Srbija postaje kraljevina? (ANKETA)
Page 3 of 5
Page 3 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Srbija postaje kraljevina? (ANKETA)
kaja_333 wrote:Ljudi dajte malo pokažite poštovanja prema pizzonu i kralju..
...makar da su mu večeras dali prasetinu i dobro vino
Guest- Guest
07. Februar 2014. |
MOJ NARODE: Šta je Petar III Karađorđević rekao Srbima posle progonstva? (VIDEO)
Printskrin: Youtube/Kraljevina Srbija, royallfamily.org
Na internet stranici Jutjub pojavio se snimak prvog obraćanja građanima Srbije princa naslednika Petra III Karađorđevića u kome im se obraća sa “moj narode”, i to odmah nakon njegovog povratka iz izgnanstva u Srbiju 5. oktobra 1991. godine.
http://www.telegraf.rs/vesti/politika/938118-moj-narode-sta-je-petar-iii-karadjordjevic-rekao-srbima-posle-progonstva-video
Ajde de i onako ovo anglosasi guraju a srbadiji milo da su i oni netko i nešto.
MOJ NARODE: Šta je Petar III Karađorđević rekao Srbima posle progonstva? (VIDEO)
Na internetu se pojavio snimak obraćanja građanima Srbije princa naslednika krune Srbije (11) odmah nakon njegovog povratka u otadžbinu
Printskrin: Youtube/Kraljevina Srbija, royallfamily.org
Na internet stranici Jutjub pojavio se snimak prvog obraćanja građanima Srbije princa naslednika Petra III Karađorđevića u kome im se obraća sa “moj narode”, i to odmah nakon njegovog povratka iz izgnanstva u Srbiju 5. oktobra 1991. godine.
http://www.telegraf.rs/vesti/politika/938118-moj-narode-sta-je-petar-iii-karadjordjevic-rekao-srbima-posle-progonstva-video
Ajde de i onako ovo anglosasi guraju a srbadiji milo da su i oni netko i nešto.
RayMabus- Posts : 184137
2014-04-11
Ne samo monarhija, nego apsolutna monarhija, jer ne da za Srbijance nije republika, nego za Srbijance nije ni demokracija.
Kad im majka može biti katolkinja, što ne bi i žena! Mada su princeze obično mlađe od prinčeva, a ne sedam godina starije.Noor wrote:pizzon wrote:kaja_333 wrote:Ali sto je točno , sin od ..pizzon wrote:kaja_333 wrote:
A tko vam je kralj, onaj u Londonu , sto on točno dođe?
nije u londonu, i dodje nam kralj, zive u belom dvoru, svojoj kuci.
znas ti vrlo dobro, kralja Petra II, Aleksandar II
a on je već star, no ima 3 lijepa sina, pa nije isključeno kad Sevka napuca Igora, da postane srpska princeza...na kraju i kraljica
Ti sad kao da su Kinezi :)Regoč wrote:Ne samo monarhija, nego apsolutna monarhija, jer ne da za Srbijance nije republika, nego za Srbijance nije ni demokracija.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
A ni prinčevi nisu baš u cvietu mladosti, barem ovaj krunski princ.
Njih i Kinezah milijarda i tristo sedam milijunah.kaja_333 wrote:Ti sad kao da su Kinezi :)Regoč wrote:Ne samo monarhija, nego apsolutna monarhija, jer ne da za Srbijance nije republika, nego za Srbijance nije ni demokracija.
Da kraljevina ....ha ha ha ....heben te živote ....ha ha ha
2014-04-11
Nije problem u kraljevstvu kao koncepciji nego u aristokraciji. Čitava povijest svijeta se može čitati kroz tri retardacijske faze:MaximusDecimusMiridije wrote:pizzon wrote:ok, oni su jedna izdrazavana familija.
a sad, i to rotiraju, uvek ulete novi,
koji zele lovu i bogatstvo !
zato, srbija monarhija !
Ti si za to samo zato jer tvoj osobni dojam i definicija toga sto je dostojanstveno u zivotu...su razni kraljevi engleske i ostale pizdarije. I jedino sto tebe tu goni jer sto s time ti mislis kao "bit cemo i mi medju elitom jer imamo kralja"....meni nije jasno da danas netko u svijetu gdje takve stvari su relikti i u najboljem slucaju dio turisticke ponude. Ozbiljna drzava ide vracati tako nesto kao uredjenje....i ja te pitam ozbiljno zasto mislis da je to okej. Ti mi odgovaras...."eto tako....zato jer nista drugo nevalja"....znaci da mislis da ce ovo valjati. Okej onda mi objasni molim te sto dobivas s time?
1. faza: vladavina duhovne elite
2. faza: vladavina vojne elite
3. faza: vladavina financijske elite.
S obzirom da se kralj regrutira iz postojećeg aristokratskog bazena, dobit ćeš dugoročno degenerirane monarhije koje ne mogu spriječiti slom države i rasap društva. Nije Rim propao jer nije imao odlične vojskovođe koje su proglašavali za imperatore, već zato jer je čitavo društveno i ekonomsko uređenje uz iscrpljivanje robovskog bazena došao svome kraju. Pojeli su više nego što su mogli podnijeti. Nije ludi Neron sjebao Rim već ludi senatori uz obilje korupcije. Najdugovječnije monarhije, one dalekoistočne, kineska i japanska su svjesno i dugotrajno gradile svoju elitu jer su znali da bez elite nema ni društva, ni države. A elita se morala žrtvovati za zemlju, a ne na njoj parazitirati. Da bi postao sudac u carskoj Kini, morali bi te prvo kastrirati. Bez zajebancije, kineski visoki državni službenici su mahom bili sve kastrati. Bili su bogati, ali nisu imali djece. Kineski suci su svoja jaja držali ponosno u staklenoj tegli na stolu kao dokaz svoje neutralnosti i posvećenosti pravdi i zakonu. Samuraji su pak imali koncept bushida i harakirija. Europski pandan istoga u viteštvu je propao razvojem vojne tehnologije i koncepcijom plaćenićke vojske. Bilo je to početak kraja koncepta časti u Europi, jer nema ništa časnoga ni hrabroga u topovima i vatrenom oružju - pobjeda je stvar lukavstva, taktike i dovoljno novca, a ne hrabrosti, požrtvovnosti i odanosti.
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
:)RayMabus wrote:Da kraljevina ....ha ha ha ....heben te živote ....ha ha ha
Pa kad su to bili, znas da su među prvima kodificirali ustav , bili su uljuđeni ali neznam sto im se kasnije desilo ?!:)
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Da se ne lažemo ovo ne gura Srbija nego anglosaske elite koje su upravo izašle iz EU ...BREXIT jelte i ovako oce pojacat utjecaj u središnjoj državi Balkana koja još nije u EU.
2014-04-11
Neka gura tko hoće, Srbijancima od volje ako žele izdržavati parazitsku obitelj koja ne plaća račune za struju.
melkior wrote:Nije problem u kraljevstvu kao koncepciji nego u aristokraciji. Čitava povijest svijeta se može čitati kroz tri retardacijske faze:MaximusDecimusMiridije wrote:pizzon wrote:ok, oni su jedna izdrazavana familija.
a sad, i to rotiraju, uvek ulete novi,
koji zele lovu i bogatstvo !
zato, srbija monarhija !
Ti si za to samo zato jer tvoj osobni dojam i definicija toga sto je dostojanstveno u zivotu...su razni kraljevi engleske i ostale pizdarije. I jedino sto tebe tu goni jer sto s time ti mislis kao "bit cemo i mi medju elitom jer imamo kralja"....meni nije jasno da danas netko u svijetu gdje takve stvari su relikti i u najboljem slucaju dio turisticke ponude. Ozbiljna drzava ide vracati tako nesto kao uredjenje....i ja te pitam ozbiljno zasto mislis da je to okej. Ti mi odgovaras...."eto tako....zato jer nista drugo nevalja"....znaci da mislis da ce ovo valjati. Okej onda mi objasni molim te sto dobivas s time?
1. faza: vladavina duhovne elite
2. faza: vladavina vojne elite
3. faza: vladavina financijske elite.
S obzirom da se kralj regrutira iz postojećeg aristokratskog bazena, dobit ćeš dugoročno degenerirane monarhije koje ne mogu spriječiti slom države i rasap društva. Nije Rim propao jer nije imao odlične vojskovođe koje su proglašavali za imperatore, već zato jer je čitavo društveno i ekonomsko uređenje uz iscrpljivanje robovskog bazena došao svome kraju. Pojeli su više nego što su mogli podnijeti. Nije ludi Neron sjebao Rim već ludi senatori uz obilje korupcije. Najdugovječnije monarhije, one dalekoistočne, kineska i japanska su svjesno i dugotrajno gradile svoju elitu jer su znali da bez elite nema ni društva, ni države. A elita se morala žrtvovati za zemlju, a ne na njoj parazitirati. Da bi postao sudac u carskoj Kini, morali bi te prvo kastrirati. Bez zajebancije, kineski visoki državni službenici su mahom bili sve kastrati. Bili su bogati, ali nisu imali djece. Kineski suci su svoja jaja držali ponosno u staklenoj tegli na stolu kao dokaz svoje neutralnosti i posvećenosti pravdi i zakonu. Samuraji su pak imali koncept bushida i harakirija. Europski pandan istoga u viteštvu je propao razvojem vojne tehnologije i koncepcijom plaćenićke vojske. Bilo je to početak kraja koncepta časti u Europi, jer nema ništa časnoga ni hrabroga u topovima i vatrenom oružju - pobjeda je stvar lukavstva, taktike i dovoljno novca, a ne hrabrosti, požrtvovnosti i odanosti.
nije sve baš tako, ali općenito govoreći da, Europska elita je detronizirana s početkom Francuske revolucije..
Kod srpčadi me ništa ne bi iznenadilo pa tako i ovo. E sad koliko im to vrijedi u praksi .....jacanje utjecaja Londona u Srbiji jest ok diplomatski za Srbiju itd itd itd al ono moraju se konfrontirat sa Moskvom jer su London i Moskva u skukobu interesa.
S druge strane London je BREXITom izašao iz eu parlamenta pa tamo nemaju nikakvu politicku moc dakle to ne dobijaju baš sa time tako bar ne direktno.
Generalno politckim elitama u Srbiji treba glasnogovrnik na zapadu koji ce gurat njihove interese tako da me ništa nebi iznenadilo pa ni to da ovo bude usvojeno.
S druge strane London je BREXITom izašao iz eu parlamenta pa tamo nemaju nikakvu politicku moc dakle to ne dobijaju baš sa time tako bar ne direktno.
Generalno politckim elitama u Srbiji treba glasnogovrnik na zapadu koji ce gurat njihove interese tako da me ništa nebi iznenadilo pa ni to da ovo bude usvojeno.
2014-04-11
ja sam sto za ali samo pod uslovom da kralj bude neko iz svete loze Nemanjićapizzon wrote:glasao ZA !
2014-04-14
Ja sam ovaj brak ( jer ovo je u suštini brak Londona i Srbije ) vec jednom pronanalizirao i zakljucak je slijedeci : dok je mir dobivaju posebno na diplomatskom tj dakle politickom nivou , sve štima , dobiva London dobiva BG ....e al onda da se šta stvarno zaghovnja ima nekoliko problema ...prvo London se nigdje ovim nije obavezao vojno štitit Srbiju jer ovo nije vojni savez nego politicki preko ovoga tj kralja i te šeme ....pa onda srpska vojska je bazirana na ruskoj a ne britanskoj ili opcenito gledano nato vojnoj tehnologiji a kako im je ista i skupa nece je previše ni nabavljat osim donacija i lake tehnologije a to je opet ništa globalno gledano ....pa briti su otočna zemlja a Srbija nema ni pristup moru pa i to otežava dosta toga .....
.....uglavnom ok u miru a u ratu poprilično škakljivo za samu Srbiju.
2014-04-11
Ra, Boga Suca...kaja_333 wrote:Ali sto je točno , sin od ..pizzon wrote:kaja_333 wrote:A tko vam je kralj, onaj u Londonu , sto on točno dođe?pizzon wrote:ako, neka, da se obnovi monarhija, lako cemo za sve ostalo.
ne treba nama da biramo kralja. prema tome ni seselja.
nece biti raspisani izbori za kralja !
nije u londonu, i dodje nam kralj, zive u belom dvoru, svojoj kuci.
Eroo- Posts : 79073
2016-07-22
Uza sve ovo ima još jedan dodatni problem a to je brak Washingtona i Londona i tu je Washigton dominantniji bračni partner i ako se cak i namjesti da London može poslati hrpu svoje vojske tamo al se cijela geo politčka sitacija ne namjesti Washintgonu tako zbog drugih polja i figura na svijetskoj šahoskoj ploči i imajuči u vidu da se Briti na Balkanu ipak mogu rastegnit samo koliko im to Ameri dopuste ......onda kuraz opet jelte.RayMabus wrote:Ja sam ovaj brak ( jer ovo je u suštini brak Londona i Srbije ) vec jednom pronanalizirao i zakljucak je slijedeci : dok je mir dobivaju posebno na diplomatskom tj dakle politickom nivou , sve štima , dobiva London dobiva BG ....e al onda da se šta stvarno zaghovnja ima nekoliko problema ...prvo London se nigdje ovim nije obavezao vojno štitit Srbiju jer ovo nije vojni savez nego politicki preko ovoga tj kralja i te šeme ....pa onda srpska vojska je bazirana na ruskoj a ne britanskoj ili opcenito gledano nato vojnoj tehnologiji a kako im je ista i skupa nece je previše ni nabavljat osim donacija i lake tehnologije a to je opet ništa globalno gledano ....pa briti su otočna zemlja a Srbija nema ni pristup moru pa i to otežava dosta toga .....
2014-04-11
no Fancy Pižon,ali ako je taj vas prestolonasljednik ovaju crvenom krugu,ebay ga...
mene podsjeca na bar 80% turaka koje vidjam svaki dan...dakle,sorry,ali ebi ga...
mene podsjeca na bar 80% turaka koje vidjam svaki dan...dakle,sorry,ali ebi ga...
Guest- Guest
Da se nešto dešava na Balkanu tj preciznije na Mediteranu tj postoji neki plan slabljenja NJemačke od strane Birta i ekipe možeo to i ovdje pročitati jer je ovo CIpras rekao al ne budimo naivni znamo tko stoji iza ovog plana :
Cipras za veće pravo glasa mediteranskih zemalja u EU
Tanjug | 09. 09. 2016 - 18:15h
Grčki premijer Aleksis Cipras založio se danas, kao domaćin samita zemalja južne Evrope, za veće pravo glasa tih država u pogledu budućnosti Evrope i za donošenje politika za podsticanje ekonomskog rasta.
Cipras je ugostio danas lidere Francuske, Italije, Portugala, Malte i Kipra na skupu na kome se razgovara o budućnosti Evropske unije, u svetlu klecajućeg privrednog rasta u bloku, produbljivanja migrantske krize i britanskih planova za izlazak iz Unije, izveštava agencija Rojetrs.
- Naše zemlje su u poslednjih nekoliko godina nesrazmerno pogođene ekonomskom krizom i na prvoj su liniji migracionih tokova. Bili smo na liniji fronta paralelnih kriza koje su Evropu stavile na probu - rekao je grčki premijer čelnicima iz zemalja EU na početku skupa.
Grupa zemalja južne Evrope često se naziva i "Klub Med", iako Portugal nije na Mediteranu.
Samit u Atini naišao je na kritike nemačkog poslanika Manfreda Vebera, šefa poslaničke grupe Evropske narodne partije u Evropskom parlamentu.
"Premijer Cipras se ponovo služi svojim uobičajenim trikovima. Ono što Evropi sada treba je jedinstvo a definitivno ne novi pokušaji podela", naveo je Veber u saopštenju, pozivajući Atinu da ispuni reforme obećane u okviru trećeg spasilačkog paketa pomoći.
- Činjenica da (francuski) predsednik Oland - verovatno zbog unutrašnjih političkih razloga - i (italijanski) premijer Renci dozvoljavaju gospodinu Ciprasu da manipuliše njima, zaista nije znak odgovornosti - rekao je Veber, a prenosi Rojters.
Nemački poslanik u EU Markus Ferber, član konzervativne partije iz Bavarske, sestrinske stranke Hrišćanske-demokratske unije kancelarke Angele Merkel, izjavio je za list Velt da je zabrinut da bi južne zemlje mogle da formiraju "koaliciju preraspodeljivača (redistributora)" što bi ugrozilo evropsku finansijsku stabilnost.
- Posle britanskog odlaska, "Klub Med" će imati blokirajuću manjinu, koja može da spreči sve vrste zakona u Briselu koji im se ne svidjaju - rekao je Ferber, navodi britanska agencija.
http://www.blic.rs/vesti/svet/cipras-za-vece-pravo-glasa-mediteranskih-zemalja-u-eu/x4lkvfc
Cipras za veće pravo glasa mediteranskih zemalja u EU
Tanjug | 09. 09. 2016 - 18:15h
Grčki premijer Aleksis Cipras založio se danas, kao domaćin samita zemalja južne Evrope, za veće pravo glasa tih država u pogledu budućnosti Evrope i za donošenje politika za podsticanje ekonomskog rasta.
Cipras je ugostio danas lidere Francuske, Italije, Portugala, Malte i Kipra na skupu na kome se razgovara o budućnosti Evropske unije, u svetlu klecajućeg privrednog rasta u bloku, produbljivanja migrantske krize i britanskih planova za izlazak iz Unije, izveštava agencija Rojetrs.
- Naše zemlje su u poslednjih nekoliko godina nesrazmerno pogođene ekonomskom krizom i na prvoj su liniji migracionih tokova. Bili smo na liniji fronta paralelnih kriza koje su Evropu stavile na probu - rekao je grčki premijer čelnicima iz zemalja EU na početku skupa.
Grupa zemalja južne Evrope često se naziva i "Klub Med", iako Portugal nije na Mediteranu.
Samit u Atini naišao je na kritike nemačkog poslanika Manfreda Vebera, šefa poslaničke grupe Evropske narodne partije u Evropskom parlamentu.
"Premijer Cipras se ponovo služi svojim uobičajenim trikovima. Ono što Evropi sada treba je jedinstvo a definitivno ne novi pokušaji podela", naveo je Veber u saopštenju, pozivajući Atinu da ispuni reforme obećane u okviru trećeg spasilačkog paketa pomoći.
- Činjenica da (francuski) predsednik Oland - verovatno zbog unutrašnjih političkih razloga - i (italijanski) premijer Renci dozvoljavaju gospodinu Ciprasu da manipuliše njima, zaista nije znak odgovornosti - rekao je Veber, a prenosi Rojters.
Nemački poslanik u EU Markus Ferber, član konzervativne partije iz Bavarske, sestrinske stranke Hrišćanske-demokratske unije kancelarke Angele Merkel, izjavio je za list Velt da je zabrinut da bi južne zemlje mogle da formiraju "koaliciju preraspodeljivača (redistributora)" što bi ugrozilo evropsku finansijsku stabilnost.
- Posle britanskog odlaska, "Klub Med" će imati blokirajuću manjinu, koja može da spreči sve vrste zakona u Briselu koji im se ne svidjaju - rekao je Ferber, navodi britanska agencija.
http://www.blic.rs/vesti/svet/cipras-za-vece-pravo-glasa-mediteranskih-zemalja-u-eu/x4lkvfc
2014-04-11
Page 3 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Srbija postaje centar za održavanje Gazela
» Srbija postaje gospodarsko uporište Kine u Europi
» Bivši šef bugarskih obaveštajaca: Srbija postaje regionalni vojni faktor
» Srbija postaje talac Rusije!Putin za sicu pokupovao perjanice srpske industrije
» Štir: Hrvatskoj opet prijeti opasnost s Balkana na kojem Srbija postaje glavna sila - hegemon
» Srbija postaje gospodarsko uporište Kine u Europi
» Bivši šef bugarskih obaveštajaca: Srbija postaje regionalni vojni faktor
» Srbija postaje talac Rusije!Putin za sicu pokupovao perjanice srpske industrije
» Štir: Hrvatskoj opet prijeti opasnost s Balkana na kojem Srbija postaje glavna sila - hegemon
Page 3 of 5