Hej haj brigade
Page 2 of 16
Page 2 of 16 • 1, 2, 3 ... 9 ... 16
Re: Hej haj brigade
ora i sora je onda bilo ko danas skup mladih katolika. i razna hodočašća.michaellcmacha wrote:da ti nisi neš pobrkala zadnja ora ti je bila upravo 1988. godine i to na pruzi tuzla-zvornik, s tim da zbog nepodobne dobi akcijaša (došlo im je 600 raznosača vode i 50 udarnika radnika) to se neš malo radilo i prekinulo... poslije su to firme završile... u toj godini koliko se ja sjećam u hrvatskoj je bila samo jedna ora i to je bio nasip na lonjskom polju ali i to je bilo vrlo kratko i to su firme završile....frakcija wrote:što da pričam.. mi smo tada radili na protupožarnoj zaštititi uglavnom.. pilali i vukli gustu borovinu na čistinu..maggie13 wrote:Ozbiljno?
Pricaj :P
da šume budu prohodne.. ruke od smole..dobili bi mesni na pola otvoren..pa trgaj konzervu rukama..pa se krv miješa sa smolom i sve ždereš jer umireš od gladi.. pili bi svi iz iste plastične kante vodu..i tak.. bila sam ponosna kad bi u svitanje vikendom marširali gradom i pjevali hej haj brigade..činilo mi se da smo važni.
svi se idu prčit.
neka se vesele, bar su na okupu...
veber- Posts : 53509
2014-12-30
kakvu vodu..vodu smo teglili sa sobom na planinu isvi cugali iz iste kante..padala sam snogu od umora..nije lako preko brda vuč svo to granje..michaellcmacha wrote:a dobro malo si odala sim tam i vodu raznašala.... taman kad si stasala za udarnicu oni završili s tom jebanom.... ;))))frakcija wrote:to je bilo u osnovnoj..čak sam na kraju bila komadant.. bila na jednom sastanku nemirenja s gašenjem brigade.tamo pored nadinog igralištamichaellcmacha wrote:gdje na kojoj ori si bila....frakcija wrote:tražila nešto treće i nabasala na ovo.. pomislila da su možda bili jastreb i sora.. ja bila 87 i 88 čim sam postala omladinka..maggie13 wrote:Sto je ovo? Cistila kucu pa te puklo?! :D
Last edited by frakcija on 10/9/2016, 20:29; edited 1 time in total
frakcija- Posts : 5635
2016-03-09
ok, kozjak je postao opće poznat nakon performansa...frakcija wrote:mi smo čistili marjan i kozjak da budu prohodni..nismo spavali tamo
2014-12-30
ok frakcijo kad ti tako rečeš, onda je bilo tako... jesi možda ipak mislila na termin komandir, a ne komandant.... btw ima tu ljudi koji su upoznati sa strukturom ORA-e i tko je i šta radio...frakcija wrote:kakvu vodu..vodu smo teglili sa sobom na planinu isvi cugali iz iste kante..michaellcmacha wrote:a dobro malo si odala sim tam i vodu raznašala.... taman kad si stasala za udarnicu oni završili s tom jebanom.... ;))))frakcija wrote:to je bilo u osnovnoj..čak sam na kraju bila komadant.. bila na jednom sastanku nemirenja s gašenjem brigade.tamo pored nadinog igralištamichaellcmacha wrote:gdje na kojoj ori si bila....frakcija wrote:
tražila nešto treće i nabasala na ovo.. pomislila da su možda bili jastreb i sora.. ja bila 87 i 88 čim sam postala omladinka..
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
da htjedoh reči komandir, al nisam opet htjela preforsirat preserans.. nikad nisam nikome komandirala to je bilo pred kraj brigade u toku njenog gašenja.. koja su tvoja iskustva s radnim akcijama i brigadom?michaellcmacha wrote:ok frakcijo kad ti tako rečeš, onda je bilo tako... jesi možda ipak mislila na termin komandir, a ne komandant.... btw ima tu ljudi koji su upoznati sa strukturom ORA-e i tko je i šta radio...frakcija wrote:kakvu vodu..vodu smo teglili sa sobom na planinu isvi cugali iz iste kante..michaellcmacha wrote:a dobro malo si odala sim tam i vodu raznašala.... taman kad si stasala za udarnicu oni završili s tom jebanom.... ;))))frakcija wrote:to je bilo u osnovnoj..čak sam na kraju bila komadant.. bila na jednom sastanku nemirenja s gašenjem brigade.tamo pored nadinog igralištamichaellcmacha wrote:
gdje na kojoj ori si bila....
2016-03-09
ja sam ti bio na ORA Sisak.... ;))))frakcija wrote:da htjedoh reči komandir, al nisam opet htjela preforsirat preserans.. nikad nisam nikome komandirala to je bilo pred kraj brigade u toku njenog gašenja.. koja su tvoja iskustva s radnim akcijama i brigadom?michaellcmacha wrote:ok frakcijo kad ti tako rečeš, onda je bilo tako... jesi možda ipak mislila na termin komandir, a ne komandant.... btw ima tu ljudi koji su upoznati sa strukturom ORA-e i tko je i šta radio...frakcija wrote:kakvu vodu..vodu smo teglili sa sobom na planinu isvi cugali iz iste kante..michaellcmacha wrote:a dobro malo si odala sim tam i vodu raznašala.... taman kad si stasala za udarnicu oni završili s tom jebanom.... ;))))frakcija wrote:
to je bilo u osnovnoj..čak sam na kraju bila komadant.. bila na jednom sastanku nemirenja s gašenjem brigade.tamo pored nadinog igrališta
2015-08-08
pričaj..sigurno si bio ponosan..što te motiviralo?..ja sam radila u blizini grada i nos mi je parao nebo od ponosa. :)michaellcmacha wrote:ja sam ti bio na ORA Sisak.... ;))))frakcija wrote:da htjedoh reči komandir, al nisam opet htjela preforsirat preserans.. nikad nisam nikome komandirala to je bilo pred kraj brigade u toku njenog gašenja.. koja su tvoja iskustva s radnim akcijama i brigadom?michaellcmacha wrote:ok frakcijo kad ti tako rečeš, onda je bilo tako... jesi možda ipak mislila na termin komandir, a ne komandant.... btw ima tu ljudi koji su upoznati sa strukturom ORA-e i tko je i šta radio...frakcija wrote:kakvu vodu..vodu smo teglili sa sobom na planinu isvi cugali iz iste kante..michaellcmacha wrote:
a dobro malo si odala sim tam i vodu raznašala.... taman kad si stasala za udarnicu oni završili s tom jebanom.... ;))))
2016-03-09
a pa da, u moje vrijeme doista nije svatko niti mogao niti bio sposoban biti na ORA Sisak i još pritom "udarnik"....
2015-08-08
kakva je toora sisak? što se tamo radilo? jeste li spavali tamo? jeste li bili punoljetni?michaellcmacha wrote:a pa da, u moje vrijeme doista nije svatko niti mogao niti bio sposoban biti na ORA Sisak i još pritom "udarnik"....
2016-03-09
frakcija wrote:kakva je toora sisak? što se tamo radilo? jeste li spavali tamo? jeste li bili punoljetni?michaellcmacha wrote:a pa da, u moje vrijeme doista nije svatko niti mogao niti bio sposoban biti na ORA Sisak i još pritom "udarnik"....
2015-08-08
ja sam starom mažnjavao mercedes i bio glavni frajer.michaellcmacha wrote:a pa da, u moje vrijeme doista nije svatko niti mogao niti bio sposoban biti na ORA Sisak i još pritom "udarnik"....
dok ste vi širili bratstvo i jedinstvo...
..trebao sam na neku oru orić, jeftinije bi bilo.
2014-12-30
to je tuzlanska brigada iz '78.michaellcmacha wrote:frakcija wrote:kakva je toora sisak? što se tamo radilo? jeste li spavali tamo? jeste li bili punoljetni?michaellcmacha wrote:a pa da, u moje vrijeme doista nije svatko niti mogao niti bio sposoban biti na ORA Sisak i još pritom "udarnik"....
2016-03-09
mi nismo smjeli ni trenutka sjest..gonič robova bi divljao..nakon posla doma.. čistili smo i skladišta tvornica u zamjenu za stari papir iz njihovog smeća.veber wrote:ja sam starom mažnjavao mercedes i bio glavni frajer.michaellcmacha wrote:a pa da, u moje vrijeme doista nije svatko niti mogao niti bio sposoban biti na ORA Sisak i još pritom "udarnik"....
dok ste vi širili bratstvo i jedinstvo...
..trebao sam na neku oru orić, jeftinije bi bilo.
2016-03-09
tek sam u ratu skužio da je sve otišlo u tri pizde mile materine. odrastao naglo.
nema pra, nema obleke, nema hrane...
2014-12-30
i mene je ćaća tira u rat sa sobom, čim sam završila srednju..a ja sam se izvlačila..veber wrote:tek sam u ratu skužio da je sve otišlo u tri pizde mile materine. odrastao naglo.
2016-03-09
mene srbi.frakcija wrote:i mene je ćaća tira u rat sa sobom, čim sam završila srednju..a ja sam se izvlačila..veber wrote:tek sam u ratu skužio da je sve otišlo u tri pizde mile materine. odrastao naglo.
ćaća me nije. plus još dva buraza.
onaj najmlađi koji ima ptsp imao je 16.
2014-12-30
http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/omladinske-radne-akcije-bile-su-jedan-od-najjugoslavenskijih-drustvenih-fenomena/4554764/
2016-03-09
Jos jedna nostalgicarska tema..u potrazi za izgubljenim vremenom, zal za mladoscu, sjecanje na vanilin kiflice, zuljave ruke, okus suza u konzervi mesnog, leptirice u stomaku, etc
2014-04-12
:D
2014-04-12
Pronostalgicarit cemo 8-)
2014-04-12
veber wrote:mene srbi.frakcija wrote:i mene je ćaća tira u rat sa sobom, čim sam završila srednju..a ja sam se izvlačila..veber wrote:tek sam u ratu skužio da je sve otišlo u tri pizde mile materine. odrastao naglo.
ćaća me nije. plus još dva buraza.
onaj najmlađi koji ima ptsp imao je 16.
Meni je ćaća četnik, zbog njega sam ja Hrvat.
crvenkasti-
2014-04-17
Page 2 of 16 • 1, 2, 3 ... 9 ... 16
Similar topics
» U tijeku obuka Beogradske brigade
» hrabri milanović i dvije brigade samoubojica
» Umro general Sergio Rabar,prvi zapovjednik 111.brigade
» Veterani 9 gardijske brigade otkantali Zokija:'Arogantan je i ima veliki ego'
» Rusija vojnom operacijom šalje brigade doktora i opremu u Italiju
» hrabri milanović i dvije brigade samoubojica
» Umro general Sergio Rabar,prvi zapovjednik 111.brigade
» Veterani 9 gardijske brigade otkantali Zokija:'Arogantan je i ima veliki ego'