ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Mali ustasa

Page 14 of 15 Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15  Next

Go down

Mali ustasa - Page 14 Empty Re: Mali ustasa

Post by jastreb Sat 10 Sep - 17:59

veber wrote:
jastreb wrote:Meni je glupa riječ pašticada. I znao sam da je u pitanju neko bezveze jelo. I kad sam ga probao onda sam bio siguran.
i ti kao "dalmoš".

jebga nije sve u odojku...
Nisam Dalmoš i nisam obožavatelj odojaka.

Čak što više,obožavam dalmatinska i sva mediteranska jela,ali ,kako rekoh,pašticada mi nije legla.

jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by crvenkasti Sat 10 Sep - 18:01

Dobro, tjestenina, skraćeno - tijesto.
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by max123 Sat 10 Sep - 18:02

crvenkasti wrote:Ja i max smo najbolji Hrvati.
100%..
max123
max123

2015-10-28

Back to top Go down

Post by jastreb Sat 10 Sep - 18:04

Uz izvinjavam se svijem Dalmošima zboh pašticade. Pa sad sam malo proguglao o pašticadi i vidio da ono što sam ja jeo kao pašticadu,sa pašticadom nema veze.
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by Guest Sat 10 Sep - 18:04

Pašticada,jel to ono sto u sebi ima i šljiva?
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by jastreb Sat 10 Sep - 18:07

bogomdani wrote:Pašticada,jel to ono sto u sebi ima i šljiva?
Ma koliko sam sada proguglao to je gulaš od govedine obično sa njokima. Kod nas i sa šurlicama i makaronima.

Odlično nešto. Mi taj gulaš radimo i od srnetine,ali ja sam prije par godina kod jednog Dalmoša jeo nekakav polugulaš od krmetine kojeg mi je predstavio kao pašticadu.
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by crvenkasti Sat 10 Sep - 18:07

To je pinakolada. Jel ono šljive ili ananas?
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Guest Sat 10 Sep - 18:08

jastreb wrote:
Ma koliko sam sada proguglao to je gulaš od govedine obično sa njokima. Kod nas i sa šurlicama i makaronima.

Odlično nešto. Mi taj gulaš radimo i od srnetine,ali ja sam prije par godina kod jednog Dalmoša jeo nekakav polugulaš od krmetine kojeg mi je predstavio kao pašticadu.
prije 10 tak godina,mozda malo vise sam bio na otvaranju jednog hotela u Crikvenici,a kuffali su oni iz zagreba,Kreativna Kuhinja,i bila je pašticada..jebeno dobro..!!! bilo i nekih suhih sljiva u njoj..sad mozda ima vise receptura..
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Sat 10 Sep - 18:09

crvenkasti wrote:

To je pinakolada. Jel ono šljive ili ananas?
confused
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by veber Sat 10 Sep - 18:11

jastreb wrote:

vidiš da nemaš pojma :P

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by Guest Sat 10 Sep - 18:14

Ebi ga..cekamo recepturu Weberu.,. Suspect
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by veber Sat 10 Sep - 18:16

za gulaš ili dalmatinsku izvedenicu istog.

mi to u biti zovemo čobanac.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by Guest Sat 10 Sep - 18:19

veber wrote:za gulaš ili dalmatinsku izvedenicu istog.

mi to u biti zovemo čobanac.
čobanac i gulash nikako nisu isto..nebo i zemlja..mada oboje vrhunski,pogotovo cobanac ako se pravi iskljucivo od divljaci..tad mi bolj ii od gulasha...
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by veber Sat 10 Sep - 18:30

ono što znam, mađari nemaju pojma kako napravit gulaš...

svojataju nešto kaj neznaju napravit. svaki dalmoš napravi bolji.

kao i talijani i pica, pa to nije pica, to je za bacit u kantu za smeće...

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by michaellcmacha Sat 10 Sep - 18:42

Eroo wrote:
Winter is coming wrote:
Triny wrote:i hiljadu i sve što se moglo izreći ekavicom, lepo, leto, mleko...plus još bezbroj turcizama :)
ja znam samo za 2 turcizma :avlija i bolan,neznam sta je bona i kona,pitacu eru,on sve zna
To me jako čudi. Ako se ne varam u  književnom srpskom je 30% turcizama...Ne znaš srpski? :)
on ti je onaj odrođeni srbin iz okolice hrvatske kostajnice, a ukoliko je konkretno baš iz rausovca onda ne čudi što ne zna turcizme oni tamo su slabo šta išta znali, a i uglavnom su mučali, nisu ni imali bogzna s kim razgovarati.... medo bez ljutnje malo se zajebavam... ali na stranu to vidim da neki spominju riječ hiljada navodeći da se radi o srpskoj riječi... međutim tu dzrmzr griješi... to nije srpska riječ koja označava broj.... ispravno bi se i po hrvatski i po srpski trebalo izgovarati tisuću, a hiljada grecizam koji se svojevremeno udomaćio i u hrvata i u srba.... kod srba je i ostao udomaćen dok smo mi učestili s korištenjem staroslavenskog izraza za broj tisuću...
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by michaellcmacha Sat 10 Sep - 18:50

MaximusDecimusMiridije wrote:Umaci isto. Ja radim za pastu umake sam....nedavno sam bas ono. A zvucat ce sjebano ali stvarno ima smisla. Dakle svjezu piletinu u blenderu usitnio. Dodao isto na sitno nasjecenog luka bas onako dosta i cesnjaka. I feferon na sitno isto bez sjemenki. Sve to u tavu na mrvicu ulja. Onda dodao malo maslinovog ulja domaceg ali stvarno tek toliko...nakon toga ide chilli usitnjeni i crni onaj u zrnima papar par zrna, malo kurkume nakon par minuta. I onda izblendane rajcice...i lagano ukuhao. Jebemtisve! Tekuca ljubav. S pastom ludilo ide. Oce me to kuhanje i amen!
kurkumu uvijek stavljaj u jelo u zadnjih 2-3 minute kuhanja ili pečenja, nikada na početku pripreme ili s početka.... a rajčicu uvijek prije paprike, neovisno da li stavljaš slatku ili ljutu papriku.... nema svrhe staviti kurkumu da se dugo kuha jer na taj način ubiješ kurkumin koji je osjetljiv na visoke temperature, a kad već konzumiraš kurkumu onda je šteta da uništiš kurkumin koji pruža začajne blagodati organizmu...
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by Eroo Sat 10 Sep - 18:52

michaellcmacha wrote: to nije srpska riječ koja označava broj.... ispravno bi se i po hrvatski i po srpski trebalo izgovarati tisuću, a hiljada grecizam koji se svojevremeno udomaćio i u hrvata i u srba.... kod srba je i ostao udomaćen dok smo mi učestili s korištenjem staroslavenskog izraza za broj tisuću...
тысяча   ...paruski.
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Guest Sat 10 Sep - 18:54

michaellcmacha wrote:
MaximusDecimusMiridije wrote:Umaci isto. Ja radim za pastu umake sam....nedavno sam bas ono. A zvucat ce sjebano ali stvarno ima smisla. Dakle svjezu piletinu u blenderu usitnio. Dodao isto na sitno nasjecenog luka bas onako dosta i cesnjaka. I feferon na sitno isto bez sjemenki. Sve to u tavu na mrvicu ulja. Onda dodao malo maslinovog ulja domaceg ali stvarno tek toliko...nakon toga ide chilli usitnjeni i crni onaj u zrnima papar par zrna, malo kurkume nakon par minuta. I onda izblendane rajcice...i lagano ukuhao. Jebemtisve! Tekuca ljubav. S pastom ludilo ide. Oce me to kuhanje i amen!
kurkumu uvijek stavljaj u jelo u zadnjih 2-3 minute kuhanja ili pečenja, nikada na početku pripreme ili s početka.... a rajčicu uvijek prije paprike, neovisno da li stavljaš slatku ili ljutu papriku.... nema svrhe staviti kurkumu da se dugo kuha jer na taj način ubiješ kurkumin koji je osjetljiv na visoke temperature, a kad već konzumiraš kurkumu onda je šteta da uništiš kurkumin koji pruža začajne blagodati organizmu...
:tu
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by michaellcmacha Sat 10 Sep - 18:59

MaximusDecimusMiridije wrote:
michaellcmacha wrote:
:tu
ukoliko te je netko usput naputio da ju piješ natašte sa crnim paprom ili sa kaenskom paprikom nemoj to raditi nego prije ipak nešto pojedi... problem je što kurkumin potiče žuč na pojačano lučenje, a kurkumi se u kombinaciji sa crnim paprom ili sa kaenskom paprikom višestruko povećava učinak... to jebiga sad vrijedi i za mene iako je imam na kile ne smijem je trošiti u velikim količinama kako sam znao prije jer ona također i razrjeđuje krv, tak da ne ide sa briliQom i aspirinom, al ja ju svejedno trošim jebiga navika a i sve mi je ukusno s njom.... samo moram paziti da se ne porežem.... ;)... ili da me ne porežu... ;))))
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by Winter is coming Sat 10 Sep - 18:59

crvenkasti wrote:Dobro, tjestenina, skraćeno - tijesto.
makaruni?

Male
2014-04-14

Back to top Go down

Post by Winter is coming Sat 10 Sep - 19:07

michaellcmacha wrote:
Eroo wrote:
Winter is coming wrote:
Triny wrote:i hiljadu i sve što se moglo izreći ekavicom, lepo, leto, mleko...plus još bezbroj turcizama :)
ja znam samo za 2 turcizma :avlija i bolan,neznam sta je bona i kona,pitacu eru,on sve zna
To me jako čudi. Ako se ne varam u  književnom srpskom je 30% turcizama...Ne znaš srpski? :)
on ti je onaj odrođeni srbin iz okolice hrvatske kostajnice, a ukoliko je konkretno baš iz rausovca onda ne čudi što ne zna turcizme oni tamo su slabo šta išta znali, a i uglavnom su mučali, nisu ni imali bogzna s kim razgovarati.... medo bez ljutnje malo se zajebavam... ali na stranu to vidim da neki spominju riječ hiljada navodeći da se radi o srpskoj riječi... međutim tu dzrmzr griješi... to nije srpska riječ koja označava broj.... ispravno bi se i po hrvatski i po srpski trebalo izgovarati tisuću, a hiljada grecizam koji se svojevremeno udomaćio i u hrvata i u srba.... kod srba je i ostao udomaćen dok smo mi učestili s korištenjem staroslavenskog izraza za broj tisuću...

tisoć je ruska rijec da,a srpski sta ja znam,u skoli sam uvjek jedva navlacio dvojsku iz tog famoznog hrvatsko srpskog tako da ja sad govorim nepostojecim jezikom  cat dok iz engleskog sam imao 4-5 .a sto velis da nijesmo slabo sa kim kontaktirali,to mozda i stoji ali smo zivili u sinhronizaciji sa prirodom a moglo se naci i po koje načitano čeljade,imali smo i biblioteku

Male
2014-04-14

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 14 of 15 Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15  Next

Back to top

- Similar topics