SAD ne smatraju borbeno zrakoplovstvo prioritetom RH i nemaju želju pomoći u nabavi
Page 2 of 8
Page 2 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: SAD ne smatraju borbeno zrakoplovstvo prioritetom RH i nemaju želju pomoći u nabavi
Pa da : volja ....a ona je da ako može đabe a ako ne onda šta jeftinije ....a to nije Eurofighter.deda ultimate nemesis wrote:RayMabus wrote:
Tako nešto samo Eurofightera zaboravi jer je skup dosta a baš pare su nam problem kako god okreneš.
Pare nisu problem nikad, samo je volja problem. Mogao je i Tuđman reći da država nema para za obranu od Srbije, zamisli kako bi to završilo.
Ako ne znaš računati, nemoj filozofirati o parama.
RayMabus- Posts : 184137
2014-04-11
Re: SAD ne smatraju borbeno zrakoplovstvo prioritetom RH i nemaju želju pomoći u nabavi
Ako se nebi gledale pare onda bi i moj osobni izbor između Eurofightera i Gripena bio Eurofighter jer je dvomotorac a Gripen je jednomotorac no u suštini to jel ovaj il ovaj drugi nije ni bitno jego ocito cinjenica da ono šema bilateralni ugovori sa nekom od clanica NATOa u Europi pa taj tip aviona pa zajednicka suradnja oko toga i tu bi imali nešto aviona za air policing i tako to.
Dakle gašenje ili nešto ovako za air policing u suradnji sa još nekom clanicom NATOa u Europi ili sa više clanica NATOa u Europi koje imaju taj tip aviona za koji se u konacnici odlucimo ( Eurofighter ili Gripen ).
Gašenje je gašenje a sa time se gubi :
- mogucnost air policinga vlastitog zracnog prostora pa ceš placat drugome
- mogucnost air policinga BiH
- gubitak lovacke avijacije i sve šta ona nosi kao takva tj sveden si na kopnenu vojsku koja je nezašticena iz zraka ( koliko toliko )
- zemlje u okruženju koje zadržavaju lovacku avijaciju su jace od tebe u potencijalnom sukobu
- nema jace vojne suradnje i pokrivanja sa onim državama koje su NATO a imaju isit tip aviona kao i ti jer nemaš avione te uopce
Dakle gašenje ili nešto ovako za air policing u suradnji sa još nekom clanicom NATOa u Europi ili sa više clanica NATOa u Europi koje imaju taj tip aviona za koji se u konacnici odlucimo ( Eurofighter ili Gripen ).
Gašenje je gašenje a sa time se gubi :
- mogucnost air policinga vlastitog zracnog prostora pa ceš placat drugome
- mogucnost air policinga BiH
- gubitak lovacke avijacije i sve šta ona nosi kao takva tj sveden si na kopnenu vojsku koja je nezašticena iz zraka ( koliko toliko )
- zemlje u okruženju koje zadržavaju lovacku avijaciju su jace od tebe u potencijalnom sukobu
- nema jace vojne suradnje i pokrivanja sa onim državama koje su NATO a imaju isit tip aviona kao i ti jer nemaš avione te uopce
2014-04-11
Yoda na aparatima..nis od Gripena..
Guest- Guest
Inace sad je airshow ovdje i nastupila su i Krila Oluje a ono ovo vam je glavna zracna baza austrisjke vojske i udaljena je manje od 200 kilometara preciznije 180 kilometara od Zagreba zracnom linijom .....a cisto usporedbe radi Zagreb - Osijek vam je : oko 210 kilometara.
---
Zeltweg Air Base, now known as Fliegerhorst Hinterstoisser, is a military airfield in Styria, Austria near Zeltweg. It is the main airfield of the Austrian Air Force.
https://bs.wikipedia.org/wiki/Zeltweg
Aeromiting Airpower 2016 Zeltweg
Neki od aviona ( izdvojio sam ove lovacke ) na tom aeromitingu.
---
Zeltweg Air Base, now known as Fliegerhorst Hinterstoisser, is a military airfield in Styria, Austria near Zeltweg. It is the main airfield of the Austrian Air Force.
https://bs.wikipedia.org/wiki/Zeltweg
Aeromiting Airpower 2016 Zeltweg
Neki od aviona ( izdvojio sam ove lovacke ) na tom aeromitingu.
2014-04-11
Ovo nije ista tema ali je itekako povezano i ja bih tako rado to komentirao skupa sa izjavom veleposlanika Ruske federacije u RH. A inace, jebem ti ja zemlju koja pita drugu zemlju dal smije imat borbeno zrakoplovstvo i koja zica polovne F-16 od nacionalnih gardi u SAD-u. Pa nije ni njima to palo sa neba porezni obveznici platili. Drzava, ako je drzava, mora imati oruzane snage, one ukljucuju zrakoplovstvo, a ono borbene zrakoplove. I to samo seici placaju na nevidjeno i odmah, oko svega se more dogovorit.
Guest- Guest
kolerik wrote:Ovo nije ista tema ali je itekako povezano i ja bih tako rado to komentirao skupa sa izjavom veleposlanika Ruske federacije u RH. A inace, jebem ti ja zemlju koja pita drugu zemlju dal smije imat borbeno zrakoplovstvo i koja zica polovne F-16 od nacionalnih gardi u SAD-u. Pa nije ni njima to palo sa neba porezni obveznici platili. Drzava, ako je drzava, mora imati oruzane snage, one ukljucuju zrakoplovstvo, a ono borbene zrakoplove. I to samo seici placaju na nevidjeno i odmah, oko svega se more dogovorit.
i onda se ti budala ratuj sutra
tko kaže da RH nema para, odmah pleska, imaš proračun od 120milijardi kuna, uhljebi posišu 40-50milijardi kuna godišnje, penzije toliko, itd.. i onda nema se 1milijarda za za avione..
a redovito kada dolaze sada neke pozivnice za vojne provjere, dolaze nezaposlenima i zaposlenim u privatnom sektoru a ne uhljebima..
pa neka se HDZovci I SDPovci i ostali uhljebi ratuju kada bude idući fight
Guest- Guest
Ako NATO ima stav da RH trebaju stititi zracne snage regiona, onda neka ju stite, sto se NATO saveza tice. Neka onda lijepo Hrvatska kupi MIG ili Sukhoi, a neka NATO savez misli da on brani Hrvatsku. Isto vrijedi za S300/S400. Samo neka ne salju nista u nas zracni prostor, da ne bi doslo do...nesporazuma.
Guest- Guest
Xdva brata wrote:kolerik wrote:Ovo nije ista tema ali je itekako povezano i ja bih tako rado to komentirao skupa sa izjavom veleposlanika Ruske federacije u RH. A inace, jebem ti ja zemlju koja pita drugu zemlju dal smije imat borbeno zrakoplovstvo i koja zica polovne F-16 od nacionalnih gardi u SAD-u. Pa nije ni njima to palo sa neba porezni obveznici platili. Drzava, ako je drzava, mora imati oruzane snage, one ukljucuju zrakoplovstvo, a ono borbene zrakoplove. I to samo seici placaju na nevidjeno i odmah, oko svega se more dogovorit.
i onda se ti budala ratuj sutra
tko kaže da RH nema para, odmah pleska, imaš proračun od 120milijardi kuna, uhljebi posišu 40-50milijardi kuna godišnje, penzije toliko, itd.. i onda nema se 1milijarda za za avione..
a redovito kada dolaze sada neke pozivnice za vojne provjere, dolaze nezaposlenima i zaposlenim u privatnom sektoru a ne uhljebima..
pa neka se HDZovci I SDPovci i ostali uhljebi ratuju kada bude idući fight
Guest- Guest
Jebote Eurofoghter skupa sa Grippenom longi. Lose, skupo, nema dijelova ni za lijek. Nova inacica MIG-29 to razguzi, a dijelovi leze po cesti, mores i kod Cige na placu nabavit 80%.
Guest- Guest
Pa ako mislite na sukob sa Srbijom tu ovo možda i najmanje igra jer je Hr clanica NATOa i EU pa takav sukob znaci i da avijacija ovih je nasuprot Srbije ....a ovo drugo istocnije ono BiH nema nikavu avijaciju kao ni CG koja ce i onako po svemu sudeci u NATO tako da u suštini ostaje onda prica Srbija i BiH tj mali zeleni ovo ono no oni uopce nemaju avijaciju nikakvu.
Srpska avijacija ovakva kakava je nama nije prijetnja nego više saveznik u obavljanju air policinga u ovoj regiji jer oni zaustavljaju i po potrebi skidaju svaki sumnjivi avion koji prestavlja neku prijetnju a dolazi iz pravca istoka tj teriorija republike Srbije i ide prema bih i hr.
Srpska avijacija ovakva kakava je nama nije prijetnja nego više saveznik u obavljanju air policinga u ovoj regiji jer oni zaustavljaju i po potrebi skidaju svaki sumnjivi avion koji prestavlja neku prijetnju a dolazi iz pravca istoka tj teriorija republike Srbije i ide prema bih i hr.
2014-04-11
Ako ne budemo imali vlastitu avijaciju najviše cemo izgubit u :
- utjecaj u regionu
- u odnosu susjednih NATO i EU clanica prema nama kao vojnom i politickom faktoru ovdje
U miru i za potrebe air policinga mi možemo dogovorit da Austrija u slucaju potrebe dakle avion koji se ne javlja ili je prijetnja ulazi u zonu Zagreb i to tamo posebno sjevernije pošalje iz svog pravca svoje lovce koji su blizu a sa Mađarima slicnu stvar za istocnu Slavoniju i smještanjem par aviona u Zemunik kontroliramo jadran , BiH i CG.
Kontrola Jadrana je bitna radi mornarice jer ako ne bude kako tako pokrivena iz zraka onda je kuraz na biciklu i ne treba nam uopce.
Kontrola CG je bitna radi savezništva i suradnje te da nedopustimo da Italija kao clanica NATOa popusti pa nek Srbija kontrolira sjever CG jer je bliže a Talijani sve ostalo .......takvi njihovi dogovori u situaciji di mi nemamo ništa su geopolitcki opasni za nas plus izgubili bi utjecaj nad Sarajevom i opcenito u BiH a Srbija bi se onda tu mogla razmahati.
- utjecaj u regionu
- u odnosu susjednih NATO i EU clanica prema nama kao vojnom i politickom faktoru ovdje
U miru i za potrebe air policinga mi možemo dogovorit da Austrija u slucaju potrebe dakle avion koji se ne javlja ili je prijetnja ulazi u zonu Zagreb i to tamo posebno sjevernije pošalje iz svog pravca svoje lovce koji su blizu a sa Mađarima slicnu stvar za istocnu Slavoniju i smještanjem par aviona u Zemunik kontroliramo jadran , BiH i CG.
Kontrola Jadrana je bitna radi mornarice jer ako ne bude kako tako pokrivena iz zraka onda je kuraz na biciklu i ne treba nam uopce.
Kontrola CG je bitna radi savezništva i suradnje te da nedopustimo da Italija kao clanica NATOa popusti pa nek Srbija kontrolira sjever CG jer je bliže a Talijani sve ostalo .......takvi njihovi dogovori u situaciji di mi nemamo ništa su geopolitcki opasni za nas plus izgubili bi utjecaj nad Sarajevom i opcenito u BiH a Srbija bi se onda tu mogla razmahati.
2014-04-11
Dobra PZO više vrijedi nego 30 aviona. Ulagat u PZO ne u beskorisne kante koje troše lovu brzinom svjetlosti.
Ono što mi možemo kupiti nikoga ne može inpresionirati da ne govorimo o mogučnostima naoružavanja,održavanja pa i osposobljavanja pilota.
Američki pilot leti u tjedan dana više nego naši u 5 godina.
Avioni jednostavno nisu za nas,to je nešto što si nemremo priuštiti.
Ono što mi možemo kupiti nikoga ne može inpresionirati da ne govorimo o mogučnostima naoružavanja,održavanja pa i osposobljavanja pilota.
Dobro aj recimo da je je ugasimo : Italija to jedva ceka ...oni i srpska avijacija se dodiruju na granici Srbije i CG jer Talijani sad rade air policing nad CG ....slijedeci korak je ?danni1 wrote:Dobra PZO više vrijedi nego 30 aviona. Ulagat u PZO ne u beskorisne kante koje troše lovu brzinom svjetlosti.
Slijedeci korak je planovi djeljenja regije između Srbiji i Italije po principu Talijanima sjeverni Jadran i unutrašnjost koja joj gravitira a Srbiji ustupci tj stvaranje nekog oblika proširene zone Srbije u zamjenu za suradnju ove talijaske politike.
Amerikanci neutralni.
Šta rade Švabe ?!?!?!
Ako Švabe il netko kome se to ne sviđa a takvih je malo ovdje jer su Amerikanci uvijek za Italiju ako trebaju birat između Hr i Italije tj njenih interesa .....dakle ako Švabe to dopuste onda smo mi nahebali.
2014-04-11
Nije stvar toliko u tome ocemo li MI imat avione nego ocemo li mi dopustit da budemo u sendvicu između Italije i Srbije a ako nebude nikakvih aviona koji su tu onda smo upravo to napravili.
Dakle ako ih sam ne nabaviš ili ako ne platiš Mađarima il Austrijancima il Njemačkoj da stacionira par aviona negdje dole u Zadru da od tamo kontrolira : sjeverni Jadran i zaleđe toga u Hr , BiH i CG......
....ONDA SE MOŠ SLIKAT.
Dakle ako ih sam ne nabaviš ili ako ne platiš Mađarima il Austrijancima il Njemačkoj da stacionira par aviona negdje dole u Zadru da od tamo kontrolira : sjeverni Jadran i zaleđe toga u Hr , BiH i CG......
....ONDA SE MOŠ SLIKAT.
2014-04-11
Ako Hr ukine lovacku komponentu pa makar i samo ovu za air policing desit ce joj se upravo ono šta sam gore naveo : naci ce se u sendvicu između Italije i Srbije koji ce onda prostor između a to smo mi BiH i CG podijelit između sebe.
Onda se može ocekivat panika pa help ovo ono al Amerikancima su Talijani bitniji geo politicki partner nego mi pa ce ko biti neutralni dakle od njih ništa ....i šta onda ?
Imaš opciju da platiš nekome tko ima lovacke avione da umjesto tebe dole iz Zadra vrši air policng za Jadran i zaleđe toga u Hr , BiH i CG.
To ceš platit najmanje 50% cijene koju bi platio da si sam radio lovacku eskadrilicu pa makar i od šest lovaca ......najmanje 50% a slobodno racunaj i više ....biti ceš vazal neceš imat svoju avijaciju i kao takav opet si ovisan o interesima toga koga si unajmio ( Austrijo – njemacka sa Eurofigtherima ili Mađarska sa Gripenima ),
Šta si postigao onda ?
Pa ništa osim šta ceš svakako platit najam aviona toj zemlji koju pozoveš u pomoc da održi ravnotežu tj da se ne nađeš u sendvicu između talijanskih i srpskih interesa i to ce biti od 50% cijene koju bi platio da si ih sam kupio tj unajmio pa radio svoju avijaciju ...od 50% pa naviše
- izgubio si prakticki vojne sposobnosti , politicki si se srozao , postao si vazal neciji i još mu placaš i moraš dhrtati dal ce se tome koga si unajmio interesi okrenit na geopolitici pa napravi nešto protiv tvojih interesa.
Poznavajuci naše politicare ovako nešto bi nam se moglo i desit pa ono skupa je avijacija treba finacirat politicko uhljebsko tijelo.
Onda se može ocekivat panika pa help ovo ono al Amerikancima su Talijani bitniji geo politicki partner nego mi pa ce ko biti neutralni dakle od njih ništa ....i šta onda ?
Imaš opciju da platiš nekome tko ima lovacke avione da umjesto tebe dole iz Zadra vrši air policng za Jadran i zaleđe toga u Hr , BiH i CG.
To ceš platit najmanje 50% cijene koju bi platio da si sam radio lovacku eskadrilicu pa makar i od šest lovaca ......najmanje 50% a slobodno racunaj i više ....biti ceš vazal neceš imat svoju avijaciju i kao takav opet si ovisan o interesima toga koga si unajmio ( Austrijo – njemacka sa Eurofigtherima ili Mađarska sa Gripenima ),
Šta si postigao onda ?
Pa ništa osim šta ceš svakako platit najam aviona toj zemlji koju pozoveš u pomoc da održi ravnotežu tj da se ne nađeš u sendvicu između talijanskih i srpskih interesa i to ce biti od 50% cijene koju bi platio da si ih sam kupio tj unajmio pa radio svoju avijaciju ...od 50% pa naviše
- izgubio si prakticki vojne sposobnosti , politicki si se srozao , postao si vazal neciji i još mu placaš i moraš dhrtati dal ce se tome koga si unajmio interesi okrenit na geopolitici pa napravi nešto protiv tvojih interesa.
Poznavajuci naše politicare ovako nešto bi nam se moglo i desit pa ono skupa je avijacija treba finacirat politicko uhljebsko tijelo.
2014-04-11
Istina je da je mirovinski sustav pred kolapsom i da političari u takvoj situaciji nemaju muda trošit lovu na avione. S postojećim dugovima centralna država uspijeva izaći na kraj tek s podmirivanjem tekućih obveza, država nema love za ništa drugo nego za isplatu mirovina i plaća te održavanje hladnog pogona u zdravstvu, obrazovanju i vojski - a kamoli da bi si mogla priuštiti nova investiranja. Dok god nam je ovakva neracionalna lokalna i regionalna samouprava, dok god država isplaćuje privilegirane mirovine, ne može se očekivati nikakav napredak. U Hrvatskoj nije problem prevelika državna potrošnja već neracionalna državna potrošnja. To što država zbog nedostatka love dugoročno gubi prerogative države nikoga od političara nije briga jer oni razmišljaju u okviru mandata od 4 godine. Dok se namire koalicijski partneri, pa dok se pokrade državne firme i namiri unučad i praunučad, možete biti sigurni da će se idući ratovi na ovome prostoru voditi tupim kašikama, kao i ´91. Ako itko ostane u ovoj zemlji do tada
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
Hop hop, za koju godinu Međimurje će pripasti MađarskojRayMabus wrote:Nije stvar toliko u tome ocemo li MI imat avione nego ocemo li mi dopustit da budemo u sendvicu između Italije i Srbije a ako nebude nikakvih aviona koji su tu onda smo upravo to napravili.
....ONDA SE MOŠ SLIKAT.
2015-08-09
Mislim da Mađari danas ( na stranu mape od Jobbika vezano uz Hr ) nisu zainteresirani za Međimurje nego za to da dobiju Hr kao vazala tj da ju potcine kako bi oni bili jači u globalu plus jadranska obala.
Anatomija problema je interes protiv interesa a tu mi s Mađarima baš i nemamo takvu situaciju nego više onu da oni trebaju nas da oni sami budi jaci kao regionalni igrac.
Anatomija problema je interes protiv interesa a tu mi s Mađarima baš i nemamo takvu situaciju nego više onu da oni trebaju nas da oni sami budi jaci kao regionalni igrac.
2014-04-11
ta nabavljali ozbiljnu i respektabilnu vojnu tehniku s kojom smo dobili rat: Istina je sljedeća: politička elita u Hrvata nema muda, nema karaktera, nema dugoročne vizije ni plana. Nije stvar samo u vojsci, iako je vojska možda najvidljiviji primjer. U ovoj zemlji hitno treba provesti reformu znanosti i visokog školstva, omogućiti liječnicima uvjete da ostanu raditi u Hrvatskoj, umjesto da bježe van. Da, vojno zrakoplovstvo košta par milijardi. Ako hoćeš respektabilnu vojnu silu, moraš imati eskadrilu od 15-20 borbenih lovaca 4 generacije s kojom možeš pokrivati čitav Balkan: po meni najbolji izbor bio bi MIG 29 M ili Gripen, iako mi se čini da bi smo s MIG-ovim bolje prošli: financijski a i vojno. Idealno razdoblje za kupovinu eskadrile novih bobenih aviona bilo je u doba Sanadera u razdoblju od 2004.-2008. godine, ali pederu su bile na pameti važnije stvari: kako guziti Jandrokovića, slikati se na Operi u Veroni, ispunjavati zahtjeve onog hermafrodita s konjskom glavom Carle del Ponte, itd. Zbog sustava S 300 koji je Sanader dao Amerikancima više nikada nećemo moći povratiti povjerenje Rusa niti ćemo ikada više moći (niti imamo uopće love za kupovinu novog sustava S 300 niti bi ga Rusi više nama ikada htjeli prodati pod razno). Od Amerikanaca možemo očekivati da nam jedino utrape svoje rashodovano drugorazredno ili trećerazredno oružje a od Rusa smo u vrijeme Domovinskog rat: S 300, helikoptere MIl Mi 24, itd. Ok, od Amera smo naslijedili zapadnu vojnu doktrinu, ali za kurac ti ako nemaš suvremenu vojnu tehniku.
2015-08-09
A čuj, Hrvatska je popušila s INA-om, iako se nitko od političara ne usudi reći, ali INA je propali slučaj. Sredili su je i lijevi i desni, od Linića, preko Račana do Sanadera. Ostaje samo pitanje kako izvršiti control damage ali Hrvatska kao regionalni igrač u energetici je propala. Možda Mađari financiraju obnovu željezničke pruge Budimpešta - Rijeka preko Zagreba, pa za uzvrat izbore koncesiju na istu u sljedećih 50 godina I tako, mic po micRayMabus wrote:Mislim da Mađari danas ( na stranu mape od Jobbika vezano uz Hr ) nisu zainteresirani za Međimurje nego za to da dobiju Hr kao vazala tj da ju potcine kako bi oni bili jači u globalu plus jadranska obala.
2015-08-09
Mađari su nam manji problem od Talijana jer :
- ima ih puno manje od Talijana
- nemaju izlaz na more a da se tucu sa Hrvatima radi toga iscrpili bi se i mogu zaboravit na povratak onih dijelova u Rumunjskoj gdje ima Mađara i te stvari na šta oni u suštini pušu kad su teriorijalne pretenzije u pitanju i na šta pušu kad gledaju tko je njima vojna prijetnja u okruženju ( Rumunjska )
- zbog Srbije oni sami ne žele neprijatelja u Hrvatskoj nego ono neki odnos a kakvi god da nije ratni ( sa Hr )
Kad ugasimo air policing avijaciju onda ce ti Mađari kontrolirat sjever a Talijani jug tj jadran i tu cijelu zonu
Austrijanci tj austornijemci sa Eurofighterima ti ne mogu kontrolirt ništa jer ih odvaja SLovenija i Mađarska tj nema direktne veze...
....dakle cijeli Jadran i ta zona CG i pola BiH s juga gledano je talijansko.
Ako ikad poželiš to povratiti trebat ceš držat ili unajmit jednu malu eskadrilu od najmanje šest lovaca i stacionirati ih u Zadar ( zracna luka Zemunik ).
Tu postoje opcije :
a) sam ceš ih kupit
b) unajmit ceš druge s ciljem da budu stacionirani tu a to češ placat skoro ko da ih i sam imaš a nemaš
A unajimt možeš :
a ) opet Mađare sa Gripenima i onda cijela Hr dolazi pod vlast Mađara
b ) Austro Nijemce ...izbacuje se Italija defintivno
i ima još jedna opcija al tu necemo a ta je :
c ) Srbo rusija tj opet neka šema jugoslavija itd itd itd tj dođu Srbi pa sa ruskim lovcima iz Zadra kontroliraju to sve ....to je ono velika Srbija jelte.
- ima ih puno manje od Talijana
- nemaju izlaz na more a da se tucu sa Hrvatima radi toga iscrpili bi se i mogu zaboravit na povratak onih dijelova u Rumunjskoj gdje ima Mađara i te stvari na šta oni u suštini pušu kad su teriorijalne pretenzije u pitanju i na šta pušu kad gledaju tko je njima vojna prijetnja u okruženju ( Rumunjska )
- zbog Srbije oni sami ne žele neprijatelja u Hrvatskoj nego ono neki odnos a kakvi god da nije ratni ( sa Hr )
Kad ugasimo air policing avijaciju onda ce ti Mađari kontrolirat sjever a Talijani jug tj jadran i tu cijelu zonu
Austrijanci tj austornijemci sa Eurofighterima ti ne mogu kontrolirt ništa jer ih odvaja SLovenija i Mađarska tj nema direktne veze...
....dakle cijeli Jadran i ta zona CG i pola BiH s juga gledano je talijansko.
Ako ikad poželiš to povratiti trebat ceš držat ili unajmit jednu malu eskadrilu od najmanje šest lovaca i stacionirati ih u Zadar ( zracna luka Zemunik ).
Tu postoje opcije :
a) sam ceš ih kupit
b) unajmit ceš druge s ciljem da budu stacionirani tu a to češ placat skoro ko da ih i sam imaš a nemaš
A unajimt možeš :
a ) opet Mađare sa Gripenima i onda cijela Hr dolazi pod vlast Mađara
b ) Austro Nijemce ...izbacuje se Italija defintivno
i ima još jedna opcija al tu necemo a ta je :
c ) Srbo rusija tj opet neka šema jugoslavija itd itd itd tj dođu Srbi pa sa ruskim lovcima iz Zadra kontroliraju to sve ....to je ono velika Srbija jelte.
2014-04-11
Page 2 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Similar topics
» Nemaju želju za radom: Ovo su najljeniji horoskopski znakovi
» Njonjo ima božićnu želju, želi da se ukine rad nedjeljom
» Hrvatska prihvatila ponudu da kupi 12 aviona sa naoružanjem za 500 miliona dolara: Stari su 30 godina i borbeno su eksploatisani
» O NABAVI BORBENIH AVIONA ODLUČIVAT ĆE SLJEDEĆA VLADA
» Švicarsko ratno zrakoplovstvo 'izgubilo' mlažnjak
» Njonjo ima božićnu želju, želi da se ukine rad nedjeljom
» Hrvatska prihvatila ponudu da kupi 12 aviona sa naoružanjem za 500 miliona dolara: Stari su 30 godina i borbeno su eksploatisani
» O NABAVI BORBENIH AVIONA ODLUČIVAT ĆE SLJEDEĆA VLADA
» Švicarsko ratno zrakoplovstvo 'izgubilo' mlažnjak
Page 2 of 8