Mali ustasa
Page 14 of 15
Page 14 of 15 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15
Re: Mali ustasa
Nisam Dalmoš i nisam obožavatelj odojaka.veber wrote:i ti kao "dalmoš".jastreb wrote:Meni je glupa riječ pašticada. I znao sam da je u pitanju neko bezveze jelo. I kad sam ga probao onda sam bio siguran.
jebga nije sve u odojku...
Čak što više,obožavam dalmatinska i sva mediteranska jela,ali ,kako rekoh,pašticada mi nije legla.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
100%..crvenkasti wrote:Ja i max smo najbolji Hrvati.
max123- Posts : 2853
2015-10-28
Uz izvinjavam se svijem Dalmošima zboh pašticade. Pa sad sam malo proguglao o pašticadi i vidio da ono što sam ja jeo kao pašticadu,sa pašticadom nema veze.
2014-04-22
Ma koliko sam sada proguglao to je gulaš od govedine obično sa njokima. Kod nas i sa šurlicama i makaronima.bogomdani wrote:Pašticada,jel to ono sto u sebi ima i šljiva?
Odlično nešto. Mi taj gulaš radimo i od srnetine,ali ja sam prije par godina kod jednog Dalmoša jeo nekakav polugulaš od krmetine kojeg mi je predstavio kao pašticadu.
2014-04-22
bogomdani wrote:Pašticada,jel to ono sto u sebi ima i šljiva?
To je pinakolada. Jel ono šljive ili ananas?
crvenkasti-
2014-04-17
prije 10 tak godina,mozda malo vise sam bio na otvaranju jednog hotela u Crikvenici,a kuffali su oni iz zagreba,Kreativna Kuhinja,i bila je pašticada..jebeno dobro..!!! bilo i nekih suhih sljiva u njoj..sad mozda ima vise receptura..jastreb wrote:Ma koliko sam sada proguglao to je gulaš od govedine obično sa njokima. Kod nas i sa šurlicama i makaronima.bogomdani wrote:Pašticada,jel to ono sto u sebi ima i šljiva?
Odlično nešto. Mi taj gulaš radimo i od srnetine,ali ja sam prije par godina kod jednog Dalmoša jeo nekakav polugulaš od krmetine kojeg mi je predstavio kao pašticadu.
Guest- Guest
crvenkasti wrote:bogomdani wrote:Pašticada,jel to ono sto u sebi ima i šljiva?
To je pinakolada. Jel ono šljive ili ananas?
Guest- Guest
vidiš da nemaš pojmajastreb wrote:Ma koliko sam sada proguglao to je gulaš od govedine obično sa njokima. Kod nas i sa šurlicama i makaronima.bogomdani wrote:Pašticada,jel to ono sto u sebi ima i šljiva?
2014-12-30
za gulaš ili dalmatinsku izvedenicu istog.
mi to u biti zovemo čobanac.
2014-12-30
čobanac i gulash nikako nisu isto..nebo i zemlja..mada oboje vrhunski,pogotovo cobanac ako se pravi iskljucivo od divljaci..tad mi bolj ii od gulasha...veber wrote:za gulaš ili dalmatinsku izvedenicu istog.
Guest- Guest
ono što znam, mađari nemaju pojma kako napravit gulaš...
svojataju nešto kaj neznaju napravit. svaki dalmoš napravi bolji.
kao i talijani i pica, pa to nije pica, to je za bacit u kantu za smeće...
svojataju nešto kaj neznaju napravit. svaki dalmoš napravi bolji.
kao i talijani i pica, pa to nije pica, to je za bacit u kantu za smeće...
2014-12-30
on ti je onaj odrođeni srbin iz okolice hrvatske kostajnice, a ukoliko je konkretno baš iz rausovca onda ne čudi što ne zna turcizme oni tamo su slabo šta išta znali, a i uglavnom su mučali, nisu ni imali bogzna s kim razgovarati.... medo bez ljutnje malo se zajebavam... ali na stranu to vidim da neki spominju riječ hiljada navodeći da se radi o srpskoj riječi... međutim tu dzrmzr griješi... to nije srpska riječ koja označava broj.... ispravno bi se i po hrvatski i po srpski trebalo izgovarati tisuću, a hiljada grecizam koji se svojevremeno udomaćio i u hrvata i u srba.... kod srba je i ostao udomaćen dok smo mi učestili s korištenjem staroslavenskog izraza za broj tisuću...Eroo wrote:To me jako čudi. Ako se ne varam u književnom srpskom je 30% turcizama...Ne znaš srpski?Winter is coming wrote:ja znam samo za 2 turcizma :avlija i bolan,neznam sta je bona i kona,pitacu eru,on sve znaTriny wrote:i hiljadu i sve što se moglo izreći ekavicom, lepo, leto, mleko...plus još bezbroj turcizama :)
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
kurkumu uvijek stavljaj u jelo u zadnjih 2-3 minute kuhanja ili pečenja, nikada na početku pripreme ili s početka.... a rajčicu uvijek prije paprike, neovisno da li stavljaš slatku ili ljutu papriku.... nema svrhe staviti kurkumu da se dugo kuha jer na taj način ubiješ kurkumin koji je osjetljiv na visoke temperature, a kad već konzumiraš kurkumu onda je šteta da uništiš kurkumin koji pruža začajne blagodati organizmu...MaximusDecimusMiridije wrote:Umaci isto. Ja radim za pastu umake sam....nedavno sam bas ono. A zvucat ce sjebano ali stvarno ima smisla. Dakle svjezu piletinu u blenderu usitnio. Dodao isto na sitno nasjecenog luka bas onako dosta i cesnjaka. I feferon na sitno isto bez sjemenki. Sve to u tavu na mrvicu ulja. Onda dodao malo maslinovog ulja domaceg ali stvarno tek toliko...nakon toga ide chilli usitnjeni i crni onaj u zrnima papar par zrna, malo kurkume nakon par minuta. I onda izblendane rajcice...i lagano ukuhao. Jebemtisve! Tekuca ljubav. S pastom ludilo ide. Oce me to kuhanje i amen!
2015-08-08
тысяча ...paruski.michaellcmacha wrote: to nije srpska riječ koja označava broj.... ispravno bi se i po hrvatski i po srpski trebalo izgovarati tisuću, a hiljada grecizam koji se svojevremeno udomaćio i u hrvata i u srba.... kod srba je i ostao udomaćen dok smo mi učestili s korištenjem staroslavenskog izraza za broj tisuću...
Eroo- Posts : 79068
2016-07-22
michaellcmacha wrote:kurkumu uvijek stavljaj u jelo u zadnjih 2-3 minute kuhanja ili pečenja, nikada na početku pripreme ili s početka.... a rajčicu uvijek prije paprike, neovisno da li stavljaš slatku ili ljutu papriku.... nema svrhe staviti kurkumu da se dugo kuha jer na taj način ubiješ kurkumin koji je osjetljiv na visoke temperature, a kad već konzumiraš kurkumu onda je šteta da uništiš kurkumin koji pruža začajne blagodati organizmu...MaximusDecimusMiridije wrote:Umaci isto. Ja radim za pastu umake sam....nedavno sam bas ono. A zvucat ce sjebano ali stvarno ima smisla. Dakle svjezu piletinu u blenderu usitnio. Dodao isto na sitno nasjecenog luka bas onako dosta i cesnjaka. I feferon na sitno isto bez sjemenki. Sve to u tavu na mrvicu ulja. Onda dodao malo maslinovog ulja domaceg ali stvarno tek toliko...nakon toga ide chilli usitnjeni i crni onaj u zrnima papar par zrna, malo kurkume nakon par minuta. I onda izblendane rajcice...i lagano ukuhao. Jebemtisve! Tekuca ljubav. S pastom ludilo ide. Oce me to kuhanje i amen!
Guest- Guest
ukoliko te je netko usput naputio da ju piješ natašte sa crnim paprom ili sa kaenskom paprikom nemoj to raditi nego prije ipak nešto pojedi... problem je što kurkumin potiče žuč na pojačano lučenje, a kurkumi se u kombinaciji sa crnim paprom ili sa kaenskom paprikom višestruko povećava učinak... to jebiga sad vrijedi i za mene iako je imam na kile ne smijem je trošiti u velikim količinama kako sam znao prije jer ona također i razrjeđuje krv, tak da ne ide sa briliQom i aspirinom, al ja ju svejedno trošim jebiga navika a i sve mi je ukusno s njom.... samo moram paziti da se ne porežem.... ;)... ili da me ne porežu... ;))))MaximusDecimusMiridije wrote:michaellcmacha wrote:kurkumu uvijek stavljaj u jelo u zadnjih 2-3 minute kuhanja ili pečenja, nikada na početku pripreme ili s početka.... a rajčicu uvijek prije paprike, neovisno da li stavljaš slatku ili ljutu papriku.... nema svrhe staviti kurkumu da se dugo kuha jer na taj način ubiješ kurkumin koji je osjetljiv na visoke temperature, a kad već konzumiraš kurkumu onda je šteta da uništiš kurkumin koji pruža začajne blagodati organizmu...MaximusDecimusMiridije wrote:Umaci isto. Ja radim za pastu umake sam....nedavno sam bas ono. A zvucat ce sjebano ali stvarno ima smisla. Dakle svjezu piletinu u blenderu usitnio. Dodao isto na sitno nasjecenog luka bas onako dosta i cesnjaka. I feferon na sitno isto bez sjemenki. Sve to u tavu na mrvicu ulja. Onda dodao malo maslinovog ulja domaceg ali stvarno tek toliko...nakon toga ide chilli usitnjeni i crni onaj u zrnima papar par zrna, malo kurkume nakon par minuta. I onda izblendane rajcice...i lagano ukuhao. Jebemtisve! Tekuca ljubav. S pastom ludilo ide. Oce me to kuhanje i amen!
2015-08-08
makaruni?crvenkasti wrote:Dobro, tjestenina, skraćeno - tijesto.
2014-04-14
michaellcmacha wrote:on ti je onaj odrođeni srbin iz okolice hrvatske kostajnice, a ukoliko je konkretno baš iz rausovca onda ne čudi što ne zna turcizme oni tamo su slabo šta išta znali, a i uglavnom su mučali, nisu ni imali bogzna s kim razgovarati.... medo bez ljutnje malo se zajebavam... ali na stranu to vidim da neki spominju riječ hiljada navodeći da se radi o srpskoj riječi... međutim tu dzrmzr griješi... to nije srpska riječ koja označava broj.... ispravno bi se i po hrvatski i po srpski trebalo izgovarati tisuću, a hiljada grecizam koji se svojevremeno udomaćio i u hrvata i u srba.... kod srba je i ostao udomaćen dok smo mi učestili s korištenjem staroslavenskog izraza za broj tisuću...Eroo wrote:To me jako čudi. Ako se ne varam u književnom srpskom je 30% turcizama...Ne znaš srpski?Winter is coming wrote:ja znam samo za 2 turcizma :avlija i bolan,neznam sta je bona i kona,pitacu eru,on sve znaTriny wrote:i hiljadu i sve što se moglo izreći ekavicom, lepo, leto, mleko...plus još bezbroj turcizama :)
tisoć je ruska rijec da,a srpski sta ja znam,u skoli sam uvjek jedva navlacio dvojsku iz tog famoznog hrvatsko srpskog tako da ja sad govorim nepostojecim jezikom dok iz engleskog sam imao 4-5 .a sto velis da nijesmo slabo sa kim kontaktirali,to mozda i stoji ali smo zivili u sinhronizaciji sa prirodom a moglo se naci i po koje načitano čeljade,imali smo i biblioteku
2014-04-14
Page 14 of 15 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15
Similar topics
» MESIĆ U JASENOVCU 'Ako netko govori kao ustaša, onda je on ustaša
» Šešelj:'Milanović je ustaša lažnjak,pravi ustaša je Kolinda'
» Ustaša
» ustaša sdp-ovac
» Neandertalac ustasa
» Šešelj:'Milanović je ustaša lažnjak,pravi ustaša je Kolinda'
» Ustaša
» ustaša sdp-ovac
» Neandertalac ustasa