ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Hej haj brigade

Page 2 of 16 Previous  1, 2, 3 ... 9 ... 16  Next

Go down

Hej haj brigade - Page 2 Empty Re: Hej haj brigade

Post by veber 10/9/2016, 20:26

michaellcmacha wrote:
frakcija wrote:
maggie13 wrote:Ozbiljno?
Pricaj :P
što da pričam.. mi smo tada radili na  protupožarnoj zaštititi uglavnom.. pilali i vukli gustu borovinu na čistinu..
da šume budu prohodne.. ruke od smole..dobili bi mesni na pola otvoren..pa trgaj konzervu rukama..pa se krv miješa sa smolom i sve ždereš jer umireš od gladi.. pili bi svi iz iste plastične kante vodu..i tak.. bila sam ponosna kad bi u svitanje vikendom marširali gradom i pjevali hej haj brigade..činilo mi se da smo važni.
da ti nisi neš pobrkala zadnja ora ti je bila upravo 1988. godine i to na pruzi tuzla-zvornik, s tim da zbog nepodobne dobi akcijaša (došlo im je 600 raznosača vode i 50 udarnika radnika) to se neš malo radilo i prekinulo... poslije su to firme završile... u toj godini koliko se ja sjećam u hrvatskoj je bila samo jedna ora i to je bio nasip na lonjskom polju ali i to je bilo vrlo kratko i to su firme završile....
ora i sora je onda bilo ko danas skup mladih katolika. i razna hodočašća.

svi se idu prčit.

neka se vesele, bar su na okupu...

veber

2014-12-30

Back to top Go down

Post by frakcija 10/9/2016, 20:26

michaellcmacha wrote:
frakcija wrote:
michaellcmacha wrote:
frakcija wrote:
maggie13 wrote:Sto je ovo? Cistila kucu pa te puklo?! :D
tražila nešto treće i nabasala na ovo.. pomislila da su možda bili jastreb i sora.. ja bila 87 i 88 čim sam postala omladinka..
gdje na kojoj ori si bila....
to je bilo u osnovnoj..čak sam na kraju bila komadant..  bila na jednom sastanku nemirenja s gašenjem brigade.tamo pored nadinog igrališta
a dobro malo si odala sim tam i vodu raznašala.... taman kad si stasala za udarnicu oni završili s tom jebanom.... ;))))
kakvu vodu..vodu smo teglili sa sobom na planinu isvi cugali iz iste kante..padala sam snogu od umora..nije lako preko brda vuč svo to granje..

Last edited by frakcija on 10/9/2016, 20:29; edited 1 time in total
frakcija
frakcija

2016-03-09

Back to top Go down

Post by veber 10/9/2016, 20:27

frakcija wrote:mi smo čistili marjan i kozjak da budu prohodni..nismo spavali tamo
ok, kozjak je postao opće poznat nakon performansa...

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 10/9/2016, 20:34

frakcija wrote:
michaellcmacha wrote:
frakcija wrote:
michaellcmacha wrote:
frakcija wrote:
tražila nešto treće i nabasala na ovo.. pomislila da su možda bili jastreb i sora.. ja bila 87 i 88 čim sam postala omladinka..
to je bilo u osnovnoj..čak sam na kraju bila komadant..  bila na jednom sastanku nemirenja s gašenjem brigade.tamo pored nadinog igrališta
a dobro malo si odala sim tam i vodu raznašala.... taman kad si stasala za udarnicu oni završili s tom jebanom.... ;))))
kakvu vodu..vodu smo teglili sa sobom na planinu isvi cugali iz iste kante..
ok frakcijo kad ti tako rečeš, onda je bilo tako... jesi možda ipak mislila na termin komandir, a ne komandant.... btw ima tu ljudi koji su upoznati sa strukturom ORA-e i tko je i šta radio...
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by frakcija 10/9/2016, 20:36

michaellcmacha wrote:
frakcija wrote:
michaellcmacha wrote:
frakcija wrote:
michaellcmacha wrote:
ok frakcijo kad ti tako rečeš, onda je bilo tako... jesi možda ipak mislila na termin komandir, a ne komandant.... btw ima tu ljudi koji su upoznati sa strukturom ORA-e i tko je i šta radio...
da htjedoh reči komandir, al nisam opet htjela preforsirat preserans.. nikad nisam nikome komandirala to je bilo pred kraj brigade u toku njenog gašenja.. koja su tvoja iskustva s radnim akcijama i brigadom?
frakcija
frakcija

2016-03-09

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 10/9/2016, 20:37

frakcija wrote:
michaellcmacha wrote:
frakcija wrote:
michaellcmacha wrote:
frakcija wrote:
da htjedoh reči komandir, al nisam opet htjela preforsirat preserans.. nikad nisam nikome komandirala to je bilo pred kraj brigade u toku njenog gašenja.. koja su tvoja iskustva          s radnim akcijama i brigadom?
ja sam ti bio na ORA Sisak.... ;))))
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by frakcija 10/9/2016, 20:39

michaellcmacha wrote:
frakcija wrote:
michaellcmacha wrote:
frakcija wrote:
michaellcmacha wrote:
da htjedoh reči komandir, al nisam opet htjela preforsirat preserans.. nikad nisam nikome komandirala to je bilo pred kraj brigade u toku njenog gašenja.. koja su tvoja iskustva          s radnim akcijama i brigadom?
ja sam ti bio na ORA Sisak.... ;))))
pričaj..sigurno si bio ponosan..što te motiviralo?..ja sam radila u blizini grada i nos mi je parao nebo od ponosa. :)
frakcija
frakcija

2016-03-09

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 10/9/2016, 20:41

a pa da, u moje vrijeme doista nije svatko niti mogao niti bio sposoban biti na ORA Sisak i još pritom "udarnik"....

"Snažni su duhom, njihova je vojska ustrajna jer brani svoju DOMOVINU" 
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by frakcija 10/9/2016, 20:42

michaellcmacha wrote:a pa da, u moje vrijeme doista nije svatko niti mogao niti bio sposoban biti na ORA Sisak i još pritom "udarnik"....
kakva je toora sisak? što se tamo radilo? jeste li spavali tamo? jeste li bili punoljetni?
frakcija
frakcija

2016-03-09

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 10/9/2016, 20:44

Hej haj brigade - Page 2 Orasisak
frakcija wrote:
michaellcmacha wrote:a pa da, u moje vrijeme doista nije svatko niti mogao niti bio sposoban biti na ORA Sisak i još pritom "udarnik"....
kakva je toora sisak? što se tamo radilo? jeste li spavali tamo? jeste li bili punoljetni?
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by veber 10/9/2016, 20:45

ja sam starom mažnjavao mercedes i bio glavni frajer.
dok ste vi širili bratstvo i jedinstvo...

..trebao sam na neku oru orić, jeftinije bi bilo.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by frakcija 10/9/2016, 20:46

michaellcmacha wrote:Hej haj brigade - Page 2 Orasisak
frakcija wrote:
to je tuzlanska brigada iz '78.
frakcija
frakcija

2016-03-09

Back to top Go down

Post by frakcija 10/9/2016, 20:48

veber wrote:
ja sam starom mažnjavao mercedes i bio glavni frajer.
dok ste vi širili bratstvo i jedinstvo...

..trebao sam na neku oru orić, jeftinije bi bilo.
mi nismo smjeli ni trenutka sjest..gonič robova bi divljao..nakon posla doma.. čistili smo i skladišta tvornica u zamjenu za stari papir iz njihovog smeća.
frakcija
frakcija

2016-03-09

Back to top Go down

Post by veber 10/9/2016, 20:50

tek sam u ratu skužio da je sve otišlo u tri pizde mile materine. odrastao naglo.

nema pra, nema obleke, nema hrane...

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by frakcija 10/9/2016, 20:52

veber wrote:tek sam u ratu skužio da je sve otišlo u tri pizde mile materine. odrastao naglo.

i mene je ćaća tira u rat sa sobom, čim sam završila srednju..a ja sam se izvlačila..
frakcija
frakcija

2016-03-09

Back to top Go down

Post by veber 10/9/2016, 20:55

frakcija wrote:
veber wrote:tek sam u ratu skužio da je sve otišlo u tri pizde mile materine. odrastao naglo.

i mene je ćaća tira u rat sa sobom, čim sam završila srednju..a ja sam se izvlačila..
mene srbi.
ćaća me nije. plus još dva buraza.
onaj najmlađi koji ima ptsp imao je 16.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by frakcija 10/9/2016, 20:55

http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/omladinske-radne-akcije-bile-su-jedan-od-najjugoslavenskijih-drustvenih-fenomena/4554764/
frakcija
frakcija

2016-03-09

Back to top Go down

Post by L'âme 10/9/2016, 20:58

Jos jedna nostalgicarska tema..u potrazi za izgubljenim vremenom, zal za mladoscu, sjecanje na vanilin kiflice, zuljave ruke, okus suza u konzervi mesnog, leptirice u stomaku, etc

L'âme

2014-04-12

Back to top Go down

Post by L'âme 10/9/2016, 20:59

:D

L'âme

2014-04-12

Back to top Go down

Post by L'âme 10/9/2016, 20:59

Pronostalgicarit cemo 8-)

L'âme

2014-04-12

Back to top Go down

Post by crvenkasti 10/9/2016, 21:00

veber wrote:
frakcija wrote:

mene srbi.
ćaća me nije. plus još dva buraza.
onaj najmlađi koji ima ptsp imao je 16.

Meni je ćaća četnik, zbog njega sam ja Hrvat.
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 2 of 16 Previous  1, 2, 3 ... 9 ... 16  Next

Back to top

- Similar topics