Mali ustasa
Page 13 of 15
Page 13 of 15 • 1 ... 8 ... 12, 13, 14, 15
Re: Mali ustasa
Winter is coming wrote:uh neki dan nadjoh neki azijski restoran prodaju neku chicken teryjaki sa piletinom,povrcem i naravno rizom ali imaju neki dobar sos isto,ubih se sa timMaximusDecimusMiridije wrote:Umaci isto. Ja radim za pastu umake sam....nedavno sam bas ono. A zvucat ce sjebano ali stvarno ima smisla. Dakle svjezu piletinu u blenderu usitnio. Dodao isto na sitno nasjecenog luka bas onako dosta i cesnjaka. I feferon na sitno isto bez sjemenki. Sve to u tavu na mrvicu ulja. Onda dodao malo maslinovog ulja domaceg ali stvarno tek toliko...nakon toga ide chilli usitnjeni i crni onaj u zrnima papar par zrna, malo kurkume nakon par minuta. I onda izblendane rajcice...i lagano ukuhao. Jebemtisve! Tekuca ljubav. S pastom ludilo ide. Oce me to kuhanje i amen!
A mislim sve je to s krupnijim mjesanjem namirnica u umacima od njih i poteklo. Nasi su umaci mahom za pastu i rizu dosta jednostavniji. Izuzev plodova mora. Ja se s rizom isto volim zajebavati. Ali je zajeb sto nemozes bas za rizu da bude rijedak umak. Mora biti dosta gusce. A to zna biti zeru kompliciranije. Ali nacelno je jednostavno isto.
Guest- Guest
Pokvari ti sve s svježom piletinom u blenderu.MaximusDecimusMiridije wrote:Umaci isto. Ja radim za pastu umake sam....nedavno sam bas ono. A zvucat ce sjebano ali stvarno ima smisla. Dakle svjezu piletinu u blenderu usitnio. Dodao isto na sitno nasjecenog luka bas onako dosta i cesnjaka. I feferon na sitno isto bez sjemenki. Sve to u tavu na mrvicu ulja. Onda dodao malo maslinovog ulja domaceg ali stvarno tek toliko...nakon toga ide chilli usitnjeni i crni onaj u zrnima papar par zrna, malo kurkume nakon par minuta. I onda izblendane rajcice...i lagano ukuhao. Jebemtisve! Tekuca ljubav. S pastom ludilo ide. Oce me to kuhanje i amen!
Eroo- Posts : 79077
2016-07-22
da,samo po ovih restoranima izgleda da ne koriste smedju rizu iako imas izbor izmedju bijele i smedje rize a od boje sosa tesko i vidit jeli stvarno bijela ili kakva je a ukus mi isti i od jedne i od druge rize.tako sam citao da crni kruh ne prave od posebnog brasna,nego isto brasno kao za bijeli pa ga sa necim ofarbaju u crno.ma samo nek mecu pravu piletinu a ne dzukce i ja sam zadovoljan,riza nije toliko bitna hahaMaximusDecimusMiridije wrote:Winter is coming wrote:uh neki dan nadjoh neki azijski restoran prodaju neku chicken teryjaki sa piletinom,povrcem i naravno rizom ali imaju neki dobar sos isto,ubih se sa timMaximusDecimusMiridije wrote:Umaci isto. Ja radim za pastu umake sam....nedavno sam bas ono. A zvucat ce sjebano ali stvarno ima smisla. Dakle svjezu piletinu u blenderu usitnio. Dodao isto na sitno nasjecenog luka bas onako dosta i cesnjaka. I feferon na sitno isto bez sjemenki. Sve to u tavu na mrvicu ulja. Onda dodao malo maslinovog ulja domaceg ali stvarno tek toliko...nakon toga ide chilli usitnjeni i crni onaj u zrnima papar par zrna, malo kurkume nakon par minuta. I onda izblendane rajcice...i lagano ukuhao. Jebemtisve! Tekuca ljubav. S pastom ludilo ide. Oce me to kuhanje i amen!
A mislim sve je to s krupnijim mjesanjem namirnica u umacima od njih i poteklo. Nasi su umaci mahom za pastu i rizu dosta jednostavniji. Izuzev plodova mora. Ja se s rizom isto volim zajebavati. Ali je zajeb sto nemozes bas za rizu da bude rijedak umak. Mora biti dosta gusce. A to zna biti zeru kompliciranije. Ali nacelno je jednostavno isto.
2014-04-14
Ama za probu je bilo. Ali stvarno je dobro. Jer se usitni meso...bude ko mljeveno. I onda kad se przi na samome pocetku jako brzo bude gotovo. Isto ko pasta samo sa mljevenim kad bude, ali je bogatije dosta jer ima ovoga ostaloga masa. Nevalja prekrizir unaprijed sve tako majkumu
Guest- Guest
Ja bih probao, inače se gušim u takvim delicijamaMaximusDecimusMiridije wrote:Ama za probu je bilo. Ali stvarno je dobro. Jer se usitni meso...bude ko mljeveno. I onda kad se przi na samome pocetku jako brzo bude gotovo. Isto ko pasta samo sa mljevenim kad bude, ali je bogatije dosta jer ima ovoga ostaloga masa. Nevalja prekrizir unaprijed sve tako majkumu
Guest- Guest
MaximusDecimusMiridije wrote:....I onda izblendane rajcice...i lagano ukuhao. Jebemtisve! Tekuca ljubav. S pastom ludilo ide.
Uvijek kad pročitam 'pasta', pomislim na pastu za zube ili za cipele.
Što ne kažete tijesto, ko ljudi, kakva pasta?
crvenkasti-
2014-04-17
crvenkasti wrote:MaximusDecimusMiridije wrote:....I onda izblendane rajcice...i lagano ukuhao. Jebemtisve! Tekuca ljubav. S pastom ludilo ide.
Pa dobro pašta. Pa kad nije tijesto majkumu. Mislim je ali nije :D
Guest- Guest
Eroo wrote:Pokvari ti sve s svježom piletinom u blenderu.MaximusDecimusMiridije wrote:Umaci isto. Ja radim za pastu umake sam....nedavno sam bas ono. A zvucat ce sjebano ali stvarno ima smisla. Dakle svjezu piletinu u blenderu usitnio. Dodao isto na sitno nasjecenog luka bas onako dosta i cesnjaka. I feferon na sitno isto bez sjemenki. Sve to u tavu na mrvicu ulja. Onda dodao malo maslinovog ulja domaceg ali stvarno tek toliko...nakon toga ide chilli usitnjeni i crni onaj u zrnima papar par zrna, malo kurkume nakon par minuta. I onda izblendane rajcice...i lagano ukuhao. Jebemtisve! Tekuca ljubav. S pastom ludilo ide. Oce me to kuhanje i amen!
a baš si neki, ja mu nisam htjela gušte kvarit
Guest- Guest
MaximusDecimusMiridije wrote:crvenkasti wrote:MaximusDecimusMiridije wrote:....I onda izblendane rajcice...i lagano ukuhao. Jebemtisve! Tekuca ljubav. S pastom ludilo ide.
Pa dobro pašta. Pa kad nije tijesto majkumu. Mislim je ali nije :D
Kakva je razlika između tijesta i pašte?
crvenkasti-
2014-04-17
Noor wrote:Eroo wrote:Pokvari ti sve s svježom piletinom u blenderu.MaximusDecimusMiridije wrote:Umaci isto. Ja radim za pastu umake sam....nedavno sam bas ono. A zvucat ce sjebano ali stvarno ima smisla. Dakle svjezu piletinu u blenderu usitnio. Dodao isto na sitno nasjecenog luka bas onako dosta i cesnjaka. I feferon na sitno isto bez sjemenki. Sve to u tavu na mrvicu ulja. Onda dodao malo maslinovog ulja domaceg ali stvarno tek toliko...nakon toga ide chilli usitnjeni i crni onaj u zrnima papar par zrna, malo kurkume nakon par minuta. I onda izblendane rajcice...i lagano ukuhao. Jebemtisve! Tekuca ljubav. S pastom ludilo ide. Oce me to kuhanje i amen!
a baš si neki, ja mu nisam htjela gušte kvarit
Ne pa zasto to je sve stvar onoga sto covjek osobno voli. Meni su umaci zakon jer dodju ono vise ko uradi sam. Daje covjek sto hoce. Ja nekad volim kad se sve skuha dakle umak skoro gotov a jos vruc...smanjiti na nizu vatru i onda par onih listova za tost sir izlomiti da se rastopi. Bude jos gusci umak. Nemora biti piletina ako netko ne voli :)
Guest- Guest
Piletina je zakon, samo osobno ne volim dodatke vrhnja ili sira
..daju tezinu jelu..volim kombu bijelog mesa i povrca..maslinovo ulje..i to je to..:-)
..daju tezinu jelu..volim kombu bijelog mesa i povrca..maslinovo ulje..i to je to..:-)
2014-04-12
vrhnje gurala ona vaša dalmatinka. sve to optereti jelo.
osim ako radiš zagorsku ili podravsku juhu onda dodaš kiselo vrhnje.
sir se pospe ili jede uz jelo...
osim ako radiš zagorsku ili podravsku juhu onda dodaš kiselo vrhnje.
sir se pospe ili jede uz jelo...
2014-12-30
tijesto jedu ljudine,pastu feminizirane pickice...;)crvenkasti wrote:MaximusDecimusMiridije wrote:....I onda izblendane rajcice...i lagano ukuhao. Jebemtisve! Tekuca ljubav. S pastom ludilo ide.
max123- Posts : 2853
2015-10-28
Eto, nasli se ti i crveni..:D
2014-04-12
Meni je glupa riječ pašticada. I znao sam da je u pitanju neko bezveze jelo. I kad sam ga probao onda sam bio siguran.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
megic,crveni ima potencijala za pravog Hrvatinu.samo onaj mali srbo u njemu smeta.neka,mic po mic i izgenocidisat cemo i tog malog srbu...;)maggie13 wrote:Eto, nasli se ti i crveni..:D
max123- Posts : 2853
2015-10-28
malo,pomalo, samo treba biti uporan..:Dmax123 wrote:megic,crveni ima potencijala za pravog Hrvatinu.samo onaj mali srbo u njemu smeta.neka,mic po mic i izgenocidisat cemo i tog malog srbu...;)maggie13 wrote:Eto, nasli se ti i crveni..:D
2014-04-12
i ti kao "dalmoš".jastreb wrote:Meni je glupa riječ pašticada. I znao sam da je u pitanju neko bezveze jelo. I kad sam ga probao onda sam bio siguran.
jebga nije sve u odojku...
2014-12-30
Tijesto i pašta uopće nisu isto. U stvari isto su kao i tijesto i kruh.
Tijesto se mijesi i od njega se termičkom ili drugom obradom prave pašta,kruh,kolači,torte, pite...
Tijesto se mijesi i od njega se termičkom ili drugom obradom prave pašta,kruh,kolači,torte, pite...
2014-04-22
Nisam Dalmoš i nisam obožavatelj odojaka.veber wrote:i ti kao "dalmoš".jastreb wrote:Meni je glupa riječ pašticada. I znao sam da je u pitanju neko bezveze jelo. I kad sam ga probao onda sam bio siguran.
jebga nije sve u odojku...
Čak što više,obožavam dalmatinska i sva mediteranska jela,ali ,kako rekoh,pašticada mi nije legla.
2014-04-22
Page 13 of 15 • 1 ... 8 ... 12, 13, 14, 15
Similar topics
» MESIĆ U JASENOVCU 'Ako netko govori kao ustaša, onda je on ustaša
» Šešelj:'Milanović je ustaša lažnjak,pravi ustaša je Kolinda'
» Ustaša
» ustaša sdp-ovac
» Neandertalac ustasa
» Šešelj:'Milanović je ustaša lažnjak,pravi ustaša je Kolinda'
» Ustaša
» ustaša sdp-ovac