OCE LADI, NECE LADI
Page 1 of 1
OCE LADI, NECE LADI
BEOGRAD - Tužno je kakve sve poslove obavlja naša omladina a mi im još pričamo da su lenji…
Oce ladi, nece ladi?
– U suštini sve se svodi na to pitanje, u dahu započinje svoju priču devojka iz jednog beogradskog predgrađa. Sve je počelo zaista idilično, bila sam prvo oduševljena jer sam konačno pronašla posao a drugo jer plata kako su mi rekli može da raste.
– Radilo je još par devojaka samnom i sve su bile ”naše”, prvi dan kakva sam brbljiva, pokušala sam da uspostavim neku komunikaciju sa njima, a one su se samo sklanjale. Pred kraj smene, htela sam da pomognem jednoj devojci sa preteškim kutijama koje je unosila a ona me je bukvalno udarila po ruci!
Kako nam je ispričala, uslovi zaposlenja su sledeći.
1. Plata je 20.000 i najviše što su devojke imale je 24.000 dinara.
2. Radno vreme je 8 sati, ali se ostaje duže i to se po pravilu ne plaća jer šef kaže da je bilo vremena da se uradi.
3. U dve nedelje se imao jedan slobodan dan, za praznike se obavezno radilo a ako se izađe ranije mora da se nadoknađuje!
4. Toalet je bio, malo je reći, higijenski zapušten, pa smo terane mi same da ga čistimo.
5. Kuvali smo čajeve šefovima i njegovim prijateljima, da im idemo do prodavnice, čak i decu da im čuvamo!
Naša sagovornica srećom nije pušila, ali priznaje da su se devojke bukvalno tukle koja će ići da baci smeće samo da bi imale tih 20 sekundi da izvuku koji dim nikotina.
-Pogotovo mi je teško palo ”izmišljanje posla” kako smo mi to zvali. Jednostavno morao si nešto da radiš, a nekada nije bilo zaista posla, pa smo se zavlačile u magacin i samo šuškale kesama. – završava ovu ispovest ova mlada devojka.
Srećom danas je zaposlena na jednom boljem mestu ali se i dan danas seća ove neprijatne avanture.
http://www.kurir.rs/vesti/drustvo/oce-ladi-nece-ladi-sokantna-ispovest-devojke-koja-je-radila-u-kineskoj-prodavnici-clanak-2447865
Serbinho-3- Posts : 27691
2014-08-25
Re: OCE LADI, NECE LADI
HoŠiMin
16.09.2016. u 21:36Ofa sto pisala nece ladi!
- (2100)
- 1900
- (200)
2014-08-25
2014-04-14
za stanje u nasoj ekonomji ne mogu da krivim
bilo koga drugog osima nas samih.
od s.m. do tome i vucica.
celo drustvo je otislo ausvinkli, sistem vrednosti je
srusen a novi nije formiran. odnono ono sto funkcionise
treba menjati i dobrim delom ukinuti.
gde su pevaljke, starlete, kvazi biznismeni,
glavna tema u drustvu,
ako je to krem jednog drustva, onda yebiga.
realno,
velika je sramota sto nase drustvo nije
sredjenije,
sto je socijalno raslojavanje u korist
problematicnih faca na snazi.
ovo je atmosfera koja to afirmise,
to treba smesta sjebati, da prestane pljacka
naroda i drzave. osiromasivanje najproduktivnijeg
dela naroda, odlaze sa namerom da se ne vrate.
zemalju ostavljaju budyetskim korisnicima i njihovima
biznismenima.
mi smo krivi !
bilo koga drugog osima nas samih.
od s.m. do tome i vucica.
celo drustvo je otislo ausvinkli, sistem vrednosti je
srusen a novi nije formiran. odnono ono sto funkcionise
treba menjati i dobrim delom ukinuti.
gde su pevaljke, starlete, kvazi biznismeni,
glavna tema u drustvu,
ako je to krem jednog drustva, onda yebiga.
realno,
velika je sramota sto nase drustvo nije
sredjenije,
sto je socijalno raslojavanje u korist
problematicnih faca na snazi.
ovo je atmosfera koja to afirmise,
biznismenima.
mi smo krivi !
Guest- Guest
stanje u ekonomiji je:zaduzivacemo se dokle god nam daju kredite,a onaj koji se zaduzi ionako to nece morati vracati i misliti o tome,vracace gradjani srbije,samo odakle? to se zove duznicko ropstvo,da ne spominjem koliko se od tih posudjenih para pokrade.jedino Kostunica nije zaduzivao Srbiju,nego je cak vratio dio duga,takvog predsjednika treba Srbija,koji ce stopirati to nekontrolisano zaduzivanje,pohapsiti domace izdajnike i spijune navladinih organizacija,i poceti pregovore za pridruzivanje ODKB-u.
2014-04-14
Jbga tako se radi. 1/2 sata pa do 1 1/2 duže ostati na poslu je normalno i teško će to netko platiti.
Poso se neizmišlja, posla uvijek ima pa i održavanje čistoće u butiku je jedan od tih poslova.
Što se tiče WC same ste ga zasrale same ga i čistite,nije to javni WC da vam ga je netko drugi uneredio.
Poso se neizmišlja, posla uvijek ima pa i održavanje čistoće u butiku je jedan od tih poslova.
Što se tiče WC same ste ga zasrale same ga i čistite,nije to javni WC da vam ga je netko drugi uneredio.
dva puta sam naletio na takve poslove gdje kad sam pitao kad je pauza gledali su me kao krava u mrtvo tele i dobijem odgovor "nema ovdje pauze" i onda oni dobiju moj odgovor "onda nema ovdje ni mene"danni1 wrote:Jbga tako se radi. 1/2 sata pa do 1 1/2 duže ostati na poslu je normalno i teško će to netko platiti.
2014-04-14
Kinezi su jos humani za nase.
Voze kamione po Americi 20 sati dnevno za nase a kada treba platiti, onda 1001 razlog da ih ne plate.
Voze kamione po Americi 20 sati dnevno za nase a kada treba platiti, onda 1001 razlog da ih ne plate.
2014-08-25
pa imas pokatolicene srbe i po-anglosaksonjene srbe hahaSerbinho-3 wrote:Kinezi su jos humani za nase.
2014-04-14
Najprije su vam oteli medije, a onda je počeo sunovrat.pizzon wrote:
biznismenima.
mi smo krivi !
Pogledajte što su vam udarne teme po portalima.
Malo ustaše, malo šiptari, obavezno Rusija i Putin, guze, sise itd
Nije se to samo vama dogodilo...
Nemate nikakve šanse da zaustavite očigledni sunovrat...
Eroo- Posts : 79077
2016-07-22
Kakva je to ideja da nema pauze? Pauzu su imali i crnci na plantažama! Ako posla ima preko predviđenoga radnoga vremena to se zove prekovremeni i posebno se plaća ili se dobiju slobodni dani. Sestrična mi radi u njemačkom dućanu u Njemačkoj i ako nakon smjene ostaje popušiti cigaru ili popiti kavu uopće se ne smije pojavljivati u radnom prostoru zbog inspekcije. Sve što radi prekovremeno uredno se bilježi i dobiva slobodne dane. Toliko o tom kako se kod Švabe "teško radi", a mi samo gledamo kad ćemo na pauzu.Winter is coming wrote:dva puta sam naletio na takve poslove gdje kad sam pitao kad je pauza gledali su me kao krava u mrtvo tele i dobijem odgovor "nema ovdje pauze" i onda oni dobiju moj odgovor "onda nema ovdje ni mene"danni1 wrote:Jbga tako se radi. 1/2 sata pa do 1 1/2 duže ostati na poslu je normalno i teško će to netko platiti.
Similar topics
» Poslodavci neće u penziju smjeti slati 65-godišnjake koji to neće
» Neće,pa neće... :)
» neće bit bolje
» Dodik : RS neće u EU
» rekao je da nece
» Neće,pa neće... :)
» neće bit bolje
» Dodik : RS neće u EU
» rekao je da nece
Page 1 of 1