SAD ne smatraju borbeno zrakoplovstvo prioritetom RH i nemaju želju pomoći u nabavi
Page 3 of 8
Page 3 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: SAD ne smatraju borbeno zrakoplovstvo prioritetom RH i nemaju želju pomoći u nabavi
Mađari su nam manji problem od Talijana jer :
- ima ih puno manje od Talijana
- nemaju izlaz na more a da se tucu sa Hrvatima radi toga iscrpili bi se i mogu zaboravit na povratak onih dijelova u Rumunjskoj gdje ima Mađara i te stvari na šta oni u suštini pušu kad su teriorijalne pretenzije u pitanju i na šta pušu kad gledaju tko je njima vojna prijetnja u okruženju ( Rumunjska )
- zbog Srbije oni sami ne žele neprijatelja u Hrvatskoj nego ono neki odnos a kakvi god da nije ratni ( sa Hr )
Kad ugasimo air policing avijaciju onda ce ti Mađari kontrolirat sjever a Talijani jug tj jadran i tu cijelu zonu
Austrijanci tj austornijemci sa Eurofighterima ti ne mogu kontrolirt ništa jer ih odvaja SLovenija i Mađarska tj nema direktne veze...
....dakle cijeli Jadran i ta zona CG i pola BiH s juga gledano je talijansko.
Ako ikad poželiš to povratiti trebat ceš držat ili unajmit jednu malu eskadrilu od najmanje šest lovaca i stacionirati ih u Zadar ( zracna luka Zemunik ).
Tu postoje opcije :
a) sam ceš ih kupit
b) unajmit ceš druge s ciljem da budu stacionirani tu a to češ placat skoro ko da ih i sam imaš a nemaš
A unajimt možeš :
a ) opet Mađare sa Gripenima i onda cijela Hr dolazi pod vlast Mađara
b ) Austro Nijemce ...izbacuje se Italija defintivno
i ima još jedna opcija al tu necemo a ta je :
c ) Srbo rusija tj opet neka šema jugoslavija itd itd itd tj dođu Srbi pa sa ruskim lovcima iz Zadra kontroliraju to sve ....to je ono velika Srbija jelte.
- ima ih puno manje od Talijana
- nemaju izlaz na more a da se tucu sa Hrvatima radi toga iscrpili bi se i mogu zaboravit na povratak onih dijelova u Rumunjskoj gdje ima Mađara i te stvari na šta oni u suštini pušu kad su teriorijalne pretenzije u pitanju i na šta pušu kad gledaju tko je njima vojna prijetnja u okruženju ( Rumunjska )
- zbog Srbije oni sami ne žele neprijatelja u Hrvatskoj nego ono neki odnos a kakvi god da nije ratni ( sa Hr )
Kad ugasimo air policing avijaciju onda ce ti Mađari kontrolirat sjever a Talijani jug tj jadran i tu cijelu zonu
Austrijanci tj austornijemci sa Eurofighterima ti ne mogu kontrolirt ništa jer ih odvaja SLovenija i Mađarska tj nema direktne veze...
....dakle cijeli Jadran i ta zona CG i pola BiH s juga gledano je talijansko.
Ako ikad poželiš to povratiti trebat ceš držat ili unajmit jednu malu eskadrilu od najmanje šest lovaca i stacionirati ih u Zadar ( zracna luka Zemunik ).
Tu postoje opcije :
a) sam ceš ih kupit
b) unajmit ceš druge s ciljem da budu stacionirani tu a to češ placat skoro ko da ih i sam imaš a nemaš
A unajimt možeš :
a ) opet Mađare sa Gripenima i onda cijela Hr dolazi pod vlast Mađara
b ) Austro Nijemce ...izbacuje se Italija defintivno
i ima još jedna opcija al tu necemo a ta je :
c ) Srbo rusija tj opet neka šema jugoslavija itd itd itd tj dođu Srbi pa sa ruskim lovcima iz Zadra kontroliraju to sve ....to je ono velika Srbija jelte.
RayMabus- Posts : 184137
2014-04-11
Re: SAD ne smatraju borbeno zrakoplovstvo prioritetom RH i nemaju želju pomoći u nabavi
Kompjutor mi je u bananimelkior wrote:ta nabavljali ozbiljnu i respektabilnu vojnu tehniku s kojom smo dobili rat: Istina je sljedeća: politička elita u Hrvata nema muda, nema karaktera, nema dugoročne vizije ni plana. Nije stvar samo u vojsci, iako je vojska možda najvidljiviji primjer. U ovoj zemlji hitno treba provesti reformu znanosti i visokog školstva, omogućiti liječnicima uvjete da ostanu raditi u Hrvatskoj, umjesto da bježe van. Da, vojno zrakoplovstvo košta par milijardi. Ako hoćeš respektabilnu vojnu silu, moraš imati eskadrilu od 15-20 borbenih lovaca 4 generacije s kojom možeš pokrivati čitav Balkan: po meni najbolji izbor bio bi MIG 29 M ili Gripen, iako mi se čini da bi smo s MIG-ovim bolje prošli: financijski a i vojno. Idealno razdoblje za kupovinu eskadrile novih bobenih aviona bilo je u doba Sanadera u razdoblju od 2004.-2008. godine, ali pederu su bile na pameti važnije stvari: kako guziti Jandrokovića, slikati se na Operi u Veroni, ispunjavati zahtjeve onog hermafrodita s konjskom glavom Carle del Ponte, itd. Zbog sustava S 300 koji je Sanader dao Amerikancima više nikada nećemo moći povratiti povjerenje Rusa niti ćemo ikada više moći (niti imamo uopće love za kupovinu novog sustava S 300 niti bi ga Rusi više nama ikada htjeli prodati pod razno). Od Amerikanaca možemo očekivati da nam jedino utrape svoje rashodovano drugorazredno ili trećerazredno oružje a od Rusa smo u vrijeme Domovinskog rat: S 300, helikoptere MIl Mi 24, itd. Ok, od Amera smo naslijedili zapadnu vojnu doktrinu, ali za kurac ti ako nemaš suvremenu vojnu tehniku.
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
Neće Mađari direktno nego lukavo, preko investicija u ključne infrastrukturne projekte u RH i tako držati Hrvate za muda.RayMabus wrote:
- nemaju izlaz na more a da se tucu sa Hrvatima radi toga iscrpili bi se i mogu zaboravit na povratak onih dijelova u Rumunjskoj gdje ima Mađara
2015-08-09
Da al to me ne brine. Brinu me oni koji bi imali stvarne vojne namjere i terorijalne pretenzije a to Mađari baš i nisu kad je Hr u pitanju.melkior wrote:Neće Mađari direktno nego lukavo, preko investicija u ključne infrastrukturne projekte u RH i tako držati Hrvate za muda.RayMabus wrote:
- nemaju izlaz na more a da se tucu sa Hrvatima radi toga iscrpili bi se i mogu zaboravit na povratak onih dijelova u Rumunjskoj gdje ima Mađara
2014-04-11
Kakav kurac air policig? O kakvom sendviču ti pričaš? Koje tebe paroneje drže. S kim se ti boriš?RayMabus wrote:Ako Hr ukine lovacku komponentu pa makar i samo ovu za air policing desit ce joj se upravo ono šta sam gore naveo : naci ce se u sendvicu između Italije i Srbije koji ce onda prostor između a to smo mi BiH i CG podijelit između sebe.
Onda se može ocekivat panika pa help ovo ono al Amerikancima su Talijani bitniji geo politicki partner nego mi pa ce ko biti neutralni dakle od njih ništa ....i šta onda ?
Imaš opciju da platiš nekome tko ima lovacke avione da umjesto tebe dole iz Zadra vrši air policng za Jadran i zaleđe toga u Hr , BiH i CG.
To ceš platit najmanje 50% cijene koju bi platio da si sam radio lovacku eskadrilicu pa makar i od šest lovaca ......najmanje 50% a slobodno racunaj i više ....biti ceš vazal neceš imat svoju avijaciju i kao takav opet si ovisan o interesima toga koga si unajmio ( Austrijo – njemacka sa Eurofigtherima ili Mađarska sa Gripenima ),
Šta si postigao onda ?
Pa ništa osim šta ceš svakako platit najam aviona toj zemlji koju pozoveš u pomoc da održi ravnotežu tj da se ne nađeš u sendvicu između talijanskih i srpskih interesa i to ce biti od 50% cijene koju bi platio da si ih sam kupio tj unajmio pa radio svoju avijaciju ...od 50% pa naviše
- izgubio si prakticki vojne sposobnosti , politicki si se srozao , postao si vazal neciji i još mu placaš i moraš dhrtati dal ce se tome koga si unajmio interesi okrenit na geopolitici pa napravi nešto protiv tvojih interesa.
Poznavajuci naše politicare ovako nešto bi nam se moglo i desit pa ono skupa je avijacija treba finacirat politicko uhljebsko tijelo.
Kao prvo avioni su goli kurac kao borbeno sredstvo,govorimo o lovačkoj avijaciji. Skupi i nama potpuno nepotrebni. I one što smo imali su nam sjebali dok si reko piksla i pobili nam pilote. Piloti su nam za kurac, mogu poletiti i sletiti nedo bog nekog sukoba mogu odma skakat iz aviona.
Lamentiramo o glupostima koda smo jebena amerika pa imamo par tisuća aviona pa malo filozofiramo kaj nam treba.
Netreba nam ništa od aviona baš ništa osim Kanadera...jbga svako malo se zapalimo ko šibica.
danni1-
2014-04-16
Realno, ako hoćeš respektabilnu vojsku na Balkanu od koje bi zazirala i Italija i Mađarska i Srbija trebala bi Hrvatska imati nekoliko baterija S 300, eskadrilu od 15-20 lovaca Gripena ili Mig 29 M, eskadrilu borbenih helikoptera Mil Mi 35 (nasljednika Mil MI 24), 3-4 podmornice. Realno, to neće imati nikada. Hrvatska je rashodovala svoju jedinu podmornicu koju je imala, jer je to bio zahtjev Italije kao uvjet za pristupanje u EU i NATO.
2015-08-09
O necemu šta ti ocito nerazumiješ.danni1 wrote:
Kakav kurac air policig? O kakvom sendviču ti pričaš?
2014-04-11
masivna oklopna tehnika,artiljerija,protuzracna vrsna,nes dronova,elektronsko ometanje,i to je to...
Guest- Guest
Ako ćeš tako, onda nam ne trebaju ni kanaderi jer je opće poznato da Dalmatinci namjerno pale krš i makiju. Inače, avioni nam trebaju za napadačke akcije prije svega u Bosni i za nadzor teritorijalnog mora.danni1 wrote:Kakav kurac air policig? O kakvom sendviču ti pričaš? Koje tebe paroneje drže. S kim se ti boriš?RayMabus wrote:Ako Hr ukine lovacku komponentu pa makar i samo ovu za air policing desit ce joj se upravo ono šta sam gore naveo : naci ce se u sendvicu između Italije i Srbije koji ce onda prostor između a to smo mi BiH i CG podijelit između sebe.
Onda se može ocekivat panika pa help ovo ono al Amerikancima su Talijani bitniji geo politicki partner nego mi pa ce ko biti neutralni dakle od njih ništa ....i šta onda ?
Imaš opciju da platiš nekome tko ima lovacke avione da umjesto tebe dole iz Zadra vrši air policng za Jadran i zaleđe toga u Hr , BiH i CG.
To ceš platit najmanje 50% cijene koju bi platio da si sam radio lovacku eskadrilicu pa makar i od šest lovaca ......najmanje 50% a slobodno racunaj i više ....biti ceš vazal neceš imat svoju avijaciju i kao takav opet si ovisan o interesima toga koga si unajmio ( Austrijo – njemacka sa Eurofigtherima ili Mađarska sa Gripenima ),
Šta si postigao onda ?
Pa ništa osim šta ceš svakako platit najam aviona toj zemlji koju pozoveš u pomoc da održi ravnotežu tj da se ne nađeš u sendvicu između talijanskih i srpskih interesa i to ce biti od 50% cijene koju bi platio da si ih sam kupio tj unajmio pa radio svoju avijaciju ...od 50% pa naviše
- izgubio si prakticki vojne sposobnosti , politicki si se srozao , postao si vazal neciji i još mu placaš i moraš dhrtati dal ce se tome koga si unajmio interesi okrenit na geopolitici pa napravi nešto protiv tvojih interesa.
Poznavajuci naše politicare ovako nešto bi nam se moglo i desit pa ono skupa je avijacija treba finacirat politicko uhljebsko tijelo.
Kao prvo avioni su goli kurac kao borbeno sredstvo,govorimo o lovačkoj avijaciji. Skupi i nama potpuno nepotrebni. I one što smo imali su nam sjebali dok si reko piksla i pobili nam pilote. Piloti su nam za kurac, mogu poletiti i sletiti nedo bog nekog sukoba mogu odma skakat iz aviona.
Lamentiramo o glupostima koda smo jebena amerika pa imamo par tisuća aviona pa malo filozofiramo kaj nam treba.
Netreba nam ništa od aviona baš ništa osim Kanadera...jbga svako malo se zapalimo ko šibica.
2015-08-09
15-20 aviona ti more izdržat ako imaš sreće 10-tak dana ratovanja ako se dobro paziš i baš puno ne letiš.melkior wrote:ta nabavljali ozbiljnu i respektabilnu vojnu tehniku s kojom smo dobili rat: Istina je sljedeća: politička elita u Hrvata nema muda, nema karaktera, nema dugoročne vizije ni plana. Nije stvar samo u vojsci, iako je vojska možda najvidljiviji primjer. U ovoj zemlji hitno treba provesti reformu znanosti i visokog školstva, omogućiti liječnicima uvjete da ostanu raditi u Hrvatskoj, umjesto da bježe van. Da, vojno zrakoplovstvo košta par milijardi. Ako hoćeš respektabilnu vojnu silu, moraš imati eskadrilu od 15-20 borbenih lovaca 4 generacije s kojom možeš pokrivati čitav Balkan: po meni najbolji izbor bio bi MIG 29 M ili Gripen, iako mi se čini da bi smo s MIG-ovim bolje prošli: financijski a i vojno. Idealno razdoblje za kupovinu eskadrile novih bobenih aviona bilo je u doba Sanadera u razdoblju od 2004.-2008. godine, ali pederu su bile na pameti važnije stvari: kako guziti Jandrokovića, slikati se na Operi u Veroni, ispunjavati zahtjeve onog hermafrodita s konjskom glavom Carle del Ponte, itd. Zbog sustava S 300 koji je Sanader dao Amerikancima više nikada nećemo moći povratiti povjerenje Rusa niti ćemo ikada više moći (niti imamo uopće love za kupovinu novog sustava S 300 niti bi ga Rusi više nama ikada htjeli prodati pod razno). Od Amerikanaca možemo očekivati da nam jedino utrape svoje rashodovano drugorazredno ili trećerazredno oružje a od Rusa smo u vrijeme Domovinskog rat: S 300, helikoptere MIl Mi 24, itd. Ok, od Amera smo naslijedili zapadnu vojnu doktrinu, ali za kurac ti ako nemaš suvremenu vojnu tehniku.
Ali najvjerojatnije ćeš ih ispušiti čim ih digneš u dva tri dana ratovanja.
danni1-
2014-04-16
Dronovi su ti dobri jedino za špijunažu i za nadzor granice od migranata. Ali migrante bi riješili i borbeni avioni s napalmom na granici Srbije i Makedonije.bogomdani wrote:masivna oklopna tehnika,artiljerija,protuzracna vrsna,nes dronova,elektronsko ometanje,i to je to...
2015-08-09
Ma samo raketni sustavi zemlj- zemlja, zemlja-zrak , dalekometno topništvo i čelična muda. Sve ostalo je bacanje para.melkior wrote:Ako ćeš tako, onda nam ne trebaju ni kanaderi jer je opće poznato da Dalmatinci namjerno pale krš i makiju. Inače, avioni nam trebaju za napadačke akcije prije svega u Bosni i za nadzor teritorijalnog mora.danni1 wrote:Kakav kurac air policig? O kakvom sendviču ti pričaš? Koje tebe paroneje drže. S kim se ti boriš?RayMabus wrote:Ako Hr ukine lovacku komponentu pa makar i samo ovu za air policing desit ce joj se upravo ono šta sam gore naveo : naci ce se u sendvicu između Italije i Srbije koji ce onda prostor između a to smo mi BiH i CG podijelit između sebe.
Šta si postigao onda ?
danni1-
2014-04-16
A čuj, s ovim starim kantama koje imamo ne možeš ni očekivati da bi mogli izdržati dulje, čak štoviše, možeš se kladiti bi li ih izgubio u prvih tjedan ili u dva tjedna. Za RS ili za Bošnjake ili za migrante Gripeni bi dušu dali. S Turcima ili Rusima ionako nemamo šanse s novim ili starim avionima, a sa Srbijom u skoro vrijeme nećemo ratovati.danni1 wrote:15-20 aviona ti more izdržat ako imaš sreće 10-tak dana ratovanja ako se dobro paziš i baš puno ne letiš.melkior wrote:ta nabavljali ozbiljnu i respektabilnu vojnu tehniku s kojom smo dobili rat: Istina je sljedeća: politička elita u Hrvata nema muda, nema karaktera, nema dugoročne vizije ni plana. Nije stvar samo u vojsci, iako je vojska možda najvidljiviji primjer. U ovoj zemlji hitno treba provesti reformu znanosti i visokog školstva, omogućiti liječnicima uvjete da ostanu raditi u Hrvatskoj, umjesto da bježe van. Da, vojno zrakoplovstvo košta par milijardi. Ako hoćeš respektabilnu vojnu silu, moraš imati eskadrilu od 15-20 borbenih lovaca 4 generacije s kojom možeš pokrivati čitav Balkan: po meni najbolji izbor bio bi MIG 29 M ili Gripen, iako mi se čini da bi smo s MIG-ovim bolje prošli: financijski a i vojno. Idealno razdoblje za kupovinu eskadrile novih bobenih aviona bilo je u doba Sanadera u razdoblju od 2004.-2008. godine, ali pederu su bile na pameti važnije stvari: kako guziti Jandrokovića, slikati se na Operi u Veroni, ispunjavati zahtjeve onog hermafrodita s konjskom glavom Carle del Ponte, itd. Zbog sustava S 300 koji je Sanader dao Amerikancima više nikada nećemo moći povratiti povjerenje Rusa niti ćemo ikada više moći (niti imamo uopće love za kupovinu novog sustava S 300 niti bi ga Rusi više nama ikada htjeli prodati pod razno). Od Amerikanaca možemo očekivati da nam jedino utrape svoje rashodovano drugorazredno ili trećerazredno oružje a od Rusa smo u vrijeme Domovinskog rat: S 300, helikoptere MIl Mi 24, itd. Ok, od Amera smo naslijedili zapadnu vojnu doktrinu, ali za kurac ti ako nemaš suvremenu vojnu tehniku.
2015-08-09
Slažem se. Zato ja o tome niti ne razmišljam nego o nekakvih šest lovaca u Zadru za kontrolu zracnog prostora Jadrana , BiH i CG.danni1 wrote:
15-20 aviona ti more izdržat ako imaš sreće 10-tak dana ratovanja ako se dobro paziš i baš puno ne letiš.
Tako se postiže slijedece :
- nedaje se Talijanima da zavladaju ovamo
- drži se jak utjecaj u CG i BiH
. drže se Mađari podalje jer imaš ipak nešto svoje a njima je to predaleko da ti napadnu tu bazu ako bi te išli napast jer ono moraju onda i preko BIH letit ...dakle nisi u vazalnom odnosu sa njima nego partnerskom
- jaci si il jednake jacine kao i srpska avijacija jer i oni se krpaju sa nekim Migovima ....ono neka šema šest komada za air policing i tako to....a ti si taj koji radi air policng u CG i BiH ....dakle oni su ograniceni samo na Srbiju.....a svaki izlaz iz tih okvira je fight gdje bi mi imali više šanse jer oni upadaju nama a ne mi njima ( pzo sistemi na zemlji s naše strane )
- postiže se da ti mornarica i kopnena vojska ima kakvu takvu zaštitu iz zraka
2014-04-11
Čuj, dominaciju na moru će ti zadobiti superiorna vojna tehnika. Podmornice i avioni.danni1 wrote:Ma samo raketni sustavi zemlj- zemlja, zemlja-zrak , dalekometno topništvo i čelična muda. Sve ostalo je bacanje para.melkior wrote:Ako ćeš tako, onda nam ne trebaju ni kanaderi jer je opće poznato da Dalmatinci namjerno pale krš i makiju. Inače, avioni nam trebaju za napadačke akcije prije svega u Bosni i za nadzor teritorijalnog mora.danni1 wrote:Kakav kurac air policig? O kakvom sendviču ti pričaš? Koje tebe paroneje drže. S kim se ti boriš?RayMabus wrote:Ako Hr ukine lovacku komponentu pa makar i samo ovu za air policing desit ce joj se upravo ono šta sam gore naveo : naci ce se u sendvicu između Italije i Srbije koji ce onda prostor između a to smo mi BiH i CG podijelit između sebe.
Šta si postigao onda ?
2015-08-09
Pa o tome i govorim, za ove šalabajzere je dostatan i air tractor da ih nekim sranjem zaprašimo.melkior wrote:A čuj, s ovim starim kantama koje imamo ne možeš ni očekivati da bi mogli izdržati dulje, čak štoviše, možeš se kladiti bi li ih izgubio u prvih tjedan ili u dva tjedna. Za RS ili za Bošnjake ili za migrante Gripeni bi dušu dali. S Turcima ili Rusima ionako nemamo šanse s novim ili starim avionima, a sa Srbijom u skoro vrijeme nećemo ratovati.danni1 wrote:15-20 aviona ti more izdržat ako imaš sreće 10-tak dana ratovanja ako se dobro paziš i baš puno ne letiš.melkior wrote:ta nabavljali ozbiljnu i respektabilnu vojnu tehniku s kojom smo dobili rat: Istina je sljedeća: politička elita u Hrvata nema muda, nema karaktera, nema dugoročne vizije ni plana. Nije stvar samo u vojsci, iako je vojska možda najvidljiviji primjer. U ovoj zemlji hitno treba provesti reformu znanosti i visokog školstva, omogućiti liječnicima uvjete da ostanu raditi u Hrvatskoj, umjesto da bježe van. Da, vojno zrakoplovstvo košta par milijardi. Ako hoćeš respektabilnu vojnu silu, moraš imati eskadrilu od 15-20 borbenih lovaca 4 generacije s kojom možeš pokrivati čitav Balkan: po meni najbolji izbor bio bi MIG 29 M ili Gripen, iako mi se čini da bi smo s MIG-ovim bolje prošli: financijski a i vojno. Idealno razdoblje za kupovinu eskadrile novih bobenih aviona bilo je u doba Sanadera u razdoblju od 2004.-2008. godine, ali pederu su bile na pameti važnije stvari: kako guziti Jandrokovića, slikati se na Operi u Veroni, ispunjavati zahtjeve onog hermafrodita s konjskom glavom Carle del Ponte, itd. Zbog sustava S 300 koji je Sanader dao Amerikancima više nikada nećemo moći povratiti povjerenje Rusa niti ćemo ikada više moći (niti imamo uopće love za kupovinu novog sustava S 300 niti bi ga Rusi više nama ikada htjeli prodati pod razno). Od Amerikanaca možemo očekivati da nam jedino utrape svoje rashodovano drugorazredno ili trećerazredno oružje a od Rusa smo u vrijeme Domovinskog rat: S 300, helikoptere MIl Mi 24, itd. Ok, od Amera smo naslijedili zapadnu vojnu doktrinu, ali za kurac ti ako nemaš suvremenu vojnu tehniku.
danni1-
2014-04-16
Čuj, digneš Gripene i spržiš par tisuća migranata na granici Srbije i Makedonije, ne moraš Srbiju ni Crnu Goru uopće pitati hoće li ti dozvoliti prelet preko svog teritorija. I još zaprijetiš Vučiću da ćeš mu bombardirati Pale ako ne prestane srat.RayMabus wrote:Slažem se. Zato ja o tome niti ne razmišljam nego o nekakvih šest lovaca u Zadru za kontrolu zracnog prostora Jadrana , BiH i CG.danni1 wrote:
15-20 aviona ti more izdržat ako imaš sreće 10-tak dana ratovanja ako se dobro paziš i baš puno ne letiš.
Tako se postiže slijedece :
- nedaje se Talijanima da zavladaju ovamo
- drži se jak utjecaj u CG i BiH
. drže se Mađari podalje jer imaš ipak nešto svoje a njima je to predaleko da ti napadnu tu bazu ako bi te išli napast jer ono moraju onda i preko BIH letit ...dakle nisi u vazalnom odnosu sa njima nego partnerskom
- jaci si il jednake jacine kao i srpska avijacija jer i oni se krpaju sa nekim Migovima ....ono neka šema šest komada za air policing i tako to....a ti si taj koji radi air policng u CG i BiH ....dakle oni su ograniceni samo na Srbiju.....a svaki izlaz iz tih okvira je fight gdje bi mi imali više šanse jer oni upadaju nama a ne mi njima ( pzo sistemi na zemlji s naše strane )
- postiže se da ti mornarica i kopnena vojska ima kakvu takvu zaštitu iz zraka
2015-08-09
Mi se ne bavimo dominacijom na moru preciznije za naše pojmove rijec je o Jadranskom moru jer ni ne možemo se tu takmicit sa Italijom ( na otvorenom moru ) nego obranom svoga pomorskog pojasa ...dakle luka , brodova , gradova , infrastrukture ....kako vojne tako i civilne ....pa kombinacija pzo i nešto aviona iza toga koji u zraku nadgledaju malo ipak je malo drukcije nego ništa jer ce ti samo doc sa avionima i sve izbombardirat bez obzira koliko tih pzo-ova imao na zemlji.melkior wrote:
Čuj, dominaciju na moru će ti zadobiti superiorna vojna tehnika. Podmornice i avioni.
2014-04-11
Ne možeš čitavu obranu temeljiti samo na Srbima u RS ili Bošnjacima. Pošvercat će i oni nešto jače od strane Kosova, Srbije ili preko zelene transverzale. Vojska ipak ima temeljnu funkciju odvraćanja od napada, a Hrvatska bi trebala gledati da u kopnenoj i zračnoj komponenti može parirati Mađarskoj i Srbiji a u pomorskoj Italiji (podmornice i avioni).danni1 wrote:Pa o tome i govorim, za ove šalabajzere je dostatan i air tractor da ih nekim sranjem zaprašimo.melkior wrote:A čuj, s ovim starim kantama koje imamo ne možeš ni očekivati da bi mogli izdržati dulje, čak štoviše, možeš se kladiti bi li ih izgubio u prvih tjedan ili u dva tjedna. Za RS ili za Bošnjake ili za migrante Gripeni bi dušu dali. S Turcima ili Rusima ionako nemamo šanse s novim ili starim avionima, a sa Srbijom u skoro vrijeme nećemo ratovati.danni1 wrote:15-20 aviona ti more izdržat ako imaš sreće 10-tak dana ratovanja ako se dobro paziš i baš puno ne letiš.melkior wrote:ta nabavljali ozbiljnu i respektabilnu vojnu tehniku s kojom smo dobili rat: Istina je sljedeća: politička elita u Hrvata nema muda, nema karaktera, nema dugoročne vizije ni plana. Nije stvar samo u vojsci, iako je vojska možda najvidljiviji primjer. U ovoj zemlji hitno treba provesti reformu znanosti i visokog školstva, omogućiti liječnicima uvjete da ostanu raditi u Hrvatskoj, umjesto da bježe van. Da, vojno zrakoplovstvo košta par milijardi. Ako hoćeš respektabilnu vojnu silu, moraš imati eskadrilu od 15-20 borbenih lovaca 4 generacije s kojom možeš pokrivati čitav Balkan: po meni najbolji izbor bio bi MIG 29 M ili Gripen, iako mi se čini da bi smo s MIG-ovim bolje prošli: financijski a i vojno. Idealno razdoblje za kupovinu eskadrile novih bobenih aviona bilo je u doba Sanadera u razdoblju od 2004.-2008. godine, ali pederu su bile na pameti važnije stvari: kako guziti Jandrokovića, slikati se na Operi u Veroni, ispunjavati zahtjeve onog hermafrodita s konjskom glavom Carle del Ponte, itd. Zbog sustava S 300 koji je Sanader dao Amerikancima više nikada nećemo moći povratiti povjerenje Rusa niti ćemo ikada više moći (niti imamo uopće love za kupovinu novog sustava S 300 niti bi ga Rusi više nama ikada htjeli prodati pod razno). Od Amerikanaca možemo očekivati da nam jedino utrape svoje rashodovano drugorazredno ili trećerazredno oružje a od Rusa smo u vrijeme Domovinskog rat: S 300, helikoptere MIl Mi 24, itd. Ok, od Amera smo naslijedili zapadnu vojnu doktrinu, ali za kurac ti ako nemaš suvremenu vojnu tehniku.
2015-08-09
Onda možeš slobodno takvom logikom ukinut mornaricu i smjestit obalne lansere i dalekometne topove na obalu U nekom srazu talijanske mornarice i hrvatske mornarice Hrvatska je pušiona bez podmorničke komponente koju smo imali, a na zahtjev Italije ukinuli.RayMabus wrote:Mi se ne bavimo dominacijom na moru preciznije za naše pojmove rijec je o Jadranskom moru jer ni ne možemo se tu takmicit sa Italijom ( na otvorenom moru ) nego obranom svoga pomorskog pojasa ...dakle luka , brodova , gradova , infrastrukture ....kako vojne tako i civilne ....pa kombinacija pzo i nešto aviona iza toga koji u zraku nadgledaju malo ipak je malo drukcije nego ništa jer ce ti samo doc sa avionima i sve izbombardirat bez obzira koliko tih pzo-ova imao na zemlji.melkior wrote:
Čuj, dominaciju na moru će ti zadobiti superiorna vojna tehnika. Podmornice i avioni.
2015-08-09
Čuj, krajem 1. svjetskog rata AU je svoju mornaricu predala Jugoslaviji. Prvo što je Italija napravila jest to da je bombardirala jugoslavensku flotu stacioniranu u Puli Nakon toga su uslijedili Rapallski ugovori kojima je Rijeka prepuštena Italiji. Toliko o tome.RayMabus wrote:Mi se ne bavimo dominacijom na moru preciznije za naše pojmove rijec je o Jadranskom moru jer ni ne možemo se tu takmicit sa Italijom ( na otvorenom moru ) nego obranom svoga pomorskog pojasa ...dakle luka , brodova , gradova , infrastrukture ....kako vojne tako i civilne ....pa kombinacija pzo i nešto aviona iza toga koji u zraku nadgledaju malo ipak je malo drukcije nego ništa jer ce ti samo doc sa avionima i sve izbombardirat bez obzira koliko tih pzo-ova imao na zemlji.melkior wrote:
2015-08-09
Page 3 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Similar topics
» Nemaju želju za radom: Ovo su najljeniji horoskopski znakovi
» Njonjo ima božićnu želju, želi da se ukine rad nedjeljom
» Hrvatska prihvatila ponudu da kupi 12 aviona sa naoružanjem za 500 miliona dolara: Stari su 30 godina i borbeno su eksploatisani
» O NABAVI BORBENIH AVIONA ODLUČIVAT ĆE SLJEDEĆA VLADA
» Švicarsko ratno zrakoplovstvo 'izgubilo' mlažnjak
» Njonjo ima božićnu želju, želi da se ukine rad nedjeljom
» Hrvatska prihvatila ponudu da kupi 12 aviona sa naoružanjem za 500 miliona dolara: Stari su 30 godina i borbeno su eksploatisani
» O NABAVI BORBENIH AVIONA ODLUČIVAT ĆE SLJEDEĆA VLADA
» Švicarsko ratno zrakoplovstvo 'izgubilo' mlažnjak
Page 3 of 8