Uhljeb the planet
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Uhljeb the planet
Na sastanku ZET-ovih predstavnika Sindikata vozača i prometnih radnika s Upravom postignut je dogovor da prednost pri zapošljavanju imaju djeca ili supružnici njihovih radnika.
http://www.jutarnji.hr/nevjerojatan-nepotizam-na-djelu-u-zet-u-sluzbeno-odluceno-da-prednost-pri-zaposljavanju-imaju-djeca-i-supruznici-njihovih-radnika/1389914/
http://www.jutarnji.hr/nevjerojatan-nepotizam-na-djelu-u-zet-u-sluzbeno-odluceno-da-prednost-pri-zaposljavanju-imaju-djeca-i-supruznici-njihovih-radnika/1389914/
gargamel0101- Posts : 3558
2015-07-23
Re: Uhljeb the planet
to je korak naprid, ne znan nijednog uhljeba koji je dobio posao jer je...dobro, ne moraš imati kvalifikacije za državni posa, al ovi bar ne skrivaju protokol.
2014-04-16
to je praksa oduvijek, ne samo u zet-u.
recimo kod mene u firmi je ista praksa, ako firmi treba radnik zaposlit će dijete, supružnika od djelatnika ako ima barem minimalne kvalifikacije.
no postoji mala razlika. mi smo privatna firma i gazda može zaposliti koga želi.
zet je javno poduzeće koje podliježe nekim normama. ali to je oduvijek.
recimo kod mene u firmi je ista praksa, ako firmi treba radnik zaposlit će dijete, supružnika od djelatnika ako ima barem minimalne kvalifikacije.
no postoji mala razlika. mi smo privatna firma i gazda može zaposliti koga želi.
2014-12-30
Pa to je ok ako se radi o privatnoj firmi. Sam pao, sam se ubio. Ovdje se radi o državnoj ili gradskoj firmi za čije plaće mi plaćamo porez ili prirez ako se radi o Zagrepčanima.veber_1 wrote:to je praksa oduvijek, ne samo u zet-u.
2015-07-23
šta je najgore, ni u privatnoj firmi ne smiš zaposliti dijete, kako bi inače naučilo biti ovisno
2014-04-16
Vi ste jos uvijek u glavama prilicno veliki komjunisti i to se nece promijeniti sve dok ne krepu danas zive generacije,a u glavu udje cinjenica da je svatko odgovoran za vlastito prezivljavanje..
Guest- Guest
pa zato velim. mada, gledajući kod nas trude se da ne osramote roditelje. ja sam isto od dvojice kompića zaposlio žene. gazda mi je rekao da sam odgovoran za njihov rad u probnom roku.
žene super radile i zaposlili ih za stalno.
žene super radile i zaposlili ih za stalno.
2014-12-30
to se ne će prominiti ni smjenom generacija, ka šta vidiš, njihova djeca nasljeđuju privilegije. to se more prominiti samo grčkim scenarijem.
2014-04-16
Nas ionako čeka grčki scenarij. Love nemamo, a zadužujemo se samo tako da bi uhljebi imali što jesti. Prodaja otoka in 3, 2, 1....aben wrote:to se ne će prominiti ni smjenom generacija, ka šta vidiš, njihova djeca nasljeđuju privilegije. to se more prominiti samo grčkim scenarijem.
2015-07-23
ja jedva čekam prodaju otoka, samo ne baš prodaju, ja bi ih dijelio.
2014-04-16
u svojoj firmi mogu zaposliti koga hoću. i to je samo moj problem.aben wrote:šta je najgore, ni u privatnoj firmi ne smiš zaposliti dijete, kako bi inače naučilo biti ovisno
isto tako sam zaposlio svog burkea u mojoj firmi i nako tri mjeseca dao mu otkaz jer se zaigrao i umislio da je firma njegova, a ne moja.
vrlo jednostavno.
a ovo u zet-u traje od osnutka.
2014-12-30
ne možeš, žao mi je.veber_1 wrote:u svojoj firmi mogu zaposliti koga hoću.aben wrote:šta je najgore, ni u privatnoj firmi ne smiš zaposliti dijete, kako bi inače naučilo biti ovisno
država zabranjuje ekonomsku aktivnost velikog dijela svojih državljana.
2014-04-16
gargamel0101 wrote:Na sastanku ZET-ovih predstavnika Sindikata vozača i prometnih radnika s Upravom postignut je dogovor da prednost pri zapošljavanju imaju djeca ili supružnici njihovih radnika.
Dogovor je dogovor...
Guest- Guest
mogu.aben wrote:ne možeš, žao mi je.
ne postoji zakon da ne možeš zaposliti bliži ili daljnji rod.
veber-
2014-12-30
ne smiš, veberu,
i ne samo to, nego im ne smiš ni platiti koliko želiš, nego onoliko koliko mi to želimo.
i ne samo to, nego im ne smiš ni platiti koliko želiš, nego onoliko koliko mi to želimo.
2014-04-16
veber-
2014-12-30
gargamel wrote:Na sastanku ZET-ovih predstavnika Sindikata vozača i prometnih radnika s Upravom postignut je dogovor da prednost pri zapošljavanju imaju djeca ili supružnici njihovih radnika.
To se oduvijek znalo, eto sad je crno na bijelo.
Trinity-
2014-04-17
aj doro, ali onda mi za to ne smimo znati. ako saznamo, kaznit ćemo te.veber_1 wrote:mogu :P
i mogu ih platiti koliko želim :P
2014-04-16
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Uhljeb the planet part2.
» Pronađen planet deveti planet Nibiru
» uhljeb
» Uhljeb patnik
» đon.obraz@uhljeb.com
» Pronađen planet deveti planet Nibiru
» uhljeb
» Uhljeb patnik