Hrvatice u BG
Page 9 of 16
Page 9 of 16 • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 12 ... 16
Re: Hrvatice u BG
Ko je od velikih igrača sa ovih prostora postao igrač u Americi? Svi koji su otišli, nazadovali su.kolerik wrote:Pokupio sto je pokupio 1992, pa se naglo sjetio kako je Rvat i zbrisao iz sankcija u Cibonu. Onda su skuzili u Ciboni da europski prvak i ne mora biti dobar kosarkas, da su i Radulovic i Mrsic bolji (a da se rodio 15-ak godina prije i igrao 1970-80-ih bio bi i jos bolji) pa su ga nogirali. Inace, Mrsic je odlican trener, specijalizirao se za mladje uzraste i fundamente, nikad dosta treninga sa njim. A Radulovicev sut je i danas strasan, slaze i po 10-15 trica. Ono sto fali je nadgradnja, klinci moraju u SAD da im netko objasni obranu covjek-na-covjeka, da gledaju u suparnikove natkoljenicne tetive, u skoku na izbacaj sutera i pocetak putanje lopte, to inace ovdje zovu presing :)jastreb wrote: Ivo Nakić.
Koliko sam cuo, vratio se brzo u Beograd i zivi na staroj slavi i prica svima kako je NBA skaut (ako te neki klub nazove i pita za nekog igraca iz Partizana, to ne znaci da si NBA skaut).
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
jastreb wrote:Stavio sam slike tri nogometaša koji su ovih dana umrli. Bukala iz Želje,Zvonka Ivezića iz Vojvodine i Željka Smoleka iz Zagreba. Dakle na spomen velikim nogometašima.vuksadinare wrote:i sad ce reci da nije..a stavlja slike nogometasa od prije 40 godina....alo jastrebe ovo ej 21 stoljece..
Neću valjda staviti Mandžukića?
Mozes i njega.
Koliko golova daje u zadnje vrijeme, kao da je i on umro.
Guest- Guest
Neka dokmentaciju traže vaši špijuni. Neće nepismene pevaljke da vam jre i donose papire.maggie13 wrote:ponesite dokumentaciju koju tražimo i sve 5...dzango wrote:Ne daju šatoraši. Odmah naprave demonstracije i postave šator.maggie13 wrote:morate nas vi doći mentorisat da ne zalutamo u učmalost putem..dzango wrote:Onda organizujete izbore svaki vikend i za godinu, dve da vidiš kakve bekrije imate da postanete.maggie13 wrote:
ha ha, ma nije to ništa loše..samo razlika u mentalitetu..vi se baš znate zabavit, mi smo suzdržaniji..u pravilu..
dzango wrote:Ko je od velikih igrača sa ovih prostora postao igrač u Americi? Svi koji su otišli, nazadovali su.kolerik wrote:Pokupio sto je pokupio 1992, pa se naglo sjetio kako je Rvat i zbrisao iz sankcija u Cibonu. Onda su skuzili u Ciboni da europski prvak i ne mora biti dobar kosarkas, da su i Radulovic i Mrsic bolji (a da se rodio 15-ak godina prije i igrao 1970-80-ih bio bi i jos bolji) pa su ga nogirali. Inace, Mrsic je odlican trener, specijalizirao se za mladje uzraste i fundamente, nikad dosta treninga sa njim. A Radulovicev sut je i danas strasan, slaze i po 10-15 trica. Ono sto fali je nadgradnja, klinci moraju u SAD da im netko objasni obranu covjek-na-covjeka, da gledaju u suparnikove natkoljenicne tetive, u skoku na izbacaj sutera i pocetak putanje lopte, to inace ovdje zovu presing :)jastreb wrote: Ivo Nakić.
Koliko sam cuo, vratio se brzo u Beograd i zivi na staroj slavi i prica svima kako je NBA skaut (ako te neki klub nazove i pita za nekog igraca iz Partizana, to ne znaci da si NBA skaut).
Stojakovic, Divac i Goran Dragic.
Guest- Guest
..ma quratz ej star..nego zivio na pricama oca i dide...'joj kako ej ovaj bio dobar..driblao je do iznemoglosti...loptu mu niko nije mogao uzeti 45 minuta'....bukal je igrao prije 40 godina ko i osim,smolek....jedino cega bi se mogao ko u magli sjecat je kako su igrali baka sliskovic i milos sesticmax123 wrote:bas tako.nije mi jasan taj jastreb.ili laze,stariji je i "mesanac"..vuksadinare wrote:
da..i ti si ih sve gledao u zivo..da ih oplakujes...a rodio si se malo prije nego sto ej tito umro...
vuksadinare- Posts : 100320
2015-09-08
Govorim o NCAA, nasi juniori idu tamo na turneje i uce igrati obranu jedan-na-jedan od americkih trenera, a bome najbolje od igraca na licu mjesta. :)
Nema, grizu ko drogirani svake sekunde, a ako ti ne radis isto, odmah kontra, utrcavanje iza ledja, stvaranje viska u napadu i slobodan sut. Ispod kosa zagradjujes ih izvan reketa, ako je moguce ispod kosa i izvan aut linije. Taktika im i nije nesto, nema kompliciranih akcija (mi ucili nase ko lektiru), ali ide efikasno.
Nema, grizu ko drogirani svake sekunde, a ako ti ne radis isto, odmah kontra, utrcavanje iza ledja, stvaranje viska u napadu i slobodan sut. Ispod kosa zagradjujes ih izvan reketa, ako je moguce ispod kosa i izvan aut linije. Taktika im i nije nesto, nema kompliciranih akcija (mi ucili nase ko lektiru), ali ide efikasno.
Guest- Guest
...eventualno ih ej mogao gledat u snimkama na youtube pa je iz toga vukao zakljucke...to su bili dobri igraci u svoje vrijeme i to ej to...danas ko zna...nije isti televitor iz 1985 i tv iz 2016..ne bi se cudio da kaze joj ovaj tv iz 2016 je kurac za onaj od rudi cajevca..
2015-09-08
Oni su otišli kao gotovi igrači a ne kao klinci. Klinci su sa 16,17,18.kolerik wrote:dzango wrote:Ko je od velikih igrača sa ovih prostora postao igrač u Americi? Svi koji su otišli, nazadovali su.kolerik wrote:Pokupio sto je pokupio 1992, pa se naglo sjetio kako je Rvat i zbrisao iz sankcija u Cibonu. Onda su skuzili u Ciboni da europski prvak i ne mora biti dobar kosarkas, da su i Radulovic i Mrsic bolji (a da se rodio 15-ak godina prije i igrao 1970-80-ih bio bi i jos bolji) pa su ga nogirali. Inace, Mrsic je odlican trener, specijalizirao se za mladje uzraste i fundamente, nikad dosta treninga sa njim. A Radulovicev sut je i danas strasan, slaze i po 10-15 trica. Ono sto fali je nadgradnja, klinci moraju u SAD da im netko objasni obranu covjek-na-covjeka, da gledaju u suparnikove natkoljenicne tetive, u skoku na izbacaj sutera i pocetak putanje lopte, to inace ovdje zovu presing :)jastreb wrote: Ivo Nakić.
jedino sto priznam i sto je kvalitetom dokazano a to se ne moze mjeriti brzinom,tehnoloskim napretkom,taktikom a to su sportski komentatori od prije 30,40 godina od ovih danasnjih komentatora..s njima nikad nije bilo dosadno..i glumci..i to je to...ostalo je tesko usporedivo jer svako vrijeme nosi svoje
2015-09-08
Dobro je otići i videti. Ima šta da se nauči. Posebno sistem treninga. Paspalj je pričao da je u NBA sa mnogo manje truda i snage postizao istu formu kao u Jugoslaviji za tri meseca krvavog rada. Stvar je u opet u tehnologiiji, isto kao i u drugim segmentima života.kolerik wrote:Govorim o NCAA, nasi juniori idu tamo na turneje i uce igrati obranu jedan-na-jedan od americkih trenera, a bome najbolje od igraca na licu mjesta. :)
Ali nikako ih ne treba dati na koledž sem ako eventualno nije UCLA ili neki sličan, mada je i to pitanje. Najbolje za mladog igrača je da zanat uči kod naših trenera u našim školama košarke. Sve preko je smao plus.
..smijesno mi ej kad sam bas nekidan citao kako ej ejdan bivsi poznati kosarkas rekao..u moje vrijeme bez problema si mogao pogoditi kos....da,tocno..samo kakva se tad obrana igrala a kakva danas..i razlika je debela i u fizickoj spremi....uostalom usporedit se moze i na youtubeu recimo kosarkaska utakmica iz npr 1983 i sad...gdje ono gotovo svi stoje...i cekaju sto ce ovaj napraviti..igrac metar udalejn od protivnickog igraca i niej na ruci....lako je tako bilo gađat..ajd tui pogodi danas kad te dvojica udvajaju i na ruci su ti
2015-09-08
dzango wrote:Oni su otišli kao gotovi igrači a ne kao klinci. Klinci su sa 16,17,18.kolerik wrote:dzango wrote:Ko je od velikih igrača sa ovih prostora postao igrač u Americi? Svi koji su otišli, nazadovali su.kolerik wrote:Pokupio sto je pokupio 1992, pa se naglo sjetio kako je Rvat i zbrisao iz sankcija u Cibonu. Onda su skuzili u Ciboni da europski prvak i ne mora biti dobar kosarkas, da su i Radulovic i Mrsic bolji (a da se rodio 15-ak godina prije i igrao 1970-80-ih bio bi i jos bolji) pa su ga nogirali. Inace, Mrsic je odlican trener, specijalizirao se za mladje uzraste i fundamente, nikad dosta treninga sa njim. A Radulovicev sut je i danas strasan, slaze i po 10-15 trica. Ono sto fali je nadgradnja, klinci moraju u SAD da im netko objasni obranu covjek-na-covjeka, da gledaju u suparnikove natkoljenicne tetive, u skoku na izbacaj sutera i pocetak putanje lopte, to inace ovdje zovu presing :)jastreb wrote: Ivo Nakić.
Malo je prije moje ere, ali cini mi se da je Stojakovic otisao sa nekih 19-20.
Pa tko moze postati igrac kroz njihov sustav? High school, pa NCAA? Imas tamo djecu koja grizu jer je to za njih do-or-die ili ce dobiti stipendiju a mozda i NBA, ili ce zavrsiti na drogi u svom kvartu. Taj je spreman na treningu ti slomiti nogu ko nista samo da te preskoci i izbjegne klupu.
Ma neka lome nogu, samo neka ne diraju Ahilovu tetivu, iznio sam ih zdrave, dobre i citave :)
Guest- Guest
Delije i Grobari su drek na šibici i ne znam tko ih se još plaši?vuksadinare wrote:..je..sve delije i grobari jedva cekaju...a i radikali....vulin i kompanija..taman bi im to doslo ko kec na desetku...u koejm vremenu ti zivis..i di...lako ej laprdat iz daljinejastreb wrote:Mislim da bi se Hrvati u BG trebali okupiti na svim razinama i osnovati neku organizaciju,neko društvo,a ne bi bilo loše obnoviti manifestaciju "Bile noći".
Da što vrijede ne bi gledali kako im emigranti i rifuži tuku Srbe u sred BG.
Dakle obična razvikana čoporativna bagra,koje nikad nema ondje gdje bi trebali biti.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Nogomet se onda igrao srcem i ljudi su dolazili na stadione gledati igrače jer su imali koga i što vidjeti.vuksadinare wrote:jedino sto priznam i sto je kvalitetom dokazano a to se ne moze mjeriti brzinom,tehnoloskim napretkom,taktikom a to su sportski komentatori od prije 30,40 godina od ovih danasnjih komentatora..s njima nikad nije bilo dosadno..i glumci..i to je to...ostalo je tesko usporedivo jer svako vrijeme nosi svoje
Znaš li ti na kojoj je utakmici Maksimir bio najviše ispunjen?
Na kvalifikacijama za 1 ligu između Zagreba i Osijeka 1973. Bilo je na tribinama čak 64.138 osoba.
2014-04-22
dzango wrote:Dobro je otići i videti. Ima šta da se nauči. Posebno sistem treninga. Paspalj je pričao da je u NBA sa mnogo manje truda i snage postizao istu formu kao u Jugoslaviji za tri meseca krvavog rada. Stvar je u opet u tehnologiiji, isto kao i u drugim segmentima života.kolerik wrote:Govorim o NCAA, nasi juniori idu tamo na turneje i uce igrati obranu jedan-na-jedan od americkih trenera, a bome najbolje od igraca na licu mjesta. :)
Ali nikako ih ne treba dati na koledž sem ako eventualno nije UCLA ili neki sličan, mada je i to pitanje. Najbolje za mladog igrača je da zanat uči kod naših trenera u našim školama košarke. Sve preko je smao plus.
Ovako - do 18-te godine ti je najbolje da ucis kosarku ovdje, jos ako je klub specijaliziran za mladje igrace (recimo Zagreb ili Zadar). Nakon toga, ako nema Eurolige, a imas stipendiju top-tier sveucilista (Duke, Georgetown koji su jaki i akademski i sportski) onda sibaj za SAD.
Nakon toga imas vrhunsku diplomu, mozda se dokopas i Final Foura. Ako ostanes zdrav, najcesce slijedi povratak u Europu, place su dobre, a NBA skauti uvijek gledaju.
Neki ostanu, pa prijedju u Cedevitu, onda ih sa 20 godina draftiraju, odu u NBA i glancaju jajima klupu jer nemaju osnovne fizicke predispozicije, radnu etiku da steknu minimum spreme i sposobnost da igraju obranu.
Guest- Guest
dzango wrote:Dobro je otići i videti. Ima šta da se nauči. Posebno sistem treninga. Paspalj je pričao da je u NBA sa mnogo manje truda i snage postizao istu formu kao u Jugoslaviji za tri meseca krvavog rada. Stvar je u opet u tehnologiiji, isto kao i u drugim segmentima života.kolerik wrote:Govorim o NCAA, nasi juniori idu tamo na turneje i uce igrati obranu jedan-na-jedan od americkih trenera, a bome najbolje od igraca na licu mjesta. :)
Njihova metodika treninga, spavanja, prehrane i nasa (ako nasa uopce postoji) se ne da usporediti.
Oni imaju kratke i intezivne treninge, rijetko do 1,5 sati. Mi imamo treninge gdje se vucemo po 3,4 sata.
Oni inzistiraju na pravilnoj prehrani, dorucak narocito, ujutro energetska bomba, preko dana hidratiziranje non-stop. Vjezbe u bazenu radi sirenja radijusa kretanja, vjezbe pod opterecenjem radi razvoja misica, boksacki treninzi...i jos igraci rade indvidualno, ali tvoji treneri moraju znati da si jabuku pojeo i da li si spavao.
Dvorana i sve prostorije po noci otvorene, svijetla upaljena, pa tko hoce...i stariji igraci, alumni. Odes u Duke, igras sa Grantom Hillom, 1-na-1, nema majci, a Grant je u vrhunskoj formi, komentator je na TV-u pa ga mozes vidjeti. Isto UCLA, Reggie Miller ima blizu trening kamp.
A mozes misliti sto te ceka u North Carolini ili Gonzagi. ;)
Guest- Guest
Idealno vreme za NBA je negde sa 21 godinom. Kao što je Jokić uradio. Čovek koji se košarkom bavio ukupno 5 godina, je otišao tamo i za jedno leto napredovao toliko da ga nisu mogli prepoznati kao igrača. Toliko u Evropi ne bi napredovao za 2 godine. Ali opet mi se čini da se tu najpre radi o centrima.kolerik wrote:dzango wrote:Oni su otišli kao gotovi igrači a ne kao klinci. Klinci su sa 16,17,18.kolerik wrote:dzango wrote:Ko je od velikih igrača sa ovih prostora postao igrač u Americi? Svi koji su otišli, nazadovali su.kolerik wrote:
Pokupio sto je pokupio 1992, pa se naglo sjetio kako je Rvat i zbrisao iz sankcija u Cibonu. Onda su skuzili u Ciboni da europski prvak i ne mora biti dobar kosarkas, da su i Radulovic i Mrsic bolji (a da se rodio 15-ak godina prije i igrao 1970-80-ih bio bi i jos bolji) pa su ga nogirali. Inace, Mrsic je odlican trener, specijalizirao se za mladje uzraste i fundamente, nikad dosta treninga sa njim. A Radulovicev sut je i danas strasan, slaze i po 10-15 trica. Ono sto fali je nadgradnja, klinci moraju u SAD da im netko objasni obranu covjek-na-covjeka, da gledaju u suparnikove natkoljenicne tetive, u skoku na izbacaj sutera i pocetak putanje lopte, to inace ovdje zovu presing :)
Malo je prije moje ere, ali cini mi se da je Stojakovic otisao sa nekih 19-20.
Pa tko moze postati igrac kroz njihov sustav? High school, pa NCAA? Imas tamo djecu koja grizu jer je to za njih do-or-die ili ce dobiti stipendiju a mozda i NBA, ili ce zavrsiti na drogi u svom kvartu. Taj je spreman na treningu ti slomiti nogu ko nista samo da te preskoci i izbjegne klupu.
Ma neka lome nogu, samo neka ne diraju Ahilovu tetivu, iznio sam ih zdrave, dobre i citave :)
Nama je bolje da pošaljemo tamo mlade trenere nego igrače. Njima bi više koristila nadgradnja nego igračima. Kao što su uradili Džikić i Kokoškov.kolerik wrote:dzango wrote:Dobro je otići i videti. Ima šta da se nauči. Posebno sistem treninga. Paspalj je pričao da je u NBA sa mnogo manje truda i snage postizao istu formu kao u Jugoslaviji za tri meseca krvavog rada. Stvar je u opet u tehnologiiji, isto kao i u drugim segmentima života.kolerik wrote:Govorim o NCAA, nasi juniori idu tamo na turneje i uce igrati obranu jedan-na-jedan od americkih trenera, a bome najbolje od igraca na licu mjesta. :)
Njihova metodika treninga, spavanja, prehrane i nasa (ako nasa uopce postoji) se ne da usporediti.
Oni imaju kratke i intezivne treninge, rijetko do 1,5 sati. Mi imamo treninge gdje se vucemo po 3,4 sata.
Oni inzistiraju na pravilnoj prehrani, dorucak narocito, ujutro energetska bomba, preko dana hidratiziranje non-stop. Vjezbe u bazenu radi sirenja radijusa kretanja, vjezbe pod opterecenjem radi razvoja misica, boksacki treninzi...i jos igraci rade indvidualno, ali tvoji treneri moraju znati da si jabuku pojeo i da li si spavao.
Dvorana i sve prostorije po noci otvorene, svijetla upaljena, pa tko hoce...i stariji igraci, alumni. Odes u Duke, igras sa Grantom Hillom, 1-na-1, nema majci, a Grant je u vrhunskoj formi, komentator je na TV-u pa ga mozes vidjeti. Isto UCLA, Reggie Miller ima blizu trening kamp.
A mozes misliti sto te ceka u North Carolini ili Gonzagi. ;)
Ishrana manje više. Paspalja je Greg Popović celu godinu jurio da batali cigare. Na kraju mu je platio i kurs za odvikavanje. Palja je izašao sa kursa, gde ga je čekao Popović, i zapalio cigaru. Ovaj nije mogao da veruje.
Da,ali ga i usprkos tome onaj konj i dalje forsira,sa nevjerovatno glupom nadom da će ovaj kad-tad proraditi,a mladi igrači,golgeteri,željni igre sjede na klupi.kolerik wrote:jastreb wrote:Stavio sam slike tri nogometaša koji su ovih dana umrli. Bukala iz Želje,Zvonka Ivezića iz Vojvodine i Željka Smoleka iz Zagreba. Dakle na spomen velikim nogometašima.vuksadinare wrote:i sad ce reci da nije..a stavlja slike nogometasa od prije 40 godina....alo jastrebe ovo ej 21 stoljece..
Mozes i njega.
A da stvar bude još i gora nitko se Čačiću ne želi zamjeriti pa ga hvale i veličaju maltene svi. Osim Joška Skoblara.
Evo danas u 7 dnevno to čini i ona bradata spodoba iz Neorića.
2014-04-22
dzango wrote:
Nama je bolje da pošaljemo tamo mlade trenere nego igrače. Njima bi više koristila nadgradnja nego igračima. Kao što su uradili Džikić i Kokoškov.
Ishrana manje više. Paspalja je Greg Popović celu godinu jurio da batali cigare. Na kraju mu je platio i kurs za odvikavanje. Palja je izašao sa kursa, gde ga je čekao Popović, i zapalio cigaru. Ovaj nije mogao da veruje.
Baraba :) dobro Popovic je nas, Crnogorac, ali sa njim nema zajebancije. Njegovi treninzi su navodno najzesci u NBA, a ne mozes igrati u Spursima (ima iznimaka) ako ti raspon ruku nije veci od visine.
Kobe Bryant je jednom na All-Star vikendu namjerno trazio od njega da trenira selekciju Zapada kao Spurse, htio je prouciti njegovu metodologiju i usporediti sa Jacksonom.
Ovi jadnici se mislili malo opustiti na All-Star Weekend pored Bryanta i Popovica, na kraju najzesci trening sezone
Guest- Guest
jastreb wrote:Da,ali ga i usprkos tome onaj konj i dalje forsira,sa nevjerovatno glupom nadom da će ovaj kad-tad proraditi,a mladi igrači,golgeteri,željni igre sjede na klupi.kolerik wrote:jastreb wrote:Stavio sam slike tri nogometaša koji su ovih dana umrli. Bukala iz Želje,Zvonka Ivezića iz Vojvodine i Željka Smoleka iz Zagreba. Dakle na spomen velikim nogometašima.vuksadinare wrote:i sad ce reci da nije..a stavlja slike nogometasa od prije 40 godina....alo jastrebe ovo ej 21 stoljece..
Mozes i njega.
A da stvar bude još i gora nitko se Čačiću ne želi zamjeriti pa ga hvale i veličaju maltene svi. Osim Joška Skoblara.
Evo danas u 7 dnevno to čini i ona bradata spodoba iz Neorića.
Kakvi golgeteri, ti si covjece nerealan?
Kalinic je jedini koji igra i zabija, ostalo je momentalno u susi.
Perisic isto krca, ali Persic je na krilu iako ga povuce.
Svejedno, morati ce zamijeniti Kalinica Mandzukicem, ako Krama proradi onda super, imamo golgetera.
Guest- Guest
Page 9 of 16 • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 12 ... 16
Similar topics
» Hrvatice po BGD
» Laka vam zemlja Hrvatice i Hrvati
» Da li Hrvatice zaista padaju na Srbe
» Hrvatice su spolno ravnopeavnije od Šveđanki i Njemica
» Ispovest Hrvatice koja je raskrinkala Tuđmana
» Laka vam zemlja Hrvatice i Hrvati
» Da li Hrvatice zaista padaju na Srbe
» Hrvatice su spolno ravnopeavnije od Šveđanki i Njemica
» Ispovest Hrvatice koja je raskrinkala Tuđmana