Bocu vina u konobi platili 21.000 kuna
Page 11 of 12
Page 11 of 12 • 1, 2, 3 ... , 10, 11, 12
Re: Bocu vina u konobi platili 21.000 kuna
Svi restorani imaju cjenike pred ulazom ili na terasi, ne samo prčvarnice, nego i oni po centrima gradovah. U krajnjem slučaju, ciena je u jelovniku koji dobiješ. Ako je nema, slobodno očekuj muljažu.Noor wrote:Regoč wrote:Načelno se slažem da pretjeruju, ali ako ti je cjenik dostupan, na tebi je da ne uđeš. Ako uđeš, pristaješ platiti što si naručila. Ako na cjeniku stoji butelja 200.000 kn, izbor je na gostu, nema tu "popio sam, a sad mi je skupoi".Eva wrote:Mislim preseravanje s tim cijenama po Dalmaciji, nisu normalni.
.
kako će ti cjenik biti dostupan ako ne uđeš?
Regoč- Posts : 35954
2015-08-21
Regoč wrote:Svi restorani imaju cjenike pred ulazom ili na terasi, ne samo prčvarnice, nego i oni po centrima gradovah. U krajnjem slučaju, ciena je u jelovniku koji dobiješ. Ako je nema, slobodno očekuj muljažu.Noor wrote:Regoč wrote:Načelno se slažem da pretjeruju, ali ako ti je cjenik dostupan, na tebi je da ne uđeš. Ako uđeš, pristaješ platiti što si naručila. Ako na cjeniku stoji butelja 200.000 kn, izbor je na gostu, nema tu "popio sam, a sad mi je skupoi".Eva wrote:Mislim preseravanje s tim cijenama po Dalmaciji, nisu normalni.
.
oni luksuzni, s vinima od 2-3k € nit su po centrima gradova, nit imaju vani istaknute cjenike.
Regi, temu smo ispretresli iz gaća, rekao bi pizzonće.
Last edited by Noor on 5/9/2016, 23:16; edited 1 time in total
Guest- Guest
a ča ako je to popodne nabavi tu butelju?Regoč wrote:Svi restorani imaju cjenike pred ulazom ili na terasi, ne samo prčvarnice, nego i oni po centrima gradovah. U krajnjem slučaju, ciena je u jelovniku koji dobiješ. Ako je nema, slobodno očekuj muljažu.Noor wrote:Regoč wrote:Načelno se slažem da pretjeruju, ali ako ti je cjenik dostupan, na tebi je da ne uđeš. Ako uđeš, pristaješ platiti što si naručila. Ako na cjeniku stoji butelja 200.000 kn, izbor je na gostu, nema tu "popio sam, a sad mi je skupoi".Eva wrote:Mislim preseravanje s tim cijenama po Dalmaciji, nisu normalni.
.
vode ni rič o stvorima ke se nabavljaju u roto centru.
2014-04-16
I da je prije pet minuta, mora napraviti kalkulaciju, zadužiti robu i formirati maloprodajnu cijenu ako misli prodavati robu. Može i rukom na papiru, ne treba sitotisak i zlatni uvez.aben wrote:a ča ako je to popodne nabavi tu butelju?
vode ni rič o stvorima ke se nabavljaju u roto centru.
udba- Posts : 4945
2015-11-10
Vidim, ali mene nije bilo da se uključim pa to činim sad. I ne odustajem, cjenik je pred ulazom, a ako i nije, kad vidiš ciene u jelovniku zahvališ se i odeš. Ne naručuješ nasliepo!Noor wrote:Regoč wrote:Svi restorani imaju cjenike pred ulazom ili na terasi, ne samo prčvarnice, nego i oni po centrima gradovah. U krajnjem slučaju, ciena je u jelovniku koji dobiješ. Ako je nema, slobodno očekuj muljažu.Noor wrote:Regoč wrote:Načelno se slažem da pretjeruju, ali ako ti je cjenik dostupan, na tebi je da ne uđeš. Ako uđeš, pristaješ platiti što si naručila. Ako na cjeniku stoji butelja 200.000 kn, izbor je na gostu, nema tu "popio sam, a sad mi je skupoi".Eva wrote:Mislim preseravanje s tim cijenama po Dalmaciji, nisu normalni.
.
oni luksuzni, s vinima od 2-3k € nit su po centrima gradova, nit imaju vani istaknute cjenike.
tako je ujko. pa nek si misle.Regoč wrote:Vidim, ali mene nije bilo da se uključim pa to činim sad. I ne odustajem, cjenik je pred ulazom, a ako i nije, kad vidiš ciene u jelovniku zahvališ se i odeš. Ne naručuješ nasliepo!Noor wrote:Regoč wrote:Svi restorani imaju cjenike pred ulazom ili na terasi, ne samo prčvarnice, nego i oni po centrima gradovah. U krajnjem slučaju, ciena je u jelovniku koji dobiješ. Ako je nema, slobodno očekuj muljažu.Noor wrote:Regoč wrote:
Načelno se slažem da pretjeruju, ali ako ti je cjenik dostupan, na tebi je da ne uđeš. Ako uđeš, pristaješ platiti što si naručila. Ako na cjeniku stoji butelja 200.000 kn, izbor je na gostu, nema tu "popio sam, a sad mi je skupoi".
.
Guest- Guest
Regoč-
2015-08-21
hvala i tebi neka je lakaRegoč wrote:Laku noć, ujnice!
Guest- Guest
http://www.telegraph.co.uk/finance/newsbysector/retailandconsumer/7589516/10-of-the-worlds-most-expensive-bottles-of-wine.html?image=6
na ovom linku imate deset najskupljih vina na svijetu, ima ovdje primjeraka od nekoliko desetaka tisuća dolara, pa do skoro pola milijuna.
Samo treba u toj kapljici znati propisno uživat. Onako u frižideru ohladit na +4 stupnja, natočit u kriglu do pola, kocku dvije leda i onda dodat Jamničke ili Kiseljaka, gemišt samo takav.
To vino da ima u ovoj konobi iz priče, cijena bi bila transsibirska pruga ili kineske obveznice za 2016.
na ovom linku imate deset najskupljih vina na svijetu, ima ovdje primjeraka od nekoliko desetaka tisuća dolara, pa do skoro pola milijuna.
Samo treba u toj kapljici znati propisno uživat. Onako u frižideru ohladit na +4 stupnja, natočit u kriglu do pola, kocku dvije leda i onda dodat Jamničke ili Kiseljaka, gemišt samo takav.
To vino da ima u ovoj konobi iz priče, cijena bi bila transsibirska pruga ili kineske obveznice za 2016.
udba wrote:http://www.telegraph.co.uk/finance/newsbysector/retailandconsumer/7589516/10-of-the-worlds-most-expensive-bottles-of-wine.html?image=6
znaš kak je tek gulaš žnjim fini!! isuseeeeek
Guest- Guest
ili ovo
$100,000 - Chateau d'Yquem 1787: the most expensive white wine.
Od ovoga napravit vinski gulaš s krumpirićima da prste poližeš. Pa onda kad se preždereš pozoveš "miiic miiic" dotrči mačor, pa mu ostrugaš žlicom na pod koji grumen mesa preliven Chateu d'Yquem iz 1787 godine, ima da obliže brke, i onda kažu "životinja ne zna".
$100,000 - Chateau d'Yquem 1787: the most expensive white wine.
Od ovoga napravit vinski gulaš s krumpirićima da prste poližeš. Pa onda kad se preždereš pozoveš "miiic miiic" dotrči mačor, pa mu ostrugaš žlicom na pod koji grumen mesa preliven Chateu d'Yquem iz 1787 godine, ima da obliže brke, i onda kažu "životinja ne zna".
Uglavnom je najbolje preko preporuka od prijatelja, tako saznas za sva desavanja u gradu, restorani i slicno.
Cene u objektima ne moraju biti merilo usluge i kvaliteta.
Ovaj splav Korso, dorucak 3 eura da se razbijes, prijatelji cesto idu, znaju mesta sa niskim cenama a da vredi.
Ovaj splav Korso, dorucak 3 eura da se razbijes, prijatelji cesto idu, znaju mesta sa niskim cenama a da vredi.
Serbinho-3- Posts : 27691
2014-08-25
Baš si mi misli pročitala.Noor wrote:znaš kak je tek gulaš žnjim fini!! isuseeeeek
a ovaj $114,614 - Chateau Mouton Rothschild 1945
je dobar s fantom pomiješat, miš maš ili s kolom napravit bambus. Vino je malo skupo al na drugoj strani uzmeš sky kolu, ne originalnu Cocu, pa dođe tu negdje.
Serbinho-3 wrote:Uglavnom je najbolje preko preporuka od prijatelja, tako saznas za sva desavanja u gradu, restorani i slicno.
Lijepo mjesto ali nije za mene, previše stakla, kad bi pustili Cecu ne bi ostao kamen na kamenu.
udba- Posts : 4945
2015-11-10
udba wrote:Baš si mi misli pročitala.Noor wrote:znaš kak je tek gulaš žnjim fini!! isuseeeeek
nije problem, kad vidim da se razmeš fte stvari.
Guest- Guest
udba wrote:
Lijepo mjesto ali nije za mene, previše stakla, kad bi pustili Cecu ne bi ostao kamen na kamenu.
Sta te briga za mesto, imas splavarke ko zvecarke, sto vrebaju sponzora koji se otvorio za dorucak 3 eura da ih okrene ko jaje na oko...
Serbinho-3- Posts : 27691
2014-08-25
ma kakvi retorani, kakva vina, ja kad sam za Tite iso na Bol ljetovirat spavo sam u sumi, jeo iz samoposluge na klupi a kupo se u wc-u u hotelu.
Jednom ja taman nasafuno kosu, sve me sapun scipa za oci, kad ude brkica, sef sale, I pita sta radim..cuj sta radim
Kad sam se vraco kuci autobusom imo sam u glavi smole, iglica I pokoju sisarku, mirisala mi glava na more u cijelom autobusu split-kakanj I svi mi zavidili. Poslije sam moro ic da me osisa Serifa, to mi od cure rodica pa bilo dzabe.
Jednom ja taman nasafuno kosu, sve me sapun scipa za oci, kad ude brkica, sef sale, I pita sta radim..cuj sta radim
Kad sam se vraco kuci autobusom imo sam u glavi smole, iglica I pokoju sisarku, mirisala mi glava na more u cijelom autobusu split-kakanj I svi mi zavidili. Poslije sam moro ic da me osisa Serifa, to mi od cure rodica pa bilo dzabe.
inace toj Serifi je mater dubrovcanka a ona nesretne glave kakve vec jest, otisla sa prvoborcem, muslimanom ubosnu I izrodila dvoje djece. Taj je prvoborac ozenio jos tih zena nekoliko komada. Ostavio iza sebe djece ko u prici da se o njima brine AFZ-e. Nije pao u ratu ko nepoznati borac nego u miru i to sa motora. Rahmet mu dusi, bio je manga.prckov wrote:ma kakvi retorani, kakva vina, ja kad sam za Tite iso na Bol ljetovirat spavo sam u sumi, jeo iz samoposluge na klupi a kupo se u wc-u u hotelu.
prckov- Posts : 34561
2014-04-19
E, Udbo, tvoje priče treba ukoričiti. U vino ne stavljam ništa, ionako ga je vinar već razriedio.
Noor wrote:ako cijenama žele privući, stave ih van...a u skupim restoranima cijene baš i nisu privlačne širokim masama, pa ih zato van ni ne stavljaju.dzmrdz wrote:
Bome po Londonu većina restorana ima u izlogu cenovnik a recimo da su bas u centralnim lokacijama. Naravno n racunam one ukoje samo idu Abramovich i šeici
nepotrebno, njihovi gosti ionako znaju da neće biti jeftino i cijena im ne igra veliku ulogu.
po restačima naširoko prihvatljivih cijena kreće se uglavno društveni sloj koji si i bez uvida u cjenik, većinu jela može priuštiti i nema nikakvih iznenađenja.
svatko zna koliko može platiti, pa tak i bira.
upravo to, ako su cijene ispred restorana to je turistički ili jeftin restoran.
Ako nisu, onda nema smisla da pitaš kakve su. Jer ako moraš pitati za cijenu, onda znači da si ne možeš priuštiti.
ispred restorana s mišlenovim zvjezdicama sigurno nećeš vidjeti cijene. Doduše, uredno su unutra otisnute na meniju.
Similar topics
» Dionica Leda pala s 11 tisuća kuna na 269 kuna, Zvijezde s 4400 na 35 kuna
» Iako sam za Bocu
» Narodne novine prodaju Šukerove kineske kišobrane za 325 kuna, a u minusu su 11,1 milijuna kuna
» šetnja po Dubrovačkim zidinama je 200 kuna po osobi, a 65 kuna za Vodotoranj je previše. Nije. Mislim da je trebalo biti i skuplje!
» Tko kupi bocu vode Jane-ustasa
» Iako sam za Bocu
» Narodne novine prodaju Šukerove kineske kišobrane za 325 kuna, a u minusu su 11,1 milijuna kuna
» šetnja po Dubrovačkim zidinama je 200 kuna po osobi, a 65 kuna za Vodotoranj je previše. Nije. Mislim da je trebalo biti i skuplje!
» Tko kupi bocu vode Jane-ustasa
Page 11 of 12