prepreka za divljaštvo kao što to nije bila prepreka ni rušiteljima Starog mosta u Mostaru 1993. godine koji se nalazio na istom spisku kao i sirijski grad. Divaljčko rušenje mostarskog kamenog luka koji je sagrađen u 16. veku, naredile su hrvatske snage. Vekovima je bio simbol grada na Neretvi, jedinstven graditeljski poduhvat, inspiracija brojnih umetnika, ovekovečen na fotografijama, u knjigama... Obnovljen je 2004. godine.
Mamicu vam četničku, nakon razaranja Dubrovnika koji je pod zaštitom UNESCOa, devastiranja Plitvičkih Jezera(UNESCO), Vukovara, granatiranja bolnica u Vu, Vk, Os, Zg....... i baš od svih najvećih barbara i bitangi upravo se vi našli nekoga uspoređivati sa mujadinima i koljačima a koje ovi prostroi ne pamte doli vas četničkih spodobi i bitangi svjetske klase.
Islamisti srušili Trijumfalni luk u Palmiri : Svet : POLITIKA
Guest- Guest
Page 28 of 33 • 1 ... 15 ... 27, 28, 29 ... 33
Similar topics
» Memorandum 2
» Memorandum III je stigao!!!
» Letica i srpski memorandum VII
» JE LI MEMORANDUM "BOING" BOŠNJAČKO NAČERTANIJE
» Slovensko Načertanije,Slovenci svi i svuda,Memorandum III
» Memorandum III je stigao!!!
» Letica i srpski memorandum VII
» JE LI MEMORANDUM "BOING" BOŠNJAČKO NAČERTANIJE