Dnevno.hr Bijeli nacionalisti su opasniji od ISISa
Page 3 of 3
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Re: Dnevno.hr Bijeli nacionalisti su opasniji od ISISa
Zar možeš to ovom ''konju'' to objasniti?provocator wrote:Mene ne zanima različitost ljudi po rasama, ja bi uvijek radije da me liječi crnački liječnik nego bijelac mesar.
Kad su naše zagrepčanke prije desetak godina stradale u teškoj saobraćajki na Kubi liječili su ih crnci, mješanci i bijelci... Izvukle su se a doktori u Hrvatskoj su im rekli, sreća vaša što ste takvu saobraćajku imale na Kubi. Nitko ih nije pitao za rasu ni odakle su. Kad su se oporavile smjestili su ih u bolnicu za strance koju su platile nakon povratka u Hrvatsku... A da za to nisu imale nikakvu obvezu osim one moralne. I to je to... Do neba su bile zahvalne crncu doktoru i crnim sestrama koje su nad njima bdijele.
red wolf- Posts : 15947
2016-02-10
provocator wrote: ja bi uvijek radije da me liječi crnački liječnik nego bijelac mesar.
catabbath-
2015-08-22
Ahaha bijeli doktori su mesari a crni doktori su "majstori zanata" LOL. I opet LOL. Pa dobro idi u Nigeriju slijedeći put kad se razboliš
Kad ljudi odbace sve što ih dijeli, tada će imati priliku biti ono što jesu --> ljudi.
red wolf-
2016-02-10
catabbath-
2015-08-22
Kako god tko hoce, ali ja imam svoj nacin, pa preporucujem da razmislite...
Generalno, znam da se ljudi razlikuju, i to nije samo boja koze, vec i gradja, sklonost nekim bolestima, socioekonomsko i povijesno porijeklo, itd.
Sport te nauci razlikama, ali da smo kao kompletne jedinke nevjerojatno izbalansirani. Za rasne cistunce - i unutar rasa u sportu ima velikih atletskih razlika. Svaki covjek ima svoju pricu takodjer. Postoje lijeni Kinezi i genijalni crnci. Postoje bijelci koji se boje vode. Postoje tolerantni Hrvati i objektivni Srbi. Sve to postoji, i treba svima pristupati u inicijalnom kontaktu kao da su takvi, ali ako se vidi da to vodi u steoreotip, prilagoditi se tome.
To svodi nesporazume na minimum, a pokazao si postovanje najprije prema ljudima, a onda i svijest o njihovom porijeklu, bez da si odnos opteretio sa nepotrebnim stvarima.
Ono sto ne toleriram i kako definiram rasizam jest mrznja/zatvorenost prema ljudima odredjene ili odredjenih boja koze, ali, suprotno naslovu, moje misljenje jest da su danas mozda bijelci najmanje rasisti.
Generalno, znam da se ljudi razlikuju, i to nije samo boja koze, vec i gradja, sklonost nekim bolestima, socioekonomsko i povijesno porijeklo, itd.
Sport te nauci razlikama, ali da smo kao kompletne jedinke nevjerojatno izbalansirani. Za rasne cistunce - i unutar rasa u sportu ima velikih atletskih razlika. Svaki covjek ima svoju pricu takodjer. Postoje lijeni Kinezi i genijalni crnci. Postoje bijelci koji se boje vode. Postoje tolerantni Hrvati i objektivni Srbi. Sve to postoji, i treba svima pristupati u inicijalnom kontaktu kao da su takvi, ali ako se vidi da to vodi u steoreotip, prilagoditi se tome.
To svodi nesporazume na minimum, a pokazao si postovanje najprije prema ljudima, a onda i svijest o njihovom porijeklu, bez da si odnos opteretio sa nepotrebnim stvarima.
Ono sto ne toleriram i kako definiram rasizam jest mrznja/zatvorenost prema ljudima odredjene ili odredjenih boja koze, ali, suprotno naslovu, moje misljenje jest da su danas mozda bijelci najmanje rasisti.
Guest- Guest
dawson wrote:provocator wrote: ja bi uvijek radije da me liječi crnački liječnik nego bijelac mesar.
Hmda, a postoje i specificni slucajevi...ali to je vise psihijatrija a manje biologija ili sociologija.
Guest- Guest
red wolf wrote:Ne, to je tako...Svi ste ljudi...dawson wrote:red wolf wrote:Nema rasa...Svi ste ljudi.dva brata wrote:zadnji trzaji odmiruće rase
Nema rasa, nema spolova, nema pametnih, nema glupih, lijepih, ružnih, sposobnih, nesposobnih, dobrih, zlih - jebeno je to socijalističko stanje uma
ti nisi ljud?
Guest- Guest
On je vjeverica .....
RayMabus- Posts : 184137
2014-04-11
On je uzvišeni pripadnik nove ljudske vrste, mantranjem otišao na "višu frekvenciju" pa je sad neshvaćen.
Last edited by dawson on 4/9/2016, 22:23; edited 1 time in total (Reason for editing : 123)
catabbath-
2015-08-22
Razlika nije samo u boji kože, na temelju krvne slike možeš prepoznati dali je bijelac ili crnac što nemreš dali je nizak ili visok ili nosat.provocator wrote:Apsolutizirati jednu ljudsku karakteristiku kao što je boja kože, pa na temelju toga konstruirati "ljudske rase", smiješno je i besmisleno. Onda bismo mogli tako reći da postoje rase visokih i niskih, rase ćelavih i kosatih, rase nosatih i onih s malim, spljoštenim nosom, itd.
Rase? Yebiga drugovi ali to je besmislica!
Razlike su velike i ne vidim zašto o tome ne bi otvoreno govorili.
danni1-
2014-04-16
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Zdravko Tomac više ne piše za Dnevno.hr:"Dnevno.hr i 7Dnevno rade za Milanovića"
» iračani možda roknuli šefa ISISa
» London daleko opasniji od NY-a
» Novi propagandni video ISISa, bore se proitiv nacionalizma i ostalih grijeha
» Plenkovic je opasniji od Sanadera i Karamarka
» iračani možda roknuli šefa ISISa
» London daleko opasniji od NY-a
» Novi propagandni video ISISa, bore se proitiv nacionalizma i ostalih grijeha
» Plenkovic je opasniji od Sanadera i Karamarka
Page 3 of 3