Hrvatice u BG
Page 5 of 16
Page 5 of 16 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10 ... 16
Re: Hrvatice u BG
a jeboga....bilo ej i toga..ali bogami si mogao naci mjesta i zabavom orjentalnog stiha koliko hoces...samo nemoj tvrditi da toga nije bilo...deset puta vise nego u zg-u....pa nisam jednom bio u beogradu...ne samo navijacki vec i preko ferijalnog savezajastreb wrote:Svega toga bilo je i u Osijeku. U BG je baš bio zapadnjački štih. Ono trgovine sa stranom robom,Mc Donalds, Koncerti Iron Maidena ili drugih svjetskih bandova bili su dio svakodnevice. Isto je bilo i sa Novim sadom. Tek su Sandžak,južna Srbija i Kosovo u Srbiji imali orijentalni sukus.vuksadinare wrote:nisam mislio na građevine vec zivot...splavi,krcme,ciganska muzika,narodna..to sam misliojastreb wrote:A baš mu htjedoh reći. BG je bio itekako zapadnjački. Po svemu. Puksa vida,a imali ste Mc Donalds prije cijele Hrvatske.Stanojko wrote:Ne lupaj, kakvog crnog "orijentalnog zivota". Pa nije Beograd Bagdad jebote!vuksadinare wrote:....pa zagreb i beograd su imali neku razliku.....i to en bas malu...zagreb je imao austrougarski smek zivota..a beograd je vise orjentalni smek zivota...srbi su voljeli dolaziti u zagreb jer ih je bas privlacio taj zapadni duh zagreba...a hrvati nisu nerado skoknuli do beograda jer su mogli osjetiti i doziviti malo orjentalnog zivota i to ti je...znam dosta srba koji su bas htjeli sluzit vojsku u zagrebu..potezale su se dobrano i veze
Može se za BG reći svašta,ali da je bio orijentalni...Sa čime? sa onom jednom džamijom?
vuksadinare- Posts : 100329
2015-09-08
Šta je orjentalno? BITEF, FEST, BEMUS, ATELJE 212, EVK, Brejkersi, Orgazam? Tada nije bilo splavova a cigansku muziku imaš i u Mađarskoj, Parizu...vuksadinare wrote:nisam mislio na građevine vec zivot...splavi,krcme,ciganska muzika,narodna..to sam misliojastreb wrote:A baš mu htjedoh reći. BG je bio itekako zapadnjački. Po svemu. Puksa vida,a imali ste Mc Donalds prije cijele Hrvatske.Stanojko wrote:Ne lupaj, kakvog crnog "orijentalnog zivota". Pa nije Beograd Bagdad jebote!vuksadinare wrote:....pa zagreb i beograd su imali neku razliku.....i to en bas malu...zagreb je imao austrougarski smek zivota..a beograd je vise orjentalni smek zivota...srbi su voljeli dolaziti u zagreb jer ih je bas privlacio taj zapadni duh zagreba...a hrvati nisu nerado skoknuli do beograda jer su mogli osjetiti i doziviti malo orjentalnog zivota i to ti je...znam dosta srba koji su bas htjeli sluzit vojsku u zagrebu..potezale su se dobrano i veze
Može se za BG reći svašta,ali da je bio orijentalni...Sa čime? sa onom jednom džamijom?
...bilo je bilo...pa nije to sramota...to o cemu pricate tek je u 80-tim uzelo maha..
2015-09-08
Bilo je splavova ali oni tada nisu bili ono što su danas. Tada je glavno mesto narodnjaka bilo izvan grada, Ibarska magistrala.vuksadinare wrote:...bilo je bilo...pa nije to sramota...to o cemu pricate tek je u 80-tim uzelo maha..
...đango....jos za juge sam sam hrpu puta cuo od starijih..ako hoces istocnjacki stimung i melos via beograd...dzango wrote:Bilo je splavova ali oni tada nisu bili ono što su danas. Tada je glavno mesto narodnjaka bilo izvan grada, Ibarska magistrala.vuksadinare wrote:...bilo je bilo...pa nije to sramota...to o cemu pricate tek je u 80-tim uzelo maha..
2015-09-08
Niko im nije kriv što se preporode kada čuju narodnjake i padnu u sevdah kao šljiva u govno. Ali to nije tadašnji Beograd. To je periferija koja nije određivala samu suštinu grada. Svaka metropola ima izobilje zabava i muzika. Samo je na tebi da izabereš nešto za sebe.vuksadinare wrote:...đango....jos za juge sam sam hrpu puta cuo od starijih..ako hoces istocnjacki stimung i melos via beograd...dzango wrote:Bilo je splavova ali oni tada nisu bili ono što su danas. Tada je glavno mesto narodnjaka bilo izvan grada, Ibarska magistrala.vuksadinare wrote:...bilo je bilo...pa nije to sramota...to o cemu pricate tek je u 80-tim uzelo maha..
pa beograd je imao plus tu zabavu vise od zagreba..koji je nije imao ili gotovo nije imao..mozda tek pokoji lokal sa takvom vrst zabavedzango wrote:Niko im nije kriv što se preporode kada čuju narodnjake i padnu u sevdah kao šljiva u govno. Ali to nije tadašnji Beograd. To je periferija koja nije određivala samu suštinu grada. Svaka metropola ima izobilje zabava i muzika. Samo je na tebi da izabereš nešto za sebe.vuksadinare wrote:...đango....jos za juge sam sam hrpu puta cuo od starijih..ako hoces istocnjacki stimung i melos via beograd...dzango wrote:Bilo je splavova ali oni tada nisu bili ono što su danas. Tada je glavno mesto narodnjaka bilo izvan grada, Ibarska magistrala.vuksadinare wrote:...bilo je bilo...pa nije to sramota...to o cemu pricate tek je u 80-tim uzelo maha..
2015-09-08
I onda su Hrvati kojima to fali dolazili u Beograd i na osnovu toga zaključili da je taj grad orjentalan. Oni što su dolazili na BITEF, BEMUS, EKV i ostalo, sigurno nisu imali takav utisak.vuksadinare wrote:pa beograd je imao plus tu zabavu vise od zagreba..koji je nije imao ili gotovo nije imao..mozda tek pokoji lokal sa takvom vrst zabavedzango wrote:Niko im nije kriv što se preporode kada čuju narodnjake i padnu u sevdah kao šljiva u govno. Ali to nije tadašnji Beograd. To je periferija koja nije određivala samu suštinu grada. Svaka metropola ima izobilje zabava i muzika. Samo je na tebi da izabereš nešto za sebe.vuksadinare wrote:...đango....jos za juge sam sam hrpu puta cuo od starijih..ako hoces istocnjacki stimung i melos via beograd...dzango wrote:Bilo je splavova ali oni tada nisu bili ono što su danas. Tada je glavno mesto narodnjaka bilo izvan grada, Ibarska magistrala.vuksadinare wrote:...bilo je bilo...pa nije to sramota...to o cemu pricate tek je u 80-tim uzelo maha..
jastreb wrote:
da je danas BG prljaviji nego ikad
to je teško moguće, jer je prljaviji bio krajem 80-ih,
ali ok, kad usporedimo beograd danas s bilo kojim pristojnijim gradom u rh, razlika se više vidi sada nego prije 30 godina, logično
ljubo1212- Posts : 2050
2015-08-02
ljubo1212 wrote:jastreb wrote:
ali ok, kad usporedimo beograd danas s bilo kojim pristojnijim gradom u rh, razlika se više vidi sada nego prije 30 godina, logično
Pa na sta lici Indija pa svi hrle tamo radi nekog klinca..ima nesto i u toj prljavstini valjda
Guest- Guest
dobro kaže drmrzmdrdtk..orjentalan ne znači a priori nešto nazadno, prljavo, loše..to je jedan egzotični istočni štih..uz ostale, naravno..grad je velik i ponuda sigurno..dzango wrote:I onda su Hrvati kojima to fali dolazili u Beograd i na osnovu toga zaključili da je taj grad orjentalan. Oni što su dolazili na BITEF, BEMUS, EKV i ostalo, sigurno nisu imali takav utisak.vuksadinare wrote:pa beograd je imao plus tu zabavu vise od zagreba..koji je nije imao ili gotovo nije imao..mozda tek pokoji lokal sa takvom vrst zabavedzango wrote:Niko im nije kriv što se preporode kada čuju narodnjake i padnu u sevdah kao šljiva u govno. Ali to nije tadašnji Beograd. To je periferija koja nije određivala samu suštinu grada. Svaka metropola ima izobilje zabava i muzika. Samo je na tebi da izabereš nešto za sebe.vuksadinare wrote:...đango....jos za juge sam sam hrpu puta cuo od starijih..ako hoces istocnjacki stimung i melos via beograd...dzango wrote:
Bilo je splavova ali oni tada nisu bili ono što su danas. Tada je glavno mesto narodnjaka bilo izvan grada, Ibarska magistrala.
2014-04-12
Istina, glupo je porediti Beograd sa gradovima poput Zagreba ili onima iz Bosne, Tuzlom, Sarajevom...ljubo1212 wrote:jastreb wrote:
Kada se probuidiš ujutru ispod stola na nekom splavu, naravno da ćeš imati utisak da je Beograd orjentalan.maggie13 wrote:dobro kaže drmrzmdrdtk..orjentalan ne znači a priori nešto nazadno, prljavo, loše..to je jedan egzotični istočni štih..uz ostale, naravno..grad je velik i ponuda sigurno..dzango wrote:I onda su Hrvati kojima to fali dolazili u Beograd i na osnovu toga zaključili da je taj grad orjentalan. Oni što su dolazili na BITEF, BEMUS, EKV i ostalo, sigurno nisu imali takav utisak.vuksadinare wrote:pa beograd je imao plus tu zabavu vise od zagreba..koji je nije imao ili gotovo nije imao..mozda tek pokoji lokal sa takvom vrst zabavedzango wrote:Niko im nije kriv što se preporode kada čuju narodnjake i padnu u sevdah kao šljiva u govno. Ali to nije tadašnji Beograd. To je periferija koja nije određivala samu suštinu grada. Svaka metropola ima izobilje zabava i muzika. Samo je na tebi da izabereš nešto za sebe.vuksadinare wrote:
...đango....jos za juge sam sam hrpu puta cuo od starijih..ako hoces istocnjacki stimung i melos via beograd...
maggie13 wrote:dobro kaže drmrzmdrdtk..orjentalan ne znači a priori nešto nazadno, prljavo, loše..to je jedan egzotični istočni štih..uz ostale, naravno..grad je velik i ponuda sigurno..dzango wrote:I onda su Hrvati kojima to fali dolazili u Beograd i na osnovu toga zaključili da je taj grad orjentalan. Oni što su dolazili na BITEF, BEMUS, EKV i ostalo, sigurno nisu imali takav utisak.vuksadinare wrote:pa beograd je imao plus tu zabavu vise od zagreba..koji je nije imao ili gotovo nije imao..mozda tek pokoji lokal sa takvom vrst zabavedzango wrote:Niko im nije kriv što se preporode kada čuju narodnjake i padnu u sevdah kao šljiva u govno. Ali to nije tadašnji Beograd. To je periferija koja nije određivala samu suštinu grada. Svaka metropola ima izobilje zabava i muzika. Samo je na tebi da izabereš nešto za sebe.vuksadinare wrote:
...đango....jos za juge sam sam hrpu puta cuo od starijih..ako hoces istocnjacki stimung i melos via beograd...
ej bre..lepo mi se obracaj!
Guest- Guest
Opet si izvukao iz konteksta. Ovaj čovjek je rekao prljaviji mentalno.ljubo1212 wrote:jastreb wrote:
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Ako misliš na narodnjake,toga je prije rata bilo u Rijeci i u bližoj okolici Rijeke,koliko oćeš (Bakar,Srdoči,Crikvenica...)pa nikad nisam čuo da je i Rijeka puna orijentalnog štiha.vuksadinare wrote:a jeboga....bilo ej i toga..ali bogami si mogao naci mjesta i zabavom orjentalnog stiha koliko hoces...samo nemoj tvrditi da toga nije bilo...deset puta vise nego u zg-u....pa nisam jednom bio u beogradu...ne samo navijacki vec i preko ferijalnog savezajastreb wrote:Svega toga bilo je i u Osijeku. U BG je baš bio zapadnjački štih. Ono trgovine sa stranom robom,Mc Donalds, Koncerti Iron Maidena ili drugih svjetskih bandova bili su dio svakodnevice. Isto je bilo i sa Novim sadom. Tek su Sandžak,južna Srbija i Kosovo u Srbiji imali orijentalni sukus.vuksadinare wrote:nisam mislio na građevine vec zivot...splavi,krcme,ciganska muzika,narodna..to sam misliojastreb wrote:A baš mu htjedoh reći. BG je bio itekako zapadnjački. Po svemu. Puksa vida,a imali ste Mc Donalds prije cijele Hrvatske.Stanojko wrote:
Ne lupaj, kakvog crnog "orijentalnog zivota". Pa nije Beograd Bagdad jebote!
narodnjaci su bili dio svejugoslavenskog štiha.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
nama je najbolji,
nemamo bolji bg, meni je posebno drag i pozitivan,
sve moje najprijatnije u zivotu vezano je za beograd.
poslovno i emotivno
nemamo bolji bg, meni je posebno drag i pozitivan,
sve moje najprijatnije u zivotu vezano je za beograd.
poslovno i emotivno
Last edited by pizzon on 9/9/2016, 12:35; edited 1 time in total
Guest- Guest
To je dio priče..drugi dio, ne manje važan, je da mogu lako zamislit da naša sterilnost vs vaša ostrašćenost zaista stvara takav realan dojam..dzango wrote:Kada se probuidiš ujutru ispod stola na nekom splavu, naravno da ćeš imati utisak da je Beograd orjentalan.maggie13 wrote:dobro kaže drmrzmdrdtk..orjentalan ne znači a priori nešto nazadno, prljavo, loše..to je jedan egzotični istočni štih..uz ostale, naravno..grad je velik i ponuda sigurno..dzango wrote:I onda su Hrvati kojima to fali dolazili u Beograd i na osnovu toga zaključili da je taj grad orjentalan. Oni što su dolazili na BITEF, BEMUS, EKV i ostalo, sigurno nisu imali takav utisak.vuksadinare wrote:pa beograd je imao plus tu zabavu vise od zagreba..koji je nije imao ili gotovo nije imao..mozda tek pokoji lokal sa takvom vrst zabavedzango wrote:
Niko im nije kriv što se preporode kada čuju narodnjake i padnu u sevdah kao šljiva u govno. Ali to nije tadašnji Beograd. To je periferija koja nije određivala samu suštinu grada. Svaka metropola ima izobilje zabava i muzika. Samo je na tebi da izabereš nešto za sebe.
2014-04-12
ah, to..ovo je moj podsvjesni način da ti sugeriram promjenu nadimka..ne mogu te zvati ovako, ni izmislit nadimak..dzmrdz wrote:maggie13 wrote:dobro kaže drmrzmdrdtk..orjentalan ne znači a priori nešto nazadno, prljavo, loše..to je jedan egzotični istočni štih..uz ostale, naravno..grad je velik i ponuda sigurno..dzango wrote:I onda su Hrvati kojima to fali dolazili u Beograd i na osnovu toga zaključili da je taj grad orjentalan. Oni što su dolazili na BITEF, BEMUS, EKV i ostalo, sigurno nisu imali takav utisak.vuksadinare wrote:pa beograd je imao plus tu zabavu vise od zagreba..koji je nije imao ili gotovo nije imao..mozda tek pokoji lokal sa takvom vrst zabavedzango wrote:
Niko im nije kriv što se preporode kada čuju narodnjake i padnu u sevdah kao šljiva u govno. Ali to nije tadašnji Beograd. To je periferija koja nije određivala samu suštinu grada. Svaka metropola ima izobilje zabava i muzika. Samo je na tebi da izabereš nešto za sebe.
ej bre..lepo mi se obracaj!
2014-04-12
Page 5 of 16 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10 ... 16
Similar topics
» Hrvatice po BGD
» Laka vam zemlja Hrvatice i Hrvati
» Da li Hrvatice zaista padaju na Srbe
» Hrvatice su spolno ravnopeavnije od Šveđanki i Njemica
» Ispovest Hrvatice koja je raskrinkala Tuđmana
» Laka vam zemlja Hrvatice i Hrvati
» Da li Hrvatice zaista padaju na Srbe
» Hrvatice su spolno ravnopeavnije od Šveđanki i Njemica