Muslimanke u Hamburgu ne smiju na ulice
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Muslimanke u Hamburgu ne smiju na ulice
Pokrivene muslimanke u Hamburgu izbjegavaju javni prevoz zbog učestalih napada.
Vlasti u tom gradu su saopćile da je broj napada na muslimanke u tom gradu porastao, prenosi Welt.“Mnoge muslimanke sada koriste samo vozilo kao prevozno sredstvo jer se boje izaći na ulice“, kazala je Oezlem Nas iz Vijeća islamskih udruženja SCHURA.Tako je jedna 26-godišnja muslimanka za Welt govorila o incidentu koji se desio na željezničkoj stanici Jungfernstieg.“Žena me je uhvatila za vrat. Htjela mi je skinuti maramu, ali pritom mi je počupala kosu“, tvrdi muslimanka koja je još uvijek pod šokom.
Napadi na muslimane
Ona je podigla tužbu protiv 50-godišnje žene, a državno tužiteljstvo sada vodi istragu.To je potvrdila i glasnogovornica tužiteljstva Nana Frombach.Birte Weiss iz Centra Amira je kazala da je broj napada na muslimanke porastao.“To smo utvrdili“, istakla je ona, ali nije navela detaljne podatke o broju napada.
Dvije improvizirane bombe eksplodirale su nedavno u istočnom njemačkom gradu Dresdenu.Jedna bomba eksplodirala je u džamiji, a druga u međunarodnom kongresnom centru.Zaključak policije je bio da se radi o ksenofobiji.
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/muslimanke-u-hamburgu-ne-smiju-na-ulice
Porast slučajeva nasilja zabilježen je u i oko centara za azilante u Holandiji u prvih šest mjeseci ove godine, zvanični su podaci.
U periodu od januara i juna policiji su prijavljena 502 slučaja, u odnosu na 377 tokom cijele prošle godine, objavio je holandski portal DutchNews.
Organizacija zadužena za smještaj izbjeglica u Holandiji (COA) registrirala je 2.803 slučajeva agresije i nasilja, uključujući 1.252 slučaja fizičkog nasilja, navodi se.
Ministar za migracije Klaas Dijkhoff rekao je da razlog porasta nasilja loš smještaj zbog prevelikog broja izbjeglica.
Više od 40.000 ljudi u centrima
U posljednjih šest mjeseci, u centrima za azilante boravi približno 43.000 ljudi.
Duge liste čekanja i limitirana privatnost doprinijeli su rastu tenzija među azilantima, rekao je Dijkhoff.
Većina incidenata koja je prijavljena policiji odnosi se na fizičko nasilje koje nije imalo ozbiljnije posljedice, ali su zabilježeni i seksualni napadi.
Svaki šesti slučaj odnosio se na agresiju usmjerenu na policiju ili osoblje u prihvatnim centrima.
Dijkhoff je rekao da su vlasti poništile 16 dozvola boravka od početka godine zbog nasilja azilanata.
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/holandija-rast-nasilja-u-centrima-za-azilante
Trpa......aj.
Vlasti u tom gradu su saopćile da je broj napada na muslimanke u tom gradu porastao, prenosi Welt.“Mnoge muslimanke sada koriste samo vozilo kao prevozno sredstvo jer se boje izaći na ulice“, kazala je Oezlem Nas iz Vijeća islamskih udruženja SCHURA.Tako je jedna 26-godišnja muslimanka za Welt govorila o incidentu koji se desio na željezničkoj stanici Jungfernstieg.“Žena me je uhvatila za vrat. Htjela mi je skinuti maramu, ali pritom mi je počupala kosu“, tvrdi muslimanka koja je još uvijek pod šokom.
Napadi na muslimane
Ona je podigla tužbu protiv 50-godišnje žene, a državno tužiteljstvo sada vodi istragu.To je potvrdila i glasnogovornica tužiteljstva Nana Frombach.Birte Weiss iz Centra Amira je kazala da je broj napada na muslimanke porastao.“To smo utvrdili“, istakla je ona, ali nije navela detaljne podatke o broju napada.
Dvije improvizirane bombe eksplodirale su nedavno u istočnom njemačkom gradu Dresdenu.Jedna bomba eksplodirala je u džamiji, a druga u međunarodnom kongresnom centru.Zaključak policije je bio da se radi o ksenofobiji.
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/muslimanke-u-hamburgu-ne-smiju-na-ulice
Porast slučajeva nasilja zabilježen je u i oko centara za azilante u Holandiji u prvih šest mjeseci ove godine, zvanični su podaci.
U periodu od januara i juna policiji su prijavljena 502 slučaja, u odnosu na 377 tokom cijele prošle godine, objavio je holandski portal DutchNews.
Organizacija zadužena za smještaj izbjeglica u Holandiji (COA) registrirala je 2.803 slučajeva agresije i nasilja, uključujući 1.252 slučaja fizičkog nasilja, navodi se.
Ministar za migracije Klaas Dijkhoff rekao je da razlog porasta nasilja loš smještaj zbog prevelikog broja izbjeglica.
Više od 40.000 ljudi u centrima
U posljednjih šest mjeseci, u centrima za azilante boravi približno 43.000 ljudi.
Duge liste čekanja i limitirana privatnost doprinijeli su rastu tenzija među azilantima, rekao je Dijkhoff.
Većina incidenata koja je prijavljena policiji odnosi se na fizičko nasilje koje nije imalo ozbiljnije posljedice, ali su zabilježeni i seksualni napadi.
Svaki šesti slučaj odnosio se na agresiju usmjerenu na policiju ili osoblje u prihvatnim centrima.
Dijkhoff je rekao da su vlasti poništile 16 dozvola boravka od početka godine zbog nasilja azilanata.
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/holandija-rast-nasilja-u-centrima-za-azilante
Trpa......aj.
RayMabus- Posts : 184137
2014-04-11
Re: Muslimanke u Hamburgu ne smiju na ulice
Zašto tako detaljno nisu istraživali novogodišnje zločine u Koelnu?
Zato šta su oni buduća radna snaga jer kapitalisti drže ogromne svote novca u bankama pa ako padne demografija pada i ekonomija pa im propadaju te miljarde u papirnatom novcu.Regoč wrote:Zašto tako detaljno nisu istraživali novogodišnje zločine u Koelnu?
2014-04-11
Regoč-
2015-08-21
Pa i da ukinu i onako idučih 20 godina svakako moraju trpat jer im je loš prirodni prirast.Regoč wrote:Pa nek ukinu feminizam i eto djece.
A i uostalom ako žene rađaju onda nerade pa ti fali još više radne snage.
Nametnik je pojeo sistem ha ha ha ha ha
2014-04-11
Tesla o ženama: Civilizacija će propasti jer žene žele biti ravnopravne s muškarcima
Danas je, navodi znanstvenik, takva žena nestala, a na njeno mjesto "došla je žena koja misli da je njen glavni uspjeh u životu u tome da se što više izjednači sa muškarcem, odijevanjem, glasom i postupcima, u sportovima i dostignućima svake vrste". - Žene postaju jače od muškaraca, i fizički i mentalno. Svijet je iskusio mnoge tragedije, ali po mom mišljenju najveća od svih tragedija je sadašnje ekonomsko stanje, u kom se žene nadmeću s muškarcima, i u mnogim slučajevima zaista i uspijevaju da zauzmu njihovo mjesto u profesijama i industriji. Ova rastuća tendencija žena da bace muškost u sjenu predstavlja znak propadanja civilizacije – rekao je Tesla, prenosi “Blic”. Kako je istakao Tesla u jednom intervjuu, žene kakve je obožavao su nestale, a zamijenile su ih one koje smatraju da u svemu treba da se izjednače s muškarcima. On je tada dodao da su sva dostignuća muškaraca bila inspirirana i nadahnuta ljubavlju ženi, ali da su žene umjesto pobjednica postale žrtve. - U njenom životu nema zadovoljstva. Ambiciozna je, često preko svojih prirodnih sposobnosti, da postigne sve što želi. Žene suviše često zaboravljaju da ne mogu sve biti primadone i filmske zvijezde – kaže Tesla. Znanstvenik iz Smiljana istaknuo je i da će zbog toga naša civilizacija potonuti u stanje koje nalazimo kod pčela, mrava i drugih insekata – u kom se mužjaci bezobzirno ubijaju. “U toj matrijarhalnoj imperiji bit će zavedena ženska pravila”, naveo je Tesla. „Praktično sva velika dostignuća muškarca dosad bila su nadahnuta njegovom ljubavlju i posvećenošću ženi. Muškarac je bio nadahnut za velike stvari jer je neka žena vjerovala u njega, jer je želio zaslužiti njeno divljenje i poštovanje. Zato se borio za nju i stalno iznova riskirao svoj život”, kaže Tesla.Nikola Tesla objasnio je u kolovozu 1924. u ekskluzivnoj izjavi 'Galvestone Daily News' zašto se nije nikada ženio. Kako se navodi, Tesla je najprije istaknuo da je žena superiornija u odnosu na muškarca, ali da je to bilo nekad.
On potom analizira posljedice želje suvremene žene da se izjednači sa muškarcem: Žene koje su neprestano uzbuđene zbog svoje ogromne ambicije da nadmaše muškarca u ovoj igri u isto vrijeme gube nešto što na kraju, čini mi se, vrijedi mnogo više nego što prazne počasti poslovnog ili profesionalnog uspjeha ikada mogu donijeti.” Na kraju, Tesla podsjeća da je povijest puna primjera predivnog utjecaja neobičnih žena. „Među njima su i majke velikih muškaraca. Ali njihov utjecaj ne leži u riješenosti da nadmaše muškarca, ni da se natječe s njim. Možda zato što predstavlja finiji i osjetljiviji instrument, žena instinktivno zna svoju moć i razumije da njen stupanj leži u visokom položaju koji zauzima. Ali ono što je uzvišeno nikada se ne spušta na razinu običnog”, zaključuje Tesla. Što je Tesla govorio o ženama "Moć prave žene je tako velika, da vjerujem da bi lijepa žena - a to će reći lijepa duhom, ponašanjem i mislima, lijepa u svakom pogledu, neka vrsta boginje - ako bi se iznenada pojavila na zemlji, mogla zapovijedati cijelim svijetom". Uredništvo 'Galvestona' o Teslinim stavovima "Ova gledišta gospodina Nikole Tesle bit će primljena s velikim interesovanjem, slagali se mi ili ne s idejom da žena u svojoj novoj ulozi predstavlja mračnu silu koja će srušiti i upropastiti čitavu našu društvenu strukturu. U pitanju je čovjek koji je, u principu, priznat kao jedan od najvećih umova našeg doba”, stoji u završnoj napomeni uredništva lista.
2014-04-11
Zašto žene ne bi radile ako imaju djecu? Ništa nespojivo, gomila je takvih.
Zato šta im se neda. Jednostavno.Regoč wrote:Zašto žene ne bi radile ako imaju djecu? Ništa nespojivo, gomila je takvih.
2014-04-11
Ne slažem se, većina ih želi obitelj i karijeru. Problem nastaje zbog društvene vrjednote "zweikindersystem", a i manje.RayMabus wrote:Zato šta im se neda. Jednostavno.Regoč wrote:Zašto žene ne bi radile ako imaju djecu? Ništa nespojivo, gomila je takvih.
Neznam ti ja ništa. Pitaj Teslu. Ja samo znam kakva je njemačka i europska deografija opčenito. Ako eu i svijetski lovaši nemaju namjeru a nemaju da država počme štampat nule na novčanicama čime bi istima bogastvo u papiričima ( euro i ostale valute vezane uz isti ) propalo onda logično treba trpati pa finaciraju medije pa ti je to odgovor zašto zašto.
To je stvarno hebena katastrofa da jedan Hans koji ima 300 miljona eura na banci preko noči izgubi sve samo zato šta je euro kao valuta otišla u kuraz.
To je stvarno hebena katastrofa da jedan Hans koji ima 300 miljona eura na banci preko noči izgubi sve samo zato šta je euro kao valuta otišla u kuraz.
2014-04-11
Prizovi ga pa hoću.RayMabus wrote:Pitaj Teslu.
Stvarno nebi bilo lijepo da jedan Mario Draghi koji ima pola miljarde eura po bankama i razno raznim računima to sve ispuši samo zato jer nema radne snage koja će pokretat njemačku dakle eu ekonomiju pa da centralna europska banka mora štampat euriće i dodavat nule.
A upravo bi se ovaj scenarijo desio ako Njemačka netrpa.
A upravo bi se ovaj scenarijo desio ako Njemačka netrpa.
2014-04-11
A sto ce one na ulicama? Nek sjede kuci i brinu se o djeci, sto im rade ti muzevi da se one vucaju po ulici.
omni-
2014-04-12
Neka se "maskrijaju" u Europljanke pa će sve biti ok.
a zašto je pod šokom? ne zna čitati ili ne prati vijestiRayMabus wrote:Tako je jedna 26-godišnja muslimanka za Welt govorila o incidentu koji se desio na željezničkoj stanici Jungfernstieg.“Žena me je uhvatila za vrat. Htjela mi je skinuti maramu, ali pritom mi je počupala kosu“, tvrdi muslimanka koja je još uvijek pod šokom.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
eto, riskiraj ti život za neku pa će ti se diviti. neće ti se diviti ako ju pitaš da ti kupi sladoled i oćeš dat pičke sigurno.RayMabus wrote:Tesla o ženama: Civilizacija će propasti jer žene žele biti ravnopravne s muškarcimaMuškarac je bio nadahnut za velike stvari jer je neka žena vjerovala u njega, jer je želio zaslužiti njeno divljenje i poštovanje. Zato se borio za nju i stalno iznova riskirao svoj život”, kaže Tesla.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Aj odhebi.kaja_333 wrote:eto, riskiraj ti život za neku pa će ti se diviti. neće ti se diviti ako ju pitaš da ti kupi sladoled i oćeš dat pičke sigurno.RayMabus wrote:Tesla o ženama: Civilizacija će propasti jer žene žele biti ravnopravne s muškarcimaMuškarac je bio nadahnut za velike stvari jer je neka žena vjerovala u njega, jer je želio zaslužiti njeno divljenje i poštovanje. Zato se borio za nju i stalno iznova riskirao svoj život”, kaže Tesla.
2014-04-11
Dobit četet vi nokaut u glavu a ne lijepe riječi i šta vi očete i kako vi očete.
2014-04-11
Gotovo 385 miliona djece živi u siromaštvu
4 oktobar 2016 Izmijenjeno 09:52 CEST
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/gotovo-385-miliona-djece-zivi-u-siromastvu
Fino si trpajte ove i mirna Bosna. Ja se u nikoga nediram , imam svoj stavi ne pada mi napamet ga mijenjati. A tko če vama dizat natalitet i to ....a čuj neka vam matrijahalna država pravi djecu kad zna takve zakone i pisati.
SAMO TRPAJ.
4 oktobar 2016 Izmijenjeno 09:52 CEST
Polovina djece u Subsaharskoj Africi i jedno od pet u zemljama u razvoju odrasta u ekstremnom siromaštvu.
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/gotovo-385-miliona-djece-zivi-u-siromastvu
Fino si trpajte ove i mirna Bosna. Ja se u nikoga nediram , imam svoj stavi ne pada mi napamet ga mijenjati. A tko če vama dizat natalitet i to ....a čuj neka vam matrijahalna država pravi djecu kad zna takve zakone i pisati.
SAMO TRPAJ.
2014-04-11
Hamburg je gotov. To je drugi največi gradu NJemačkoj i centralni grad te sjeverne nizinske NJemačke. Mogu samo birat šta će trpat a nitko od tih nije Švabo.
Topographic map
2 | Hamburg | Hamburg | 1,760,433 |
Topographic map
2014-04-11
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Dvije muslimanke izbodene ispod Eiffelovog tornja , napadačice vikale "prljavi Arapi"
» Haos u Hamburgu
» Izbori u Hamburgu
» Napad u Hamburgu
» Talačka kriza u Hamburgu
» Haos u Hamburgu
» Izbori u Hamburgu
» Napad u Hamburgu
» Talačka kriza u Hamburgu
Page 1 of 2