ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Mali ustasa

Page 11 of 15 Previous  1 ... 7 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15  Next

Go down

Mali ustasa - Page 11 Empty Re: Mali ustasa

Post by Sora 9/9/2016, 23:08

michaellcmacha wrote:zamisli da gedžovan, ne džango nego pravi gedžovan dođe u martinsku ves i počne tepst gedžovanski ili obrnuto da posavac iz trebarjeva desnog, to ti je ono radićevo, dođe u čačak, btj ja popizdim kad ih čujem a kamoli južni i jugoistočni srbijanci....
Nekulturni i neskolovani telac
Uvijek je vrijedilo da vrijedis koliko jezika znas
To bi bilo isto i za narjecja..
Ako sam u dalmaciji potrudim se reci pijat, lancun itd ali isto tako ocekujem da me razumiju i toleriraju ako zasprehsm
Ovakve uskogrudne i netolerantne gedzovane ko taj MM ostavit nek cube u njihovom selu i uzeti im internet jer samo zasmrde tu
Bljak :cry

Sora

2014-04-29

Back to top Go down

Post by Guest 9/9/2016, 23:11

Triny wrote:
dzmrdz wrote:
michaellcmacha wrote:
dzmrdz wrote:
michaellcmacha wrote:
kurči se tebi i mnogima poput tebe na štetu... zbog njega i njemu sličnih  najebu ni krivi ni dužni.... a eno sad ih se unazad par godina dosta vratilo... zoka im jamčio da se mogu vratiti i podjebavati i kad opet zagrmi bit će kukulele... a upravo to traže... tj ne mogu se otet dojmu da to rade po zadatku...
Meni ne treba da se kurcim da se dokazujem. Ne vidim poentu. To sto sam ne može mi uzeti niko. Samo želim uvazavanje mg prava da govorim kako sam naucio bez da me gledaju popreko
moš ti želit što hoćeš, a biti će onako kako će bit.... jbte ti želiš da te se uvažava, a tiš govorit kako si naučio.... aj odi u njemačku pa govori kako si naučio, pa će te kurac itko uvažavati, nego moraš što brže naučiti germanski i prilagoditi se u najvećoj mogućoj mjeri... isti kurac i ovdje ili kod vas, ne znam gdje si, ali nebitno...amo gdje dođeš tamo ima da se prilagodiš... to je sva poanta...
E da. Odjednom se mene ne razume a vidim da me ti razues...poredba s nemačkom je super
Recionda mozes biti Srbin ali samo ako odbacis jezik, pismo, vecinu istorije i kulture  da ne uvredis nekoga
,
Ja nisam Srpkinja ali sam također odgojena na ekavskom i kad sam došla u Zagreb u školu upozorili su me kako da govorim , jer ako govoriš ekavicom odmah si Srbin i gleda te se poprijeko.
Kod mojih se i dalje govori ekavicom ali sve manje, prelazi se na književni hrvatski, jer je onaj stari dijalekt seljački i nehrvatski.

U kom kraju si ti ekavicu naucila?
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Sora 9/9/2016, 23:15

kaja_333 wrote:
dzmrdz wrote:Ne. Nije bilo četnika kodnas
Ovo je odmazda bila jer je partizn ubio coveka iz sela koji je bio odbornik u ndh
Da. A to su i njemci radili. Partizani ubiju nekoga , ovi se dođu osvetiti gdje mogu, u selo i preživjeli pobjegnu u partizane. To je sve smišljeno radi toga. 
Ali jesu, sigurno. Pa nitko nije rekao da nisu ubijali .

Nije pitanje samo ubijanje . To je rat i ubija se .
Dobro kvragu jeste se ikada zapitali o ideologiji ustasa ili nacista ili partizana ?
Zasto su se uopce pojavile ustase ?
Zadzo partizani ?
Sto je uzrokovalo podjele medu Hrvatima ?
Kako to da su hrvati masivno presli u NOV .
U cemu je karizma TITE.

Ono , Stalno iste gluposti citam , neka natezanja oko brojki, oko tog tko je prvi a tko poslije njega usao u rat .
Ajd mal knjigu u ruke
Teme Holokausta, antifasizma .. Pripreme za rat ..
su u tisucama knjiga opisane

2014-04-29

Back to top Go down

Post by Guest 10/9/2016, 00:16

Evo pogledao cijeli video. Priča je impresivna ali na žalost puna rupa na početku  do neke 20 minute. Na pr. on se igro sa sestrom?dok su ustaše klali redom po selu? i dok mu je kuća gorila? i dok su mu majku bacali u tu kuća a potom mu i sestru otrgnuli iz ruku i bacili je živu u vatru a njega poštedili jer je eto zamolio ustašu da ga ne kolju????? Očito je da se ovaj čovjek puno toga ne sjeća i da mu je ona baba što je preživila ubadanje bajonetom svašta nasrala o tim događajima. Nadalje iako se to ne spominje očito je da je ustaška kaznena ekspedicija došla u njegovo selo zbog nekih sranja što su njegov otac i ekipa oko njega radili jer su mu i biološkom ocu zaprjetili (njegovi suseljani koju su bili van sela kada su ustaše došle i počele praviti palež i ubijanja) da će ga ubiti jer su mislili da će ih cinkati ako ode po sina. Nadalje ono što je meni upalo u oko je da je mali tamo preživio 5 mjeseci iako je tupava novinarka ponovila nekoliko puta da je tamo bio 4 godine??? što oće reći da jasonovac ipak nije ono kako ga srbi smatraju no niko to ne želi slušati kao niti svjedočenje ovog srbina  Vukića o logoru u jasenovcu( staviti ću dolje video), Novinarka se debelo prosrala  pokušavala staviti riječi u usta čovjeku koju je zaista kalvariju u svom životu proživio jer kako god okreneš nema veće boli doli sahranjivati vlastitu djecu a Stevo je proživio puno više od toga.

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 10/9/2016, 00:23

dzmrdz wrote:
Eroo wrote:
dzmrdz wrote:
Eroo wrote:
dzmrdz wrote:Iz mog sela vec od 70-ih Srbi koji su zavrsavali fakultete, aima ih bome dosta uspesnih i poznatih, nisu mogli da se zaposle u VK i redom su odlazili u Srbiju i Bosnu. Vec od 70-ih se budila netrepeljivost prema Srbima sto se osetilo na mnogim mestima u gradu

U to vrijeme se iz HR , i Juge općenito, iselilo cca pola milijuna Hrvata. Valjda zbog netrpeljivosti Srba. Majko mila... :D

Pa kako su nasli posao u Srbiji a u HR nisu mogli? Isli su i Srbi za njemacku itd..ovo je druga vrsta iseljavanja bila u pitanju. Jbt pa moji su starci radili u VK i znalo se nekih stavri vec mnogo pre milosevica sta moze srbin a sta ne moze u vk
U isto vrijeme u VK, OS, SB itd, Hercegovac (Hrvat) nije uopće mogao raditi na iole odgovornijem mjestu u javnim službama.
Poseban naglasak je bio na pošti i željeznicama...Što nas ne ubije to nas ojača... jocolor

to vredi za prve dve decenije posle 2 sv rata..od 70-ih se to menjalo. pred 90-te su vec bili dobro instalirani hercegovci posvuda ;)
Ovo naprosto nije točno, od 23 direktora u kombinatu borovo 21 je bio srbin, u vuteksu niti jedan hrvat od 20 direktora da ne nabrajam dalje.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 10/9/2016, 00:30

dzmrdz wrote:
Eroo wrote:
dzmrdz wrote:
Eroo wrote:
dzmrdz wrote:

Pa kako su nasli posao u Srbiji a u HR nisu mogli? Isli su i Srbi za njemacku itd..ovo je druga vrsta iseljavanja bila u pitanju. Jbt pa moji su starci radili u VK i znalo se nekih stavri vec mnogo pre milosevica sta moze srbin a sta ne moze u vk
U isto vrijeme u VK, OS, SB itd, Hercegovac (Hrvat) nije uopće mogao raditi na iole odgovornijem mjestu u javnim službama.
Poseban naglasak je bio na pošti i željeznicama...Što nas ne ubije to nas ojača... jocolor

to vredi za prve dve decenije posle 2 sv rata..od 70-ih se to menjalo. pred 90-te su vec bili dobro instalirani hercegovci posvuda ;)
Za vrijeme JUge je stalno  vrijedilo, zato smo je i deinstalirali. :D

vidi, znamo mi svi ko je deinstalirao jugu. naravno da nije milosevic...kazes ti sve kako je bilo samo kad malo popricamo duze. ja vidis vas razumem skroz samo mi nije jasno sto se ljutite kad vam to kazu da vas razumemo
Pa milošević, SANU, SPC i JNA su jer srušili, RH je predlagala neku vrstu konfederacije kao odgovor na tadšnju zapetljanu situaciju što je gornja ekipa glat odbila bez jebemti
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 10/9/2016, 00:38

dzmrdz wrote:
ljubo1212 wrote:e, to je ono tipično srpski, odmah zaključiti da su u prošlosti sigurno  svi bili pravoslavci..
nebitno što je običaj križanja s tri prsta bio jednak za sve i par stoljeća nakon crkvenog raskola...

a dok spc nije preko pravoslavlja počela pretvarati sve vjernike u srbe, često doslovce nije bilo bitno koji svećenik prvi dođe
baš u "slavoniji" o kojoj ti pričaš, imao si bliske rođake koji bi se razdvojili u vjeri,
primjer je i tesla u bosni, ali ok
ja samo primjećujem da srpski svećenici danas puno više razdvajaju svoje stado od katoličkih...
Ja primecujem da vi ne popustate za milimetar u tome da je sve srpsko lazno a sve hrvatsko istinito. Ako cemo o pokrstavanju katolicka je crkva vise pokrstila Srba nego srpska crkva Hrvata. Pocevsi od marije terezije pravoslavlje je trn u oku
Pravoslavna i katolička crkva prihvaćaju sakramente jedni drugih a krstiti se dva puta ne može,. nešto je drugo bilo u pitanju kod tog "pokršatavanja" o kojemu govoriš
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 10/9/2016, 00:55

kaja_333 wrote:
michaellcmacha wrote:
kaja_333 wrote:Pa dobro dzmr zar ti zbilja mislis da ustase dolazile u kuću gdje je ovaj čovjek živio kao mali i vikale  " daj maloga da ga koljem?" 
Mislim ne znam koliko bi bolestan netko trebao biti u mozak za to?! 
Pa čak ne vjerujem niti da on laže svjesno , sad je stariji, mozda pod utjecajem sve te propagande i svega sto mu se desilo i on vjeruje u to na kraju.
dzmzr stvarno to misli, isti obrazac propagande se provodio i u DR, stalno su spominjali masovna prekrštavanja, masovne pokolje između ostalog i u visokoj peći, olujni genocid, aj poneko ustvrdi da je bilo etničko čišćenje, iako nije bilo ni jedno ni drugo... to im je izgleda u krvi....
A i ovaj čovjek iz price koji je ok ali je mrtvo ladno to ispričao. Stigle ustase doma i daj malog da ga koljemo. Nemaju valjda koga, nisu na terenu i nije drugi svjetski pa kolju djecu po kućama u besposlici. To valjda da dojam pojačaju. Kao ono kad su srca spremali na roštilju i kuhali ih u Jasenovcu. 
Realno oni bi došli u srpsko selo gdje je bilo četnika i partizana , u borbi poubijali neke neke ne , odveli ih u logor. A to je i JNA napravila poslje Vukovara . S tim da je ovo bilo u puno većem broju , da su uvjeti higijenski bili loši pa ih je dosta poumiralo a neke su ubili.
Mali (tada) je sigurno doživio traumu no priča je puna rupa  i nelogičnosti, o tome sam već pisao, vjerojatno mu je neko punio glavu nakon rata o tim događajima
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Trinity 10/9/2016, 11:40

dzmrdz wrote:
Triny wrote:
dzmrdz wrote:
michaellcmacha wrote:
dzmrdz wrote:
Meni ne treba da se kurcim da se dokazujem. Ne vidim poentu. To sto sam ne može mi uzeti niko. Samo želim uvazavanje mg prava da govorim kako sam naucio bez da me gledaju popreko
moš ti želit što hoćeš, a biti će onako kako će bit.... jbte ti želiš da te se uvažava, a tiš govorit kako si naučio.... aj odi u njemačku pa govori kako si naučio, pa će te kurac itko uvažavati, nego moraš što brže naučiti germanski i prilagoditi se u najvećoj mogućoj mjeri... isti kurac i ovdje ili kod vas, ne znam gdje si, ali nebitno...amo gdje dođeš tamo ima da se prilagodiš... to je sva poanta...
E da. Odjednom se mene ne razume a vidim da me ti razues...poredba s nemačkom je super
Recionda mozes biti Srbin ali samo ako odbacis jezik, pismo, vecinu istorije i kulture  da ne uvredis nekoga
,
Ja nisam Srpkinja ali sam također odgojena na ekavskom i kad sam došla u Zagreb u školu upozorili su me kako da govorim , jer ako govoriš ekavicom odmah si Srbin i gleda te se poprijeko.
Kod mojih se i dalje govori ekavicom ali sve manje, prelazi se na književni hrvatski, jer je onaj stari dijalekt seljački i nehrvatski.

Slavonija, sjeverozapadna.
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Guest 10/9/2016, 11:42

Triny wrote:
dzmrdz wrote:
Triny wrote:
dzmrdz wrote:
michaellcmacha wrote:
,

Slavonija, sjeverozapadna.

Pa ja ne znam da se tamo tako govori. Koje je to mesto tj grad gde se ekavica prica?
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Trinity 10/9/2016, 11:44

Pa nije grad nego selo. I postoji. B-)
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Guest 10/9/2016, 11:45

Triny wrote:Pa nije grad nego selo. I postoji.

bas gledam, ja tamo znam puno srba iz tih krajeva i niko nije pricao ekavicu. jesi ti nasa sestra srpkinja? :p
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Trinity 10/9/2016, 11:47

Malo sutra. :p
Da, bilo je okolo srpskih sela.
I jedno naseljeno Dalmatincima.

Last edited by Triny on 10/9/2016, 11:48; edited 1 time in total
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Guest 10/9/2016, 11:47

Triny wrote:Malo sutra.
Da, bilo je okolo srpskih sela.
I jedno naseljeno Dalmatincima.

Dobro, jesu Hrvati tamo govorili ekavicu ili si ti to bila jedinstven slucaj?
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Trinity 10/9/2016, 11:49

Jel čitaš ti, cijelo selo tako govori.
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Guest 10/9/2016, 11:50

Triny wrote:Jel čitaš ti, cijelo selo tako govori.

Znaci celo selo Hrvata prica ekavicu? Cudno. Znam za Zagorce da kazu di koju na ekavici ali to nije srpska ekavica..pretpostavljam da niste govorili hleb i voz i hiljadu i sl
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Trinity 10/9/2016, 11:56

i hiljadu i sve što se moglo izreći ekavicom, lepo, leto, mleko...plus još bezbroj turcizama :)
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Guest 10/9/2016, 12:11

Triny wrote:i hiljadu i sve što se moglo izreći ekavicom, lepo, leto, mleko...plus još bezbroj turcizama :)

Ovo je prvi put da cujem da jedno hrvatsko selo u tom delu Hrvatske ima takav govor.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Ringo10 10/9/2016, 12:56

Eroo wrote:Ne možemo se dogovoriti ni šta i kako se zbivalo u ratu kojeg pamti ova generacija. 
Kome se onda uopće da slušati partizanske propagandne priče?
Ma znamo, ti si rastao i odrastao na ustaskim pricama.
Ringo10
Ringo10

2015-09-24

Back to top Go down

Post by Winter is coming 10/9/2016, 13:40

Triny wrote:i hiljadu i sve što se moglo izreći ekavicom, lepo, leto, mleko...plus još bezbroj turcizama :)
ja znam samo za 2 turcizma :avlija i bolan,neznam sta je bona i kona,pitacu eru,on sve zna

Male
2014-04-14

Back to top Go down

Post by jastreb 10/9/2016, 13:49

Winter is coming wrote:
ja znam samo za 2 turcizma :avlija i bolan,neznam sta je bona i kona,pitacu eru,on sve zna
Bona je isto što i bolan,samo ženskoga roda,a kona je komšinica.
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 11 of 15 Previous  1 ... 7 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15  Next

Back to top

- Similar topics