BiH i Srbija među zemljama gdje se očekuje pad broja stanovnika
Page 1 of 1
BiH i Srbija među zemljama gdje se očekuje pad broja stanovnika
BiH i Srbija su među 11 zemalja gdje se očekuje pad broja stanovnika za najmanje 15 posto u periodu od 2015. do 2050. godine, objavljeno je u izvještaju UN "Izgledi za stanovništvo u svijetu: Revizija 2015".
BiH se nalazi na petom mjestu i očekivani pad broja stanovnika je 19,5 posto, dok je Srbija na osmom mjestu sa očekivanim padom broja stanovnika od 17,2 posto.
I Hrvatska se nalazi među zemljama gdje se očekuje pad broja stanovnika, nalazi se na osmom mjestu, a očekivanja su da će imati za 16,2 posto manje stanovnika.
Najveći pad broja stanovnika očekuje se u Bugarskoj - čak 27,9 posto. Za njom slijede Rumunija gdje je očekivani pad 22,1, Ukrajina sa 21,7 i Moldavija sa 20,3 posto.
http://www.klix.ba/vijesti/regija/bih-i-srbija-medju-zemljama-gdje-se-ocekuje-pad-broja-stanovnika/150730095
RayMabus- Posts : 184137
2014-04-11
Re: BiH i Srbija među zemljama gdje se očekuje pad broja stanovnika
Pa,sve je to vezano za ekonomiju,ali i Emancipaciju..zene hoce da im macica ostane nerazvaljena porodom,iako u praksi,kad sam bio sa jednom curom koja ima troje djece,naletio sam na samo jos jednu koja je doli ostala tako uskaaaaa...a vadjajna nekako misicava,ne kao da guras u mekani mulj...
Guest- Guest
Re: BiH i Srbija među zemljama gdje se očekuje pad broja stanovnika
Kak je bila cura ak je imala 3 djece...da nisi nešt sjebo???
v_vlado- Posts : 3077
2015-07-28
Similar topics
» Osjetan pad broja stanovnika i vjernika u župi Kiseljak
» Rusija izgubila milion ljudi u historijskom padu broja stanovnika
» Kina je pred drastičnim padom broja stanovnika: "Svijet je neće prepoznati"
» U razdoblju bez Vlade, Hrvatska imala najveći kvartalni rast BDP među zemljama EU
» Hrvatska je među zemljama koje blokiraju direktivu za cenzuriranje interneta. Razlog? Mi bismo to još malo strože
» Rusija izgubila milion ljudi u historijskom padu broja stanovnika
» Kina je pred drastičnim padom broja stanovnika: "Svijet je neće prepoznati"
» U razdoblju bez Vlade, Hrvatska imala najveći kvartalni rast BDP među zemljama EU
» Hrvatska je među zemljama koje blokiraju direktivu za cenzuriranje interneta. Razlog? Mi bismo to još malo strože
Page 1 of 1